VYBRALI JSME 6 NEJ: Pánské rádiem řízené hodinky (do 10 tisíc)

Tagy: Výběr nejlepších | Pánské | Klasické

Agáta Vřeská | 27.6.2022 | 6 MIN | 1x komentář

Mít přesný čas je u hodinek základ. Však je to jejich hlavní funkce. Dneska už můžete mít moderní způsoby přesného nastavení času přes Bluetooth nebo GPS družice. Ale pokud jste ze staré školy a na nějaké smart appky se moc spoléhat nechcete, hodinky s rádiovým příjmem jsou léty prověřená a jak si dnes ukážeme i cenově dostupná varianta.

Za hodinky s touto vychytávkou šetřící nervy skutečně nemusíte dávat tak moc. Už dřív jsme vybrali nějaké top kousky, ale pokud hledáte levnější varianty, dnešní žebříček bude doufám skvělou inspirací. A i když cenovka byla nastavena do 10 tisíc, ve skutečnosti se budeme pohybovat mnohem níž.

6 NEJ: Pánské hodinky s RC nebo GPS synchronizací
11.12.2023 - Agáta Vřeská
6 NEJ: Pánské hodinky s RC nebo GPS synchronizací

(1) Casio Wave Ceptor WVA-M650

Sportovní, ale stále dostatečně elegantní pro běžné nošení, to jsou Casio Wave Ceptor WVA-M650, které kombinují přehledný digitální displej a ručky a nabízí víc funkcí, než byste za jejich cenu čekali.

Nízké ceny tady bylo dosaženo kombinací plastového pouzdra s kovovým krytem. Plast sice nevydrží tolik, co pořádná ocel, ale hodinky odlehčuje a no, jsou díky tomu prostě levnější. To platí také o sklíčku. Pořád to ale vypadá na zápěstí senzačně a rozhodně si s nimi nespojíte laciné označení.

Jaké sklíčko je pro hodinky nejlepší?
2.12.2018 - Martin Koňařík
Jaké sklíčko je pro hodinky nejlepší?

A za ty peníze dostanete skutečně hodně. Samozřejmě můžeme začít rádiovým seřízením v kombinaci se solárním napájením, ale k tomu se přidávají i funkce jako stopky, odpočet, budík (včetně snooze), možnost přepnout na světový čas a kalendář.

Díky kombinaci ruček a digitálního displeje vidíte vše jasně a přehledně. Osvětlení LEDkou a luminiscence taky nechybí. A mimochodem, pokud hledáte echt lehké hodinky, model Casio vyrábí i ve spojení plast-titan.

Hodinky sedí pěkně na ruce, jsou hezkým doplňkem. Ovládání je jednoduché a intuitivní. Oceňuji i solární nabíjení baterie, čímž odpadá výměna. Hodí se i možnost nastavení více budíků. Aleš, přečíst další recenze

Casio Lineage LCW-M170 recenze – Ty nejlepší univerzálky?
31.5.2023 - Radim Krčmář
Casio Lineage LCW-M170 recenze – Ty nejlepší univerzálky?

(2) Casio G-Shock Original GW-B5600

Výběr by nemohl být bez zástupce řady G-Shock Original. A machr na poměr cena/výkon jsou jednoznačně digitálky GW-B5600. Nejde jen o logickou volbu, když hledáte odolné hodinky, ale taky trochu sentimentu, protože vychází z původních hranatých modelů. Retro, které nikdy nepřestalo být moderní.

U G-Shocku mě baví, že se vždycky můžete spolehnout na jasně daný základ, který je sám o sobě nadstandard v porovnání s většinou konkurentů. Tím myslím odolnost vůči nárazům, 200metrová voděodolnost, výbava včetně stopek, odpočtu, budíky (tady jich je 5) a když se podíváte na osvětlení, tak si taky není na co stěžovat.

A GW-B5600 mají ještě rádiovou synchronizaci i Bluetooth. Takže přes appku si nastavíte vše co potřebujete, najdete přes ně zašantročený telefon a neřešíte baterii, protože – Tough Solar.
Není to zrovna varianta, pokud chcete elegantní hodinky, ale sportovní nezničitelné hodinky s ikonickým statusem jsou každým coulem.

Casio G-Shock GW-B5600 recenze – Legenda pokračuje
3.5.2019 - Radim Krčmář
Casio G-Shock GW-B5600 recenze – Legenda pokračuje

6 NEJ: Nejlepší G-Shocky, jaké jsou k mání
6.12.2023 - Filip Debrecenyi
6 NEJ: Nejlepší G-Shocky, jaké jsou k mání

TIP: Pokud Bluetooth není nic pro vás, klasika všech klasik jsou GW-M5610, popřípadě upgradovaná verze GW-M5610U, které nabízí prakticky stejné funkce a inverzní displej v černém pouzdře.

Casio G-Shock GW-M5610 recenze – Stařík, který vylezl z okna a nastavil se
17.5.2022 - Dominik Hok
Casio G-Shock GW-M5610 recenze – Stařík, který vylezl z okna a nastavil se

(3) Casio Lineage LCW-M100

Řada Casio Wave Ceptor cílí na rádiovky, které jsou dostupné, spíše sportovnější a často v kombinaci s plastem. Ale kolekce Lineage se tomu trochu vymyká. To už slyšíte z toho názvu – linie. Protože tady se bavíme o eleganci a promyšlených linkách.

Nejoblíbenější je pak model LCW-M100 s modrým číselníkem. Osobně na nich oceňuji tenkost, a to jak pouzdra, tak i náramku. A současně i zpracování, které sice zvedá cenu, ale udělá hold podstatný rozdíl a výsledný dojem.

Na popularitě jim přidává pěkný číselník s výřezem pro displej a luminiscenční ručky a indexy. Z funkcí tady máme stopky, světový čas, možnost nastavit až 5 budíků a osvětlení.

Materiálově pak nabízí celoocelové pouzdro, náramek (v nabídce je ale i titanové provedení) a safírové sklíčko odolné vůči poškrábání. Tomu se říká parádní kombo.

Fungují tak, jak jsem vybíral podle mých kritérií. Solární dobíjení, safírové sklíčko, osvětlení ciferníku, viditelná datumovka. Ač je používám jako pracovní, safírové sklíčko opravdu nejeví známky opotřebení. Poldik, přečíst další recenze

(4) Citizen Elegant CB001

Bez zbytečných funkcí a nepřehledných subčíselníků. Nejsilnější stránkou Citizenů CB001 je jejich elegance, jednoduchost a čitelnost. Prostě hodinky na každý den, které se samy seřídí.

Když píšu bez zbytečností, nemyslím tím, že by byly ochuzeny o všechno. Máme tady datumovku (o kterou se díky rádiovému signálu nemusíte ani starat), a z ukazatelů vidíte, zda příjem rádiového signálu proběhl nebo ne. Zapnout si taky můžete snadno letní/zimní čas a nic víc vlastně nepotřebujete.

Ovládání je jednoduché a parametry prémiové. Máme tady ocelové pouzdro, náramek (hezky kombinující leštěné středy článků), safírové sklíčko, luminiscenci a 100metrovou voděodolnost.

Solární pohon Citizen Eco-Drive
6.12.2018 - Radek Vyhlídal
Solární pohon Citizen Eco-Drive

Hodinky se dobře nosí, jsou elegantní jak pro každodenní nošení, tak do společnosti. Možná jsou hodinky trochu těžší, ale jsem zvyklý na titanové hodinky. Moje první hodinky na Eco-Drive, tak uvidíme, jak dlouho pošlapou bez výměny baterie. Farda, přečíst další recenze

(5) Casio Wave Ceptor WV-200

Praktické digitálky a jedny z nejlevnějších variant, pokud hledáte spolehlivé rádiem řízené hodinky. A k tomu skvěle čitelné.

Jako jedny z mála nemají Casio Wave Ceptor WV-200 solární napájení, ale klasickou baterii (s výdrží cca 3 roky). Nemusíte se tedy myslet na to, že hodinky mají být aspoň sem tam vystavené světlu, ale za to vás čeká občas cesta k hodináři.

Mezi obrovské výhody patří 200metrová voděodolnost, dobré podsvětlení a samozřejmě řada funkcí, které jsou u digitálek už standardem (stopky, odpočet, budík, světový čas, datum). Skvělé na nich je, že si můžete přehodit formát data, nebo rychle přepínat mezi světovými časy a okamžitě tak zjistit, kolik je v kterém časovém pásmu.

Hodinky budou sedět všem, kdo hledají pořádné, ale současné lehké hodinky (průměr je 48 mm, váha pouze 58 g). Snad jedinou nevýhodu vidím v řemínku, který je plastový a časem prostě odejde. Casio navíc dělá specifické uchycení, takže budete muset sehnat přímo casiovský namísto běžných univerzálních. To už je ale osud Casií a kromě toho jim není co vytknout.

U hodinek Casio Wave Ceptor WV-200E je řada funkcí a vychytávek, které běžně nacházíme u hodinek cenově mnohem výše hodnocených. Například už jen rádiem řízená přesnost času je za tuto cenu výborným vybavením. Řada váhajících by mohla ocenit velmi praktickou velikost čísel času. (...) Radek, přečíst další recenze

(6) G-Shock Gravitymaster GW-3000

Úplně nakonec jsem si nechala extrémně odolný, stylově vypadající a výrazný model z řady G-Shock. GW-3000 jsou na trhu už dekádu, ale vůbec neztrácí na popularitě.

Oproti standardním G-Shockům má ještě větší odolnost vůči otřesům a odstředivé síle, kterou znají především piloti. Ostatně tento model byl původně vytvářen pro letce, nese přezdívku Gravitymaster a číselník může připomínat palubní desku kokpitu.

Hlavně jsou to ale spolehlivé hodinky s tzv. Tough Movement, což zahrnuje solární napájení, rádiovou synchronizaci, automatickou korekci ruček v případě rozhození při nárazu a zmíněnou lepší „shock resist“.

Specifický je ale i tím, že jako jeden z mála modelů řady G-Shock je čistě analogový. Většina má kombinovaný nebo digitální displej, tady máme jen ručky s výbornou luminiscencí, praktické subčíselníky s duálním časem a 24hodinovým ukazatelem.

Hodinky jsou naprosto skvělé. Koupené jako dárek, obdarovaný člověk byl naprosto nadšen. Hlavně ze vzhledu hodinek. Jarda, přečíst další recenze

Casio G-Shock GW-3000M recenze – Hlavou v oblacích, ale nohama na zemi
14.7.2021 - Jan Kalousek
Casio G-Shock GW-3000M recenze – Hlavou v oblacích, ale nohama na zemi

Mohlo by vás dále zajímat:

Návod: Jak zesílit signál přes appku, když rádiem řízené hodinky ne a ne přijmout signál
15.2.2021 - Radim Krčmář
Návod: Jak zesílit signál přes appku, když rádiem řízené hodinky ne a ne přijmout signál

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Honzapřed 669 dny, reagovat
Ještě mi schází ty nejlevnější ...https://www.hodinky-365.cz/casio-wave-ceptor-wv-59e-1avef-x125650

Hodinky zmíněné v článku