VYBRALI JSME 6 NEJ: Dámské klasické sportovní hodinky

Tagy: Výběr nejlepších | Dámské | Klasické

Eliška Měrková | 2.9.2021 | 4 MIN | 2x komentář

Jste typ ženy, který si ráno místo lodiček raději nazuje tenisky a jednoduchý, sportovnější vzhled je vám prostě bližší? Tak přesně pro vás jsme dnes připravili výběr šesti dámských sportovních hodinek, které nesází jen na vzhled, ale především na praktičnost, odolnost a "nenačančaný" design.

(1) Citizen Elegant Ladies Eco-Drive Radio Controlled

Hodinky Citizen Elegant Ladies Eco-Drive Radio Controlled jsou jednoznačnými favority dnešní kategorie a není se čemu divit. Jejich jedinečnost ve světě dámských hodinek mluví za vše. Seřízení času pomocí rádiového signálu bylo totiž vždy výsadou pánských hodinek. Oblíbenost dámských Citizen Radio Controlled však dokazuje, že i ženám záleží na praktické stránce a nezaleknou se množství funkcí a vychytávek, které se zpočátku mohou zdát složitější.

Dámské Citizen Radio Controlled ocení ženy, které s hodinkami nechtějí mít žádné starosti. Díky příjmu rádiového signálu si hodinky vždy automaticky seřídí čas na sekundu přesně a samy se také přepínají ze zimního do letního času (a naopak). Dále disponují solárním napájením Eco-Drive, díky kterému utáhnou množství funkcí a navíc odpadá potřeba měnit baterii. Funkce věčného kalendáře pak zajistí, že hodinky budou vždy ukazovat správné datum (samy rozpoznají, zda měsíc končí 30., 31. či 28. dnem) a mnohé potěší například také funkce budíku či možnost sledování času v druhé časové zóně.

"Hodinky jsou naprosto skvělé. Služby obchodu i komunikace je excelentní. Na zadní stranu jsme nechali vyrýt věnování. Vše vypadá opravdu úžasně. Moc děkuji." Anna, 28.10.2020, zobrazi další recenze.

A ačkoli zde Citizen upřednostnil funkčnost, design rozhodně nezanedbal. Hodinky osloví sportovní elegancí a nápaditými detaily ve formě oranžových akcentů a paprskovitého číselníku. Díky robustní konstrukci pak hodinky drží 100M voděodolnost a potěší také safírové sklíčko, které je prakticky nepoškrábatelné.

V oblíbenosti si s nimi nezadá ani druhá barevná varianta – Citizen Elegant Ladies Eco-Drive Radio Controlled v celostříbrném provedení a s fialovými akcenty.

V oblíbenosti si s nimi nezadá ani druhá barevná varianta – Citizen Elegant Ladies Eco-Drive Radio Controlled v celostříbrném provedení a s fialovými akcenty.

Dámské Citizen Radio Controlled FC001: recenze nejprodávanějších dámských Citizenů
26.8.2022 - Agáta Vřeská
Dámské Citizen Radio Controlled FC001: recenze nejprodávanějších dámských Citizenů

(2) Certina DS Action Lady

Dámských hodinek s potápěčským designem, který by nebyl jen na parádu, je jako šafránu. Švýcarská značka Certina však v tomto ohledu nedělá kompromisy a dbá na funkčnost a spolehlivost i u ryze dámských kousků. Jako příklad za všechny jsme sáhli do modelové řady Aqua (určené milovníkům vody a potápění) pro hodinky Certina DS Action Lady Quartz Precidrive COSC Chronometer.

Se subtilnějšími rozměry 34 mm a nádherně zdobeným smaragdovým číselníkem s plastickou kresbou vln by se snad mohlo zdát, že se jedná spíše o elegantní hodinky ke koktejlovým šatům než o potápky, které by mohly čelit mořským hlubinám. Tyhle možnosti se však u Certin nevylučují. Design a konstrukce pak odpovídá tradičnímu potápěčskému stylu, na němž dominuje jednosměrně otočná luneta a velké, dobře čitelné indexy s luminiscencí. Nechybí nadstandardní voděodolnost do 300 M a safírové sklíčko s oboustrannou antireflexní vrstvou.

Recenze Certina DS PH200M aneb Po čem ženy touží
30.12.2021 - Eliška Měrková
Recenze Certina DS PH200M aneb Po čem ženy touží

Co značí nápis Chronometr? Jedná se o titul, který nesou pouze mimořádně přesné hodinky, jejichž strojek byl certifikován nezávislým švýcarským institutem COSC. Uvnitř Certina DS Action Lady se nachází mimořádně přesný quartzový (bateriový) strojek s označením Precidrive, který vyniká přesností +/- 10 vteřin za rok (a 0,07 vteřin za den), a je tak 8–10 krát přesnější než běžné quartzové strojky. Hodinky jsou také vybaveny souborem opatření ke zvýšení odolnosti – konceptem Double Security (DS).

Dámské hodinky Certina – Fotogalerie těch nejkrásnějších
21.7.2023 - Eliška Měrková
Dámské hodinky Certina – Fotogalerie těch nejkrásnějších

(3) Casio G-Shock GMA-2100

Klasických G-Shocků v dámské verzi je čím dál tím více, a je to dobře. Nejoblíbenější jsou jednoznačně GMA-S2100, známé také jako „Mini CasiOak".

Ani u "holčičí" verze G-Shocků však nehledejte kompromisy ve funkčnosti. Uvnitř je stejný modul (najdete tu klasické stopky, automatický kalendář, odpočítávací stopky, alarm, světové časy), voděodolnost 200M a samozřejmostí je také extrémní odolnost vůči nárazům.

(4) Certina DS PH200M Lady

Hodinky Certina PH200M Lady byly odpovědí na veřejnou anketu, v níž se Certina zeptala žen na dokonalé hodinky a na to, co by od nich chtěly. A světe div se, ženy to věděly.

Nevznikl žádný nesourodý mišmaš, ale krásné a ve všech ohledech odolné hodinky. Safírové sklíčko, 200M voděodolnost, keramická luneta, sportovní-retro design – a to všechno podtrženo elegancí diamantů a perleti.

Recenze Certina DS PH200M aneb Po čem ženy touží
30.12.2021 - Eliška Měrková
Recenze Certina DS PH200M aneb Po čem ženy touží

(5) Invicta Disney

Že je americká značka Invicta designérský svéráz, není žádných pochyb. Kolekcí hodinek Disney s rozverným myšákem Mickeym si nás ale získala. Pro ozvláštnění výběru (a malé rozveselení) jsme nakonec zařadili limitku Invicta Disney Mickey Mouse v celozlatém provedení.

S průměrem pouzdra 43 mm a opravdu robustní ocelovou konstrukcí si tyto hodinky mohou dovolit spíše dámy, které se nebojí větších rozměrů a hlavně tíhy, která je u dámských hodinek nadstandard (hodinky jsou koneckonců považovány za unisex).

Fotogalerie hodinek Invicta Disney s Mickey Mousem – Houf ikonických myšáků
21.11.2022 - Eliška Měrková
Fotogalerie hodinek Invicta Disney s Mickey Mousem – Houf ikonických myšáků

(6) Tissot Seastar 1000 – První v dámském (či unisex) provedení

Tyhle potápky pro mě byly při jejich výdání opravdovou peckou. Žádné ozdobné prvky, žádné kompromisy – tyhle hodinky jsou zkrátka zmenšenou verzí klasických pánských Seastar 1000, se kterou se nemusíte obávat mořských hlubin.

Recenze na první "dámské" Tissot Seastar aneb rozbiju své prasátko?
31.3.2022 - Eliška Měrková
Recenze na první "dámské" Tissot Seastar aneb rozbiju své prasátko?

Velikost je příjemných 36 mm. Číselník chrání odolné safírové sklo a jak název Seastar 1000 napovídá, voděodolnost do 1000ft (tedy 300M) je zde povinností. Ostatně stejně jako perfektní čitelnost a výborná luminiscence.

Oblíbená je také jemnější bílá varianta:

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Pavlínapřed 966 dny, reagovat
Hodinky Citizen Elegant jsou opravdu moc pěkné a na ruce vypadají moc dobře,zkoušela jsem si i Invicta a Prim,ale Citizenky vyhrály...už je mám doma :-)
Eliška Měrkovápřed 852 dny
Gratulujeme ke krásným hodinkám. Jsme rádi, že jste s nimi spokojená. :)

Hodinky zmíněné v článku