» Blog » Garmin

Garmin Fenix 7 recenze – Já jsem Fenix 7 a kdo je víc?

Tagy: Recenze | Garmin | Chytré

Dominik Hok | 8.3.2022 | 18 MIN | 137x komentář

Garmin Fenix 7 jsou nejlepší chytré sportovní hodinky na světě. To je vše, co potřebujete vědět. Pochybujete? Zaručuji, že tato recenze vás o tom přesvědčí. Protože Garminu se zase povedlo zabodovat.

Co musíte vědět o Fenixu 7 hned na začátku článku:

  • všechny varianty mají dotykový displej
  • modely se stříbrnou lunetou jsou z oceli a mají standardní sklo Gorilla Glass
  • modely s černou lunetou (PVD úprava) jsou se solárním akumulátorem
  • modely se safírovým sklem umí vícefrekvenční příjem GPS (větší přesnost)
  • všechny varianty se safírovým sklem mají automaticky solární dobíjení
  • Fenix 7X má jako jediný LED svítilnu (ta je boží)

Garmin Fenix 7 PRO recenze – Na nejlepší se zvyká nejsnáze
30.6.2023 - Matěj Urbaczka
Garmin Fenix 7 PRO recenze – Na nejlepší se zvyká nejsnáze

Pokud Garmine soutěžíš s konkurencí o nejsložitější rozdělení hodinek, tak gratuluji, vyhráváš. Ale jelikož se jedná o tak luxusní hodinky, odpouštím ti to.

Garmin Fenix 7 – Průvodce výběrem
8.8.2022 - Dominik Hok
Garmin Fenix 7 – Průvodce výběrem

Garmin Marq 2 recenze – I luxus může být chytrý
30.1.2023 - Dominik Hok
Garmin Marq 2 recenze – I luxus může být chytrý

SOUBOJ: Apple Watch Ultra vs. Garmin Fenix 7X
10.11.2022 - Dominik Hok
SOUBOJ: Apple Watch Ultra vs. Garmin Fenix 7X

Co se mi na Fenixu 7 líbí nejvíce?

Za největší posun považuji nový GPS chipset, který je schopný přijímat signál na více frekvencích ze všech satelitů najednou. Přesnost snímání se tím posunuje na úplně jinou úroveň.

Obdobně si pochvaluji i nový snímač tepové frekvence, který je zase o krok blíže k přesnosti hrudního pásu.

Velice mě potěšila LED svítilna, kterou používám fakt každý den.

Ač to nerad přiznávám, docela jsem si zvykl na dotykový displej, jehož jsem byl dlouhou dobu odpůrcem.

A samozřejmě... Výdrž baterie. Garmin zase nakládá konkurenci, protože předvedl nejvybavenější chytré sportovní hodinky a výdrž baterie se pohybuje v týdnech, ne-li měsících.

SOUBOJ: Garmin Epix 2 vs. Fenix 7
4.4.2022 - Dominik Hok
SOUBOJ: Garmin Epix 2 vs. Fenix 7

Čím mě Fenix 7 trochu zklamal?

Trochu jsem doufal, že Fenix 7 bude o chlup chytřejší a s dotykovým displejem se otevře možnost otevřené odpovědi na notifikace (vyťukat ji na klávesnici).

Chybějící telefonování. Něco, co mnoho lidí chtělo, ale zase se nedočkali. A přitom po uvedení Venu 2 Plus to vypadalo tak nadějně. Já osobně telefonování nepotřebuji, ale myslím na ty statisíce lidí, co by to ocenili.

Displej hodinek má pořád docela málo pixelů. Pixeláž je vlastně úplně stejná jako u předchozí generace a když to srovnám s Epix 2, tak je to jako srovnávat Fiat a Ferrari. Ale kdybych si měl vybrat mezi pěkným displejem a výdrží baterie, vždy sáhnu po výdrži.

Astronauti budou v raketě SpaceX nosit Garmin Fenix 7
9.2.2023 - Dominik Hok
Astronauti budou v raketě SpaceX nosit Garmin Fenix 7

12 290 Kč (doručíme do 6.5.)

Kov teď pokrývá i nožky Fenixu 7

Vzhledově se toho na Fenixu 7 až tak moc neudálo. Taky... Nač měnit něco, co funguje? Nejzásadnější změnou je asi prodloužení kovové části i na nožky hodinek. Nevím, jestli to z funkčního hlediska má až takovou výhodu, ale podle mě kovu není nikdy dost. Přeci jen je to pevnější materiál a na outdoorové hodinky patří jako prdel na hrnec.

Nejčistší vzhled má nejmenší verze 7S. Ta totiž jako jediná nemá kov na nožkách přišroubovaný z vrchu, ale zespoda. Verze 7 a 7X má šroubky v přední částí a musím říct, že to přidalo trochu víc outdoorového "lůku", kterého taky nikdy není dost.

Na lunetě pak přibyly i drážky, které předtím byly jen v okolí tlačítek, ale teď jich je šest rovnoměrně rozmístěných po celé lunetě.

Hradbička na styl, která zamezí nechtěnému pozastavení tréninku

Dalším detailem je taková "hradbička", které je srovnaná s vrchním pravým tlačítkem. Mělo by to zamezit nechtěnému pozastavení tréninku. Doteď se tento problém řešil třeba dvojitým těsněním a to u řady Forerunner. U Fenixu to ale museli vyřešit trochu elegantněji, což se povedlo. Navíc se toto tlačítko dočkalo lehkého drážkování po obvodu a vyrytého loga Garminu z vrchní části. Prakticky to nepřináší nic, ale vypadá to hezky.

V některých barevných kombinacích je dokonce tlačítko barevné.

U největšího modelu 7X najdeme něco opravdu neobvyklého. LED svítilnu. Typicky pochybovačný Čech by řekl, že to určitě **vno svítí, ale držte si sandály, ono to tak není.

Můžete nastavit čtyři intenzity bílého světla nebo jednu intenzitu červeného. Ta svítí zhruba stejnou intenzitou jako druhý stupeň bílého světla. Já jsem si nastavil zkratku, že jsem svítilnu aktivoval dvojklikem tlačítka LIGHT. Super rychlé, super praktické. Svítilnu telefonu jsem od té doby nepoužil.

Možná si říkáte... K čemu mi ta svítilna bude? Upřímně je to jedna z věcí, kterou využívám nejvíce. Kdykoliv jdu v noci na záchod, přestane mi svítit čelovka, zapadne mi padesátikoruna pod sedačku v autě. Takových situací se během dne tvoří hned desítky.

Super je funkce "Zábleskové světlo svítilny". Při běhu vám střídavě svítí bílé a červené světlo. Na silnici se pak můžete cítit o něco bezpečněji. Tato funkce má hned několik režimů, ale mně nejvíce vyhovoval režim kadence.

Snímač tepové frekvence se teď při položení na stůl jen tak nepoškrábe

Ze spodní části se toho tolik nezměnilo. Změnil se teda snímač tepové frekvence, ale o tom až později. Okolo něj je teď ale kovové chránění. Když jsem se lupou podíval na přechod mezi tímto chráněním a snímačem, zjistil jsem, že snímač je trochu zapuštěný. Když tedy položíte hodinky na stůl, šance na poškrábání snímače je mizivá. Což se opravdu hodí, když snímání funguje na bázi optiky.

Obdobně mě potěšilo, že kryt snímače je teď skleněný, nikoliv plastový. Sklo je o něco tvrdší materiál a není tedy tak náchylné k poškrábaní. Obzvlášť, když je ještě trochu zapuštěné v dýnku.

Garmin Fenix 7S
Garmin Fenix 7
Garmin Fenix 7X
Průměr pouzdra 42 mm 47 mm 51 mm
Výška pouzdra 14,1 mm 14,5 mm 14,9 mm
Šířka řemínku 20 mm 22 mm 26 mm
Velikost displeje 1,2" 1,3" 1,4"
Rozlišení displeje 240 x 240 px 260 x 260 px 280 x 280 px
Hmotnost bez řemínku (Ocel / Titan)
47 / 42 g 56 / 50 g 68 / 61 g

Jinak se toho na Fenixu 7 oproti předchozím generacím až tolik nezměnilo. Možná mi celkově broušení kovových částí přijde o něco kvalitnější a to stejné platí i pro PVD úpravu. Matné zpracování tomu dodalo šmrnc a hodinky vypadají o něco exkluzivněji.

Dotykáč? U sporttesteru?

Říkejte si co chcete, ale já si na Fenixu 7 dotykáč pochvaluji. Měl jsem trochu obavy, že vykreslovací rychlost nebude u LCD displeje tak rychlá a hodinky tedy nebudou mému prstu stačit, ale není to tak. Tento problém vzniká třeba u Suunta a Polaru, kdy jejich hodinky sice jsou dotykové, ale o ovládání se vůbec nedá říct, že by bylo nějak rychlejší.

Takže ano, dotykáč na rychlosti rozhodně přidal. Při nějakém běžném používání během dne (mrknout na tepovku, kouknout na spánek, zobrazit notifikaci aj.) používám dotykový displej. Při sportu bych naopak po dotykáči v životě nesáhnul. Teda... Kromě jedné věci.

V životě už bych neovládal mapu tlačítky. Dotykový displej je na prohlížení mapy perfektní a vytrhl všem Garmiňákům obrovský trn z paty. Jediné, co mě trochu škádlí, je nastavení dotyku během aktivity. K tomu, abych mohl mapu dotykově ovládat během sportovní aktivity, musím dotyk aktivovat v rámci celého monitoringu (přejíždění mezi jednotlivými datovými poli aj.). Ale já bych chtěl přepínání datových polí na tlačítka a mapu na dotyk. Což ale nejde. Takže všechno, nebo nic. Škoda.

Ale je super, že pokud potřebujete třeba napsat heslo k Wi-Fi síti, název uložené pozice aj., můžete použít takovou tu retro klávesnici, kterou znáte z tlačítkových telefonů. Takovou tu, jak kliknete třikrát na vrchní prostřední tlačítko a napíšete C. Jediná škoda je, že Garmin s tímto ovládáním nesáhl po možnosti otevřené odpovědi na notifikaci. Ano, není to úplně obor Garminu, ale proč si něco nepřát?

Fenix 7 se nedá ovládat komplet dotykově

Pravdou je, že i když je dotykáč bomba, tak se na něj 100% nemůžete spolehnout. Pomocí tlačítek si můžete třeba otevřít výběr sportovních aktivit, zkratky a nastavení. A všechny tyto akce se nedají nijak vyřešit pouze pomocí dotyku. Přitom pohyb prstu doleva a doprava nedělá vůbec nic. Dlouhé podržení také nic nedělá. Dvojklik, trojklik... Je spousta způsobů, jak si vytvořit cestičku, ale Garmin to bohužel neudělal.

1 - Podsvícení / Dlouhým stiskem otevřete zkratky, 2 - Nahoru / Dlouhým stiskem otevřete Menu, 3 - Dolů / Dlouhým stiskem otevřete hudbu, 4 - Potvrzovací tlačítko / Spuštění monitoringu sportovní aktivity, 5 - Zpět / Manuální zaznamenání kola

1 - Podsvícení / Dlouhým stiskem otevřete zkratky, 2 - Nahoru / Dlouhým stiskem otevřete Menu, 3 - Dolů / Dlouhým stiskem otevřete hudbu, 4 - Potvrzovací tlačítko / Spuštění monitoringu sportovní aktivity, 5 - Zpět / Manuální zaznamenání kola

Nedočkali jsme se ani malého pytlíku pixeláže

Je trochu škoda, že sedmá generace se nedočkala ani pár pixelů navíc. Když to srovnám třeba s Epixem, který má nejen AMOLED displej a nádherně ostré vyobrazení, tak Fenix 7 působí jako Peugeot na srazu Porsche. Ale když se podívám na výdrž baterie nového Fenixu 7, tak mi nízká pixeláž až tak nevadí.

Displej Epixu 2 je trochu jiná písnička.

Displej Epixu 2 je trochu jiná písnička.

Senzorová výbava se upgradovala kvalitativně, ale ne kvantitativně

Když se blížilo vydání Fenixu 7, spekulovalo se, že by mohly mít EKG, měření cukru v krvi a jiné serepetičky. Nakonec ale došlo "jen" k upgradu snímače tepové frekvence a GPS přijímače.

Napříč všemi fóry je odpověď jasná. Snímač tepové frekvence Elevate 4, který se dostal do Fenix 7, je o dost lepší než starší Elevate 3. Ve srovnání s hrudním pásem nevidíte téměř žádné odchylky. Ano, během dne i při běhu jsem sem tam viděl, že najednou tepovka je mnohem výše, ale předpokládám, že se to vyřeší aktualizací softwaru.

Co se týče GPS, to je (jak by se řeklo tady u nás) upgrade jako prase.

I když běžím po malých stezkách v hustším lese, tak hodinky nemají žádný problém.

I když běžím po malých stezkách v hustším lese, tak hodinky nemají žádný problém.

Doteď Garminy uměly přijímat signál GPS nebo GPS v kombinaci s Glonass / Galileo. Nikdy jste ale nemohli spustit všechny tři navigační systémy najednou. A to teď právě můžete. Samozřejmě to zlepšuje kvalitu příjmu signálu a výkresu trasy. Galileo je lepší ve městě, Glonass zase na horách. A nejlepší jsou všichni společně i s GPS.

Aby toho nebylo málo, můžete nejen přijímat signál ze všech navigačních systémů najednou, ale ještě multifrekvenčně. Platí jednoduché pravidlo, na čím více frekvencích zařízení a satelit pracují, tím větší mají šanci na poslání většího množství informací. Podtrženo, sečteno... Tím pěknější budete mít výkres trasy a tím lepší budou výpočty tempa, vzdálenosti, aj.

Samozřejmě, že čím víc toho hodinky přijímají, tím víc to žere baterku. Jen bych upozornil, že multifrekvenční příjem se týká pouze Sapphire verzí.

Celkově je vylepšení GPS pravděpodobnou reakcí na konkurenci od Corosu. Minulý rok se totiž Coros blýsknul modelem Vertix 2, který právě toto všechno uměl.

Coros Vertix 2 recenze – Přišel jsem, viděl jsem, zvítězil jsem?
18.11.2021 - Dominik Hok
Coros Vertix 2 recenze – Přišel jsem, viděl jsem, zvítězil jsem?

Kromě GPS a nového snímače tepovky mají Fenixy 7 i akcelerometr, barometr, gyroskop, kompas, pulzní oxymetr, teploměr i výškoměr. Trochu mě mrzí, že nikde nepadla informace, jestli mají hodinky třeba vylepšené senzory jako teploměr nebo barometr. Předpokládám, že ke změně nedošlo.

Ve výdrži baterie Garmin ukázal konkurenci záda

Mohl bych rozevlátě popisovat výdrž baterie, ale v tomto případě není nic lepšího než tabulka. Čísla v závorce značí výdrž baterie při dostatečném přístupu světla.

Garmin Fenix 7S Garmin Fenix 7 Garmin Fenix 7X
V režimu smartwatche
11 dní (14 dní)
18 dní (22 dní)
28 dní (37 dní)
Úsporný režim
38 dní (87 dní)
57 dní (173 dní)
90 dní (1+ rok)
Příjem signálu GPS
37 hod. (46 hod)
57 hod. (73 hod.)
89 hod. (122 hod.)
Příjem všech satelitů
26 hod. (30 hod.)
40 hod. (48 hod.)
63 hod. (77 hod.)
Příjem všech satelitů (multi-frequency)
15 hod. (16 hod.)
23 hod. (26 hod.)
36 hod. (41 hod.)
Příjem všech satelitů + hudba
7 hod.
10 hod.
16 hod.
GPS (režim max. úspory)
90 hod. (162 hod.)
136 hod. (289 hod.)
213 hod. (578 hod.)

Garmin teď nacpal solární akumulátor skoro do všech variant. Stále platí stejná pravidla jako u všech solárních modelů od Garminu. Pokud chcete prodloužit výdrž baterie při běžném používání, musíte hodinky vystavit alespoň na 3 hodiny světlu o intenzitě 50 000 luxů. Pokud chcete prodloužit režim GPS, musí být vystaveny stejné intenzitě po celou dobu aktivity.

Pro představu... V Česku je na pracovišti legislativně potřeba osvětlení o intenzitě 200 luxů. Tak ještě 49 800 a je to v cajku.

Pro další představu... Jestli je v zimě zataženo, intenzita slunečního svitu je 3000 luxů, naopak během slunečného letního dne je intenzita i 100 000 luxů.

Budu k vám upřímný. Většinu roku se na požadované množství luxů nedostanete.

Papír vs. realita

Znáte papíry. Kupujete auto a papírová kombinovaná spotřeba je asi tak třikrát menší než ta reálná. U baterky chytrých hodinek je to podobně, protože hodně záleží na jejím uživateli.

Já se snažím odtrénovat okolo 8 hodin týdně a dostanu se na poloviční výdrž baterie – nějakých 14 dní (mám 7X). Pokud tedy trénujete o polovinu méně než já, můžete se dostat na nějaké 3 týdny. Pokud trénujete dvakrát více než já, pravděpodobně se dostanete na týden.

Samozřejmě, že tam jsou ještě nějaké další faktory, které to ovlivňují. Třeba výběr číselníku. Já používám číselník od Garminu, protože mám jistotu, že je dělaný tak, aby nežral zbytečně moc baterie. S čím často vývojáři na Connect IQ nepočítají.

Celkově se ale jedná o hodinky s opravdu bravurní výdrží.

Nejlepší aplikace a číselníky do chytrých hodinek Garmin (z Connect IQ)
11.1.2022 - Dominik Hok
Nejlepší aplikace a číselníky do chytrých hodinek Garmin (z Connect IQ)

A co výdrž baterie s aktivní svítilnou?

A jak dlouho ty hodinky vydrží, když svítí? To bylo první, co mě zajímalo ohledně Fenix 7X. Mimochodem, skvělá věc. Pokud máte nastavený na hlavním číselníku widget výdrže baterie, při aktivování svítily se přepne a ukazuje zbývající výdrž baterie při aktivní svítilně.

Takže, máme čtyři intenzity výdrže (1. stupeň je nejnižší) a hodinky zobrazují tuto výdrž:

  • 1. stupeň – 6 dní
  • 2. stupeň – 20 hodin
  • 3. stupeň – 8 hodin
  • 4. stupeň – 5 hodin
  • červené světlo – 23 hodin

Když máte tedy naplno nabito i rozsvíceno, dostanete se podle hodinek na 5 hodin výdrže.

Ale stopnul jsem si za jak dlouho se hodinky vybijí o 1 % bez aktivní GPS, se svítilnou naplno a dostal jsem se přesně na 2,5 minuty.

Chtěl jsem hodinkám ještě trochu přihulit. Tak jsem zapnul GPS (všechny satelity multifrekvenčně) a k tomu ještě svítilnu (naplno). Dostal jsem se na... 2,5 minuty.

Pravděpodobně se hodinky vybíjí s aktivní GPS o něco rychleji, ale očividně to není faktor, který by to až tak ovlivnil.

Každopádně, pokud budeme pracovat s předpokladem kontinuální ztráty... No dobře, nebudu používat hogofogo žvásty. Prostě všechna procenta pravděpodobně vypleskáte za 4 hodiny a něco.

