Dámské hodinky s diamanty do 12 000 Kč – Fotogalerie

Tagy: Fotogalerie | Dámské | Klasické | Fashion | Tradiční

Eliška Měrková | 16.3.2023 | 3 MIN

"Miláčku, jestli mě máš rád, koupíš mi něco s pořádným diamantem." Že jste takovou větu slyšeli jen v amerických TV show nebo ve svých nočních můrách? Ač někteří nemusí souhlasit, většina žen diamanty opravdu nepokládá za měřítko lásky... Ale velkou radost jim pravděpodobně udělají. A co teprve, když za ně nevyplácnete deset výplat, které byste mohli vynaložit třeba na pěknou dovolenou. Podívejte se na fotogalerii dámských hodinek s diamanty.

V tomto článku naleznete pouze cenově dostupné hodinky (do 12 000 Kč). Pro náročnější z vás jsme v jiném článku vybrali zástupce luxusnějších hodinek s diamanty.

Dámské hodinky osazené diamanty – Fotogalerie
14.11.2023 - Eliška Měrková
Dámské hodinky osazené diamanty – Fotogalerie

Hodinky Guess Nova spojují hned několik skutečně skvělých selling points. Jsou minimalistické, patří mezi větší hodinky, což mnoho žen vyhledává, stejně jako skutečnost, že mají na číselníku diamant.

Diamant na 12. hodině je sice skutečně drobný, ale i díky tomu se pohybují v cenově velmi dostupných vodách. Navíc se jedná o módní značku zvučného jména Guess. Této kombinaci je skutečně těžké odolat.

Dámské hodinky Guess – Fotogalerie těch nejkrásnějších
27.11.2023 - Eliška Měrková
Dámské hodinky Guess – Fotogalerie těch nejkrásnějších

Jaké jsou základní vlastnosti diamantů, jež jsou určující při odhadu jejich hodnoty? - Odborníci rozlišují takzvané 4 C: Karátová hmotnost (Carat), Brus (Cut), Barva (Colour) a Čistota (Clarity). Pomyslným pátým C je potom Certifikát neboli takový "rodný list", kterým by měl disponovat každý diamant, jehož prodejce je seriózní.

Sportovní, trošku pánské, ale stejně šik: hodinky Festina Boyfriend se stopkami pochází z kolekce Boyfriend, která staví na docela jednoduchém postřehu – že mnoho žen preferuje hodinky v pánském stylu.

4 090 Kč (doručíme do 14.6.)

I přes zdánlivou neženskost designéři z Festiny tyto Boyfriendy opatřili nenápadnou ozdůbkou – diamantem nacházejícím se na dvanácté pozici. Mezi subčíselníky chronografu a indexy s luminiscencí je diamant řekněme trochu schovaný. Proto je diamant na těchto hodinkách určený spíše pro soukromou potěchu oka nositelky.

4 090 Kč skladem

Karátová hmotnost (značená v ct) přímo souvisí s velikostí diamantu - a platí, že čím je diamant (a jeho hmotnost) větší, tím vzácnější, a tedy i dražší je. 1 karát se rovná pětině gramu a je známo, že ani ne jeden z milionu surových diamantů bývá dostatečně velký na to, aby se z něj vybrousil jediný kus o 1 ct. A jen pro zajímavost: Největší vytěžený surový diamant vážil přes půl kila a měl neuvěřitelných 3 106,75 ct.

Hodinky Citizen pak zvolily jinou strategii. Ozdobou hodinek Citizen Elegant není pouze jemný diamant, ale celý číselník.

7 900 Kč (doručíme do 14.5.)

Ten je vykládaný perletí s jemným vlnitým vzorem, zakrytý vypouklým safírovým sklíčkem.

Diamant je položený na pozici 8. hodiny, stejně jako neobvykle postavená korunka s ozdobným kabochonem.

8 400 Kč (doručíme do 14.5.)

Dámské hodinky v barvě růžového zlata – Fotogalerie
14.11.2023 - Eliška Měrková
Dámské hodinky v barvě růžového zlata – Fotogalerie

Brus je pro mnohé odborníky daleko důležitějším ukazatelem pravé hodnoty diamantu než je počet karátů. Zároveň je nejkomplikovanější kategorií k posouzení. Jako jediný z hodnot 4 C není ovlivněn vrtochy matičky přírody a závisí pouze na zručnosti mistra brusiče. Jen on dokáže i ze zažloutlého kamene vytvořit nádherný briliant. Naopak to ale nefunguje. Ani dokonale čistý surový diamant se bez šikovných rukou klenotem nestane.

9 900 Kč (doručíme do 3.5.)

Pro Barvu diamantu paradoxně není důležité, kolik jí je, ale spíše kolik jí není. Zjednodušeně se diamanty cení dle toho, jak moc se blíží čisté bezbarvosti. Jen ty nejdokonalejší diamanty v sobě nemají ani zbla žlutého či nahnědlého odstínu, oko laika to však pozná jen velmi těžko.

Elegantní dámské hranaté hodinky nemusí být jen pro milovnice symetrie, pevných linií a ostrých hran. Ze švýcarských hodinek Tissot Lovely dýchá vintage atmosféra, která láká.

Drobounké čtvercové hodinky jsou s průměrem činícím pouhých 20 mm opravdovým šperkem ve formě hodinek. Tomuto dojmu napomáhá elegantní milánský náramek, který hranatému tvaru sluší.

Na číselníku vystupuje dvanáct diamantů o 0.0252 ct.

Čistota diamantu zahrnuje množství kazů, nedokonalostí a "znamének krásy", jež vznikly v průběhu samotného zrodu surových diamantů - za extrémně vysokých teplot a obrovského tlaku hluboko pod zemí. Nepřekvapí tedy, že diamanty s minimálním množstvím kazů bývají ceněny nejvýše.

Dámské hodinky Tissot Lovely Square fotogalerie – Hranaté jsou opět v módě
9.9.2022 - Agáta Vřeská
Dámské hodinky Tissot Lovely Square fotogalerie – Hranaté jsou opět v módě

Mohlo by vás dále zajímat:

Malé dámské hodinky na drobná zápěstí – Fotogalerie
15.11.2023 - Eliška Měrková
Malé dámské hodinky na drobná zápěstí – Fotogalerie

Elegantní dámské hranaté hodinky – Fotogalerie
15.1.2024 - Eliška Měrková
Elegantní dámské hranaté hodinky – Fotogalerie

Nejoblíbenější dámské hodinky Tissot
17.3.2023 - Eliška Měrková
Nejoblíbenější dámské hodinky Tissot

Zlaté dámské hodinky – Fotogalerie
28.2.2023 - Agáta Vřeská
Zlaté dámské hodinky – Fotogalerie

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku