Automatický záznam kol – K čemu slouží a proč jej používat?

Tagy: Technologie a pojmy | Chytré

Matěj Urbaczka | 6.6.2023 | 1 MIN

Přiznejme si, počítání je už od školy nuda. Proto se vyvíjejí funkce či přístroje, které věci počítají za nás. Kalkulačka, PC anebo třeba automatické počítání kol. A tu poslední najdeme i v chytrých hodinkách.

Automatický záznam kol nás při monitoringu sportovní aktivity upozorňuje na uběhnutou / ujetou vzdálenost, kterou si navolíme. U monitoringů sportovních aktivit se vzdálenost může lišit, ale pro běh bývá tato vzdálenost nastavena defaultně na 1 km a třeba pro kolo na 5 km. Dává to smysl. Kdyby kolo pípalo po kilometru, tak bychom se zbláznili, protože jsme na kole rychlejší než třeba při zmiňovaném běhu.

Po uplynutí této vzdálenosti nás hodinky upozorní buďto pípnutím anebo vibrací a na obrazovce se většinu času objeví daný kilometr (úseku) a pod ním čas tohoto úseku. Někteří výrobci mají jasně dané znění této zprávy a u některých si tyto zprávy můžete navolit dle své libosti.

Tréninkový efekt – Co to je?
23.6.2023 - Matěj Urbaczka
Tréninkový efekt – Co to je?

Tahle kola si poté můžete odcvaknout i ručně, pokud třeba chcete běžet nějaké intervaly (a nemáte je nastavené), můžete si tím usnadnit život a nemusíte dopočítávat z hlavy.

EPOC – Co to je a k čemu slouží?
13.6.2023 - Matěj Urbaczka
EPOC – Co to je a k čemu slouží?

Pokud si automatická kola vypnete a nebudete si je mačkat ani ručně, tak počítejte s tím, že běh se i následně v aplikaci ukáže jako jedno dlouhé kolo.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře