Garmin Fenix 7, Epix 2, Instinct 2 – Je to tady!

Tagy: Zprávy | Garmin | Chytré

Dominik Hok | 19.12.2021 | 3 MIN | 10x komentář

Na další rok jsem se vlastně nijak zvlášť netěšil. Stejně by pravděpodobně byl podobně ponurý jako ten minulý. Ale všechno teď změnil Garmin, který chystá hned několik novinek, které se postupně objeví v roce 2022. Asi nejočekávanější novinkou je Fenix 7, ale chytrý zástup doplní i Instinct 2, Epix 2 a už dříve proklamovaný Garmin Venu 2 Plus! No, co si budeme, já už se nemůžu dočkat. A co vy?

Informace se objevila v článku na webu Winfuture.de a světem nositelné elektroniky se šíří rychleji než Covid-19 po světě. Ano, tvrdé přirovnání, ale pravdivé. Nebudu vás déle napínat. Na co se můžeme u Garminu těšit v roce 2022?

Edit 12. 1. 2022: Dle internetové stránky Gadgetsandwearables to vypadá, že představení těchto tři modelů padne na datum 18. 1. 2022. Norská i izraelská stránka Garminu na svém Instagramu zveřejnila event, kde by se modely měly představovat. Ten je naplnánován právě na 18. 1., přesněji 14:30 GMT (15:30 u nás).

Kromě termínu se velice spekuluje o tom, že by nové modely Epix 2 a Fenix 7 měly mít i možnost měření EKG. Již dlouho existuje klinická studie od Garminu pro měření jednosvodového EKG, které bylo představeno jako "spotřebitelské zařízení nošené na zápěstí". Podrtženo sečteno, máme se na co těšit.

Garmin Fenix 7 recenze – Já jsem Fenix 7 a kdo je víc?
8.3.2022 - Dominik Hok
Garmin Fenix 7 recenze – Já jsem Fenix 7 a kdo je víc?

Garmin Epix 2 recenze – Takový displej by ani Lada nenamaloval
18.5.2022 - Dominik Hok
Garmin Epix 2 recenze – Takový displej by ani Lada nenamaloval

Garmin Instinct 2 recenze – Aneb voják v havajské košili
25.3.2022 - Dominik Hok
Garmin Instinct 2 recenze – Aneb voják v havajské košili

Garmin Fenix 7 – Tři velikosti a zajetý (ač trochu uhlazenější) design

Informací není moc, ale vypadá to, že sedmá generace Fenixů bude opět ve třech velikostech, přičemž prostřední verze bude mít průměr 47 mm a ta nejmenší 42 mm. Luneta a dýnko budou z oceli 316L a některé modely se opět dočkají solárního panelu. Jestli se někam posune i jeho efektivita, to zatím netušíme.

Design je vlastně dost podobný předchozí generaci, ale nějaké změny tam jsou. Hned na první pohled zaujme zpracování tlačítka START/STOP, které má barevnou podložku. Luneta i dýnko je doplněné o jakési zoubky, které jsme u předchozích generací taky neviděli. U menších velikostí zaujme barevná úprava také na nožkách, u větších pak designové šroubky.

Garmin Fenix 7 v jasných obrysech
9.12.2021 - Matěj Urbaczka
Garmin Fenix 7 v jasných obrysech

Garmin Epix 2 – Návrat ztraceného syna

Tento model ve své době zazářil. Byl to totiž první sporttester se zobrazováním map a příští rok už to bude 7 let od jejich vydání. Parametrově je dost podobný řadě Fenix – 100metrová voděodolnost, vojenský standard odolnosti, kombinace plastu a oceli. V čem se bude lišit, to se dozvíme snad na výstavě CES 2022.

Garmin Instinct 2 recenze – Aneb voják v havajské košili
25.3.2022 - Dominik Hok
Garmin Instinct 2 recenze – Aneb voják v havajské košili

Garmin Instinct 2 – Plast pro gumy

Titulek je samozřejmě jen takový vtípek. Instinct je model dělaný pro ozbrojené složky, a proto splňuje několik charakteristik – lehké plastové tělo, outdoorová výbava a plnění vojenského standardu odolnosti.

Určitě se i tato generace dočká varianty se solárním dobíjením. Zajímavostí ale rozhodně je, že se na trhu objeví i menší verze Instinct 2S.

Garmin Instinct: Otestováno Radimem
15.4.2020 - Radim Pochyba
Garmin Instinct: Otestováno Radimem

Garmin Venu 2 Plus – A nějaký ten lajfstajl na závěr

Modely výše jsou takovým zástupem outdoorovek. Takže je na řadě něco více "do města". Levá strana pouzdra modelu Venu 2 Plus napovídá, že by se mohlo jednat o první chytré hodinky od Garminu, ze kterých si zavoláte. Nebo je to otvor pro barometr... Což by ale hromadu uživatelů zklamalo.

Nicméně, už Garmin Venu 2 byl nasekaný model a netroufám si ani hádat, kam by ho ještě mohli posunout. Opravdu se vybízí jen to telefonování nebo alespoň možnost reakce diktováním textu.

Garmin Venu 2 recenze – Nejlepší chytré hodinky do 10 000 Kč?
9.6.2021 - Dominik Hok
Garmin Venu 2 recenze – Nejlepší chytré hodinky do 10 000 Kč?

Garmin Venu 2 Plus představení – První s možností telefonování
4.1.2022 - Matěj Urbaczka
Garmin Venu 2 Plus představení – První s možností telefonování

Kromě toho ještě Garmin plánuje vydat nové barevné varianty Vívomove 3, Vívomove Sport a Approach 12.

Není zatím znám termín, kdy tyto hodinky půjdou do prodeje, ale vzhledem k tomu, že už jsou venku fotky (což pro Garmin není moc typické), nebude to za dlouho.

Máte nějaké tipy, co by nové modely mohly mít za funkce? Nebo třeba kdy by mohly být v prodeji? Napište nám to dolů do komentářů, rádi se přidáme do diskuze! :)

Zdroj fotek: Winfuture.de

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Johnny Grepppřed 888 dny, reagovat
První Fenix vyšel 2012, nejspíše proto Garmin čekal s vydáním sedmé verze na začátek tohoto roku - aby využil desátého výročí... podle mě skvělý marketingový tah. Červeno-oranžové podbarvení hlavního tlačítka také odkazuje na Fenix 1... Od F7 především očekávám 1) ještě lepší výdrž baterky 2) rychlejší procesor&mapovou odezvu a navigační schopnosti Epix 2 vypadá jako Fenix 5/6 ale bude s AMOLED? Těžko říct, kam tento model bude cílit... Instinct 2... Už od prvního Instinctu jsem chtěl tento model vyzkoušet, ale vždy jsem skončil u nějakého jiného. Kdyby tak I2 měl safírové sklo... Hlásím se jako první
Jan Fišerpřed 885 dny, reagovat
Pokud bude mít Venu 2+ pamět a šlo by nahrát offline topografické mapy, tak by to bylo super a velká konkurence pro Coros Apex
Honzapřed 879 dny
Venu 2+ zřejmě mapy mít nebudou, protože by tím konkurovaly Epix gen 2, které budou mít mapy a Amoled display.
Ondřejpřed 880 dny, reagovat
A teď to nejdůležitější,,, cena Fenix 7 a Epix 2??
Dominik Hokpřed 874 dny
Kdo ví? :) Opravdu to netušíme.
miraspřed 871 dny
Zda, se ze solar verze bude za 700 euro, je dost mozne, ze verze bez solaru (Fenix 7s) bude o 100 euro lacinejsi: https://winfuture.de/news,127376.html
Qqqpřed 873 dny, reagovat
Epix 2 může sloužit jako replace za f7x Venu 2 plus má prý mic a dá se s tim volat
Matěj Urbaczkapřed 872 dny
Venu 2 Plus již byly včera představeny, tak se necháme překvapit, co nás čeká dále.:-)
Martinpřed 870 dny, reagovat
https://www.techradar.com/amp/news/seven-garmin-watches-missing-from-ces-2022-including-the-long-awaited-fenix-7 Doufejme 18.1.2022
Matěj Urbaczkapřed 870 dny
Zdravím Martine, také jsme tu informaci zaregistrovali, tak uvidíme, jestli se konečně dočkáme.:-)