» Blog » Apple

Budou Apple Watch 8 první chytré hodinky s měřením cukru?

Tagy: Zprávy | Apple | Chytré

Matěj Urbaczka | 6.12.2021 | 1 MIN | 5x komentář

Na internetu se začíná objevovat čím dál více informací ohledně nové řady Apple Watch 8. Předchozí generace Apple Watch 7 totiž nenabídla téměř nic nového. Zato ta osmá by měla stát za to! Dočkáme se měření cukru v krvi?

Před pár dny u nás vyšla recenze Apple Watch 7, které zkrátka nepřinesly tolik novinek, kolik jsme byli od smartwatch velikána zvyklí. Nějaké to rychlonabíjení, o trošku větší displej a vlastně další nepodstatné maličkosti, které nám život úplně nevylepší.

Apple Watch 7 recenze – Displej, rychlodobíjení a... Stojí za to?
29.11.2021 - Dominik Hok
Apple Watch 7 recenze – Displej, rychlodobíjení a... Stojí za to?

Začíná se spekulovat nad další sérií, která by mohla být absolutním game changerem a tím uskočit konkurenci zase o krok dál.

Měření cukru v krvi pomocí chytrých hodinek

Prozatím existuje jen málo takových hodinek, které by zvládly měřit cukr v krvi. A všechny, které to umí, používají k měření místo optického senzoru mikrojehly, které vám propichují kůži a zjistí tak množství cukru v krvi.

U Applu se o této možnosti spekuluje už od roku 2017 a teď zřejmě přichází ta správná chvíle vyjít s touhle peckou na světlo světa! Tuto informaci, jako jeden z prvních, zveřejnil portál Digi times, který je přímo napojený na dodavatelský řetězec Applu. Podle něj je práce na tomto senzoru v plném nasazení a proslýchá se, že senzor by měl fungovat na bázi krátkých infračevených vln.

Apple Watch získal pokročilé běžecké metriky a měření wattů ze zápěstí
7.6.2022 - Dominik Hok
Apple Watch získal pokročilé běžecké metriky a měření wattů ze zápěstí

Asi si říkáte, že pokud nejste cukrovkář, tak se vás to úplně netýká. Opak je ale pravdou. Data z tohoto senzoru lze využít pro sledování správného a efektivního stravování či ověření, jestli doplňujeme všechny živiny potřebné k vyrovnání se s těžkým tréninkem.

VŠE NA TÉMA: Snímač tepové frekvence a jak vám může pomoci
23.11.2020 - Dominik Hok
VŠE NA TÉMA: Snímač tepové frekvence a jak vám může pomoci

Co si myslíte o zavedení snímače glukózy v krvi vy? Pro mně je to velký posun kupředu a pokud se tak stane, tak i mílový odskok konkurenci na poli smartwatchů.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Vitězslavpřed 863 dny, reagovat
koupím si je.
Radkapřed 409 dny, reagovat
Dobrý den, jsem diabetička prvního typu, závislá na inzulinu. Píchám si 6 - 8x denně. Dlouho mi neudělalo nic, takovou radost, jako mít ty hodinky, které by každému diabetikovi ulehčily život.....těším se, až hodinky budou dostupné na trhu. Nikdo, kdo nezažil neustálý stres, píchání několikrát denně do prstu, nepochopí. Samozřejmě vím, že je spousta jiných, horších nemocí......ale budu mluvit za "tu svoji". Problém cukrovky je, že nebolí......následky jsou ovšem fatální. A to nemluvím o spoustě negativních důsledků této nemoci. De facto můj život už nikdy nebude takový, jako byl. Budu Vás sledovat, každopádně dejte mi vědět, kdykoli, cokoliv.......budu vděčná a budu velmi ráda. Radka Ježková
zavadilová helenapřed 371 dny, reagovat
výborně at je to co nejrychleji - super objev
Radekpřed 153 dny, reagovat
Dobrý den, prosím jen o článek kde se píše o hodinkách na měření cukru v krvi a kdy se budou prodávat v lékárnách a ne na alze a podobně.. Děkuji
Matěj Urbaczkapřed 151 dny
Zdravím, Radku. Jediné prozatím ověřené hodinky na měření cukru v krvi jsou PVVitality: www.pkvitality.com/ktrack-glucose/, které se v Čr prozatím vůbec neprodávají. Spousty lidí řeší externím snímačem (DexCom, FreeStyle Libre...), které se dají připojit k různým chytrým hodinkám.