» Blog » Certina

Pánské hodinky Certina – Fotogalerie těch nejoblíbenějších

Tagy: Fotogalerie | Průvodce výběrem | Certina | Pánské | Klasické | Tradiční

Agáta Vřeská | 8.8.2023 | 6 MIN

Po Certině sáhnete, když hledáte spolehlivé švýcarské hodinky. Nabízí jistotu, že ať vyberete jakýkoliv model, půjde o kvalitní hodinky. Ať už v mechanice nebo v quartzu, nabízí vždy nadstandardní vlastnosti za férové ceny. Pravda, možná svými designy tolik nevybočuje, ale tahle střízlivost je přesně to, proč jsou pánské hodinky Certina perfektní volbou pro každodenní hodinky. Ve fotogalerii jsme pro inspiraci vybrali ty nejoblíbenější pánské Certiny.

6 NEJ: Nejoblíbenější pánské hodinky Certina
18.2.2022 - Agáta Vřeská
6 NEJ: Nejoblíbenější pánské hodinky Certina

ELEGANCE. Formální i ležérní

V běžném životě se o hodinky bát nechcete. Kupujete si je, abyste je nosili každý den a nemuseli řešit, zda se do nich dostane voda, nebo že je nesmíte vystavit sebemenšímu nárazu. Proto Certina dělá své hodinky nejen spolehlivé, ale také odolné.

Už před více než 60 lety zavedla tzv. Double Security Concept (DS), který chrání hodinky proti mechanickým vlivům a zajišťuje, že všechny hodinky Certina mají voděodolnost minimálně 100 metrů a vyjma některých retro modelů také safírové sklíčko.

Smaragdový model Certina představila jako oslavu 60. výročí zavedení DS Konceptu. V praxi DS znamená, že hodinky mají zesílené safírové sklíčko, dýnko, dvojí těsnění korunky včetně těsnícího kroužku na hřídeli a speciální těsnění v zadní části pouzdra. Vše je vymyšleno tak, aby se do hodinek nedostala voda, prach a byly celkově odolnější vůči mechanickým vlivům.

Certina DS Concept – stručně a srozumitelně
10.10.2019 - Radek Vyhlídal
Certina DS Concept – stručně a srozumitelně

Když mechanické hodinky vystavíte silnému vlivu magnetického pole, můžou se začít předcházet, nebo dokonce úplně zastavit. Takovým zdrojem magnetismu může být třeba magnet v reprobednách, mikrovlnce nebo magnetický obal tabletu.

Certina u všech svých nových mechanických modelů používá vlásek ze slitiny Nivachron, která je odolná vůči magnetismu a díky tomu si hodinky zachovávají svou přesnost.

VŠE NA TÉMA: Hodinky a magnetismus – V běžném životě
4.6.2021 - Agáta Vřeská
VŠE NA TÉMA: Hodinky a magnetismus – V běžném životě

Běžné mají mechanické strojky rezervu chodu okolo 40 hodin. Takže když je na víkend odložíte, v pondělí už nepoběží. O to více oceníte praktickou vlastnost strojku Powermatic 80, který nabízí nadstandardní rezervu 80 hodin.

Quartzové strojky jsou přesné samy o sobě. Ale quartzový strojek Precidrive používaný u Certiny je až 10x přesnější než běžné quartzové bateriové strojky. Jejich odchylka je neuvěřitelných ± 10 sekund za rok!

Titan je materiál budoucnosti. Je úžasně lehký, hypoalergenní, přirozeně odolný vůči magnetismu i korozi. Navíc na ruce nestudí jako ocel. Pro své vlastnosti se používá pro vesmírné účely, ale u hodinek oceníte titan i vy.

Pro milovníky naprosté klasiky má Certina model DS-8. Kromě toho, že pouzdro má skvěle nositelných 40 mm, ukrývá automatický strojek ETA 2825-2. Tedy strojek postavený na švýcarské legendě, s možností klasické regulace, 25 kameny a 4Hz frekvencí.

24 090 Kč (doručíme do 6.5.)

Rozhodně se pak dá mluvit o společenském a současně velmi univerzálním designu, který osvěžuje paprskovitá struktura číselníku a mimostředová sekundová ručka.

Švýcarský strojek ETA 2824-2 a jeho sourozenci 28xx
23.12.2018 - Martin Koňařík
Švýcarský strojek ETA 2824-2 a jeho sourozenci 28xx

POTÁPKY. Ve stylu Jamese Bonda

Říká se, že potápěčské hodinky se staly sexy díky Bondovi. To bylo před více než 60 lety. A víte, co nosí dnešní Agent 007? Přesně! Potápky. Nemusí to být Rolexky ani Omegy, aby to fungovalo. Sportovní styl potápek se stal nestárnoucím. Tady už totiž není co vylepšovat.

Potápěčské hodinky Certina Diver's nejsou jen na ozdobu. Skutečně se s nimi můžete potápět. Splňují náročné testy potápěčské certifikace ISO 6425.

VŠE NA TÉMA: Voděodolnost u hodinek
5.3.2021 - Agáta Vřeská
VŠE NA TÉMA: Voděodolnost u hodinek

Menší zápěstí? Hodinky musí na zápěstí sedět a kompromisy tady opravdu neplatí. Certina nabízí jako jedna z mála certifikované potápěče v 38mm pouzdře. Mimochodem tenhle průměr nosil Sean Connery jako Agent Jejího Veličenstva.

Certina DS Action Powermatic 80 recenze – jedny z mála menších potápek
17.2.2021 - Agáta Vřeská
Certina DS Action Powermatic 80 recenze – jedny z mála menších potápek

Pokud vám vyhovují velké hodinky, ale oceníte odlehčení, můžeme jedině doporučit model v titanovém provedení. Kromě strojku s 80 hodinami rezervy chodu nabízí keramickou lunetu a všechny certinovské propriety včetně safírového sklíčka.

Navíc má krásnou okrovou barvu luminiscence, díky které tak trochu připomínají opět bondovské Omegy.

Certina DS Action v omegovských barvách a s povedeným upgradem
29.3.2022 - Eliška Měrková
Certina DS Action v omegovských barvách a s povedeným upgradem

SPORTovní styl nikdy nevyjde z módy. A vždycky vypadá skvěle

Možná vždy hledíte na praktičnost svých doplňků. Možná naopak jdete hlavně po designu. A možná nechcete dělat kompromisy. Certina v řadě Sport taky ne. Mužům s větším zápěstím budou slušet oblíbené chronografy DS Podium Big Size.

Jejich předností je nejen větší průměr 44 mm, ale také přesný quartzový strojek a skutečně sportovní vzhled. Nechybí velmi přesné stopky, tachymetrická stupnice a datum.

Stejný sexappeal dostal model DS Podium Precidrive Chronograph 1/10 Sec, který ovšem potěší i pány s menším zápěstím.

Průměr je tady 41 mm a svou oblibu si vysložil nejen zpracováním ocelového pouzdra, ale také krásným odstínem zelené.

Certina používá kvalitní švýcarskou luminiscenci Super-LumiNova, která zaručuje, že čas přečtete i ve tmě. Najdete ji na všech sportovních hodinkách, třeba na sportovně-elegantních hodinkách DS-2 Precidrive.

NOSTALGIE. Historie, která nestárne

Tak přesně takhle nádherné chronografy vyráběla Certina v druhé polovině 40. let 20. století. Vintage dojem je umocněn vypouklým safírovým sklíčkem, krémovým číselníkem a modře pokovanými ručkami. Snad pohodlně sedíte, propracovanost každého detailu vás totiž posadí na... do křesla.

6 NEJ: Nejzajímavější retro hodinky
14.1.2021 - Agáta Vřeská
6 NEJ: Nejzajímavější retro hodinky

Oranžová je barva, kterou si vybrali potápěči. Je totiž nejlépe čitelná v hlubinách. Proto jsou DS PH500M v této krásné pomerančové barvě. Voděodolné jsou až do 500 metrů a připomínají historický milník Certiny, kdy hodinky Certina zvládly na jedničku výzkumný pobyt na mořském dně po dobu 60 dnů!

Hodinky Certina DS PH500M vznikly ve spolupráci s potápěčskou asociací VDST, která patří mezi největší a nejstarší neziskové asociace sportovního potápění na světě.

Pomerančové Certiny DS Super PH500M: nádherné potápky s příběhem
10.2.2020 - Agáta Vřeská
Pomerančové Certiny DS Super PH500M: nádherné potápky s příběhem

Rolling Stones, Jimi Hendrix, The Doors. Šedesátky si můžete připomenout nejen na Spotify. Povedený retro model DS PH200M byl oceněn po celém světě a dosáhl také na prestižní ocenění Hodinky roku podle časopisu CH24.pl. Záměrně bylo použité plastové sklíčko, aby byl historický dojem dokonalý (předchůdce 050.00 pochází z roku 1967).

Kromě stylového kufříku k hodinkám dostanete taky náhradní NATO řemínek.

Certina DS PH200M: Povedený výlet do minulosti
15.5.2018 - Vojtěch Pospíšil
Certina DS PH200M: Povedený výlet do minulosti

Pro praktičtější duše má Certina v tomto designu i modely se safírem a keramickou lunetou. Krásný vintage design zůstal, ale současně si můžete vychutnat prémiové materiály. Podívejte se také na další barevná provedení povedených retro modelů Certina DS PH 200M.

V řadě Haritage představila Certina ještě jeden naprosto perfektní a nadčasový model. Jen si to poslechněte: průměr 41 mm, klasické tříručky s Powermaticem 80 ve verzi s antimagnetickým Nivachronem, vypouklým safírem s antireflexem a v několika krásných barevných provedení.

I přesto, že jde o modely s vintage atmosférou, nechybí moderní parametry jako stovková voděodolnost, 80 hodin rezervy chodu nebo třeba praktické rychlostěžejky u řemínků.

Tyhle modely budou zkrátka aktuální zítra, stejně jako za deset, dvacet, klidně třicet let.

A úplně na závěr ještě želvy. Model DS-2 s typickým soudkovitým pouzdrem nás vrací do 60. a 70. let, kdy Certina vyráběla právě takové.

Dnes je vnímáme jako silné retro, které přesně zapadá do současného trendu.

Certina Heritage DS-2 Powermatic 80 představení – Retro želvy ze Švýcarska
1.2.2022 - Agáta Vřeská
Certina Heritage DS-2 Powermatic 80 představení – Retro želvy ze Švýcarska

Certina DS-2 Powermatic 80 C024.607 recenze – Není želva jako želva
1.6.2023 - Patrik Zdvíhal
Certina DS-2 Powermatic 80 C024.607 recenze – Není želva jako želva

Certina vyrábí hodinky už od roku 1888. Nenajdete u ní technologické vychytávky jako GPS nebo Bluetooth, ale klasické, kvalitně zpracované hodinky s hrdým označením Swiss Made.

Mohlo by vás také zajímat:

Dámské hodinky Certina – Fotogalerie těch nejkrásnějších
21.7.2023 - Eliška Měrková
Dámské hodinky Certina – Fotogalerie těch nejkrásnějších

Co možná nevíte o značce Certina
12.8.2019 - Radek Vyhlídal
Co možná nevíte o značce Certina

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku

Zobrazit další