Lifestyle

Fenixy 7 během dne počítají kroky, spálené kalorie, vystoupaná patra... Takovou tu klasiku, co umí snad skoro všechny chytré hodinky. Já osobně nejvíce používám skóre spánku (0-100) a rozložení třech spánkových fází. Také sleduji Body Battery, což je nabití vašeho těla na škále od 0 do 100. Na základě vašeho spánku se různě nabijete a během dne na základě vašich sportovních aktivit, hladiny stresu a jiných faktorů se toto číslo snižuje. Pokud si odpočinete, tak i zvyšuje.

Hodně mě potěšil upgrade snímku zdraví. Získáte teď údaje o tepové frekvenci, okysličení krve, dechové frekvenci či variabilitě vašeho srdečního tepu (VST) v milisekundách. Vyjádření VST v milisekundách v základu neuměly žádné Garminy. Na základě VST můžete odhadnout přetrénovanost, únavu, stres a jiné. Obecně se to považuje za takovou zlatou hodnotu, které vám řekne opravdu hodně. Doporučuji nastudovat! Lehce jsem se o tom rozepsal ve článku níže.

VŠE NA TÉMA: Snímač tepové frekvence a jak vám může pomoci
23.11.2020 - Dominik Hok
VŠE NA TÉMA: Snímač tepové frekvence a jak vám může pomoci

Hlavně si snímek zdraví dělejte každý den ve stejnou dobu. Doporučuji ihned po probuzení. Opravdu uvidíte velké rozdíly. Zkuste se změřit po těžkém tréninku a nějakém těžším alkoholovém opojení. Pak to zkuste naopak po odpočinkovém dni s nulou alkoholu v krvi. Uvidíte rozdíly. Na podobné bázi funguje třeba mySASY.

Mapy se dostaly do všech variant Fenixu 7

Shrňme si hned na začátku to nejdůležitější:

  • verze se safírovým sklíčkem má úložiště 32 GB
  • Sapphire verze mají předinstalované mapy Evropy, ale můžete si nainstalovat i další kouty světa
  • základní verze (bez safíru) má úložiště 16 GB
  • základní verze nemá předinstalované žádné mapy, ale můžete si je doinstalovat (jste ale limitovaní menším úložištěm)
  • voucher na topografickou mapu ČR se dává ke všem verzím

Myslím, že tady opět vidíme lehkou reakci na Coros, který má možnost instalace map celého světa. Garmin vlastně udělal úplně to stejné.

V hodinkách teď najdete i předinstalované lyžařské a golfové mapy. Stačí jen být poblíž nějakého hřiště / sjezdovky a dostanete kompletní nabídku.

Garmin Quatix 7 představení – Tede, nahoď udici!
28.4.2022 - Dominik Hok
Garmin Quatix 7 představení – Tede, nahoď udici!

Rozhodně je super správce map, kterého teď najdeme přímo v hodinkách. K instalaci map tedy vůbec nepotřebujete počítač. Teda... Pokud se nebavíme o instalaci českých topografických map. K těm pořád potřebujete Garmin Express a starý dobrý kabel.

Obdobně (ale omezeně) teď funguje i Connect IQ, které teď najdeme přímo v hodinkách. Je jich tam sice omezený počet, ale lepší než nic, protože ke stažení aplikací jste doteď museli použít druhou mobilní aplikaci.

Úložiště na aplikace je omezené na nějakých 20 MB, ale není to nic na škodu. Jen by to lidi lákalo stahovat čím dál více kravin (potvrzují mi to občasné návštěvy skupin na Facebooku) a hodinky by se sekaly. Takhle Garmin nastavil jasný strop a může zaručit plynulý chod.

Ano, navigace nesmí chybět

Navigace je jedna ze stěžejních funkcí, která odlišuje základní modely od těch profesionálnějších. Já osobně rád zkouším nové trasy a jsem takový hračička, že si to naklikám v Mapy.cz, vyexportuji a pošlu do hodinek.

Nicméně, jsou i jednodušší cesty. Buďto si můžete vygenerovat trasu v Garmin Connect, kliknout na bod v mapě a nebo použít skvělou funkcí "Okružní trasa". Do té zadáte počet kilometrů a hodinky vytvoří trasu, po které nejčastěji chodí / jezdí ostatní Garmin uživatelé a zavedou vás zpátky do výchozího bodu. Pokud jste na novém místě nebo chcete zkusit nějakou novou trasu, tak je to pro vás ideální funkce.

Téměř všechno nastavení teď pořešíte i z telefonu

Garmin byl vždy super v tom, že jste mohli všechno nastavit přímo v hodinkách. Doplňky, datová pole ve sportovní aktivitě, cokoliv. Jenže... Nešlo to v telefonu, což je pro mnohé určitě jednodušší.

Ale... Změna! V aplikaci Garmin Connect teď můžete konfigurovat vzhled hodinek, veškeré widgety, datová pole, oblíbené sportovní aktivity aj.

Jaké sportovní vychytávky vidíme v řadách Garminu úplně poprvé?

Já jsem osobně používal nejvíce funkci Výdrž. Tato funkce vám v reálném čase ukazuje, jak moc se "vybíjíte". Na začátku aktivity máte většinou okolo 100 %. Podle vaší tepové frekvence se pak dopočítávají zbývající procenta, čas nebo vzdálenost, kterou jste schopní ještě běžet.

Výdrž během maratonu.

Výdrž během maratonu. Postupně jsem klesl ze 100 % až na 15 %.

Uveďme si to zase na příkladu. Když jsem běžel půlmaraton na závodě, začínal jsem na 90 % a skončil jsem na 28 %. Měl jsem průměrné tempo okolo 4:00, a tak baterka šla rychle dolů.

Večer jsem měl oslavu (ano, pilo se) a moc jsem nespal (hodnocení 32 ze 100). Další den jsem začínal s potenciálem 52 %, ale jelikož jsem běžel krátkou vzdálenost (5 km) a pomalejší tempo (5:11), potenciál mi klesl jen o 11 %.

Celkově si ale myslím, že tato funkce dává smysl maximálně pro maraton. Ultramaratonci by pravděpodobně šli do záporu. Mně osobně hodinky při nějakém normálním tempu ukazovaly maximálně 50 km.

Já bych to nazval takovou antipřepalovou pojistku. Na začátku závodu zjistíte, že běžíte moc rychle, a tak lehce polevíte.

Není třeba nijak dlouhosáhle popisovat funkci Up Ahead. Spočívá v tom, že si do mapy můžete zadat body zájmu. Fotografové si můžou naplánovat trasu a vytvořit několik bodů, kde určitě budou chtít vytáhnout foťák. Sportovci si zase můžou zadat určité body na mapě a zadat si tam třeba konkrétní jídla nebo časy, za které se na konkrétní místo chtějí dostat, aby dodrželi cílový čas.

Osobně jsem ji nepoužil a pravděpodobně ani nepoužiju. Kdyby třeba tato funkce byla schopná odpočítat počet spálených kalorií a nějaké doporučení, co bych měl do sebe narvat na další občerstvovačce, byla by to paráda. Ale takhle mi to úplně smysl nedává.

Fíčura pro indiány

Říkáte si: "Pro indiány? Co to je za blbost?" Vysvětlím.

Do Garminu totiž přibyla funkce Běh / Chůze, která v jednoduchém grafu ukazuje, jak moc jste v rámci celkové aktivity běželi, šli či stáli. Je to ideální funkce pro příznivce indiánského běhu. A nebo pro kohokoliv, kdo třeba běhá delší tratě, kde se přechází i do chůze.

Další sportovní funkce ve Fenixu 7

Řada Fenix má tolik funkcí, že běžný smrtelník použije úplnou hrstku. Řekl bych tak do 5 %. Mezi ale nejčastěji využívané určitě patří tyto.

Denní tréninková doporučení vám každý den určí vhodný trénink. Správný trénink by měl být rozmanitý, co se týče různých intenzit, délky aj. Hodinky to budou hlídat za vás a každý den určí typ tréninku, který vás nejvíce posune.

Stav tréninku úzce souvisí s tréninkovými doporučeními. Pokud váš trénink bude jednotvárný, budete trénovat málo nebo naopak moc, tak vám to hodinky řeknou skrze stav tréninku.

VŠE NA TÉMA: Stav tréninku v hodinkách Garmin
3.8.2021 - Matěj Urbaczka
VŠE NA TÉMA: Stav tréninku v hodinkách Garmin

Takovým standardem je odhad hodnoty VO2 Max. Tato metrika počítá maximální spotřebu kyslíku při sportovní aktivitě. Čím více kyslíku dokáže sportovec využívat, tím vyšší je jeho kondice.

Co je VO2 Max a jak jej zvýšit?
17.7.2020 - Agáta Vřeská
Co je VO2 Max a jak jej zvýšit?

Od maximální spotřeby kyslíku se pak odpočítává předpověď výsledků na různých distancích. Na základě vaší kondice vám hodinky řeknou, jaký byste měli výsledný čas na 5 km, 10 km, půlmaraton či maraton.

Samozřejmě, že platí zlaté pravidlo, že čím kvalitnější mají hodinky senzory a algoritmy, tím kvalitnější výsledky získáte. Tím, že Fenix 7 se posunul ve dvou nejdůležitějších snímačích – snímači tepovky a GPS – můžete počítat s ještě lepším fungováním těchto metrik.

Jaké sporty Fenix 7 monitorují?

Celkově platí pravidlo, že téměř všechno. Nenajdete tam specifické sporty jako je kriket nebo břišní tance (což často nabízí čínská konkurence), ale takovou tu klasiku rozhodně.

Co tedy všechno hodinky monitoruji:

Běh, Trailový běh, Běh po dráze, Běžecký pás, Krytá dráha, Lezení, Turistika, Chůze, Kolo, Horské kolo, Kolo uvnitř, Golf, Plavání v bazénu, Plavání v otevřené vodě, Triatlon, Swimrun, Síla, Kardio, Lezení uvnitř, Bouldering, Lyže, Snowboard, Lyžování mimo sjezdovku, Běžky, Běžky volný styl, Jóga

Takové specifičtější jsou pak:

Adventure Run, Virtuální běh, Cyklodojíždění, Ultra běh, Cyklotůra, Elektrokolo, Elektrokolo MTB, Cyklokros, Gravel kolo, Tenis, Piklebal, Padel, HIIT, Dýchání, Pilates, Vystoupaná patra, Stepper, Jumpmaster, Loď, Sněžnice, SUP, Surfování, Kiteboard, Windsurfing, Veslování, Veslování uvnitř, Eliptický trenažér, Kajak, Trénink tempa

A platí takové zlaté pravidlo, že co nenajdete v základu, to určitě nahradí nějaká aplikace z Connect IQ.

Fenix 7 vlastně není ani o moc chytřejší než Fenix 6

Hodinkami zaplatíte, můžete si do nich nahrát empétrojky nebo stáhnout playlisty ze streamovacích služeb a také samozřejmě zobrazují notifikace z telefonu. Pokud máte Android telefon, můžete použít přednastavenou odpověď. Je trochu škoda, že z Fenix 7 se nedá vyřídit hovor nebo třeba použít možnost otevřené odpovědi (naťukat to na klávesnici), ale co už... Je to přeci jen sporttester, takže budiž. Ale ta otevřená odpověď by se šikla.

Jen si to představte... Stojíte na balkónu, přijde vám zpráva a tak odepíšete. Škoda, no.

Jen si to představte... Stojíte na balkónu, přijde vám zpráva a tak odepíšete. Škoda, no.

Bezkontaktní placení a hudební přehrávač – stará dobrá klasika

Z takové té klasiky najdeme ve Fenixu 7 bezkontaktní placení. Velký posun je, že můžete PIN kód naklikat na dotykáči hodinek. Je to mnohem rychlejší než přes tlačítka, jak se to dělalo dříve.

NFC platby – vše o bezkontaktním placení hodinkami
29.10.2020 - Dominik Hok
NFC platby – vše o bezkontaktním placení hodinkami

Kromě toho můžete do hodinek uložit až 2000 skladeb nebo využít streamovací služby jako je Spotify, Deezer či Amazon Music. Je ale potřeba mít Premium účet, abyste si mohli stáhnout playlisty do hodinek.

Chceš být beta tester Garminu? Teď máš možnost
6.5.2022 - Matěj Urbaczka
Chceš být beta tester Garminu? Teď máš možnost

Shrnutí a alternativy

Garmin Fenix 7 je perfektní kousek. Ano, běžný smrtelník využije maximálně 5 % všeho, co tyto hodinky umí, ale člověk si často nekupuje věci pro to, co využije, ale pro jejich potenciál. I když si koupíte Ferrari s maximálkou 350 km/h, stejně většinou pojedete padesátkou v obci. :) A takhle přesně je to i s Fenix 7.

Alternativy se hledají těžko, protože Fenixu 7 se dorovná málokteré jiné zařízení. Každopádně, pokud se podíváme po titánech od jiných značek, tak je to Coros Vertix 2 (má měření wattů), Polar Vantage V2 (Polar má podrobný monitoring sportovních aktivit a také wattáž) či Suunto 9 Peak (Suunto je pověstné svým "držáctvím").

Mohlo by vás zajímat:

Garmin Tactix 7 recenze – Co vidíš?
7.4.2022 - Matěj Urbaczka
Garmin Tactix 7 recenze – Co vidíš?

SOUBOJ: Coros Vertix 2 vs. Fenix 7X
12.5.2022 - Matěj Urbaczka
SOUBOJ: Coros Vertix 2 vs. Fenix 7X

SOUBOJ: Garmin Fenix 7X vs. Garmin Enduro 2
9.8.2022 - Matěj Urbaczka
SOUBOJ: Garmin Fenix 7X vs. Garmin Enduro 2

Garmin Fenix 7X – Po více než 1000 kilometrech
23.8.2022 - Matěj Urbaczka
Garmin Fenix 7X – Po více než 1000 kilometrech

Garmin Fenix 8 – Co bychom chtěli vidět u této kultovní řady?
19.4.2023 - Matěj Urbaczka
Garmin Fenix 8 – Co bychom chtěli vidět u této kultovní řady?

SOUBOJ: Suunto Vertical vs. Garmin Fenix 7X – Návrat Rockyho a Appola
6.6.2023 - Matěj Urbaczka
SOUBOJ: Suunto Vertical vs. Garmin Fenix 7X – Návrat Rockyho a Appola

Garmin Fenix 7 PRO recenze – Na nejlepší se zvyká nejsnáze
30.6.2023 - Matěj Urbaczka
Garmin Fenix 7 PRO recenze – Na nejlepší se zvyká nejsnáze

