VYBRALI JSME 6 NEJ: Nejoblíbenější sportovní hodinky pro malé raubíře

Tagy: Výběr nejlepších | Dětské | Klasické

Agáta Vřeská | 11.11.2022 | 5 MIN

Po škole na fotbal, do setmění lítat s kamarády po venku a každý den jako jedno velké dobrodružství. Nikdy nevíte, kdy přijde s odřeným kolenem, tričkem od bláta a zničenými tenisky. U hodinek se na tyto výzvy můžete do jisté míry připravit. Představujeme nejoblíbenější chlapecké hodinky, které ustojí i terénní výpravy a nepřeskočené kaluže.

Jak vybrat dětské hodinky? 6 věcí, které byste měli zvážit před nákupem
28.11.2023 - Agáta Vřeská
Jak vybrat dětské hodinky? 6 věcí, které byste měli zvážit před nákupem

(1) Pro malé fotbalisty

Pokud máte doma malého sportovce, který miluje fotbal, jasnou volbou jsou hodinky s motivem fotbalového míče. A že jich není málo.

Mezi nejoblíbenější u dětí patří hodinky Bentime. Jednoduchý design, ale účel splní na výbornou. Bohužel vzhledem k nižší voděodolnosti a koženkovému řemínku to není ideální volba pro koupání.

Na denní nošení ale určitě udělají skutečně radost a kamarádi je náležitě ocení. Sklíčko je tady minerální, a i když je tělo hodinek z obecného kovu, zadní víčko je z oceli, která by běžně na kůži neměla dělat problémy. Pokud hledáte model vhodný i do vody, zkuste se podívat na stejně oblíbený model od Lorusu s motivem míče.

Voděodolnost je u hodinek klíčová. Pro běžné nošení postačí 30 nebo 50 metrů, ale pokud hrozí, že se dítě bude s hodinkami i koupat, sáhněte po 100 metrové voděodolnosti. Výjimku tvoří některé značky jako Swatch nebo Flik Flak, u kterých i 30M je vhodné ke koupání.

(2) Mise: hodinky, co vydrží

Ne každé dítě chce na hodinkách obrázky. Zvlášť, pokud jde už o starší chlapce. Hodinky JVD J7192.3 ve "vojenském stylu" zaujmou právě svým dospěláčtějším vzhledem a taky suprovým osvětlením.

790 Kč skladem

Průměr pouzdra je 34,5 mm, takže s dítětem porostou klidně i pár let. Mají voděodolnost 50 metrů, takže by měly zvládnout většinu klukovin, i když na šipky do bazénu bych to raději neviděla. Výhodou je ocelové pouzdro, které něco vydrží, a taky poměrně hrubý silikonový řemínek, kterému nevadí voda, bláto ani špína. A JVD nabízí model i s modrým řemínkem.

To nejlepší na nich ale je luminiscenční číselník. Celý je totiž potažen luminiscenční vrstvou, takže po setmění doslova září.

Hodnota voděodolnosti nám neříká jen informace o schopnosti odolat vodě, ale také různým nečistotám, blátu a prachu. S vyšší voděodlností zkrátka máte větší šanci, že hodinky zůstanou déle v pohodě.

(3) S ručičkami neee. Já potřebuju digitálky. A aby svítily

U dětí roste obliba digitálních hodinek. Pro mnohé je snadnější přečíst digitální čas než ten analogový. Digitálky ale mají další kouzlo. Umí totiž spoustu věcí navíc. Kromě podsvícení si můžou kluci stopnout závody na kole, nastavit si budík na čas kroužku po škole a bez problému budou vědět, co je za den.

790 Kč Prodej ukončen

A s modrou nejde šlápnout vedle. Značky jako Lorus nebo Secco navíc nabízí také 100 metrů voděodolnosti a silikonový či plastový řemínek vhodný do vody.

Podsvícení je efektivní i efektní. U dětských hodinek se nejčastěji využívá elektroluminiscence, která není tolik náročná na baterii. Proto i když si dítě se světýlkem hraje často, baterku nebudete muset měnit po měsíci. Obvykle rok či dva vydrží.

(4) Však já už jsem velký kluk

Zatímco některé hodinky vypadají skutečně dětsky a budou dělat radost svými hravými motivy, některé modely byly navrženy pro větší kluky, nebo pokud hledáte hodinky, které s dítětem aspoň pár let porostou.

