» Blog » Amazfit

Amazfit Falcon představení – Outdoorový nářez s pořádnou dávkou elegance!

Tagy: Představení | Amazfit | Chytré

Matěj Urbaczka | 14.10.2022 | 4 MIN | 20x komentář

Prémiový multisportovní smartwatch, který zbourá každý limit. Takto popisuje Amazfit své nové hodinky Amazfit Falcon. A víte co? Má pravdu! Tento kousek je opravdu něco!

Tyto hodinky prozatím v evropské distribuci nebudou, ale snad se dočkáme další rok. Ale protože nás tyto hodinky opravdu zajímají, jedny už máme objednané a recenzi na ně vám připravíme!

Nedávno vydal Amazfit nové hodinky GTS 4 a GTR 4, které přesně zapadaly do jejich stylu – městský smartwatch s troškou sportovních funkcí. Teď ale značka bourá hranice s plně outdoorovým modelem, za který by se nemusely stydět ani erudované sporttesterovské značky.

Amazfit GTS 4 recenze – Kdyby Apple Watch mluvil čínsky
13.10.2022 - Matěj Urbaczka
Amazfit GTS 4 recenze – Kdyby Apple Watch mluvil čínsky

Hlavní znaky modelu:

  • Titanové pouzdro se safírovým sklíčkem
  • AMOLED displej
  • 14denní výdrž baterie
  • Dual band + 6 satelitních systémů
  • Navigace po křivce
  • 20 ATM voděodolnost
  • Tréninkové plány Zepp Coach
  • Veškeré chytré funkce na které jsme u Amazfitu zvyklí

Amazfit T-Rex 2 recenze – Těžkooděnec na zápěstí
29.6.2022 - Dominik Hok
Amazfit T-Rex 2 recenze – Těžkooděnec na zápěstí

Outdoorový design s řádnou dávkou elegance

První pohled na hodinky mě doslova a do písmene uchvátil. Outdoorový design s oblekovou dávkou elegance je cítit na míle daleko. Celotitanové pouzdro zdobí luneta s šesti pořádnými šroubky (že by imitace Fenix 6?). Eleganci hodinkám dodává červený "límeček" okolo lunety. Hned pod ním jsou po obvodu také rozmístěna 4 titanová tlačítka, což dává najevo duální ovládání, které se může hodit při sportovních aktivitách.

Pokud se podíváme na okraj mezi pouzdro a displej, máme tam stupnici, kdy z jedné strany se táhne VO2 Max a z druhé pak skóre PAI. Na číselníku lze vidět, že běhá ručka, která ukazuje dosažené hodnoty. Tuto vychytávku jsem viděl snad jen na modelu Garmin Marq Athlete a jeho druhé generaci.

Na pouzdro je napojen bytelně vypadající řemen z materiálu nazvaného "liquid silicone". Takže to bude nějaký silikon, který má co do činění s nějakou kapalinou.:-) Nicméně, šířka je 22 mm a je použit systém rychlostěžejek Quick Release. Možná trošku škoda, že nepoužili QuickFit, který vídáme na podobných modelech jiných značek.

Váha hodinek je pak 64 g bez řemínku, což při celotitanovém pouzdře je celkem pohoda. A upřímně, celotitanové pouzdro se mi opravdu zamlouvá!

Kombinace AMOLEDu se safírem

Další novinkou pro tento model je kombinace AMOLED displeje se safírovým sklíčkem, kdy tato kombinace je použita asi poprvé za existenci firmy.

Rozlišení displeje je 416 x 416 a velikost je 1,28". Pro úplnost údajů, displej má jemnost 326 PPI a svítivost neskutečných tisíc Nitů, což dává najevo, že půjde vidět snad i na prosluněných vršcích Himaláji. Z fotek lze vidět, že se neztrácí pověstná kvalita Amazfitích displejů, a tak se těším na realitu.

Veškerá snímačová vybavenost podtržena výbornou výdrží baterie

Z pohledu snímačů je v hodinkách úplně vše, co potřebujete na jakýkoli trailový závod anebo trek okolo vysněného kopce. Jmenovitě pak barometr, akcelerometr, kompas, gyroskop, senzor okolního světla, tepák a GPSka.

Co se GPS týče, jak už to tento rok bývá, je dvoupásmová a dokáže utáhnout až 6 satelitních systémů najednou. A Amazfit se chlubí, že by hodinky měly být přesné i v zástavbě vysokých domů. Jak to ale nakonec bude, to se dozvíme později.

Všechny tyto fíčury dokážou hodinky utáhnout až 14 dní v režimu smartwatche a až 38 hodin s GPSkou puštěnou po sekundě.

Veškerá sportovní vybavenost

150 sportovních modelů nechává tušit, že půjde o pořádný sportovní přístroj. Ačkoliv použijete maximálně 10 z nich, Amazfit se opravdu snaží myslet na všechny. Novinkou je pak navigace po křivce, kterou jsme zaznamenali poprvé u modelu T-Rex 2, a také Zepp Coach, se kterým budete moct posunout své sportovní limity. Potěší rozhodně možnost přenést tréninky okamžitě na Stravu anebo do Adidas Running.

Hodinky budou umět také rozpoznat dobu regenerace, hodnotu VO2 Max, tréninkové zatížení a vše společně s denním zatížením přenést do skóre PAI. Revolucí je poté možnost připojit hrudní pás a wattmetr, na což jsme čekali tak dlouho! A ono to konečně přišlo!

Obzvláště se těším na sportovního trenéra s vylepšenou umělou inteligencí a na možnost připojení hruďáku.

Chytráček bez telefonování

Po všech Amazfitích modelech zdědil téměř vše. Hudbu přímo v přístroji, notifikace (odpověď pouze Android), počasí, stopky a tak dále... Jediné co se do přístroje nedostalo je reproduktor, a tak si z hodinek nezavoláte a na hudbu musíte používat Bluetooth sluchátka.

Malý výčet chytrých funkcí, které najdete v hodinkách

Malý výčet chytrých funkcí, které najdete v hodinkách

No a co se fitness funkcí týče, je to standard v podobě tepovky přes den i noc, počítání kroků, kalorií, spánku a one tap měření, kdy vám hodinky za 45 vteřin změří průměrnou tepovku, SpO2, stres a také dechovou frekvenci.

Pocity? Zatím vynikající!

Máme tady outdoorový model, který má určitě za cíl (jak cenou, tak parametry) válcovat konkurenci. Co se vzhledu, použitých materiálů a funkcí týče, nemám hodinkám co vytknout a tak se těším na realitu. Prozatím jsem z modelu nadšený a moc si přeju, aby nadšení neopadlo, až je chytím do ruky.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Marekpřed 553 dny, reagovat
Pán asi nenosí obleky...
Matespřed 526 dny
No díky Bohu! Nemusí nosit oblek nikdo, oblek je pro panáky. Kdybych měl mít práci, kde je podmínkou oblek, nevemu jí a to i kdybych měl mít 500K měsíčně. Nesnáším obleky, stejně tak jak značkové a trendy hadry. Nechávám to snobákům, hypsterům a metrosexuálům. Mám rád pohodlné přírodní oblečení bez jekéhokoli brandu. btw: Není to o penězích, ale o svobodném myšlení.
Romanpřed 551 dny, reagovat
Krása. Když z článku vnímám nadšení autora, přidám k tomu jak hodinky působí na mne, začínám cítit jak ve mne také roste zvědavost a touha se s nimi seznámit reálně. Zajímavé by mohlo být srovnání s Fenix6 (když tam je ta vizuální inspirace ;) ).
Matěj Urbaczkapřed 550 dny
Zdravím Romane, nadšený jsem a určitě by porovnání mohlo být zajímavé.:-))
Jakubpřed 550 dny, reagovat
Kdy budou v prodeji??
Matěj Urbaczkapřed 549 dny
Zdravím Jakube, datum prozatím není potvrzeno.:-(
Janpřed 548 dny, reagovat
Dobrý večer, mám Amazfit T-Rex 1 pro. A chtěl jsem koupit 2 ale pokud by tyto hodinky staly tak za to tak bych na ne počkal ale ne rok.
Matěj Urbaczkapřed 547 dny
Zdravím, Jane, prozatím přesné datum opravdu potvrzeno není, a tak se může stát, že hodinky u nás v republice budou až za nějaký čas...
Martinpřed 525 dny
U nás na FB už je jeden má. Kupoval je na Amazonu za 508€ s dopravou. Má je cca 10 dní a nadšený je jak 10 letý z vláčku ;-) :-D Doufám, že příští rok budu taky jeden z nadšených majitelů.
Martinpřed 547 dny, reagovat
Dobrý den, Budou tyto hodinky podporovat NFC?
Matěj Urbaczkapřed 546 dny
Zdravím Martine, prozatím to vypadá, že NFC podporovat nebudou.:-(
Honzapřed 541 dny, reagovat
SKOL, tak sice mám teď skoro rok Amazfit T-REX Pro Navy Blue, jsem s nimi maximálně spokojen, ale toto je fakt TOP a čekám, že cenovka nebude až tak šílená, jak tomu nazančují i ostatní produkty Amazfit. Jakmile přijdou do prodeje v ČR, respektive do hodinek 365, tak okamžitě kupuji, jelikož i spárování s hrduním pásem je něco, na co čekám! Díky kucííí
Matespřed 526 dny, reagovat
Parádní recenze, díky za ní. Vypadá to, že tyhle smartwatche zadupou AWU totálně do země a to ve všem. Apple svoje Ultry s cca 2denní výdrží neomaleně a drze představuje jako hodinky "pro outdoor"... zapoměl jaksi dodat, že pokud vyrážíte někde do přírody na několik dní, několik powerbank do batohu sebou... :D
Martinpřed 525 dny, reagovat
Už se těším na videorecenzi. A tajně doufám, že se budou dát sehnat v ČR do 1.3.2023, kdy mám příležitost si je nechat pořídit ;-)
MartinVpřed 491 dny
Kluci, co videorecenze? Už je zkoušíte dost dlouho, ne? :-) Kdo to má vydržet.
Dominik Hokpřed 491 dny
Přiznám se, to stojí na mně. :) Už mám rozepsanou psanou recenzi (hned potom vždy točíme videorecenze), ale jaksi mě zdržela jiná práce. Před Vánoci toho je prostě hodně. :) Budu se snažit to dotáhnout co nejdříve!
Tomaspřed 334 dny, reagovat
Hoši. Jak zo vypada s recenzi? Poridil jsem trex ultra a pokud konecne alza naskladni falcony, pujdu do nich. Po huawei ultimate jasna volba. Sportovni funkce pecka.
Dominik Hokpřed 332 dny
Pořád to stojí na mně, že jsem se k tomu nedostal. :(
Tomaspřed 331 dny
V pohode. Oni stejnak budou Falcony mit zaklad jako t rex. Jen ty materiály holt lepsi :)
Prochypřed 317 dny, reagovat
Dnes ofiko v prodeji v ČR. Takže objednány :)