» Blog » Casio

Casio Baby-G MSG-B100 recenze – Odolné krásky s Bluetooth konektivitou

Tagy: Recenze | Casio | Dámské | Klasické | Fashion | Tradiční

Eliška Měrková | 12.10.2021 | 4 MIN | 1x komentář

Drobné, líbezné, zatraceně odolné a ještě k tomu ne-úplně-hloupé? Casio Baby-G MSG-B100, které propojíte s chytrým telefonem, cílí na městské divoženky, jež nechtějí dělat kompromisy mezi vzhledem, funkcemi a odolností. Dorazily k nám teprve nedávno, tak se pojďme v krátkosti mrknout, co nového přináší do stádečka hodinek Baby-G.

Baby-G s notnou dávkou elegance

Řada Baby-G vznikla v devadesátém čtvrtém jako ryze dámská odnož legendárních G-Shocků – aby si, jak se říká, mezi sebou dámy i pánové "nezáviděli". Většinou v ní najdeme jednoduše zmenšené varianty nejúspěšnějších pánských modelů, často jen ochuzené o některé "pro dámy nezajímavé" funkce nebo 200 M voděodolnost, která náleží vyšší řadě G-Shock.

Dámské hodinky Casio G-Shock – Fotogalerie a průvodce kategorií
30.10.2023 - Filip Debrecenyi
Dámské hodinky Casio G-Shock – Fotogalerie a průvodce kategorií

Stále se však jedná o mimořádně odolné, robustní a sportovní hodinky, které málokdo považuje za primárně krásné a zkrátka, k lodičkám si Babyny asi běžně nevezmete...

6 NEJ: Dámské klasické sportovní hodinky
2.9.2021 - Eliška Měrková
6 NEJ: Dámské klasické sportovní hodinky

Ale nové MSG-B100? Tak ty už si k elegantnějšímu oděvu představit umím a myslím, že hlavním argumentem pro koupi těchto Baby-G tentokrát nebude odolnost, ale vzhled.

Stigma "baculatých outloukánečků" se tu totiž neochvějně bortí pod tíhou ocelové elegance a růžově-zlatého lesku povrchové úpravy.

Jaké modely jsou k dispozici?

Na našem e-shopu najdete tři barevné varianty hodinek MSG B-100, jedny blyštivější než druhé.

Pokud jste milovnicí ocelových náramků, potěší vás celoocelová varianta v růžovém či ve žlutém zlatě. Pro ženy preferující sportovnější nádech a lehkost při nošení zaujme zase varianta na řemínku z pryskyřice v černé barvě.

Odolností si s běžnými dámskými elegantními hodinkami nezadají

Nové MSG B-100 jsou možná nejženštější Babyny vůbec (tedy alespoň podle mě). Navíc s průměrem 37 mm a výškou 9 mm se jedná o jedny z nejdrobnějších Baby-G na trhu (a zatím nejútlejší hodinky ze série G-MS), což bylo něco, co mě jakožto člověka se zápěstím 14,5 cm velmi potěšilo. Ale musím se přiznat, že při prvním letmém (opravdu letmém) pohledu mi přišly spíše jako participantky ryze ženské řady Sheen.

Casio Sheen 4543 recenze – Královna koloběžka mezi dámskými Casii
15.9.2021 - Eliška Měrková
Casio Sheen 4543 recenze – Královna koloběžka mezi dámskými Casii

Nechybí však maskulinně působící oktagonální luneta (která je typická právě pro G-Shocky či čistě pánskou řadu Edifice) a samozřejmě také odolnosti proti nárazu (které by však podle mě neodolala ta lesklá růžově-zlatá úprava). Přirozeně se tu nachází i vysoká voděodolnost do 100 M, s níž hodinky můžete vzít s klidným svědomím i na vodní sporty, a také solární napájení Tough Solar.

Právě solární napájení ocení každý, kdo si nechce dělat starosti s výměnou baterie. Navíc díky tomu, že si hodinky samy dobírají energii ze světla, dokážou "utáhnout" množství funkcí, aniž by se vybily. A pochválit musím taky podsvícení displeje LED žárovičkou s funkcí Afterglow, díky které zůstane svítit ještě chvilku po zmáčknutí tlačítka (pravý horní).

A o jakých funkcích se bavíme?

Tak především o Bluetooth konektivitě, která se u Baby ze série G-MS nachází vůbec poprvé. Hodinky tak spárujete s každým chytrým telefonem, což oceníte pro určité pohodlí při ovládání funkcí. Nemusíte se ale obávat, že by bez chytrého telefonu hodinky nefungovaly. Čas i datum lze nastavit i klasicky pomocí tlačítek, stejně jako přídavné funkce.

Jako všechny hodinky Baby-G mají i nové MSG-B100 alarm (kterých si můžete nastavit celkem 5) a stopky (s kapacitou 1 hodiny). Použít můžete také odpočet, nastavit si upomínku na nějakou důležitou událost, narozeniny, výročí a podobně, hodinky vás na to pak upozorní nápisem REM na displeji (od slova "reminder", tedy "připomínka"). Zároveň lze pomocí hodinek také najít zašantročený telefon, což je funkce, kterou jistě ocení mnoho z vás: při stisknutí pravého spodního tlačítka se rozezní divoká arkádovková melodie, kterou zaručeně nepřeslechnete.

Tou nejzajímavější je pak nejspíše funkce Time and Place, která pomocí krátkého stisknutí pravého spodního tlačítka umožňuje uložit záznam o konkrétní poloze a času. Tu si můžete v mobilní aplikaci Baby-G Connected zobrazit na mapě a připojit k ní vlastní poznámku. Třeba o tom, co jste na daném místě našli a proč se tam chcete vracet.

V aplikaci Baby-G Connected uvidíte místní i světový čas (který uvidíte i v hodinkách), nastavíte si v ní budíky, odpočet a upozornění a taky v něm můžete připsat poznámku k uložené poloze.

V aplikaci Baby-G Connected uvidíte místní i světový čas (který uvidíte i v hodinkách), nastavíte si v ní budíky, odpočet a upozornění a taky v něm můžete připsat poznámku k uložené poloze.

Nad opravdovým praktickým využitím této funkce jsme v redakci chvíli dumali. Něco podobného je totiž využitelné spíše na sportovnějších či outdoorových hodinkách a u blyštivých Baby bychom viděli raději nějaký krokoměr, kalorie apod. Možná je tam k zapamatování hezkého místa a vzpomínky, možná k poznamenání, že zrovna v tomto obchodě jste viděla tu úžasnou kabelku, pro kterou se ještě vrátíte... A možná si tam můžete uložit místo, kde jste zakopala těch pár miliónů v neoznačených bankovkách. ;)

Casio G-Shock GM-B2100 recenze – Když je prémiovost podmínkou
28.6.2023 - Filip Debrecenyi
Casio G-Shock GM-B2100 recenze – Když je prémiovost podmínkou

Nutno podotknout, že aplikace Baby-G Connected je pouze v angličtině a hodinky k ní nezůstávají připojeny trvale – nejspíše z důvodu šetření energie. Pro každé nastavení budíků apod. se musíte znovu připojit (což bylo, než jsem k tomuto poznání došla, lehce frustrující). Hodinky připojujete dlouhým stiskem levého spodního tlačítka, kdy se vám na displeji odkryje nápis CNCT (odvozeno od slova Connected) a znak pro Bluetooth připojení.

Číselník osvětluje LED dioda.

Číselník osvětluje LED dioda.

Po stisknutí jakéhokoli tlačítka na hodinkách se hodinky odpojí z aplikace a na digitálním displeji hodinek se znovu ukáže klasické zobrazení času (na funkci najít telefon a uložení polohy to však nemá žádný vliv).

To jsou ale drobné praktické přídavky, které můžete a nemusíte využívat. I bez nich jsou MSG B-100 pěkným a především elegantním kouskem s rozměry, které padnou i na opravdu štíhlé zápěstí, a s originálním, lehce sportovním šmrncem, který bude nakonec pro jejich koupi tím hlavním argumentem.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Juliepřed 920 dny, reagovat
Rádoby chytré funkce bych zřejmě nevyužila, vzhled hodinek je ovšem nevšední, zajímavý, pro mě především varianta rose gold.

Hodinky zmíněné v článku