VYBRALI JSME 6 NEJ: Pánské potápěčské hodinky do 8 000 Kč

Tagy: Výběr nejlepších | Pánské | Klasické | Potápěčské

Eliška Měrková | 23.5.2022 | 5 MIN | 4x komentář

Mít tak nové potápky na léto. Ale než za ně dát to, co byste mohli utratit za hezkou dovolenou, si je radši odpustíte? Podle nás za funkční, spolehlivé a taky dobře vypadající potápěčské hodinky nemusíte vypláznout majlant. Dnes jsme pro vás vybrali dostupné pánské potápěčské hodinky, kterým bychom důvěřovali i pod mořskou hladinou.

V tomto článku jsme si vytyčili cenovou hranici 8000 Kč. Výběr pánských potápěčských hodinek, kde jsme si žádný limit nestanovili, najdete níže:

6 NEJ: Pánské potápěčské hodinky
7.11.2023 - Agáta Vřeská
6 NEJ: Pánské potápěčské hodinky

Naše video:

(1) Casio Duro

Co by to byl za výběr nejlepších dostupných hodinek bez Casia, že? A nové Casio Duro, které platí za jedny z nejlepších hodinek v poměru cena/výkon vůbec, do našeho výběru patří tím spíš. Není divu, že si jejich předchozí neupgradovanou verzi oblíbil i Bill Gates, jeden z nejbohatších mužů světa, který by si mohl dovolit cokoli, ale on ne, on si zvolil tyhle Casia.

Z těchhle hodinek zkrátka padá čelist. Nabízí voděodolnost do 200 M, která je podpořena šroubovacím dýnkem a chráněnou, šroubovací korunkou, výbornou čítelnost, a dokonce i vcelku hezkou úpravu pouzdra i číselníku s jemným sunburstem. A neřeknou si za to ani dvojku. To je prostě Casio.

Jediné co – s průměrem 44 mm jsou trochu větší a nemusí padnout zejména pánům se štíhlejším zápěstím. Pevnější resinový řemínek by navíc mohl mít tendenci na menší ruce odstávat, takže před koupí doporučujeme hodinky raději vyzkoušet.

Původnímu modelu MDV-106 Duro se přezdívalo Marlin (podle ryby na číselníku a dýnku podobné mečounovi), jeho produkci však Casio kvůli licenci na logo ukončilo. Nová verze MDV-107 je tedy už bez ryby, ale vynahrazuje to dvěma novými barevnými kombinacemi – populární pepsi (červeno-modrá) a Batman (černo-modrá).

Hodinky Billa Gatese Casio Duro MDV-107 recenze – Bez Marlina, zato s Pepsi a Batmanem
16.3.2022 - Agáta Vřeská
Hodinky Billa Gatese Casio Duro MDV-107 recenze – Bez Marlina, zato s Pepsi a Batmanem

(2) Invicta Pro Diver

Takovou malou legendou se za nějakých 30 let své existence staly Invicta Pro Diver, které si vydobyly své místo na piedestalu dostupných potápek zejména díky podobnosti s Rolex Submariner. To by samo o sobě k jejich oblíbenosti zrovna nepřišpělo (no, možná spíše naopak), Pro Divery se ale dokázaly obhájit kvalitou, odolností i zpracováním. U nás jsou pak jednoznačně nejoblíbenější bicolor Invicta Pro Diver 8927OB.

Klasický a funkční design ala James Bond v menším průměru pouzdra 40 mm vypadá zkrátka senzačně a vyjímat se bude jak u bazénu, tak prakticky s jakýmkoli oděvem, elegantním i sportovním. Najdou se i pánové, kteří je vezmou i k obleku, ale to my samozřejmě nedoporučujeme.

5 nejčastějších chyb při výběru pánských společenských hodinek
23.7.2018 - Martin Koňařík
5 nejčastějších chyb při výběru pánských společenských hodinek

Mimo to uvnitř běží spolehlivý mechanický strojek Seiko NH35, šroubovací komponenty zaručují voděodolnost 200 M a rozhodně zde potěší leštěná úprava pouzdra s kartáčovanými plochami či oyster náramek s plnými články.

Značku mám rád, vlastním čtvery hodinky INVICTA, všechno kvalitní stroje. Pro Diver fungují bezvadně, kvalitně zpracované, po technické stránce nemohu nic vytknout. Jediné co mě malinko mrzí je velikost tohoto modelu. Měly být větší, už pro svoji podobnost s modelem od f. Rolex, bych čekal o něco větší. Někdy mě napadá, že tuhle velikost mají mít spíš dámské verze takových hodinek. – Avidan. Přečtěte si ostatní recenze našich zákazníků.

Invicta Pro Diver – Fotogalerie těch nejoblíbenějších
25.10.2021 - Eliška Měrková
Invicta Pro Diver – Fotogalerie těch nejoblíbenějších

(3) Orient Mako

Dalším přeborníkem, co se týče skvělých parametrů za dostupnou cenovku, je japonský Orient. A tohle uznání si značka ještě prohloubuje potápkama Orient Mako, které si v hodinkové komunitě vysloužily skvělou pověst.

Kromě zdařilého, typicky potápkového designu nás Mako dostaly samozřejmě na svou odolnost, šroubovací korunku i dýnko a především taky na to, že automatický strojek (caliber F6922) je in-house (značka si jej vyrábí sama).

Kultovní potápky od Orientu – Jak se vyznat v přezdívkách?
23.2.2023 - Eliška Měrková
Kultovní potápky od Orientu – Jak se vyznat v přezdívkách?

Strojek má standardní rezervu 40 hodin a z komplikací datum a Day Date. Jedná se už o druhou generaci Mako, a tak hodinky dokážou zastavit při povytažení korunky i vteřinovou ručku (hacking). Mají automatický nátah, ale dotáhnout je lze také ručně.

"Mako" Orient vydal už v roce 2004, ono jméno mu však fanoušci dali až později. Legenda praví, že přezdívka vznikla na hodinkových fórech kvůli vyobrazení delfína na řemínku hodinek. Obrázek totiž připomínal spíše žraloka ostronosého, neboli žraloka "Mako", nejrychléjšího žraloka na světě. A dnes už tuto přezdívku hodinkám nikdo neodpáře.

Hodinky Orient Ray a Orient Mako. Jedny z nejlepších potápěčských hodinek
10.4.2019 - Radek Vyhlídal
Hodinky Orient Ray a Orient Mako. Jedny z nejlepších potápěčských hodinek

(4) Festina Automatic

Festina je co do spojení spolehlivosti, dostupnosti (a designové atraktivnosti) taky pěkně silný hráč. A takovým zářným příkladem jsou právě potápky Festina Automatic.

5 990 Kč skladem

Nechybí šroubovací komponenty a dvousetmetrová voděodolnost, jak se na správné potápky sluší a patří, a taky safírové sklíčko. Což jsou vlastnosti, které by v téhle cenové kategorii samy o sobě až zarážely. Automatický strojek uvnitř je tak něco, co by tady skutečně nikdo nečekal.

Pánské hodinky Festina – Fotogalerie těch nejoblíbenějších
26.1.2022 - Eliška Měrková
Pánské hodinky Festina – Fotogalerie těch nejoblíbenějších

Málokdo dnes ví, že historie původně švýcarské Festiny je poměrně dlouhá. Vznikla už v roce 1902, a má za sebou tedy pěknou tradici. Během let změnila majitele několikrát, dokud nepřišel zlomový rok 1984, kdy značku odkoupil španělský podnikatel Miguel Rodriguez. Festina pak změnila jak sídlo, tak směřování značky i hodinek.

Jaká je dnešní Festina? Dynamická značka, nebo jen fashion pozlátko?
24.5.2019 - Agáta Vřeská
Jaká je dnešní Festina? Dynamická značka, nebo jen fashion pozlátko?

(5) Wenger Sea Force

Swiss Made hodinky Wenger Sea Force jsem do výběru nej dostupných potápek zařadila ne snad že by byly jedny z nejprodávanějších a nejoblíbenějších (což bývá běžně jedno z dost důležitých kritérií), ale protože jsou opomíjené, i když zde právem patří.

7 290 Kč (doručíme do 22.5.)

Kromě parametrů, které vám dovolí se s hodinkami potápět, je tu nejpoutavější právě robustnější, až "technický" vzhled. Drsnější design široké lunety s hranatými výstupky a číselníku s žebrováním tu ještě podtrhuje nezaoblený styl číslic. Ty jsou výrazné, kontrastní a skvěle čitelné.

Minerální sklíčko pak dostalo safírovou vrstvu, která zvyšuje jeho odolnost vůči poškrábání, což se rozhodně hodí.

Wenger Seaforce – Odvážný švýcarský potápěč
29.9.2020 - Martin Balabán
Wenger Seaforce – Odvážný švýcarský potápěč

Švýcarská firma Wenger vznikla v roce 1893 a zaměřovala se na výrobou skládacích armádních nožů. Těmi se zabývala až do konce 90. let 20. století, kdy Wenger odkoupila švýcarský firma Victorinox, načež pod sebe výrobu nožů převzala. Od roku 1997 se pak Wenger zaměřuje na výrobu hodinek a zavazadel.

(6) Citizen Promaster Marine

Tyhle potápěčské Citizen Promaster Marine NY0120 své cenové kategorii opravdu kralují. A proč? Jsou to totiž jedny z nejlevnějších automatických potápek na trhu, které splňují přísnou normu pro potápěčské hodinky ISO 6425.

VŠE NA TÉMA: Voděodolnost u hodinek
5.3.2021 - Agáta Vřeská
VŠE NA TÉMA: Voděodolnost u hodinek

Pepsi hodinky – Fotogalerie ikonického modro-červeného designu
27.4.2023 - Eliška Měrková
Pepsi hodinky – Fotogalerie ikonického modro-červeného designu

Jedná se o ryze funkční nástroj s 200M voděodolností (ačkoli ve skutečnosti by měly vydržet více), jednosměrně otočnou lunetou, skvělou čitelností a automatickým strojkem 8204, který Citizenu pilně slouží už od roku 1977(!). Rezerva chodu 42 hodin je takový standard, ale požadovat od těchto hodinek ještě více, přesunuli bychom se už nejspíš do kategorie sci-fi.

Ideální potápky na léto? Inspirujte se výběrem nadšenců z Hodinky-365
26.6.2020 - Agáta Vřeská
Ideální potápky na léto? Inspirujte se výběrem nadšenců z Hodinky-365

Citizen Promaster Marine NY012 recenze – Neporazitelné potápky „nižší“ třídy
7.2.2024 - Jakub Pitucha
Citizen Promaster Marine NY012 recenze – Neporazitelné potápky „nižší“ třídy

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Marekpřed 675 dny, reagovat
V tomto článku jsme si vytyčili cenovou hranici 7000 Kč. (...) 3) Orient Mako XL - 7100 Kč (a to v deň vyjdenia článku) :D
Dominik Hokpřed 673 dny
Zdravím, Marku. Oceňuji vaši detailní znalost našeho zboží, ale tady by se hodilo i detailnější čtení článku. :) Jak píše kolegyně Elišky přímo v článku: "tady jsem o stovku přetáhla náš stanovený limit, ale snad mi to odpustíte".
Marekpřed 673 dny, reagovat
Ne ne ne pane Dominiku, čtenář přetahování neodpouští, zejména ne na hodinářském webu. Prosto takovýto rafinovaně promyšlený autorský koncept článku, to se jenom tak nevidí :)))
Petrpřed 666 dny, reagovat
Super článek (y)

Hodinky zmíněné v článku