Dámské hodinky osazené diamanty – Fotogalerie

Tagy: Fotogalerie | Dámské | Klasické | Fashion | Tradiční

Eliška Měrková | 14.11.2023 | 4 MIN

Diamanty – pro mnohé představují zářivou krásu a výjimečnost, pro jiné zámožnost... A pro některé je to prostě jen obyčejná krystalická forma uhlíku... My se ale soustřeďme na to "zářivé a výjimečné", což jsou mimochodem také pocity, které někdy diamanty dokáží vyvolat. Z toho důvodu jsme se rozhodli pro výběr dámských hodinek s diamanty, a zkusit tak pomoci mužům najít skvělý dárek, jež by jejich milované umožnil cítit se tak zářivě, jako diamanty, které si vezme.

Dámské hodinky s diamanty do 12 000 Kč – Fotogalerie
16.3.2023 - Eliška Měrková
Dámské hodinky s diamanty do 12 000 Kč – Fotogalerie

Přehlídku začneme v Zemi vycházejícího slunce, odkud pochází hodinky Orient Star. Milovnice hodinek potěší odhalené srdce strojku, všechny dámy pak drobný diamant na 12.

Orient Star fotogalerie – Když jsou jedny hezčí než druhé
10.8.2023 - Agáta Vřeská
Orient Star fotogalerie – Když jsou jedny hezčí než druhé

Rozsáhlou diamantovou sbírku byste mohli udělat z dámských hodinek od švýcarské Certiny, nabídka je totiž široká a pestrá a Certina nabízí jak prvotřídní eleganci, tak sportovní varianty. A krom diamantů je spojuje ještě jedna věc – nekompromisní odolnost.

Foto: Hodinky-365.cz

Hodinky Certina DS Chronometr Diamonds zdobí řada tří diamantů o váze 0,0076 karátů.

Tyto hodinky vynikají spoustou zajímavých prvků. A začněme těmi, které jsou vidět: diamanty, jež na číselníku relativně dobře vynikají, elegantní leštěná úprava a praktická datumovka.

Ty vlastnosti, které naopak vidět nejdou, ale jsou neméně důležité, se ukrývají pod zkratkami COSC (certifikát přesnosti) a DS (koncept Double Security).

COSC a DS koncept propůjčují hodinkám švýcarskou přesnost a mimořádnou odolnost, díky které tahle diamanty osazená elegantní kráska zvládne klidně i hloubkové potápění... I když nepředpokládám, že by si je některá z dam na potápění reálně vzala. ;)

Certina DS Concept – stručně a srozumitelně
10.10.2019 - Radek Vyhlídal
Certina DS Concept – stručně a srozumitelně

Co znamená to COSC v názvu hodinek? Zjednodušeně se jedná o certifikát, který je  udělován jen těm nejpřesnějším švýcarským hodinkám na trhu. Hodinky s příznakem COSC musí splňovat nejpřísnější normy přesnosti: u mechanických je povolená odchylka chodu -4 až +6 s/den, u quartzových pouze 0,07 s/den. Hodinkám s certifikátem COSC se také říká chronometr.

Nabízí se také stříbrná verze modelu Certina Chronometr Diamonds z titanu, jež je vhodnou alternativou pro citlivou pokožku.

Titan je hi-tech materiál, který disponuje mnoha unikátními fyzikálními vlastnostmi, pro které si jej hodinářské firmy oblíbily: je velice lehký, pevný, odolný, nekorozivní a co je důležité – antialergenní. Máte citlivou pokožkou, která trpí při kontaktu s niklem, který se nachází v běžně užívané oceli? Vhodnou alternativou mohou být právě hodinky z titanu, který obsahuje 0 % niklu, a je tedy 100% antialergenní.

Dámské titanové hodinky pro citlivou pokožku – Fotogalerie
14.3.2023 - Eliška Měrková
Dámské titanové hodinky pro citlivou pokožku – Fotogalerie

Certina DS Action Lady Powermatic 80 recenze – Nevtíravý třpyt diamantů v odolném balení
1.3.2022 - Agáta Vřeská
Certina DS Action Lady Powermatic 80 recenze – Nevtíravý třpyt diamantů v odolném balení

Vynikající odolnost a klasickou krásu najdete i u modelu Certina DS Action Lady Automatic Diamonds C032.207.

Na číselníku najdeme 8 diamantů namísto hodinových indexů. Samozřejmě jde o certifikované diamanty a každé hodinky mají svou vlastní kartičku o certifikaci pravosti a můžete tak mít jistotu, že se nejedná o tzv. „konfliktní diamanty".

A nejinak je to u těchto mechanických krásek s výrazným červeným řemínkem a jedenácti diamanty.

Fotogalerie dámských mechanických automatů
5.1.2023 - Eliška Měrková
Fotogalerie dámských mechanických automatů

A jdeme na ty sportovnější kousky s diamanty. Certina u modelu DS PH200M Lady zapojila do designování hodinek fanynky a ve veřejné anketě se zeptala, jaké hodinky by chtěly. A tady máme výsledek.

Recenze Certina DS PH200M aneb Po čem ženy touží
30.12.2021 - Eliška Měrková
Recenze Certina DS PH200M aneb Po čem ženy touží

Sportovní vzhled kombinující větší rozměry, stopky a diamanty o hmotnosti 0,005 ct zvolila i německá značka Bruno Söhnle.

Bruno Söhnle je relativně nová, menší moderní značka, která se zrodila v německém Glasshütte, z něhož pochází jen osm hodinářských značek na světě. Glasshütte je centrem tzv. vysoké hodinařiny a pokud jde o hodinky, známka „Made in Glashütte" neznamená jen označení původu, ale také kvality.

Chronograf jsou v podstatě stopky, které jsou charakteristické malými subčíselníky a dvěma tlačítky na straně pouzdra. Co si ale budem, kdo by v dnešní době stopoval čas hodinkami? Jo, nikdo vám nezakáže si nimi pro zábavu stopnout, jak dlouho třeba vaříte vajíčka nebo si louhujete čaj, ale pravdou je, že spíše plní funkci estetickou (no, prostě vypadají zajímavě, dobře a sportovně šik).

Pojďme ale zpátky do Švýcarska. Zářivou diamantovou podívanou vykouzlila také tradiční značka Tissot.

Na číselníku Tissot Le Locle se nachází 12 diamantů o váze 0,0456 ct (karátů). Diamanty jsou na hodinkách dominantní a nepřehluší je ani nápadně působící perleťový číselník, který na světle hraje všemi barvami. A nejinak je tomu i u Tissot PR 100 se špetkou sportovního šmrncu.

Perleťovo-diamantovou strategii použila také švýcarská značka Hamilton na drobných hodinkách Hamilton Jazzmaster s 26mm průměrem pouzdra.

Malé dámské hodinky na drobná zápěstí – Fotogalerie
15.11.2023 - Eliška Měrková
Malé dámské hodinky na drobná zápěstí – Fotogalerie

Kolekce Jazzmaster nabízí mnoho opravdu zajímavých designů pro dámy, ovšem u klasických hodinek s diamanty se většinou drží staré dobré univerzální elegance. To však neznamená, že by hodinky byly nudné či nevýrazné.

Hamilton Capsule Collection recenze – Jak vypadají hodinky navržené hvězdnou kostymérkou?
22.2.2022 - Eliška Měrková
Hamilton Capsule Collection recenze – Jak vypadají hodinky navržené hvězdnou kostymérkou?

Ve Švýcarsku zůstáváme, protože by byl hřích přehlédnout něžnou diamantovou krásu od Mida.

Mido Rainflower recenze – Hodinky s unikátním číselníkem
19.1.2024 - Eliška Měrková
Mido Rainflower recenze – Hodinky s unikátním číselníkem

Kromě diamantů Mido nabízí také hodinky s krásnými růžovými safíry.

Swiss Made v podstatě značí to, že hodinky byly vyrobeny nebo smontovány ve Švýcarsku, mají švýcarský strojek, minimálně 60 % nákladů na jejich výrobu bylo švýcarských a závěrečná kontrola byla provedena rovněž ve Švýcarsku.

Na jarní a letní měsíce jak vyšité? Mido Baroncelli s diamanty a pestrou sadou pastelových řemínků rozzáří každý oděv.

A na konec – opravdu náročné ženy jistě osloví hodinky Frederique Constant Highlife Heart Beat, na kterých se nachází osm diamantů o 0,04 ct.

Typy dokončování hodinek – Gilošování, sunburst, ženevské pruhy a další
23.6.2023 - Agáta Vřeská
Typy dokončování hodinek – Gilošování, sunburst, ženevské pruhy a další

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku

22 140 Kč (doručíme do 26.3.)
Zobrazit další