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Michalpřed 987 dny, reagovat
Přímo od Garminu in-line brusle a koloběžku. Spánek monitoruje třeba oproti fitbit velmi mizerně. A to nemluvím o oura ring.
Marekpřed 987 dny, reagovat
Žádné hodinky z řady Garmin FENIX neumí správně počítat bazény, vyzkoušeno na Fenix 3, 5+,6 PRO a Garmin Swim. Při plavání 60-ti bazénů bez přestávky pouze kraulem byla chyba 2-3 bazény. Tak snad Fenix 7 dostane lepší senzor. Bez chyby to uměli hodinky TomTom a Suunto.
Premacechpřed 969 dny
????? Mám Fénix3, víc jak 6 let. A v bazénech jsem měl pouze 3x chybu měření. Tj za celou dobu pouze 3x a to tehdy, pokud jsem se s někým srazil tak mi pripocetl bazén. Logicky, jinak ne. Jinak nikdy. Plavu cca 20 měsíčně, tj 250 km ročně. Za me měří perfektně. Stejně na open wateru. Letos cca 170km open water, moře vlny, zkreslení naprosto minimální.
Patrikpřed 931 dny
Mám Fenix 5 asi 3roky plavu v 25m bazénu cca 70km za měsíc a možná tak 1x měsíčně nepřipočte bazén
Jarapřed 889 dny
Mám 935 a pletou se snad vždy. klidně i o několik bazénů... Myslel jsem, že to tak mám jen já...
Lenapřed 867 dny
Ja mam fenix 3 hr a bazen- uplne minus misto 2 km v 25 m bazene mam na jodinkach vetsinou neco kolem 600-700 metru. Predtim jsem mela sunnta ty fungovaly super ale u plavani me garminy naprosto zklmaly. Ted si budu kupovat sestky tak snad to uz bude ok
Martinpřed 756 dny
S f3 za 5 let nebyl problém
Martin Kobelkapřed 984 dny, reagovat
Ocenil bych, kdyby režim "běh na dráze" fungoval pro libovolnou dráhu libovolné délky. Doma máme totiž jen 300m. Nebo libovolný okruh, který si nakalibruji (tím že ho několikrát proběhnu). AI je už dnes velmi daleko na to, aby tento triviální úkol zvládla.
Johnny Grepppřed 984 dny, reagovat
Zdar, 1) u prémiových hodinek SAFÍROVÉ SKLO ve všech verzích. Sorry ale lepit igelit na hodinky za desítky tisíc je pod úroveň a past na zákazníka. To samé i pro solar verzi, dnešní solar je bez ochrany (výrobce ji nedoporučuje). Koukněte na bazoš, zrovna jedny poškrábané solárky tam frajer prodává, výměna skla minimálně 2500,- u Fenix 6s, solar bude možná i dražší. 2) něco otočného, luneta, nebo korunka a to hlavně pro zadávání textu. Zadávání názvů pomocí dvou tlačítek je utrpení. 3) Pokud si Fenix ad. Garminy dělají ambice coby napůl sport tester a z druhé půlky chytré hodinky, tak by bylo good, aby uměly odpověď na txt zprávy, otočná luneta by k tomu účelu byla vhodnější než tlačítka. Dále bych uvítal zálohování nastavení datových obrazovek a samozřejmě delší výdrž na baterii. Taky trochu doufám, že se Garmin nevydá cestou čím víc senzorů tím víc adidas ve stylu Samsung... Jo a taky by mohli opravit v appce průměrný výpočet kalorií za posledních 7 dní, naposledy (ještě na jaře) do průměru započítávali i právě probíhající den, což je samozřejmě špatně. Ale třeba to už opravili? Uvidím s čím teď přijde Coros, jejich appka + sw část moc nekoresponduje s jinak hardwarově skoro dokonalými hodinkami a tak třeba zase přejdu na Fenix...? Každopádně na nový Fenix 7 jsem zvědavý jak opice.
Pavelpřed 777 dny
Zdravím, mohu požádat o link kde se uvádí ... dnešní solar je bez ochrany (výrobce ji nedoporučuje)... Díky p,
Štefan Nugettapřed 731 dny
Zde info pro Pavla i další zájemce - Oficiální info Garminu k lepení ochrany na Solar verze hodinek s PowerGlass: "Garmin does not recommend the use of any kind of screen protector..." https://support.garmin.com/en-US/?faq=1KjlCNoRJe8o3Xq5qSx428
Martinpřed 984 dny, reagovat
Chtěl bych - konektor usb-c jako standard - bezdrátové nabíjení indukce - větší displej (mám 5x a je tam zbytečně místo kolem) - ostřejší, ale ne výměnou za výdrž Toť asi vše.
Sanopřed 983 dny, reagovat
Bezdrôtové nabíjanie....
silvopřed 982 dny, reagovat
Takze privital by som alterantivu nabijania bolo spomenute bezdrotove ja by som prijal keby sa vylepsil solar a pridalo dobijanie telesnym teplom ako maju powerwatch. Vylepsil by som mapy teda konkretne pohyb v mape, mozno tu by sa hodil aj dotykovy displej. Napada ma holograficka mapa ale to je asi scifi :D Zo snimacov by som ocakaval meranie tlaku.
Karelpřed 981 dny, reagovat
Ja osobne virtualni simku, aby se nemusel tahat mobil porad sebou????
Ondřejpřed 978 dny, reagovat
Úplně by mi stačilo, kdyby se věnovali updatům SW a třeba se zamysleli nad tím, proč běžný ciferník (ne aktivita) nespolupracuje s externími sensory, třeba konkrétně Tempe. Přijde mi, že jednou za dva roky vyplivnou top hodinky a pak už na ně kašlou, a to i u naprosto nepochopitelných vlastností, které po updatu vyloženě už od začátku řvou.
simonapřed 971 dny, reagovat
Prosim prosim prosim nech tam je inline ako basic aktivita ! započítanie šlofíkov do spanku by tiež nebolo odveci.
Ondrapřed 941 dny, reagovat
Platba kartou bez zadavani pinu. (zjisteni vlastnika jakoukoliv biometrickou cestou). Luneta z cisteho kovu (idealne v titanovem pouzdru) - kazda vrstva na cisty kov je jen zvetsovani moznosti poskrabani hodinek.
Pavelpřed 941 dny
Titan by se hodne prodrazil, kdyztak tvrzeny hlinik. Titan je u premiovych hodinek.
krabicapřed 935 dny
Prémiové materiály dávají do řady Marq...
Štípapřed 859 dny
Já měl titan dvoje a přišlo mi, že luneta je náchylnější. Teď mám f6x solar a jsou v lepším stavu než dvoje titan předtím. Také jsem se divil
Jardaspřed 926 dny, reagovat
Telefonuji s kolegou, má taky fenix 6 a apple mobil.” V kolik se sejdem?” “A kolik je teď? “ “Nevim, na hodinkách mám, že mi voláš.” “Já taky.”???? - Tak tohle by snad machři od Garminu už konečně mohli fixnout. Třebas u těch sedmiček. Easy.
Dušanpřed 917 dny, reagovat
Přeji všem pěkný den. Ocenil bych, kdyby Garmin přidal aktivitu nordic walking. Dále bych požadoval délku okruhu nastavit menší než 200m.
David Koudelapřed 828 dny, reagovat
Ach jo. Těšil jsem se na celodenní měření EKG, které jsem dokonce někde četl, že tam má být.
Honzapřed 828 dny, reagovat
Velké zklamání, že není možnost telefonování a odpovídání na zprávy u prémiových hodinek. Aby si snad člověk jako jakési Swatch pořídil Venu 2 plus.....
Nadypřed 828 dny, reagovat
Jsem nadšený z výdrže baterie a snad mínus jen to telefonování. Každopadně jakmile budou skladem, hned k vám naklušu :)
Vašekpřed 828 dny, reagovat
Jenom pro doplnění: MTB grit a flow určitě není v hodinkách novinka, tyto funkce mají i starší modely. A hodinky skoky na kole opravdu neměří,to je záležitostí pouze Edge. Je škoda, že takové nepřesnosti shazují Vaši jinak velmi dobrou práci.
Dominik Hokpřed 827 dny
Zdravím, Vašku. Jsme hlavně běžci a tak v cyklistických funkcích nemáme tak 100% rozhled. Odtud to pravděpodobně pramení. Díky za upřesnění. :)
Vašekpřed 827 dny, reagovat
Jasně, každý máme přehled v tom, čemu se věnujeme nejvíce. Ale té cyklistice byste mohli dát větší prostor, přece jenom Garmin je v určitých oblastech cyklistiky nedostižný.
Dominik Hokpřed 826 dny
Polepšíme se. :)
Ondrapřed 826 dny, reagovat
Změnila se v 7mičkách nějak autorizace bezkontaktních plateb? Zadávat pin přes tlačítka je faaakt opruz.
Matěj Urbaczkapřed 826 dny
Zdravím, jelikož je tam dotykáč, tak by mělo jít zadat kód přes displej.:-)
Standapřed 807 dny, reagovat
Ahoj, v několika videí je zpochybňována čitelnost displeje garmin fenix 7 x ve verzi se safírovými skly. Vím že už hodinky testujete. Můžete nám prosím poskytnout informaci ohledně čitelnosti displeje v rozličných povětrnostních podmínkách. Díky
Matěj Urbaczkapřed 805 dny
Stando, prozatím máme jen model Fenix 7S, takže prozatím nemůžeme tvrdit, jaká bude čitelnost u modelu X
Majopřed 795 dny, reagovat
Zdravim aky je rozdiel medzi garmin fenix 7 a 7x?
Dominik Hokpřed 794 dny
Zdravím, ve velikosti pouzdra, velikosti displeje, výdrži baterie a ve svítilně (tu má pouze Fenix 7X). To je z těch hlavních rozdílů.
Majopřed 794 dny, reagovat
Tak v podstate to je to iste len v menšom a bez svetla????
Dominik Hokpřed 794 dny
Zdravím, ano, funkčně jsou to stejné hodinky. Jde jen o to, že 7X má větší pouzdro, tudíž se tam vejde větší baterka, větší displej a taky svítilna. :)
Standapřed 794 dny, reagovat
Ahoj, tak už mám fenixi 7x sapphire na ruce a pro všechny co váhají ohledně čitelnosti displeje nad volbou safírového sklíčka, tak neváhejte a jděte do safíru. Odlesky světla od sklíčka samozřejmě jsou, ale velmi dobře se eliminují natočením hodinek do "lépe viditelného" úhlu. Dotek na displeji se jen výjimečně kousne, takže to nevadí a nekazí to dojem. Za mě paráda hlavně při běžném nošení a zpětném prohlížení všeho možného na hodinkách, nastavování a hlavně u map super. Naprostá spokojenost!
Filip Debrecenyipřed 794 dny
Zdravím Stando, jsme velice rádi a těší nás Vaše spokojenost. Ať hodinky nadále šlapou podle Vašich představ a stále doručují radost! :)
Jardaspřed 793 dny, reagovat
Ví někdo, jaký je rozdíl mezi garmin-fenix-7x-sapphire-solar-black-dlc-titanium( ty jsou v nabídce mimo jiné i vašeho obchodu) a garmin-fenix-7x-Pro-sapphire-solar-black-titanium (tyhle nabízí třeba Datart, Mall, CZC….) ? Díky.
Filip Debrecenyipřed 792 dny
Zdravím Jardo, DLC je označení pro typ povrchové úpravy. Můžete si hodinky zakoupit buď s ní a nebo bez. Tento typ povrchové úpravy se používá nejen v průmyslu hodinek, ale také například v průmyslu vojenském či automobilovém. DLC úprava má napomáháhat proti náchylnosti hodinek vůči odření či jinému povrchovému poškození.
Zennekpřed 792 dny, reagovat
Víte už jestli budou mít EKG jak jste se zmínili a když tak kdy-asi. Zdravím Zd
Dominik Hokpřed 792 dny
Fenixy 7 EKG mít nebudou. :)
Jardaspřed 792 dny, reagovat
Díky za vysvětlení, ale znamená to snad, že hodinky z např Datartu budou bez této úpravy? A co to jejich označení Pro? Vždyť Garmin sedmičky v provedení PRO ještě ani nepředstavil.
Filip Debrecenyipřed 792 dny
V případě, že je zakoupíte bez DLC tak ano, budou bez :) Označení PRO se užívalo u předchozích modelů Fénixů, kterými Garmin rozděloval modely s topografickými mapami a možnosti hudebního přehrávače (PRO) a modelů bez těchto funkcí. Modely Fénixů 7 nově tohle označení zatím nenesou, ale funkčně jsou jako PRO. Tudíž nabízí zmiňované topomapy a hudební přehrávač. Zda se ještě dočkáme modelů 7 PRO, které by teoreticky přinesly ještě něco navíc, je otázkou. :)
Honzapřed 779 dny, reagovat
EKG má být hardwarově připraveno, ale musí se řešit zdravotní certifikace. Takže tak za rok... Samsungu to také trvalo.
danpřed 775 dny, reagovat
Je možné, že hodinky nedokáží změřit dynamiku běhu s HRM-PRO??? Jestli to může být chybou fw nebo špatný hrudní pás????
Dominik Hokpřed 773 dny
Zdravím, Dane. To se mi nějak nezdá, mně dynamika funguje. Nemáte vybitou baterii?
Honzapřed 771 dny, reagovat
Zdravím, kdy se můžeme těšit na recenzi Epixů :) ?
Matěj Urbaczkapřed 769 dny
Zdravím Honzo, jelikož mají úplně stejné funkce jako Fenix 7, tak se možná zaměříme na souboj mezi těmito dvěma titány, ale kdo ví.:-) Určitě brzy něco vyjde ohledně této pecky.:-)
Majopřed 766 dny, reagovat
Zdravim.Vela recenzii ale nikde som este nečital aka je odolnost hodiniek proti pádu poškriabanie.Napriklad fenix 7 black sapphire DLC
Dominik Hokpřed 765 dny
Zdravím, v nejideálnějším případě by safír měl být poškrábatelný pouze dalším safírem nebo diamantem. Nicméně, stává se, že i safírové sklíčko se poškrábe, ale rozhodně v minimální počtu případů oproti minerálnímu sklíčku.
Majopřed 765 dny, reagovat
Myslim celkovu vydrž proti spadnutiu na zem nie len skličko
Dominik Hokpřed 765 dny
Zdravím ještě jednou, Fenix má odolnost proti nárazu, ale těžko se to specifikuje. Je to základní odolnost proti nárazu. Tudíž, když to hodíte z druhého patra z okna – hodinky to můžou vydržet, ale taky nemusí. Garmin to bohužel nikde nespecifikuje a jsem tady krátký i já.
Štefan Nugettapřed 731 dny
To mě přivádí na myšlenku - shodit Fenixy z druhého patra :-D Destrukci Instinctů jde najít (mj. také házení z druhého patra na beton), Fenixy by mohly mít premiéru. A taky přejet autem. Pro zájemce hledej na YT "Garmin Instinct TORTURE TEST"
Majopřed 765 dny, reagovat
Tak ďakujem.Presne to myslim.Že ked niekde spadnem v lese či sa hneď poškriabu alebo či aj niečo vydržia.Ďakujem
Davidpřed 759 dny, reagovat
Dobrý den Dominiku, poprosil bych Vás o radu, mám garmin Fenix 7x pro solar sapphire, a nevím si rady jak vypnout vypínaní displeje během aktivit (mám na mysli úplné vypnutí, kdy hodinky vypadají jako by byly právě vypnuté, nemyslím tím dotykový displej) Nejsem si vědom toho, že bych si tohle nastavení někde aktivoval, a vůbec jsem nenašel způsob jak tuhle funkci deaktivovat. Hodinky vždy po zapnutí aktivity svítí pouze po dobu nastavenou časem podsvícení displeje tj. buď 4sec. nebo 8sec. nebo více podle nabídky v hodinkách a poté zhasnou a displej je úplně černý jako by byli vypnuté, reagují pouze na gesto, nebo zmáčknutí tlačítka. Děkuji
Matěj Urbaczkapřed 758 dny
Zdravím Davide, je to z toho důvodu, že máte zapnutý UltraTrack mód, kdy se displej vypíná. Pokud změníte jiný mód snímání GPS, problém vymizí.
Davidpřed 758 dny
Je to tak, děkuji za radu problém vyřešen, děkuji.
Martinpřed 756 dny, reagovat
Krásná recenze!!!... mám 7x sapphire a když jsem zde četl, že jde mraky věcí nastavit z mobilu, hned jsem to vyzkoušel a pecka věc! Nicméně v jedné věci Vás opravím, možná to má jen 7x, ale psali v sekci o dotyku, že "Dlouhé podržení také nic nedělá.".. Když jdete na hodinkách do sekce aktivit a podržíte prst např na "běh" otevře se vám nastavení aktivity ;).. takže minimálně zde to "něco dělá" :D Budu se těšit na další recenze a podcasty.. ať se daří :)
Dominik Hokpřed 756 dny
Martine, díky za tip. :) A díky, že na nás koukáš a posloucháš! :)
Davidpřed 749 dny, reagovat
Dobrý den, v Topo Czech mapách vidím lesní plochu oranžovo-cosi barvou. Co mohu udělat pro to, abych viděl zase les zeleně. Děkuji. D
Matěj Urbaczkapřed 744 dny
Zdravím Davide, je zapotřebí aktualizovat software hodinek. Garmin tuto chybu v novém softwaru opravil.:-)
Luciepřed 744 dny, reagovat
Ahoj kluci, jsem druhý den šťastná majitelka Fénix 7, takže si pochopitelně celou dobu hraju s nastavením a snažím se vše doladit, ať mi co nejlépe vyhovuje. Ale na jednu věc se mi nedaří přijít, třeba budete umět poradit :) Když zapínám/vypínám aktivitu, hodinky vydávají zvukový signál. Dost mi to leze na nervy. V kanceláři zkouším ukládání vlastních aktivit a když pak chci vyzkoušet, jak to vypadá při spuštěné aktivitě, pípám tady na celou kancelář :D Pokud mi dokážete poradit, jak se toho pípání zbavit, máte u mě imaginárního bludišťáka! :D Díky a hezký den :)
Matěj Urbaczkapřed 744 dny
Zdravím, běžete do menu - systém - zvuk a vibrace - tóny a upozornění - vypnuto. Toto ale vypne vekšeré tóny a upozornění, což znamená i na sms, telefon atp. Můžete si zapnout například jen vibrace.
Luciepřed 744 dny
Díky, super! A ještě dotaz. Jde nějak nastavit, aby mi při chodících upozorněních na mobil vyskočilo např. jen od koho to je? A ne text zprávy? A ten text třeba až na ruční rozkliknutí? Trochu mi vadí, že kdokoli je vedle mě může si číst mé soukromé zprávy. Díky :)
Matěj Urbaczkapřed 743 dny
Zdravím Lucko, tohle se nastavuje přímo v telefonu v závislosti na tom, jaký máte telefon. Ale měla byste hledat oznámení, a pak zakliknout stručné oznámení. Poté už se nebude zobrazovat celá zpráva ani v liště telefonu a ani na hodinkách.:-)
Pavelpřed 736 dny, reagovat
Děkuji za recenzi a mám jeden specifický dotaz. Dá se nějak sledovat sportovní aktivita jízda na koloběžce. Na žádných sporttestrech jsem tuto aktivitu nenašel. Je to taková dost specifická aktivita, která se nedá zařadit snad do žádné jiné aktivity než prostě jen do jízdy na koloběžce. Děkuji za odpověď a přeji mnoho dalších úspěchu
Filip Debrecenyipřed 736 dny
Zdravím Pavle, nabízí se dvě možnosti jak tuto situaci vyřešit. Buďto monitorovat aktivitu koloběžky přes aktivitu jízdy na kole, nebo si stáhnout přes aplikaci Connect IQ aplikaci pro jízdu na koloběžce, která by tam pravděpodovně měla být k dispozici. :)
Petrpřed 736 dny, reagovat
Ahoj, zkušel sem hledal, ale nenašel odpověď. Je už změřená kapacita baterie (aktivita běh, snímaní pouze gps 1s, vše ostatní vypnuté, ale celou dobu datová obrazovka - navigace). U starších 6x prý bylo snad jen 16hod. Díky moc
Filip Debrecenyipřed 736 dny
Zdravím Petře, težko odhadovat přesný čas. Vzhledem k technologickému vývoji a posunu nové generace Fénixu 7 (primárně také ve výdrži baterie) by to mělo být zase o něco více než u modelu 6X, konkrétní čas bohužel nejsem schopen říci. :)
Aloispřed 732 dny, reagovat
Dobrý den. Chtěl bych se prosím zeptat na Váš pohled ohledně ochranné folie na displej. Je dobré si ji například k hodinkám Fenix 7 PRO s Gorilla glass sklíčkem pořídit? Nezhorší se pak trochu odlesky/dotyková odezva? Děkuji za odpověď.
Matěj Urbaczkapřed 731 dny
Zdravím Aloisi, tuhle problematiku jsem testoval a sklíčko mohu doporučit. S odlesky není problém a dotyk je krásně citlivý i přes sklíčko.:-)
Honzapřed 731 dny, reagovat
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, mám nově fenix 7 a je to moje první zkušenost s Garmin. Zatím trošku bojuju se vším tím možným nastavením, ale co mi trochu vadí je slabé a krátké vibrování u notifikací. Je možné toto někde nastavit - délka případně typ vibrací? Zejména u hovorů hodinky pouze 1x slabě zavibrují a pak již jen signalizují na displeji. Děkuji za info
Dominik Hokpřed 731 dny
Dobrý den, Honzo. Vibrace bohužel není možné nijak regulovat.
Martin Balajkapřed 720 dny, reagovat
Zdravím, jenom bych rád podotkl, že svítilnu má i model Fenix 7 Standard. Omylem se mi ji povedlo aktivovat. Stačí dvakrát rychle stisknout tlačítko Light Pak lze tlačítky Up a Down přepínat mezi režimy. Nevím, jestli se to týká všech modelů, ale u mě to funguje
Matěj Urbaczkapřed 717 dny
Zdravím Martine, to je super, ale svítilna jede jen v režimu displeje, jako tomu bylo u starších modelů, ne? :-)
Martin Balajkapřed 717 dny, reagovat
To je pravda, je to spíše jen na parádu :-)
Petrpřed 660 dny, reagovat
Mám dotaz: ve zde zveřejněné tabulce je jiná gramáž, než jakou uvádíte u konkrétních výrobků (v tabulce je vždy o dost menší). Například Fénix 7S má dle tabulky 42 g, dle specifikace u samotného výrobků ve vašem obchodě to je 58 g (lehké). Které údaje jsou správné? Nebo v tabulce je jen váha samotného pouzdra, bez řemínku? Jinak jako vždy skvěle napsaná recenze, moc mě to vždycky baví. Díky, Petr
Matěj Urbaczkapřed 658 dny
Zdravím Petře, přímo v tabulce je napsané "Hmotnost bez řemínku".:-) A děkujeme za pochvalu.
Petrpřed 658 dny, reagovat
Kam jsem dal oči, to opravdu nevím - omlouvám se. Ale jinak to znamená, že jestli na Fénix 7 (Fénix 7x jsou na mojí ruku bohužel moc velké) dám nylonový pásek stejného typu, jako má Enduro, bude jejich váha docela v pohodě! Jen jestli podobný pásek na rozteč 22 máte... Potřebuji nové hodinky, tak sjíždím vaše recenze a diskuse pod nimi už pár dnů neustále. Díky!!! P.
Matěj Urbaczkapřed 657 dny
Zdravím Petře, v pořádku. Nylonový řemínek na 22 mm existuje ale bohužel ne z české distribuce... Takže se dá klasický model ještě "polehčit".:-)
Petrpřed 652 dny, reagovat
Dobrý den, děkuji za recenzi. Mám dotaz k materiálům hodinek. Při verzi Sapphire je luteta titanová s DLC úpravou. Jak je to s dýnkem? Je dýnko také titanové nebo ocelové? Je tato informace známá? V recenzích se mluví o lunetě, ale možná mi něco uteklo. Děkuji
Petr Chpřed 652 dny, reagovat
Dobrý den, jako je to s materiálem dýnka, když jde o model sapphire s tianovou luneou? Je tato informace k dispozici? Díky Petr
Matěj Urbaczkapřed 652 dny
Zdravím Petře, materiál dýnka je taktéž titan.:-)
Zdeněkpřed 652 dny, reagovat
Stále vyhlížím a doufám na 7X solar EKG a tlak. Myslíte,že se dočkám? Hodinky jsem koupil hned když vyšly po vaší recenzi a vůbec nelituji.Dík Zd.
Matěj Urbaczkapřed 652 dny
Zdravím Zdeňku, bohužel to zatím nedokážeme říct a spíše počítám, že v budoucnosti spustí EKG než tlakoměr.:-)
Michalpřed 652 dny, reagovat
zdravím, mám garmin fenix 7x pro sapphire solar, titan black, bohužel jsem celkem zklamaný, objednal jsem je hned, jak to šlo. Baterka pecka, ale jinak jsem čekal víc. Náramek po pár týdnech ošoupaný. Dotykový displej ne vždy reaguje na první dobrou, počítání pater taky velice úsměvné, jsem ve sprše, vyjdu a během pár minut mám + 2 patra, beru, že je to kvůli změně tlaku, ale od nich jsem čekal, že to budou mít vychytané, hlavně, když mají splňovat vojenský standard. Ještě i blbne režim nerušit, mám ho nastavený na celý týden od 22-6 a x-krát min 2-3x týdně hodinky zavibrují při příchodu zprávy, rozsvítí se na gesto... další poznatek je výškoměr, celou noc v posteli a klidně mi to třeba v 1 ráno zaznamená, že jsem byl hodinu o 10 metrů níže, to samé u moře, jsem na pláži, dívám se na hodinky a ukazují mí 10 metrů pod hladinou... je takových drobností dost a kazí to celkový dojem. Máte někdo podobné zkušenosti? Nebo mám nějaký vadný kus? Nemít to takovou výdrž baterky + design, ten se mi moc líbí, tak letěly z domu. Mějte všichni pěkný den
Jendapřed 646 dny, reagovat
Dobrý den, díky za recenzi jak textovou tak video :-) Něco jsem, jsem ale nedohledal. Jak dlouho se hodinky nabíjejí? Manželka měla viactive 3 a teď Venu 2s. Ano nevydrží tak dlouho, ale nabité jsou do za několik minut (desítek) u mých Fénix 5 to je znatelně déle. Díky moc
Dominik Hokpřed 646 dny
Zdravím, Jendo. Já mám dobito za cca 2 hodiny. :)
Jendapřed 629 dny
Super, díky moc. Ještě se zeptám, dle obrázků mi to přijde stejné, ale jaký je rozdíl mezi fenix 7 PRO Sapphire Solar, Titan Black DLC a fenix 7 PRO Sapphire Solar, Titan Carbon Gray DLC ? Děkuji moc
Matěj Urbaczkapřed 626 dny
Zdravím, Jendo, je to jen jiná interpretace stejných hodinek.:-)
Jendapřed 626 dny
Zdravím, Matěji, v jakém smyslu jiná interpretace? :-) Díky
Matěj Urbaczkapřed 626 dny
Zdravím ještě jednou, v tom smyslu, že správně se používá označení: Fenix 7 PRO Sapphire Solar, Titan Carbon Gray DLC/ Black Silicone Band, ale někteří si název upravují.
Janpřed 623 dny
Díky za odpověď, ale moc chytřejší nejsem, toto označení je i na oficiální stránkách garmin.cz
Martinpřed 639 dny, reagovat
Zdravím. Mám problém u fenix 7 že mi nemeří spánek a body batery. První dny po koupení to jelo ale zhruba pár dní po tom co jsem si nastavil program spánku to přestalo to jít. Nastavené to mám na 22:15 a 5:30 a tak i zhruba chodím spát/ vstávám. Jediné co je nastavené při spánku je "nerušit" Co mě napadá je že garmin píše noste alespoň 2 hod před spánkem já si je po sprše sundám a utírám ruku a hodinky ale že by to skrz tohle nešlo? Díky
Filip Debrecenyipřed 638 dny
Zdravím Martine, mohla by to být i jedna z variant, kterou zmiňujete. Já bych určitě zkontroloval dostupné aktualizace, které by mohly narušovat plynulý běh hodinek. Případnou variantou je i restart hodinek.
Petrpřed 623 dny
Podívejte se jestli nemáte náhodou nastavenou úsporu baterie ve spánku...
Zuzanapřed 631 dny, reagovat
Dobry den, prosim je nejaka moznost ako si do Garmin 7s pridat aktivitu Nordic Walking? Nedokazem pochopit, preco Suunto aj Polar tuto aktivitu maju medzi zakladnymi a Garmin aj napriek velkej poptavke tento coraz viac oblubeny sport na celom svete stale nepridal.
Matěj Urbaczkapřed 630 dny
Zdravím Zuzano, nordic walking je, i přes fakt, že jdete s hůlkami, stále jen "chůze", anebo "turistika". Garmin, oproti ostatním značkám, nepřidává sporty jen aby tam byly ale snaží se zprostředovat i speciální metriky pro daný sport. U nordic walkingu se ale měří to samé, jako u chůze nebo turistiky. Takže pokud chcete monitorovat chůzi s hůlkami, spusťte si chůzi anebo turistiku. Další možností je také klepnout na tlačítko "jiné" ve sportovních aktivitách a můžete si vytvořit vlastní sport "Nordic Walking", ve kterém si vyberete Vaše datová pole, které chcete vidět.:-)
Petrpřed 630 dny, reagovat
Zdravím, mám doma starší snímač tepu scosche rhythm 24, který jsem používal před nákupem Fénix 7. Má cenu ho připojovat k hodinkám a nebo ten snímač tepu na Fénix 7 je lepší?
Dominik Hokpřed 630 dny
Zdravím, Petře. Nemám s tímto snímačem zkušenost, ale myslím si, že Fenix 7 má lepší snímač. :)
Štefan Nugettapřed 626 dny
Vzhledem k tomu, že se jedná o snímač na rameno /předloktí, který je podobný tomu od Polar OH1, bych si troufal tvrdit, že přesnost bude lepší než u Fenix 7, který snímá ze zápěstí. Tzn ve vyhrocených intervalech čekám větší přesnost /reakci na změnu HR. Jediný způsob jak to ale zjistit je změřit oproti hrudnímu pásu. zde pro zájemce recenze od DCR: https://www.youtube.com/watch?v=mqByWApcrdg Ještě EDIT: pokud někdo cvičí s kettlebell, je externí snímač (hrudní/na paži) nutností, protože koule mu dodře hodinky a nepříjemně to tlačí.
Petrpřed 626 dny
Zdravím děkuji za reakci. Porovnal jsem Fénix 7 se Scosche Rhythm 24 při běhání, squashi, badmintonu, kole a posilování. Kolo a běhání dávali téměř identické výsledky, na badmintonu a squashi byl Fénix 7 úplně mimo. Scosche při squashi průměr 156 tepů a Fenix 7 průměr 121 tepů. Po dokončeném setu mě dokonce jednou ukázal 95 tepů zatím co jsem nemohl popadnout dech. Musel jsem sundat hodinky a otřít snímač pak se chytil. Posilovna byla cca stejná, ale hodinky při cvičení překáží. Trochu mě to ubralo radost z mojí nové hračky a přemýšlím jestli jsem trochu zbytečně neulít když jsem dal 20 tis za něco co funguje jenom na běh a kolo. Ještě nevím co plavání... Pokud děláte také jiné sporty než běh a kolo tak je potřeba počítat s dodatečnou investicí do hrudního pásu.
Miroslav Waidingerpřed 627 dny, reagovat
Dobrý den, má dvě otázky. Začíná být v kurzu waterjogging. Existuje turecká aplikace, která je ale dost k ničemu. Bude Garmin nabízet metriky pro takovouhle aktivitu? A druhý dotaz se týká právě chůze v bazénu za použití aktivity chůze. Hodinky ve vodě logicky neumějí počítat kroky, takže zapínám GPS, která ovšem na dvou kilometrech v bazénu ukazuje kilometry tři. Mohu vědět, jak to napravit? Vím, že jedno kolo v bazénu je padesát metrů. Klidně bych si to pustil bez GPS a počítal si kola. Jenže někdo nepočítal s možností nastavení kratšího kola než 200 m. Máte nějakou radu?
Dominik Hokpřed 626 dny
Zdravím, Miroslave. Pro takovou aktivitu bohužel aplikaci nenajdete a určitě Garmin nebude programovat metriky pro takovou aktivitu. Je to hodně specifický sport na který se Garmin pravděpodobně vůbec nebude zaměřovat. V případě chůze v bazénu nemůžete používat GPS, pokud máte ruku pod vodou. Já osobně bych vypnul v rámci aktivity snímání GPS a spoléhal se na akcelerometr. Zkuste to, podle mě to bude fungovat. :) Kratší kolo bohužel nastavit nejde, protože není úplně standardem, že ovál má méně než 200 metrů.
Mirekpřed 588 dny, reagovat
Dobrý den, jak je to s instalací map do fenix 7s. Je to zdarma jako u ostatních 7, které mají mapy už nainstalované nebo se musí platit.
Matěj Urbaczkapřed 588 dny
Zdravím, Mirku, u některých Sedmiček je zapotřebí mapy nainstalovat ručně (nejsou přednahrané) ale veškeré Sedmičky i modely s označením "S" mají mapové podklady a u nás i přiložený Topo Voucher na mapy ČR.:-)
Filippřed 577 dny, reagovat
Dobrý den, mám Fenix 7X solar. Opakovaně jsem si všiml u baterie, že se s blížícím koncem rychleji vybíjí. Například večer je výdrž ještě 14dní, ale ráno už jen 10dní a rychle se zkracuje. Je to na reklamaci? Děkuji, FS
Matěj Urbaczkapřed 577 dny
Dobrý den, Filipe, nemáte puštěné noční měření SPO2? To totiž dokáže baterku přes noc hodně rychle vybít. V případě, že ne, zkusil bych se podívat do Garmin Express, jestli nevyšla nějaká opravná aktualizace systému.
Filippřed 577 dny
Dobry den Mateji. Mam vse vypnute. Pri plnem nabiti neni problem, odecita se kapacita a dny dle realnych udaji. Ale pri poklesu pod 30% kapacity baterie, se vybiji hodinky hodne rychle. A pri 5 dnech vydrze dopoledne, odpoledne jsou skoro na nule. FS
Matěj Urbaczkapřed 577 dny
Zdravím ještě jednou, bohužel, má teď Garmin nějaké technické obtíže s aktualizacemi a dalšími problémy. Buď můžete počkat na opravnou aktualizaci, anebo můžete hodinky odeslat na reklamaci.
Jaroslavpřed 546 dny, reagovat
Dobrý den,před 2,5 lety jsem si kopil hodinky felix 7 za 25 000Kč tet mi odešla baterka v Germin servisu mi řekli ,že baterky nemění ,hodinky jim mám nechat a koupit si s 30 procentní slevou jiné jeden rok nošení hodinek mne vyšel na 10 000 kč.Mám pocit ,že hodinky jsou natolik chytré ,že umřou těsně po záruce.
Matěj Urbaczkapřed 546 dny
Zdravím Jaroslave, bohužel, před 2,5 lety ještě hodinky Garmin Fenix 7 neexistovaly, a tak to bohužel musel být nějaký starší kousek. Pokud se jedná o hodinky Garmin Fenix 5 Plus či 5, tak je velice možné, že baterie mohla mít pokles.
Jaroslavpřed 545 dny, reagovat
Omlouvám se jde o hodinky Garmin Fenix 6 Titan safír titan ,ale to stejně neznamená ,že by je f.Garmin neměla opravit ,jsem starý a celý život jsem žil v domnění,že na výrobek se má po určitou dobu vyrábět náhradní díly a ne že po 2 letech a pár měsíců vám v servisu řeknou neumíme vodotěsnost a nemáme díly,hodinky nám dejte a kupte si nové ,jestli to jejich jediný servis neumí má je poslat na centrálu ,kde je opraví .Dělají z nás blbce a mi je chválíme.Hodinky i ty nejdražší si vlastně nekupujeme ,jen pronajímáme na 2,5roku
Petrpřed 517 dny, reagovat
Zdravím, snažím se přidat úroveň stressu do vzhledu hodinek (watch face) a nějak to tam nemůžu najít. Dokázali by jste poradit jak to nastavit?
Dominik Hokpřed 517 dny
Zdravím, Petře. Bohužel, stres jako datové pole nejde nastavit.
Jiřípřed 472 dny, reagovat
Dobrý den, mám na Vás dotaz ohledně Garminu Fenix 7. Uvažuji o upgradu z Corosu, avšak Coros mi vyhovuje v zobrazení tréninkových dat v appce a zobrazení mapy ve 3D v appce. Jak je to, prosím, u Garminu v Connectu? Koukal jsem na všemožné recenze, ale nezjistil jsem, zdali: - lze metriky v grafech překrývat jako u Corosu, tzn. v jednom grafu jde hned vidět souvislosti mezi tempem, výškou, tepy, watty apod.? - jsou mapy v 3D? Apple je ve 3D normálně umí, ale umí to i zobrazení v Connectu, když si Garmin bere mapy zařízení, buď iOS nebo Android? Děkuji za odpověď.
Dominik Hokpřed 472 dny
Zdravím, Jiří. Bohužel, 3D mapy v aplikaci Garmin Connect nejsou. Je tam pouze klasická mapa, satelitní nebo hybridní. Co se týče překrývání dat v grafu, tak ano, to Garmin Connect umí.
Frantapřed 420 dny, reagovat
Dobry den. Jsou na plavani vhodnejsi fenix 7, nebo instinkt 2? Dekuji.
Matěj Urbaczkapřed 419 dny
Zdravím, Franto, funkcemi jsou hodinky stejné. Záleží už teď jen na vzhledu a další funkčnosti hodinek. Čistě na plavání bych si vzal Instinct 2, protože jsou lehčí, ale na celodenní nošení a veškerý sport bych si vzal Fenix 7.:-)
Frantapřed 415 dny, reagovat
Dekuji. Jeste se zeptam, jestli ma fenix7 stejny prostor mezi stezejkou a telem hodinek jako epix. Jde mi o to, ze na epix se prodava velke mnozstvi nylonovych reminku, ktere se provlekaji primo kolem stezejek. Tak jestli budou pasovat i na fenix7. Aby se tam vlezly. Dekuji.
Dominik Hokpřed 415 dny
Zdravím, ano, Fenix 7 tam má stejný prostor, jelikož je pouzdro téměř totožné. :)
Antonínpřed 392 dny, reagovat
Zdravím, mám dotaz: pokud dám na safírové sklíčko ochranou fólií, zda to nebude mít negativní vliv na solární dobíjení. Díky za odpověď.
Dominik Hokpřed 391 dny
Zdravím, může to lehce zhoršit optické vlastnosti, ale v naprosto minimální míře.
Petrpřed 349 dny, reagovat
Zdravím, nosíte hodinky 24/7 nebo je občas na večer odkládate? Našel jsem nějaké články které tvrdí že večerní nošení má negativní dopad na spánek a zdraví...
Matěj Urbaczkapřed 346 dny
Zdravím, Petře, to záření z hodinek je tak malé, že to nemá smysl řešit a dopad na zdraví to má nulový. Daleko větší benefit je měření nočních hodnot tepové frekvence, variability srdečního tepu a i kvality spánku. Dle těchto hodnot zjistíte, jak jste spali a jestli jste zdraví anebo byste měl trošku zvolnit.:-)
Pepapřed 317 dny, reagovat
Zdravím pánové. Před týdnem mi přišel update na Fénix 7x. Hodinky jsem updatoval. Bohužel, co se změnilo k horšímu, že svítilna, kterou mám nastavenou na dvojitý stisk levého horního, má po stisku asi sekundove zpoždění nez se zapne. Někdo si možná řekne, sekunda sem sekunda tam, ale je to nepříjemné, jsou někdy situace, kdy je fajn že se to rozsvítilo okamžitě.. Možná kdyby to tak bylo od začátku, tak by mi to nevadilo, ale když vím že půl roku to fungovalo okamžitě a teď se zpožděním.. Asi nějaká chybka.. Nebo že by to udělal Garmin záměrně? Hledám důvod.. Díky za odezvu.
Matěj Urbaczkapřed 316 dny
Zdavím, Pepo, mohlo dojít k nějakému zpomalení systému, které bude Garmin řešit při další aktualizaci. Mně teď nefungovaly ani základní věci na Garmin Fenix 7X Pro a také čekám na update.:-)
Martinpřed 305 dny, reagovat
Ahoj, mám garmin fenix 7 a to už přes rok, když jsem si je koupil měl jsem mobilní telefon Huawei p30 pro a vše běželo bez problému. Před 2 měsíci jsem přešel na Samsung s23 a propojení hodinek s tímto telefonem je problematické, neustále odpojování a připojování, což má vliv na výdrž baterie. Když jdu delší trek, tak si musím vypnout v hodinkách spojení s telefonem, abych nepřišel o tolik procent baterie. V nastavení mobilu jsem vyzkoušel vše, ale bez výsledku. Když jsem se po chvilce zkusil vrátit na p30 pro, tak vše běželo zase perfektně. Nemáte nějaký tip? Za mě bude problém v samsungu, protože na A52 jsem to zkusil a problém byl úplně stejný Děkuji za odpověď.
Filip Debrecenyipřed 304 dny
Dobrý den Martine, z toho co píšete se opravdu zdá, že je kompatibilita špatná právě kvůli telefonnímu zařízení. Ovšem z mé zkušenosti vím, že jestli má Garmin s nějakou značkou suprovou kompatibilitu, je to právě Samsung. Určitě bych ještě zkusil detailně projet nastavení, někdy je to opravdu zakopaný pes v maličkostech, který pak limituje chod hodinek.
Miroslavpřed 304 dny
Dobrý den, já jsem naopak měl problémy s Huawei P20 (ne lite), teď mám S23Ultra a jsem extrémně spokojen. Asi bych chybu hledal jinde.
Martinpřed 304 dny, reagovat
Děkuji za rychlou odpověď, uz6jsem právě prošel všechno možné v nastavení a i v diskuzních fórech a zatím ni nic nepomohlo. Asi budu muset zkusit cely telefon dat do továrního, ale to se mi moc nechce ????
Dominik Hokpřed 304 dny
Zdravím, Martine. Osobně si myslím, že neustálé připojování a odpojování způsobuje nějaké šetření baterie. Zkuste se podívat do nastavení baterie, jestli tam nemáte nějakou chytrou správu, která by sama vypínala aplikace na pozadí a vytvořte výjimku pro aplikaci Garmin Connect.
Martinpřed 304 dny, reagovat
S nastavením jsem si celkem dost pohrál, vše jsem povolil v rámci aplikace connect, ale přesto, i když mobil leží na stole a nemám jej v ruce tak se hodinky připojují a odpojují. Kolikrát stačí pohnout rukou, nebo zmáčknout tlačítko a hodinky se na chvíli připojí, ani mobil nemám v ruce. To samé když mám mobil v ruce. Asi až budu mít čas, tak zkusím vše do továrního a pak se uvidí. V minulém týdnu se mi stalo, že cca 3 hodiny se nechtěli s mobilem spojit, a to asi 4 dny po sobě (byl jsem v Chorvatsku), do té doby jsem to nikdy nepozoroval. Po návratu do ČR se mi toto nestalo. Zatím děkuji za rady..
Martinpřed 300 dny, reagovat
Tak i po převedení mobilu S23 a hodinek do továrního nastavení se nic nezměnilo. Včera jsem měl možnost vyzkoušet nové Epix pro, kdy jsem je měl celý den na rukách a vše běželo, tak jak má. Ani jednou se spojení nepřerušilo. Takže uvažuji, že si je asi pořídím.

Hodinky zmíněné v článku

12 290 Kč (doručíme do 6.5.)
Zobrazit další