Oblíbeným modelem u rodičů i dětí jsou Primky Klaun. Vyrábí se v základních barvách, které jsou prověřeny časem a díky jednoduchému číselníku a koženému řemínku působí více "dospělácky".

Primky navíc nabízí 100metrovou voděodolnost, minerální sklíčko a pouzdro z kvalitní oceli.

Prim Klaun v černém barevném provedení.

Pro zachování voděodolnosti je klíčové, ale při kontaktu s vodou byla plně zacvaknutá korunka, v opačném případě ani 500 metrů nemusí být dost. Hodinky by také neměly mít prasklé sklíčko, přes které by voda mohla proniknout.

(5) Aby vydržely pád z kola i vyprání v pračce

Švýcarská značka dětských hodinek Flik Flak je velmi specifická. Patří pod koncern Swatch Group a ze své mateřské lodi si odnáší mnoho užitečných vlastností.

Okamžitě zaujme výraznými barvami a veselými motivy. A to je u dětských časomír jasný benefit. Stejně jako vysoká voděodolnost. V parametrech sice najdete pouze 30 metrů, ale díky specifickému plastovému zapouzdření se s Flik Flaky můžou děti směle věnovat vodním radovánkám.

Flik Flak se dá prát i v pračce. Strčte jej do ponožky a vyperte na 40°C.

Flik Flak se dá prát i v pračce. Strčte jej do ponožky a vyperte na 40°C.

Na závěr nesmí chybět zmínka o řemínku, který není ze silikonu, ale textilu. Je velmi lehoučký, tenký a co je hlavní, dá se prát v pračce. Stačí Flik Flaky dát do ponožky a vyprat na čtyřicet. Pouzdro i sklíčko hodinek je z plastu, což opět přináší kýženou lehkost a odolnost vůči rozbití.

Dětské hodinky Flik Flak recenze – Ty nejlepší první hodinky?
24.11.2021 - Radim Krčmář
Dětské hodinky Flik Flak recenze – Ty nejlepší první hodinky?

Plastové sklíčko je u sportovních dětských hodinek nejběžnější a také asi nejlepší volba. Je velmi pružné, odolnější vůči rozbití než minerální a i v případě, že k tomu dojde, neštěpí se na ostré kousky. Nehrozí proto pořezání. Navíc je velmi lehké a levné, obojí je u dětských hodinek jednoznačně výhoda. Neduh poměrně snadného poškrábání je kompenzován možností vlásečnice vyleštit i svépomocí leštící pastou.

(6) A koupíš mi ty chytré?

Chytré hodinky jsou kapitolou samy pro sebe. Na trhu najdeme celou řadu značek, které nabízí volání z hodinek, GPS lokátor a další bezpečnostní funkce. Pokud právě něco takového zvažujete, všeznalý Google vám ochotně poradí, zda vybrat nějaké Gatory, TCL či jiné smart hodinky. Ne všechny smartwatche pro děti ale cílí na sledovací funkce a alternativu k telefonům. Nám se líbí přístup amerického Garminu, který je specialistou na sportovní hodinky. Garmin šel totiž jinou cestou a zaměřil se na častý a palčivý problém u dětí: nedostatek pohybu.

Garmin VívoFit junior 3 – náramek, který dítě vyžene ven
3.12.2020 - Dominik Hok
Garmin VívoFit junior 3 – náramek, který dítě vyžene ven

Hodinky řady Vívofit Junior nabízí zábavnou virtuální hru, pomocí které můžete děti motivovat nejen ke sportovním hrám, ale také různým úkolům a budovat nenásilnou formou smysl pro povinnost a radost z dokončených úkolů i pohybu.

Aktuálně je na trhu druhá generace Garmin Vívofit Junior 2 a třetí generace z roku 2020 – Vívofit Junior 3. Funkcemi jsou téměř totožné, ale u trojky se změnil design pouzdra a trochu narostla velikost displeje. U obou ale platí, že je najdete v celé řadě barevných a tématických motivů a velikostně sednou i dětem v předškolním věku.

Nejlepší dětské chytré hodinky
10.11.2023 - Dominik Hok
Nejlepší dětské chytré hodinky

Mohlo by vás dále zajímat:

6 NEJ: Chlapecké hodinky JVD
31.5.2022 - Agáta Vřeská
6 NEJ: Chlapecké hodinky JVD

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku