ZEPTEJTE SE: Lukáš "HIRO" Hirka

Tagy: Podcast

Dominik Hok | 16.2.2022 | 1 MIN | 7x komentář

"Jednou ten vozík vyměním za pár bežeckých bot," řekl už před pár lety válečný veterán a hlavně hrdina Lukáš Hirka. Doktoři nevěřícně kroutili hlavou, ale ono se mu to daří. V roce 2012 pár metrů od něj dopadla tálibánská raketa a střepy mu roztrhaly záda a zasáhly i hlavu. Tato nešťastná událost ho na víc jak rok dostala do kómatu a nikdo nevěděl, jestli vůbec přežije. Nakonec ale lůžko vyměnil za vozík a teď už se dokáže postavit na vlastní nohy. Chtěli byste se ho na něco konkrétního zeptat? Napište nám to do komentářů!

Člověk si každý den nečte tak silný příběh jako je ten Lukášův. Do armády nastoupil v roce 2004, ale v roce 2012 se mu obrátil život vzhůru nohama. On to ale nevzdal. Ze začátku při největším úsilí dokázal maximálně mrknout. Pak se ale začal postupně zotavovat a přesunul se na invalidní vozík. Lékaři mu říkali, ať do budoucna počítá rozhodně s vozíkem. On je teď ale schopný se postavit na vlastní nohy a sní o tom, že bude opět běhat. Dříve byl totiž nadšenec do vytrvalostního běhání a bojových umění.

Facebook Lukáše Hirky

Co musíte vědět o Lukáši Hirkovi:

  • Boří veškeré lékařské zprávy
  • Jeho příběh najdete na veškerých zpravodajských webech s armádní tématikou, ale také třeba v Deníku či Forbesu
  • Účastnil se tří zahraničních misí a je držitelem několika ocenění
  • Na svém Facebooku inspiruje tisíce lidí a ukazuje svůj tréninkový progres
  • Nejkrásnější závodní outfit na běžeckých závodech
  • V roce 2019 vystoupil před 20 000 diváky v rámci projektu Oktagon Family

Podcast s Lukášem Hirkou:

  • Pravděpodobný termín vydání je 4. 3. 2022
Na jakých streamovacích službách najdete náš podcast:

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Honza Lipákpřed 822 dny, reagovat
Lukáši tak váš příběh je teda síla. Velký obdiv. Měl jste to chuť to někdy nadobro vzdát? Co vás drželo v těch nejhorších chvílích? A pak by mě zajímalo, jak se od té doby změnil váš vztah k armádě?
Kutikulapřed 822 dny, reagovat
Asi to bude trochu nepříjemná otázka, kdyžtak ji vynechte, ale potýkkáš se s bolestmi? jak to překonáváš? a nebavím se třeba jen o té fyzické, ale i psychycké, kdy třeba fakt viš že něco už nepujde.
Standapřed 822 dny, reagovat
Lukáši, velký respekt! Síla tvé vůle je obdivuhodná! Zajímalo by mne, jak se sám motivuješ. Je to jen touha opět běhat nebo máš v hlavě konkrétnější cíl? Zdraví tě Chrudim 43. :)
homolepřed 821 dny, reagovat
Kdy o tobě natočí film? ;) :-D jinak ale dobrá práce, smekám ;)
Marťapřed 821 dny, reagovat
Pomáhaly vám i nějaké komunity, pro handicapované, veterány apod.? Měl jste tam třeba nějaký vzor, nebo motivaci právě od dalších lidí jako vy?
strobpřed 821 dny, reagovat
zdraívm jirko.. seš fakt borec smekám. vím že je to těžká otázka, ale máš představu kdy bys skutečně mohl navlíct boty na běh a vyběhnout?
Marťapřed 821 dny, reagovat
A ještě by mě zajímalo, jak na to reagovalo okolí. Jestli se změnily některé vztahy třeba s příteli, rodinou, kdo vás nejvíc podpořil... jak to ovlivnilo vaše nejbližší. díky za vaši povzbuzující práci :) Marťa