» Blog » Polar

Polar nabídl své algoritmy třetím stranám. Jako první toho využil G-Shock

Tagy: Zprávy | Casio | Polar | Chytré

Agáta Vřeská | 1.3.2023 | 2 MIN | 6x komentář

Polar se rozhodl dát přístup ke svému systému. Prostá věta, která ale ve svém důsledku může trh se sporttestery dost změnit. Jestli tento krok zamíchá kartami se teprve uvidí. Posoudit to ale můžeme už brzy, protože na trh míří nový G-Shock Powered by Polar.

Polar patřil dlouho mezi lídry nositelných sporttesterů. Na kontě má ostatně mnoho prvenství a stále patří mezi nejlepší výrobce hodinek pro sportovce. Ale značky jako Garmin či Coros mu dost zavařily. To nic nemění na tom, že co se týče vyhodnocení sportovních a zdravotních funkcí, Polar vám vyhodí skutečně kvalitní data.

4 důvody, proč si pořídit chytré sportovní hodinky Polar
13.2.2023 - Matěj Urbaczka
4 důvody, proč si pořídit chytré sportovní hodinky Polar

Rozhodně to ale není náhoda, protože Polar na tom makal víc než 50 let, má na kontě přes 450 patentů a stovky studií. Této silné stránky si je víc než vědom, a tak se rozhodl své vypiplané a léty prověřené algoritmy nabídnout i dalším společnostem.

Casio G-Shock GBD-H2000 recenze – Chytrák s dvouletou výdrží baterie
25.4.2023 - Dominik Hok
Casio G-Shock GBD-H2000 recenze – Chytrák s dvouletou výdrží baterie

Konkrétně dává přístup k 25 algoritmům zahrnující spánek, trénink, wellness, aktivitu, výkon a regeneraci.

Kdybychom to chtěli zjednodušit, můžeme říct, že nyní jakákoli značka může přijít s vlastním smartwatch či sporttesterem a využít řadu technických řešení právě od Polaru, díky kterému zákazník dostane prověřená a relevantní data.

Příběh značky Polar – Značka, která vyrobila první chytré hodinky na světě
10.6.2022 - Matěj Urbaczka
Příběh značky Polar – Značka, která vyrobila první chytré hodinky na světě

Doposud neměly značky moc možností. Buď se rozhodly pro vlastní řešení, které ale většinou naráželo na dost problémů, nebo musely zvolit jednu z mála kvalitních možností, a to systém Wear OS od Googlu. Ten má ale také své mouchy a navíc nenabízí tak kvalitní vyhodnocení pro sportovce. Teď je variantou Polar a díky jeho zkušenostem to nebude krok vedle.

Této možnosti jako první využilo japonské Casio, které představilo nový model G-Shock G-Squad GBD-H2000. Casio se tím rozhodlo posunout první generaci GBD-H1000 a využilo spolupráce s Polarem.

Casio G-Shock GBD-H1000 recenze – dokážou ustát chytrou konkurenci v praxi?
6.1.2021 - Dominik Hok
Casio G-Shock GBD-H1000 recenze – dokážou ustát chytrou konkurenci v praxi?

"Už roky jsme svědky rostoucího celosvětového zájmu lidí, kteří chtějí lépe porozumět vlastnímu zdraví a tělu," uvedl v prohlášení Takashi Uema, vedoucí globálního marketingu Casio. "Jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s takovou špičkou, jako je Polar, a umožnit tak milionům uživatelů Casio po celém světě využívat zdravotní údaje, které jsou vědecky podložené a skutečně personalizované."

Těžit z toho budou obě strany, i když na zhodnocení je ještě brzo. Stejně tak se dá zatím jen spekulovat, jak se bude tato forma spolupráce a další značky hodinek Powered by Polar vyvíjet.

Porovnání aplikací sportovních hodinek – Coros, Suunto, Polar a Garmin
20.1.2023 - Matěj Urbaczka
Porovnání aplikací sportovních hodinek – Coros, Suunto, Polar a Garmin

GBD-H1000: První G-Shocky s monitoringem srdečního tepu. Že by konkurence Garminů?
9.3.2020 - Agáta Vřeská
GBD-H1000: První G-Shocky s monitoringem srdečního tepu. Že by konkurence Garminů?

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Instruktorpřed 414 dny, reagovat
Moooc zajímavé! Jaký je zhruba časový horizont naskladnění G-Shock G-Squad GBD-H2000-1b?
Matěj Urbaczkapřed 411 dny
Zdravím, zatím na tuto otázku nedokážeme odpovědět, protoze nevíme ani horizont naskladnění.
Jiřípřed 414 dny, reagovat
G-Shocky jsou opravdu téměř nezničitelné s know how, které má málokdo. Určitě ne Garmin, protože moje reklamace u této značky byly v 75 %. Ad Polar - nevím, jak přesné budou senzory u Casia. Obecně Polar měl přesnější měření a vyhodnocení tepu, spánku, tedy i regenerace. A lepší funkce na běhání, což nový Garminy 965 dohnal. Takže jsem zvědav na porovnání Polar - Casio. Rozhodně ale Casia budou patřit mezi vynikající přístroje.
Nitra Maxovpřed 409 dny, reagovat
Tak tohle je infobomba... Velmi, opravdu velmi zajímavá informace... Tohle skutečně může zamíchat trhem se "sport tester hodinkami"... Jen pro příklad... Pokud by využil tuto záležitost Amazfit se svými cenami, a implementoval by Polar systém do svých zařízení, pak by Garmin a Coros asi nemohli prodávat za ty ceny, co prodávají a musel by jít s cenou dolů... No počkám si... Fajn by bylo, kdyby se tohle dalo implementovat do stávajících zařízení formou nějaké aktualizace SW...
Rockypřed 409 dny, reagovat
Dovolím si nesouhlasit. Začínal jsem s Polarem (hlavně kvůli ceně). Potom jsem chtěl něco lepšího, tak jsem přemýšlel o nejvyšší verzi Polaru. Jenže zrovna v té době začaly být se zařízením problémy. Několikrát jsem se pokusil kontaktovat technickou podporu - absolutně bez odezvy. Takže jsem koupil Garmin. Samozřejmě jsem srovnával data z obou zařízení a přišel jsem na to, že Polar měří úplně nesmyslně. Dám příklad - jízda na kole: Polar měří spálené kalorie podle ujeté vzdálenosti bez ohledu na výkon. Garmin při jízdě z kopce zastaví počítání kalorií, pokud současně klesne zátěž. Jezdím samozřejmě s hrudním pásem. A tak bych mohl pokračovat.
Jiřípřed 408 dny
Polar určitě měří spálené kalorie přesněji než Garmin. Navíc umí odhadnout podíl tuků a cukrů, nově bílkovin. Což nikdo jiný nemá. Porovnával jsem i s Garminem. Podle laboratorních nezávislých měření obecně je Polar ve všem přesnější /nezkoumala se přenost GPS/. Zastavení počítání energie je nesmyslem, protože tělo spaluje stále, bez ohledu na zátěž /bazální metabolismus/. Samozřejmě se zátěží roste spálená energie, s větší zátěží cukry, ale není to jednoznačné. Osobně vidím, že někdy více cukry, někdy tuky (stejný tep). A to souvisí s regenerací svalů. Zregenerované pálí více tuků.