6 NEJ: Chytré hodinky pro příležitostné sportovce

Tagy: Výběr nejlepších | Chytré

Filip Debrecenyi | 21.3.2023 | 6 MIN | 2x komentář

Pro ty, kteří nejsou profi sportovci a pohybu se věnují příležitostně kvůli svému zdraví a dobrému pocitu, jsme připravili výběr top chytrých hodinek, které koupíte za rozumnou cenu a navíc získáte perfektně naměřená data.

(1) Garmin Venu 2

Modely Garminu spadají spíše do kategorie pro pokročilejší sportovce, pro které je sport denním chlebem. Proto si dovolím model Venu 2 zařadit jako ten nejlepší. Být příležitostný sportovec ještě neznamená, že mi nezáleží na perfektním výkonu, spolehlivosti a velmi důkladném měření všech dat.

A to vše Venu 2 náramně splňují. Tenhle model vnímám jako přelom mezi hodinkami pro člověka co má sport jako hobby, anebo na poloprofesionální úrovni. Hodinky jsou totiž dosti městským kouskem, který stále nabízí velké sportovní vyžití.

Garmin Venu 2 recenze – Nejlepší chytré hodinky do 10 000 Kč?
9.6.2021 - Dominik Hok
Garmin Venu 2 recenze – Nejlepší chytré hodinky do 10 000 Kč?

Perfektní senzorová výbava založená na přesném měření tepové frekvence po vteřině, nabídka více než 100 sportovních aktivit, měřením spánku, dostačující výdrží baterie (až 12 dní) a na barvy sytý AMOLED displej.

Prostě hodinky, které tě nezklamou ani ve městě, ani ve fitku. A vybere si žena i muž. Pro dámy se dělají modely Venu 2S, které se nabízí v menší velikosti a líbivějších barvičkách.

Dnes jsou trendem velké hodinky. A to i mezi ženami. Proto lze vybírat také model Venu 2 Plus, který je takovou střední velikostí řady Venu a nebude vypadat špatně ani na chlapovi, tak na dámě. Navíc tento model jako jediný od Garminu umí telefonovat.

(2) Apple Watch

Apple Watche má každý zaškatulkované jako krále chytrých hodinek. A ono to tak z velké části je. Málokdo ví, že ani pro sportovce to není model k zahození. Pro profi sporotovce to asi není ideální šálek kávy... A to kvůli krátké výdrže baterie a ne až takovému přizpůsobení sportovcům. Ovšem pro příležitostného sporťáka? Najdete v nich přes stovku sportovních aktivit a co je mnohem zásadnější, je senzorová výbava.

Ačkoliv to asi málokdo ví, Apple Watche mají snad nejpřesnější měření tepové frekvence vůbec. Jedinou nevýhodu shledávám v tom, že tep měří každou vteřinu jen při aktivitě, přes den potom v rámci minutových intervalů, které watchky vyhodnocují samy na základě vašeho pohybu.

Apple Watch 7 recenze – Displej, rychlodobíjení a... Stojí za to?
29.11.2021 - Dominik Hok
Apple Watch 7 recenze – Displej, rychlodobíjení a... Stojí za to?

Navíc i designově je to trošičku netradiční model. Jsou jen dva typy lidí. Ti co milují hranaté hodinky a ti co je nesnáší. A řekněme si upřímně, že hodně značek zkouší udělat podobný model jako jsou Apple Watch.

Na výběr je z dvou velikostí a to 41 mm a 45 mm. Pro odvážlivce i model Apple Watch Ultra o velikosti 49 mm.

Pokud jste majitelem iPhonu a neřešíte každodenní dobíjení, jsou Apple Watch nejen nejchytřejšími hodinkami, ale také super kouskem na sportování.

Apple Watch Ultra recenze – Zvládly i 100km závod
7.10.2022 - Dominik Hok
Apple Watch Ultra recenze – Zvládly i 100km závod

Největší síla chytrých hodinek od Applu je jednoznačně propracovanost operačního systému a jeho plynulý chod. Široká nabídka aplikací ke stažení, které z hodinek pomalu dělají telefon na zápěstí.

(3) Samsung Galaxy Watch 5

Galaxy Watch jsou vlastnostmi dosti podobné Apple Watchům. Široká nabídka sportovních aktivit, kvalitní senzorová výbava podtržena dobrým měřením tepové frekvence. Pro někoho, kdo sem tam přesedlá z kafíčka na sport, naprosto dostačující chytré hodinky.

Když není problémem nabíjet co druhý den, obstojí hodinky i při sportovní zátěži. Vadí mi na tomto modelu jedna věc. A to je řemínek, který je v oblasti těla a nožiček zvláštně strukturovaný. Díky tomu ztrácí plnou flexibilitu a hodinky ne každému padnou na ruku. Například žena nebo někdo s útlým zápěstím může mít se zapnutím problém a hodinky nemusí fitovat.

Samsung Galaxy Watch 5 PRO a Watch 5 recenze – Prodloužila se výdrž a co dál?
22.9.2022 - Matěj Urbaczka
Samsung Galaxy Watch 5 PRO a Watch 5 recenze – Prodloužila se výdrž a co dál?

Když hodinky padnou, nevidím důvod proč by vám nesplnily vaše občasné sportovní vyřázení. Na výběr je ze dvou velikostí o průměru pouzdra 40 mm a 44 mm. Menší verze je spíše cílená na ženy a přizpůsobená je i barevně.

Větší velikost je za mě opravdu jen pro muže. A to kvůli stylu řemínku, který dost špatně doléhá na ruku.

Samsung je v oblasti elektroniky velmi dobrá značka, ale u chytrých hodinek se ještě hledají. Když zohledním poměr cena / výkon, tak bych od hodinek čekal víc. A to hlavně softwarově, čekal bych plynulejší a rychlejší chod.

(4) Amazfit T-Rex 2

Nerozbitné, dravé, ryze outdoorové smartwatche T-Rex 2 jsou příkladem toho, jak získat našlapané hodinky za vcelku nízkou cenu. Krásně to odráží příklad hodinek pro příležitostného sportovce, který by chtěl hodinky jako jsou třeba Fenix 7, ale ví, že za jejich cenu nevyužije jejich potenciál.

Zmínit jednu silnou stránku by bylo málo. T-Rex 2 nesou své jméno právem, protože stejně jako dinosaurus jsou silné jako jeden celek. Až 24 dní na jedno nabití baterie, krásný displej plný sytých barev a vojenský standard odolnosti, díky kterému hodinky jen tak nerozflákáte.

Největší sílu vidím v tom, co zvládnou hodinky nabídnout za necelých 6 tisíc korun. Multifrekvenční příjem GPS, opravdu přesné měření tepovky a mnoho chytrých funkcí. Jeden z nejlepších modelů od Amazfitu. Doporučení tohoto modelu vidím buď pro příležitostného sportovce nebo pro začátečníka ve světě smartwatchů.

Po našem testování byly data téměř totožná s modelem Garmin Tactix 7, a to se bavíme o hodinkách, které jsou téměř 4x dražší.

Amazfit T-Rex 2 recenze – Těžkooděnec na zápěstí
29.6.2022 - Dominik Hok
Amazfit T-Rex 2 recenze – Těžkooděnec na zápěstí

Na sport jsou to perfektní hodinky. Parádní výdrž baterie, snad jakýkoliv sportovní profil, který vás napadne. Přidejme k tomu nerozbitnost a máme skoro nesmrtelné hodinky. Na pánském zápěstí budou vypadat cool i při všedním nošení. Navíc se lehce podobají klasickým hodinkám z řad G-Shock.

Stále říkám, že T-Rex 2 by nevadila i vyšší cenovka. Opravdu, to co nabízí v takové cenové kategorii je bomba. Největší slabinu nejen hodinek, ale obecně Amazfitu vidím v operačním systému a jeho zpracování. Když mu pár drobností odpustíte, budete s modelem hodného dinosaurů velmi spokojeni!

(5) Huawei Watch GT 3

Model Huawei Watch GT 3 bych zařadil do kategorie chytrých hodinek. I přes celkem nízkou cenovku nabízí nejen hromadu chytrých funkcí, ale i solidní slušný záznam tepové frekvence a výběr sportovních aktivit. Navíc mají hodinky krásný AMOLED displej a vypadají dost dobře.

Já vidím největší sílu tohoto modelu v jeho komplexnosti. Hned na první dobrou, řekněme si, ty hodinky vypadají sakra dobře. A to jak na běžné nošení, tak na sport. Mají perfektní displej s hromadou barev a až 14 dní výdrž baterie na jedno nabití. A dobře se dají využít i na sportování.

Huawei Watch GT 3 recenze – Nejlepší model střední třídy?
10.1.2022 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch GT 3 recenze – Nejlepší model střední třídy?

V nabídce aktivit jsou desítky sportovních profilů a také senzorová výbava je velmi pestrá. Vzhledem k ceně nelze očekávat maximální úspěšnost měření, ale ani tak Huawei není nikdy daleko od pravdy. Za mě jeden z nejlepších modelů střední třídy, a to i na sport.

(6) Xiaomi Watch S1 Active

Xiaomi mnohokrát vídáme na zápěstích všech věkových generací a to hlavně v podobě chytrých náramků. A často papírově vypadají velmi dobře. Xiaomi celkem nedávno doplnilo svůj výběr o sportovnější model Watch S1 Active.

A ten má nabitou sportovní výbavu. Nejen, že dostal sportovní vzhled, který jasně říká, pro koho jsou hodinky vytvořeny. Pro sportovce je velmi dobře vybaven až 117 sportovními aktivitami.

Xiaomi Watch S1 recenze — O krok blíže konkurenci
22.6.2022 - Filip Debrecenyi
Xiaomi Watch S1 recenze — O krok blíže konkurenci

Strašně moc je mi sympatický design, který je jednoduchý a líbivý. Lehce zapuštěné sklíčko v pouzdře, tenká luneta s vnitřními výřezy, dvě minimalistická tlačítka po pravé stravě pouzdra a červeně označené tlačítko na sport.

Navíc jsou hodinky super doplněk i do města. Podporují NFC bezkontaktní placení (ČSOB, Curve, mBank) a telefonování v dosahu telefonu.

Za mě vlastně není moc co vytknout. Hodinky jsou super, lehké, vzhledově vypadají taky hezky. Co mě vyloženě štve, je samotná senzorová výbava, která stále není top. Xiaomi se snaží dělat dostupné hodinky, což je perfektní. Ovšem jsou věci, na kterých by se šetřit nemělo.

Zaujal vás nějaký z modelů? Nebo máte lepší typ na hodinky pro příležitostného sportovce. Dejte nám vědět do komentářů.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Michalpřed 402 dny, reagovat
Super článok ale samsung galaxy watch 5 sú veľmi slabé na šport po roku som ich musel vymeniť za garmin.
Filip Debrecenyipřed 401 dny
Zdravím Michale, co se týče sportu tak Samsungy určitě nejsou nejostřejší tužkou v penále :) Proto jsem je zařadil do výběru pro příležitostné sportovce, kterým rozhodně postačí.

Hodinky zmíněné v článku