Automatické pozastavení aktivity – Co to je?

Tagy: Technologie a pojmy | Chytré

Matěj Urbaczka | 6.6.2023 | 1 MIN | 5x komentář

Automatické pozastavení aktivity je funkce spojená s chytrými hodinkami a monitoringem sportovní aktivity. Na první pohled se zdá jako skvělý pomocník, ale má i svá úskalí.

Pozastavení sportovní aktivity funguje na principu GPS a akcelerometru. Pokud se tedy při aktivitě zastavíte, tempo se sníží pod určitou hranici a akcelerometr nezaznamená pohyb, hodinky samy pozastaví monitoring aktivity.

Při outdoorových aktivitách je samozřejmě více využívána přesnější GPS a při těch indoorových je používán akcelerometr. Máme celkově tři možnosti nastavení – Vypnuto (funkce není aktivní), Při zastavení (úplné zastavení) a Vlastní. U vlastního nastavení si můžete navolit tempo anebo rychlost, při které hodinky pozastaví monitoring.

Automatický záznam kol – K čemu slouží a proč jej používat?
6.6.2023 - Matěj Urbaczka
Automatický záznam kol – K čemu slouží a proč jej používat?

Úžasné, že? Ale má to svá úskalí. Zvláště při pomalejších sportech a aktivitách. Často se totiž stává, že hodinky vyhodnotí špatně, kdy zastavíme. Zaprvé, hodinkám dost dlouho trvá, než si uvědomí, že stojíte, a tak pro "honiče tempa" ubíhají cenné sekundy tempa. Zadruhé, pokud jste třeba při turistice moc pomalí do kopce, hodinky vyhodnotí, že stojíte a aktivita se pozastaví. A když pokračujete stejným tempem, už se ani nerozběhne a průser je na světě. Váš pohyb nebude zaznamenán.

EPOC – Co to je a k čemu slouží?
13.6.2023 - Matěj Urbaczka
EPOC – Co to je a k čemu slouží?

Pro mnoho lidí může být funkce rozhodně užitečná, ale spousta lidí raději zmáčkne tlačítko START / STOP.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Zdeňkapřed 309 dny, reagovat
Dobrý den, mohu poprosit o radu ohledně tohoto problému. Mám to v hodinkách nastavené tak jak píšete. Pořád se mi během aktivity zastavuje a spouští aktivita. Ale nemohu nikde najít, kde to vypnout.Mám hodinky Garmin Fenix 6S PRO. Mohu tedy poprosit o radu kde to hledat v nastavení. Děkuji Zdeňka
Dominik Hokpřed 308 dny
Zdravím, po spuštění sportovní aktivity podržte dlouze levé prostřední tlačítko, pokračujte do nastavení dané aktivity a tam deaktivujte funkci "Autostop".
Zdeňkapřed 308 dny
Dekuji. Mám to…hurá!!!
Evapřed 96 dny, reagovat
Zdravím, mám hodinky Venu 2S. Je možné v týchto hodinkách aktivitu chôdze alebo behu len pozastaviť? Alebo ju musím len ukončiť a začať novú? Ďakujem za radu a prajem pekný deň.
Dominik Hokpřed 93 dny
Zdravím, Evo. Městské modely od Garminu aktivitu zhruba po 15 minutách automaticky uloží. Sportovní modely jako třeba Forerunner, Fenix aj. mají možnost aktivitu spustit později a je pozastavená v pozadí, Venu tuto možnost nemá.