VYBRALI JSME 6 NEJ: Dobře čitelné a elegantní pánské hodinky do 5000 Kč

Tagy: Výběr nejlepších | Pánské | Klasické

Eliška Měrková | 30.10.2023 | 4 MIN | 1x komentář

I spěšný a letmý pohled na skutečně dobře čitelné hodinky by měl jednoznačně prozradit, kolik je hodin. A jak by takové hodinky měly vypadat? Podívejte se na výběr elegantních a cenově dostupných pánských dobře čitelných hodinek.

Jaké podmínky musí dobře čitelné hodinky splňovat?

Dobře čitelné hodinky by měly mít jednobarevný a jednoduchý číselník, na kterém se nevyskytují žádné rušivé prvky (např. subčíselníky chronografu a jiné ukazatele), dále pak dobře viditelné kontrastní ručky vyznačené indexy, v ideálním případě arabskými číslicemi.

Na tato kritéria jsme se ptali vás, zákazníků a čtenářů našeho blogu. Za vaše názory, z nichž některé v článku citujeme, všem děkujeme a na oplátku jsme pro vás dnes připravili výběr nej čitelných, cenově dostupných hodinek pro pány.

Dobře čitelné dámské hodinky do 10 000 Kč – Fotogalerie
15.3.2023 - Eliška Měrková
Dobře čitelné dámské hodinky do 10 000 Kč – Fotogalerie

(1) Casio Collection MTP

Požadujete skutečně dobře čitelné hodinky s decentní vizáží a nejlépe za cenovku, která nerozcupuje váš měsíční rozpočet? Pak by vás mohly zaujmout hodinky Casio Collection MTP.

Výbornou čitelnost "MTPéček" zaručují tučné, nepřehlédnutelné arabské číslice a široké ručky s luminiscencí, jež na černém kontrastním pozadí číselníku doslova září. Pány, kteří preferují jednoduchý a čistý styl, pak také potěší vizuální univerzálnost celokovového modelu. Mosazné pouzdro s lesklou stříbrnou úpravou působí solidním dojmem.

"Dostatečná velikost ciferníku (dle počtu dioptrií nositele), jednoduchý ciferník bez nápisů, chronografů nebo dizajnové grafiky, jasový (ne barevný) kontrast mezi ručičkami a plochou ciferníku, dostatečně silné/široké ručičky, matný povrch ručiček, jasně vyznačené pozice celých hodin + jemnější dělení na minuty, minutová ručička dosahující až na vnější okruh značení hodin/minut a arabské číslice hodinových pozic..." – Robert

(2) Orient Contemporary Symphony

Definicí dobré čitelnosti jsou hodinky Orient Contemporary Symphony Automatic FER27005W.

Na čistém bílém číselníku hodinek černé arabské číslování opravdu vyniká, stejně jako jednoduché ručky s výraznou červenou vteřinovkou. Praktičnost modelu dodává také vyznačená minutová stupnice. A pokud i vy patříte mezi jedince, kteří často zapomínají, jaké je datum či den v týdnu, potěší vás ukazatele nacházející se na pozici třetího indexu. Černý kožený řemínek s embossem aligátoří kůže a zlatá úprava pak z hodinek činí vskutku elegantně vypadající kousek.

(3) Wenger Attitude

Skvělá čitelnost je jasná. Jinak by nebyly v našem výběru. Ale na hodinkách Wenger Attitude zaujme i minimalisticky pojatý číselník, který dodává na zajímavosti a přitom ponechává notnou dávku elegance.

Praktická je také luminiscence, 100metrová voděodolnost a safírová vrstva, kterou je opatřené sklíčko. Zkrátka skvělá volba na každodenní nošení.

Hodinky jsem kupovala jako dárek pro přítele a moc se mu líbí... Nosí je teď do práce a je velmi spokojen jak s jejich designem, tak funkčností. Sára, 10. 1. 2020, přečíst další recenze

(4) Orient Classic

Hodinky Orient Classic jsou retro jak vyšité. Nojó, kdysi se hodinky nosily právě pro rychlé přečtení času ze zápěstí, a ne jen na parádu.

Nesmrtelná kombinace černé a bílé z hodinek činí univerzálního parťáka, hodícího se prakticky ke každému oděvu. Jednoduché modré ručky, které vyloženě razí na bílém pozadí, a velké arabské číslice jsou zárukou dobré čitelnosti.

3 důvody, proč jsou hodinky s vyrytým věnováním skvělým dárkem
19.11.2019 - Martin Koňařík
3 důvody, proč jsou hodinky s vyrytým věnováním skvělým dárkem

(5) Festina Solar Energy

Neobvyklá volba barev, a přesto mají vysoce konzervativní a formální styl. Festina Solar Energy se však blýsknou nejen designem.

Hlavní roli zde hraje především výborná čitelnost a co je důležité – solární napájení. Festina na něj vsadila poprvé a počin to byl vskutku nečekaný, ale o to zajímavější.

Festina Solar Energy představení – Když víte jak na to, ani tma vás nezastaví
28.2.2023 - Agáta Vřeská
Festina Solar Energy představení – Když víte jak na to, ani tma vás nezastaví

"Dobrá čitelnost: u analogových je to dobrý kontrast mezi ručkami, lunetou a jednotlivými dílky. Ať nesplývá ručička s jinými vzory a nebo ať není vzhled hodinek příliš abstraktní (bez ukazatelů číslic nebo alespoň piktogramů). Když chci vědět aktuální čas, není vhodné luštit to z nich dlouhým upřeným pohledem, protože vám pak uteče svět okolo. :-)" – Filip

(6) Festina Classic

Hodinky Festina Classic upoutají především milovníky prosté elegance a minimalistického stylu.

Foto: Hodinky-365.cz
2 690 Kč (doručíme do 18.6.)

Festiny na první pohled upoutají výraznou luminiscencí, jenž se nachází na širokých ručkách a velkých, plasticky vystupujících indexech, díky kterým se model zařadil do kategorie dobře čitelných hodinek. Do třídy odolnějších hodinek, jenž obstojí i v běžném každodenním provozu, se pak dostaly pro svou robustně působící celoocelovou konstrukci a zvýšenou voděodolnost do 100 M, se kterou se nemusíte bát hodinky vystavovat vodě. Broušený číselník se safírově modrou úpravou pak z hodinek dělá také elegantní záležitost.

Foto: Hodinky-365.cz

"Čitelné hodinky jsou takové, ze kterých na první pohled poznám, kolik je hodin – s přesností na 5 minut. Nemusí mít číslice, stačí tečky, čárky. Možná i s nějakou fluoreskující úpravou tak, aby byly použitelné i v noci." – Milan S.

Mohlo by vás dále zajímat:

6 NEJ: Nejzajímavější pánské hodinky Timex
25.1.2022 - Agáta Vřeská
6 NEJ: Nejzajímavější pánské hodinky Timex

 Casio Collection MW-240 recenze – Černé plasťáčky za pár kaček. Ale potřebuju víc?
15.4.2022 - Agáta Vřeská
Casio Collection MW-240 recenze – Černé plasťáčky za pár kaček. Ale potřebuju víc?

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Adélpřed 1107 dny, reagovat
Myslím, že právě pro muže je dobrá čitelnost u hodinek důležitá. U žen se částo setkávám s tím, že více dbají na design hodinek než praktičnost. Citizeny a Festiny v článku jsou skvělé.

Hodinky zmíněné v článku