» Blog » Seiko

Seiko Prospex: Novinky léto 2020

Tagy: Představení | Seiko | Pánské | Klasické | Potápěčské

Agáta Vřeská | 22.5.2020 | 4 MIN

Novinky vždycky potěší a Seiko je chrlí jak na běžícím pásu. Neuškodí proto krátký přehled toho nejzajímavějšího z řady Seiko Prospex. Všechny novinky očekáváme v průběhu léta 2020 a jsou mezi nimi opravdové skvosty.

Seiko Prospex Sea SPB149J1 Modern Reinterpretation

Vedle trojice limitek oslavující 55. výročí potápěčských hodinek Seiko (viz tady), rozšířilo Seiko oslavy také o model SPB149J1, limitovaný 5500 kusy. I tady půjde o reinkarnaci slavných 6217-8001 z roku 1965, lépe známých pod označením 62MAS, v důstojném provedení.

Temně modrý číselník chráněný mírně vyklenutým safírem s antireflexem je doplněn o kontrastní oranžovo-zlatou sekundovou ručku. 200 metrové Diver´s ukrývají strojek 6R35 s rezervou 70 hodin běžícím na 3Hz. Pokud hledáte zajímavou limitku k 55. oslavám, jsou Seiko Prospex SPB149J1 dostupnější než dražší varianty a neméně zajímavé. Dodávají se s náhradním modrým silikonem. (A v nelimitce ještě zlatočerná varianta, která by taky stála za hřích: SPB147J1)

Seiko Prospex Sea SPB149J1 1965 Diver's Modern Reinterpretation

Seiko Prospex Sea SPB149J1 1965 Diver's Modern Reinterpretation

Předpokládaná dostupnost: červenec 2020.

Seiko Prospex Sea SRPE29/31K1 Street Serie „Tuna“

Klasický Tuňák, ale v moderním hávu. Ze strany Seika určitě trefa do černého, teda šedo-hnědého. Street série už čítá nějakých 11 modelů (kompletní přehled Street series), mezi novinkami jsou konečně i dva automatické, a to bez obětování potápěčských kvalit.

Seiko Prospex Tuna ve Street verzi

Seiko Prospex Tuna ve Street verzi

Seiko ponechalo milovanou konstrukci tuňákové konzervy, ale pro současníky ji upravilo do subtilnější formy, pro běžné nošení pohodlnější. Nelze než nepochválit zajímavé barvy, strukturu kůže na silikonovém pásku i kamuflážní texturu číselníků. Nechybí Hardlexové sklíčko a vynikající Lumibrite. Povedený mix (něco z Tuna, špetka z Arnieho, svěží street forma) se nestane nejspíš novou ikonou, ale pro moderní městský život naprosto senzační kousek.

Foto:monochrome-watches.com

Předpokládaná dostupnost: červenec 2020.

Seiko Prospex Sea SNJ039/31P1 Street Serie „Arnie“

Pokud jste doposud nenašli svého vyvoleného „Arnieho“, teď máte další šanci. Komando nelítostných solárních potápěčů vyrazilo z hlubin vod a bažin, aby proniklo i do moderních měst. Rozloučit jsme se ale nemuseli s ničím důvěrně známým (přečíst recenzi Seiko Arnie).

Seiko Arnie ve Street verzi

Seiko Arnie ve Street verzi

Nové Arnie v urban podobě dobíjené světlem mají stopky, osvětlení, alarm i automatický kalendář. Zůstala i Diver´s hodnota 200 metrů a odolná skořápka. Těšit se můžeme na dvě barvené varianty, světle hnědé a tmavě zelené, prostě městské safari.

Foto: monochrome-watches.com

Předpokládaná dostupnost: červenec 2020.

Seiko Prospex Sea SRPE33/39K1 Save the Ocean Manta Ray

Taky jste se obdivovali detailům žraloka či velryby v kolekcích Save the Ocean? Tak se připravte na další podmořský motiv. Seiko přichází s želvami a samurajem s detaily rejnoka (manty) na číselníku! Teda, detaily, ona je to celá scenérie hladiny oceánu, na kterou dopadá lehká záře a v hlubinách vidíme obrysy rejnoků…

Oba modely budou v tzv. king verzi, takže se můžeme těšit na safírové sklo s kyklopem a keramickou lunetu (více o Seiko King). Zůstává nám starý známý 4R35/36, potápěčské hodnoty i tvar a rozměry původních želv či samurajů. Nové číselníky jsou ovšem hypnotické.

Předpokládaná dostupnost: červenec 2020.

Seiko Prospex Sea SRPE27K1 Special PADI Edition „Monster“

Ne, rozhodně to ještě není všechno. Vedle ikonických želv a samurajů bude lákat i Monster, nově v PADI edici. A to znamená jediné: fantastická barevná variace modré a červené, s do černých temnot ponořeným číselníkem. Padi edice vychází ve spolupráci s Professional Association of Diving Instructors, a Monstrům samozřejmě nechybí Diver´s kvality.

Vzhledově zůstaly věrné nedávno představené 4. generaci těchto přezdívkou obdařených potápek (více o genealogii Monster). Luneta s výkusy, výrazné ručky i indexy, Hardlexové sklíčko s obřím kyklopem a uvnitř tikající 4R36 s day-date. Výrazný a velmi povedený přírůstek do rodiny příšerek.

Předpokládaná dostupnost: červen/červenec 2020.

Seiko Prospex Sea SPB151/53J1 Reinkarnace „Captain Willard“

Poslední novinkou Prospex Sea, ze které jsem na větvi je Capitan Willard. Jedny z nejikoničtějších hodinek, které se proslavily nejen svým vzhledem (který inspiroval milované želvy), ale také na poli polární výpravy japonského dobrodruha Naomi Uemura.

Seiko Prospex Captain Willard

Seiko Prospex Captain Willard (ref. SPB151J1 a SPB153J1)

Přezdívku a legendu ve světě z nich udělal film Apocalypsa Now, kde je nosil Martin Sheen v roli kapitána Willarda. Reinkarnace původních 6105 z roku 1970 je vzhledově velmi věrná, modernizována strojkem 6R35 se 70 hodinovou rezervu, safírovým zakřiveným sklíčkem a 200metrovou voděodolností. Vedle nutné klasiky v černé bude k dispozici i verze se zeleným číselníkem na silikonovém řemínku s vintage dojmem.

Původní Seiko 6105 nosil Martin Sheen v Apocalypse

Původní Seiko 6105 nosil Martin Sheen v Apocalypse

Předpokládaná dostupnost: červenec 2020.

Seiko Prospex Land SPB155/157/159J1 Alpinist

Zřejmě trochu předčasně uniklé informace o blížících se nových Alpinistech přidělaly Seiku vrásky. A nelze se divit, že tyto hodinářské krásky tají. Až se zahledíte do číselníků této obměny Alpinistů, pravděpodobně jim podlehnete. Tři varianty v černé, modré a samozřejmě zelené jsou dokonalým splynutím jemných Presage a charakterních Prospexů.

Seiko Prospex Land Alpinist

Seiko upustilo od vnitřní kompasové lunety a – odpůrci kyklopů zpozorněte – žádná čočka na safírovém sklíčku! Uvnitř bude tikat 6R35, dva modely budou na kůži, zelený na ocelovém náramku. Dojem umělé patiny na indexech a ručkách dodává celkový vintage vzhled a přitom – jsou tak současné! Redukovaná verze klasických Alpinistů (Seiko Alpinist recenze) je nadmíru vzrušující!

Očekávaná dostupnost: léto 2020, cena: 18 990 Kč na kůži a 19 590 Kč na oceli. (Cena i termín se mohou změnit.)

V přehledu není zmíněno všechno, pro úplný přehled nakoukněte do aktuálního katalogu Seiko. O mnohých modelech se rozepíšeme hned jak dorazí :).

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku