» Blog » Casio

Casio G-Shock Rangeman GPR-H1000 recenze – V novém kabátku s chytrou výbavou

Tagy: Recenze | Casio | Pánské

Filip Debrecenyi | 12.2.2024 | 10 MIN | 22x komentář

Spekulace jsou u konce! Ačkoliv se nad modelem Rangeman poslední rok stahovala mračna a mnoho jeho příznivců se obávalo o jeho pokračování, dostalo se nám od Casia pozitivní odpovědi. Rangeman a jeho pověst neutichá, ba naopak! Legenda dostala název GPR-H1000, steroidovou infuzi a nově přichází v mnohem nadupanější výbavě, než jsme běžně zvyklí vídat.

Dobrodružství volá! Tak to prezentuje Casio ve svých promo materiálech. A když si uděláte rychlou rešerši, zjistíte, že se jedná o původní Rangemany s přidanou hodnotou. Ale než si je do detailu probereme, musím na úvod zmínit, jaké haló se kolem nich poslední měsíce dělo.

Poslední rok se spekulovalo, zda model s názvem Rangeman neskončí. Vyšly nám nové Mudmany GW-9500, nabídka řady Master of G je nabitá... A tak vše na první dobrou vypadalo, že příběh jedné z legend dopíše svou poslední větu. Casio ale bylo proti, a tak nového Rangemana vytunilo a nakrmilo. Vyrostlo nám z něj pořádné monstrum s chytrou nadstavbou a oficiálním názvem GPR-H1000.

Jenže... Milovníci Casia už asi ví, že podobný model s chytrou nadstavbou už v nabídce najdeme. V čem se tedy může lišit od podobně vybaveného modelu GBD-H2000?

Získali také část DNA z modelu Rangeman GPR-B1000?

Model Rangeman GPR-B1000 z roku 2018

Model Rangeman GPR-B1000 z roku 2018.

Nebo vám více připomíná ten původní s označením GW-9400?

DNA jednoznačně pobralo po kapkách od obou. Jak moc si jsou modely podobné? Začneme u zpracování, kterým se právě nový Rangeman liší.

Casio G-Shock GBD-H2000 recenze – Chytrák s dvouletou výdrží baterie
25.4.2023 - Dominik Hok
Casio G-Shock GBD-H2000 recenze – Chytrák s dvouletou výdrží baterie

Design – Rangeman si zaplatil pernamentku do fitka?

Oproti původním Rangemanům GW-9400 se nám o milimetr zmenšil průměr pouzdra na 53 milimetrů a kvůli přidání optického snímače hodinky lehce ztloustly z původních 18 na 20 milimetrů. Váha je překvapivě o gram nižší, a hodinky tak váží 92 gramů.

Casio G-Shock GW-9400 recenze – Rangeman zvládne vše
21.4.2023 - Filip Debrecenyi
Casio G-Shock GW-9400 recenze – Rangeman zvládne vše

Stále se jedná o opravdu velké hodinky a samotný design je takový, na jaký jsme u G-Shocků zvyklí. Kór v řadě Master of G – robustní už na první pohled. Napadne vás to hned, když se na hodinky podíváte. Vykukuje na vás totiž robustní luneta vytvořená z pryskyřice, ostatně jako zbytek pouzdra, které je zkompletováno ze směsice bio materiálů.

Robustní luneta chrání zapuštěný MIP LCD displej, který je černobílý. Na první pohled působí displej poměrně malým dojmem. Jeho velikost je celý jeden palec, což je z mého pohledu krapet málo na to, že celkový průměr pouzdra dosahuje 53 milimetrů. Je to ale nejspíše jen optický klam, protože je dostatečně veliký pro pohodlné přečtení údajů.

VŠE NA TÉMA: Typy displejů u chytrých hodinek
25.10.2022 - Matěj Urbaczka
VŠE NA TÉMA: Typy displejů u chytrých hodinek

Displej je už z podstaty věci nedotykový a pokrývá ho minerální sklíčko. Obě dvě barevné varianty nabízí negativní displej na černém podkladu, který je v případě těchto hodinek dobře čitelný i za šerých podmínek. V úplné tmě na něj ale bohužel bez podsvícení neuvidíte.

Displej je možné podsvítit a tím čitelnost ještě zlepšíte. V pravé straně displeje jsou ukryté dvě LEDky, které se postarají o vyšší kontrast displeje a dobrou viditelnost. Podsvícení aktivujete buď tlačítkem, nebo nastavením funkce auto light. Na výběr jsou dva intervaly podsvícení o délce 1,5 a 5 vteřin. Což oceňuji, protože třívteřinový interval z jiných modelů mi přišel celkem krátký.

Po stranách pouzdra mají hodinky kovové hradbičky, které chrání tlačítka a zvyšují jejich odolnost. Na kostře působí kovové části dost hezky. Esteticky i designově to hraje. Z praktického hlediska dodávají vyšší odolnost a takový ten drsný vzhled.

Tlačítka jsou také pokovená a nesou označení mud resistant. Jsou tedy odolná vůči blátu, prachu a vibracím. Ostatně, to můžeme říct o celých hodinkách. Tlačítka Casio ještě vyztužilo Alpha Gelem a zvýšilo jim tak ještě o chloupek odolnost.

Oranžové části jsou prvky Alpha Gelu pro výstuhu tlačítek

Oranžové části jsou prvky Alpha Gelu pro výstuhu tlačítek.

Na levé straně kryje hradbička hlavně ovládací tlačítka, na pravé straně potom senzory zabudované v pouzdře.

Spodní část hodinek, neboli dýnko, je také plastové a je osazeno snímačem tepové frekvence od finské značky Polar. Podrobnosti o měření si ale nechme na později.

Řemínek je stejně jako pouzdro pryskyřicový. Na sport? Upřímně, našel bych pár lepších variant. Řemínek je sice pevný, což je fajn z hlediska odolnosti. Ale z hlediska sportu to není úplně nejlepší. Casio na to ovšem myslelo, chtělo zachovat odolnost, ale přizpůsobit ho právě pro sporty, a to se povedlo. Je na něm spousta dírek pro uchycení, a tak by velikostně měl najít každý tu svou optimální velikost.

Co je hodně klíčové v tomto ohledu, je přidání tzv. paciček zespodu řemínku u pouzdra. Ty mnohem více zlepšují nošení samotných hodinek a dodávají větší komfort uživateli. Zároveň jde řemínek v nožíčkách i lehce ohnout a to je další faktor, který zlepšuje nošení a upevnění na zápěstí.

Spona a poutko řemínku jsou vyrobeny z kovu a zachovaly tedy koncept, kterým je právě zmiňovaná odolnost. Jak jsme u G-Shocků zvyklí, hodinky mají standardní 200 metrovou voděodolnost.

Finálně jsme se dočkali dvou barevných variant ve žlutém a černém provedení.

Výdrž je celkem slušná

Tento hybrid jde využít mnoha způsoby. Jednak jako sportovní, lehce chytré zařízení, nebo jako klasické hodinky. Ve sportovním režimu při aktivním používání GPS hodinky zvládnou nějakých 14–19 hodin při aktivním příjmu. Délka výdrže je poté závislá na nastavení příjmu signálu: 14 hodin pochopitelně na ten nejpřesnější příjem, 19 hodin na ten nejslabší. Vše jde nastavit v aplikaci. Osobně bych čekal asi něco víc, v porovnání s chytrými hodinkami je tento údaj někde mezi průměrem.

Při standardním používání se potom bavíme v rámci týdnů s měřením tepové frekvence, samozřejmě celkovou výdrž ovlivní aktivity s aktivní GPS.

GPS přijímač – Proč je v chytrých hodinkách a jak funguje?
1.8.2023 - Dominik Hok
GPS přijímač – Proč je v chytrých hodinkách a jak funguje?

Pokud hodinky nastavíme do tzv. power save módu, kdy odpojíme také zařízení od telefonu a vypneme snímaní tepu, slibuje nám výrobce výdrž na jedno nabití až 2 roky, což je celkem solidní číslo.

Sice se jedná o hybridní model, ale i tak se nám dostalo Tough Solaru, a hodinky jde dobít také pomocí světla. A právě proto je možné dostat se až na hranici 2 let na jedno nabití.

Tough Solar – stručně a srozumitelně
10.7.2019 - Martin Koňařík
Tough Solar – stručně a srozumitelně

Klasické dobíjení pak probíhá přes USB napájecí kabel, když ale kapacita baterie klesne na minimum, všechny funkce kromě ukazatele času se utlumí a hodinky aspoň ukazují klasicky čas. Myšlenkou Casia je totiž právě to, aby hodinky zobrazovaly to nejprimárnější, a to je právě to, kolik je hodin. Když se tedy hodinky přepnou do ukazatele času, začnou využívat okolní světlo pro udržení baterie.

Na hybrida slušná rychlost

Na první dobrou si asi člověk řekne – G-Shocky, hybridy, černobílý displej, to bude asi nuda. Ano, pro někoho může být, ale věřím, že spousta lidí ocení jednoduchost, přehlednost a relativně rychlé uživatelské prostředí. Obnovovací frekvence je vskutku svižná a po zmáčknutí tlačítka se hodinky rychle chytají a hned vás pošlou tam, kam chcete. Ano, když budete tlačítka mačkat rychle, hodinky si stále udrží své tempo a nezrychlíte je. Ale když je používáte normálně, tak mají docela rychlou odezvu a myslím si, že to je na G-Shocky super.

Casio se z chyb poučilo

Pokud uživatelé předchozímu bratříčkovi v podobě GBD-H2000 něco vytýkali, byl to příjem GPS signálu. Na něj nebylo neobvyklé čekat klidně v rozmezí několika minut.

Zdá se, že se výrobce z této chyby poučil a při hledání příjmu GPS jsem čekal nejdéle odhadem půl minutky, což není absolutně žádná katastrofa.

Samotná přesnost je poté celkem obstojná. Nejedná se sice o nejpřesnější záznam, ale v porovnání například s Apple Watch Ultra 2, které pravidelně nosím, byla data srovnatelná. Semtam sice G-Shocky lehce ustřelí, v zalesněné oblasti například měly menší problémy, ale jinak bych to hodnotil celkem kladně. Vzdálenost mi s minimální odchylkou cca 10 metrů přesně seděla, a to je nutno podotknout, že Apple Watche snímají GPS multifrekvenčně. G-Shocky jsem měl nastavené na ten nejvyšší možný příjem GPS, který by měl být nejpřesnější.

Co bylo lehce podivné, byl výpočet aktuálního tempa. Tam se hodinky dost rozcházely a G-Shocky jakoby si s tím neuměly poradit. Při tempu 5 m/km házely géčka -20/25 sekund odchylku a dost špatně se podle toho orientovalo. To byla ale asi ta největší nepřesnost. Jinak v průměrném zhodnocení se tempo lišilo v rámci pár vteřin, což jde zkousnout, pokud jste příležitostný sportovec, který data nějak extrémně nehrotí.

Apple Watch Ultra 2 recenze – Tohoto tvrďáka jen tak něco nerozhází
15.12.2023 - Matěj Urbaczka
Apple Watch Ultra 2 recenze – Tohoto tvrďáka jen tak něco nerozhází

Důležité je porovnat také optický snímač tepu, který je jednou z hlavních domén těchto hodinek. A řekl bych, že i zde Casio své chybičky napravilo. V porovnání s hrudním pásem Polar H10+ se tepová frekvence moc nelišila. G-Shocky své hodnoty mírně nadměřovaly a byly mimo třeba o 5 tepů v průměru. Na rovinu, to není vůbec špatný počin. Reakce snímače sice není úplně nejrychlejší, ale ani k zahození. V celkovém průměru se potom tepová frekvence lišila o 3–5 tepů, což je opět velmi dobré.

Když vezmu v potaz fakt, že hodinky jsou velké, váží blízko ke 100 gramům a nemají nejlepší možnost flexibility řemínku, je to dost slušné.

No a standardně nepřijdeme ani o tu klasickou výbavu v podobě Triple Sensoru, který čítá barometr, kompas a teploměr. Základní šestici senzorů ještě zakončuje akcelerometr pro výpočet kroků a gyroskop, který využijeme při plavání nebo při kalibraci kompasu.

Spolupráce s Polarem rozšiřuje možnosti

Co bezpochyby ocení každý sportovně založený uživatel, je přepočet makronutrientů podle vašeho kalorického výdeje a sportovní zátěže, jinak nazvané Energy Sources. Na základě vaší aktivity umí tento algoritmus vypočítat, kolik máte následně doplnit bílkovin, sacharidů a tuků. A z mého pohledu je to využitelné jak pro hobby sportovce, tak samozřejmě pro profíka. Vše najdete následně v aplikaci Casio Watches, kde se veškerá data nachází.

Polar nabídl své algoritmy třetím stranám. Jako první toho využil G-Shock
1.3.2023 - Agáta Vřeská
Polar nabídl své algoritmy třetím stranám. Jako první toho využil G-Shock

Spousta uživatelů milujících sport poté zajisté ocení kompatibilitu s aplikací Strava, kde lze nahrát váš sportovní výkon a porovnat ho s ostatními uživateli. Podporu dat ocení také uživatelé Applu, kde lze přenést údaje z hodinek do "aplikace zdraví" a sledovat tak své informace o zdraví.

V aplikaci Casio Watches jednoduše nastavíte vše, co se hodinek týče. Od základního nastavení až po snímání tepu nebo GPS a následně i vaši sportovní historii, veškeré grafy co se sportovního výkonu, spánku a jiných fyziologických dat týče.

Příběh značky Polar – Značka, která vyrobila první chytré hodinky na světě
10.6.2022 - Matěj Urbaczka
Příběh značky Polar – Značka, která vyrobila první chytré hodinky na světě

Kolaborace s Polarem je za mě dost povedená a nabízí mimo jiné i následující funkce:

  • Running Index: Vypočítává vaše VO2max (maximální využití kyslíku) při běhu.
  • Cardio load: Uvádí, jak náročný byl váš trénink.
  • Cardio load status: Doporučuje trénink na základě předchozích aktivit.
  • Nightly Recharge: Analyzuje váš spánek a regeneraci.
  • Breathing exercise: Dýchací cvičení pro uklidnění těla.
  • Blood oxygen level: Měří míru okysličení vaší krve.
  • Life log: Ukazatel spálených kalorií, ušlých kroků apod.

Pro příležitostného sportovce akorát

Nabídkou sportovních aktivit se Rangemany řadí mezi průměrné sportovní zařízení. Nabízí sice celkově 10 sportovních aktivit, což není zrovna moc. Na druhou stranu v nich najdete ty nejběžnější a nejvyužívanější. Patří mezi ně běh, chůze, turistika, cyklistika, plavání v bazénu a otevřené vodě, intervalový trénink, cvičení v posilovně, trailový běh a jako poslední ostatní aktivity. Ty právě slouží jako náhrada pro jiný druh sportu, než hodinky nabízí. Myslím, že naprosto dostačující nabídka.

Dle mého názoru jsou Rangemany fajn pro člověka, který chce spojit odolnost, designového ducha G-Shocku a sportovní nástavbu. Jak jsem zmínil již výše, profi sportovec by měl sáhnout po krapet přesnějším zařízení, ale hobby sportovec si s těmito daty více než vystačí.

Chytré? Tak částečně

Slovo hybrid jsem zde už párkrát zmínil. Jsou to totiž typické G-Shocky s pár funkcemi navíc. Někdo jednoznačně může ocenit možnost notifikací z telefonu, vyhledání telefonu v případě, že si ho někde založíte a samozřejmě senzorovou výbavu, kterou jsme již probrali. Jinak dostáváme tu klasickou, pro Géčka typickou nabídku v podobě stopek, odpočítávacích stopek, světových časů, budíků a automatického kalendáře. Neobvykle zde najdeme také ukazatel fáze měsíce a ukazatel přílivu a odlivu.

Alternativy

Rozhodně se nabízí porovnat nové Rangemany s modelem GBD-H2000 – až na design, parametry a barvy, jsou hodinky výbavou na chlup totožné. U Rangemanů se už ale podařilo vychytat jisté nedostatky z minulosti.

Můžeme jednoznačně diskutovat, zda jsou tohle plnohodnotné chytré hodinky. Podle mě ano, ale vlastně ne. Ano, protože nabízí ty nejzákladnější funkce, které běžný uživatel potřebuje. Ale oproti opravdovým chytrým hodinkám nemají tolik sportovních funkcí, chytrých funkcí a nebo ostatních metrik. Velmi podobnou alternativu vidím například v modelu Garmin Instinct 2X, který je o chlup vybavenější, má přesnější senzorovu výbavu a je navíc o pár tisíc levnější.

Zhodnocení

Spousta lidí očekávala i vyšší cenu. Přijatelná cenovka má své důvody. Cenovou hranicí mírně za 13 tisíci si drží dostupnost podobně jako GBD-H2000. Dostupnost je dána především tím, že hodinky nesou označení Made in Thailand, kde byly hodinky sestavovány. Strojek je sice vyroben na prémiové lince v Yamagatě, ale celková kompletace probíhala právě v Thajsku. Kdyby naopak probíhala v Japonsku, cena by se určitě vymrštila o tisícovky výše.

Jsem rád, že model Rangeman byl zachován a vylepšen. Za mě tyto hodinky dávají smysl hlavně pro milovníky G-Shocku a příležitostného sportu.

Co si o hodinkách myslíte vy?

G-Shock Mudmaster GWG-B1000 recenze – Oni stvořili Godzillu?
18.12.2023 - Filip Debrecenyi
G-Shock Mudmaster GWG-B1000 recenze – Oni stvořili Godzillu?

Casio G-Shock Mudman GW-9500 recenze – Rangemany se svaly navíc!
23.8.2023 - Filip Debrecenyi
Casio G-Shock Mudman GW-9500 recenze – Rangemany se svaly navíc!

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Michalpřed 109 dny, reagovat
Na úvod chci říct, že jsem velký fanoušek Rangemanů, mám obě předchozí generace a nosím je velmi často, proto jsem byl na tento model velmi zvedavý a čekal jsem, s čím Casio přijde. O to větší se mi zdá zklamání, protože tento model zdá se mi do jisté míry popírá původní myšlenku Rangemanů. Ty vždy byly určeny do nejdrsnějšího prostředí s určením především pro vojáky a záchranáře. Jak se k tomu hodí funkce měření tepovky a počet ujítých kroků? Záchráníme uvízlé lidi v lese a při tom si budeme měřit VO2MAX? Na tyto fitness funkce má Casio jiné modely (především GBD H2000), které jsou skvělé a svoje fanoušky si najdou. Ale tyto funkce v Rangemanovi mi přijdou skoro až nežádoucí. Spíš jsem čekal, že Casio do nové generace přidá alespoň svítilnu, jak Garminy do Instinctu 2X, nebo dokonce topografické mapy, které by Rangemany posunuly na úplně jinou úroveň, ale místo toho máme de facto kopii fitness modulu, který ani není vyroben v Japonsku a nemá prémiové materiály, jako jeho předchůdce. Uvidíme, jaká bude finální recenze, ale už teď cítím zklamání nad nevyužitým poteciálem, dlouho jsem se na nový model těšil, takto to zatím vypadá, že zůstanu u předchůdce GPR B1000.
Filip Debrecenyipřed 109 dny
Ahoj, Michale. V jistém směru souhlasím s některými body. Například s tím, že to lehce vyvrací myšlenku původních Rangemanů. Ovšem naprosto chápu, že jsou bez svítilny, topo map a podobných vychytávek. Nemyslím si, že Casio uvažuje o tom jít touto cestou. Spíše je podle mého nechtěli vyřadit z portfólia, ale zároveň jim dodat něco nového. Pokud by přišel totiž pouhý upgrade, podle mého by nebyly nijak odlišné od předchozích GW-9400 nebo GW-9500. Ano pro profíky to asi není primární využitelná věc, měřit kroky atd. Ale dělá je více komplexnějším zařízením a to si myslím, že dost lidí ocení.
Radekpřed 106 dny, reagovat
Už se moooc těším na Vaši recenzi. Jsem zvědavej hlavně na GPS, výdrž baterie a nastavení displeje. Po GWG B1000 tu je další typ, který je plný funkcí.
Filip Debrecenyipřed 103 dny
Zdravím, Radku. Budeme se snažit s ní přijít co nejdříve to bude možné. :) Samozřejmě všechny údaje a tedy i výdrž na GPS zahrneme do recenze. :) Sám jsem velmi zvědavý.
Eddypřed 104 dny, reagovat
Ahoj, už se ví kdy u Vás bude možný předprodej hodinek a jaká bude cena v ČR? Díky :)
Filip Debrecenyipřed 103 dny
Ahoj, datum zatím nevíme. Jediné co zatím víme, že ještě v lednu by se hodinky měly objevit na pultech v Japonsku. V ČR ze své zkušenosti očekávám prodej odhadem do 1-2 měsíců. Cena v přepočtu z dolarů vychází okolo 11-12 tisíc a podobnou očekávám i u nás. Hodně lidí sice namítalo, že je tato cena nízká, ale když to srovnám s podobným modelem GBD-H2000 tak by to klidně mohla být pravda. :)
Filip Debrecenyipřed 101 dny
Zdravím, podle nejnovějších informací by mohly být v ČR cca do dvou týdnů s cenou okolo 12 tisíc. :)
Krematorpřed 79 dny, reagovat
Mám je od 1.2.2024, dnes je 9.2.2024, stále mám dvě čárky ze šesti na baterii, při zapnutém stálém měření tepu a sundávám je jen při provádění osobní hygieny a plnění manželských povinností. Jsou to, pro mě, úplně dokonalé hodinky. Odložil jsem do krabičky své obíbené Galaxy Watch 5 Pro a už je tam nechám, nebo je za 5000,- prodám.
Jan Křepelapřed 79 dny
JAKÁ JE PROSÍM ODEZVA PŘI PROPOJENÍ S TELEFONEM, REAGUJE OKAMŽITĚ? NEPADÁ PROPOJENÍ? DĚKUJI
Filip Debrecenyipřed 76 dny
Odezva je z mého pohledu celkem rychlá, v rámci pár vtěřin. Ale určitě bude záležet také na mobilním zařízení, které používáte. Osobně s odpojováním jsem neměl jediný problém. :)
Tomaspřed 76 dny, reagovat
Zdar klucí. Chci se zeptat. Jak jste si zvykly na tak velke hodinky ja mel pri sportu problem i epixy 51mm. Tak mam 47 a jeste na nylonu. Tyhle brambory casio bych asi nedal. A jeste zluty.
Filip Debrecenyipřed 75 dny
Ahoj, já myslím, že to je právě o zvyku...A taky trochu o tom, co člověk nosil dříve. Když někdo nosí nějaké čtyříctky v průměru a pak chce přejít na 50 mm a výš, je to vždy nezvyk. Ale ze zkušenosti vím, že stačí týden a člověk ani neví. Já sám nosím AW Ultra 2 ve velikosti 49 mm a nemám problém, někdy skočím na klasiky o velikosti 40 mm a nepřijde mi to nikdy divné. Fakt čistě o zvyku. Jasně, 50 mm a více je na sport už dost, ale myslím že to je ještě v rámci sportu únosné.
Michalpřed 75 dny, reagovat
Ahoj, nikde jsem se nedočetl, zda mají hodinky synchronizaci času ze satelitu jako předchůdce, nevíte někdo?
Filip Debrecenyipřed 75 dny
Ahoj Michale, hodinky mají i GPS synchronizaci času.
Radekpřed 75 dny, reagovat
Ahoj Filipe, děkuji za recenzi. Popravdě se mi líbí design, i to žluté provedení je zajímavé, ale funkce GPS mi přijde nedotažená a výdrž baterie taky není moc velká vzhledem k velikosti hodinek. Dále mi vadí, jako u modelu GWG-B1000, že zobrazení dat z GPS je pouze na mobilu a funguje jen po spárování s mobilem. Bohužel mi chybí bližší informace o GPS, které jsem nenašel ani v návodu, možná jsem jen něco přehlédl... Takže mám otázky ohledně funkce GPS: 1. V tomto modelu je pouze pro aktualizaci času, ukáže aktuální pozici a zaznamená trasu do hodinek, což při spárování s telefonem rovnou přenáší a já mohu vidět bližší info na mobilu? 2. Nemá funkci jako v GPR-B1000, že mohu ukládat jednotlivé body trasy a zobrazit si trasu na hodinkách? Předem děkuji za Tvé upřesnění. Mám GW-9400 a chtěl jsem obměnit za novější více vybavený model, ale zatím mě nic extra nepřesvědčilo, mimo designu. Předem děkuji za Tvé odpovědi.
Filip Debrecenyipřed 75 dny
Ahoj Radku, ano v některých ohledech souhlasím, že baterie by mohla být na vyšší úrovni. :) Informace o GPS nejsou všeobecně moc dostupné, Casio ani neuvádí jaký typ GPS přesně používá, na jakých frekvencích apod. Odpovědi na vaše dotazy: 1) GPS je schopna synchronizovat čas, trasu zaznamená do hodinek i bez telefonu, do něj jsou hodinky potom schopné záznam GPS převést a podívat se na vaší trasu. Aktuální polohu v hodinkách nezobrazíte. 2) Takovou funkci hodinky bohužel nemají.
Jan Křepelapřed 75 dny, reagovat
Mám několik g-shocku a přesně na tento model jsem čekal, hybrid g-shock, zítra mají dorazit, děkuji hodinkám-365 za jejich přehled, recenze a celkový vztah k hodinkám.
Filip Debrecenyipřed 74 dny
Doufám, že budete spokojený a hodinky vám budou dělat radost. :) Děkujeme za milá slova.
Jan Křepelapřed 63 dny, reagovat
Po deseti dnech užívání jsem absolutně spokojen.Nikdy mě nelákaly vyloženě chytré hodinky, podle mě neosobní, všechny na první pohled stejné, navíc kromě telefonu, řešit i baterii v hodinkách jsem opravdu nechtěl. Tyto poslední Rangemany plní přesně to co jsem očekával, jsou to pravé gshock, vypadají dobře a jsou nabyté funkcemi + propojení s telefonem. Doporučuji.
Tompřed 60 dny
Vypadaji dobre? Nabite funkcemi? A pokud jsou neosobni chytre hodinky, se kterymi muzes nechat tel. doma, tak uz nevim co vic osobniho. A nakonec topovka, Casio. Jo mel sem je, ve 14 letech.
Jan Křepelapřed 60 dny, reagovat
Pro fanoušky G-shock, kteří jsou jak já, zvyklí na abnormální odolnost, zajímavý design, solární pohon a nyní jako další krok i sdílení s telefonem, jsou nové rangemany skvělá volba.
Martinpřed 45 dny, reagovat
Velký problém u žluté varianty je to, že po týdnu užívání je obarvená luneta zejména na hranách do černa a nejde to ničím umýt. Je to materiálem, který prostě přijímá barvy od oblečení, které ničím nikdo nevyčistí. Docela mě šokovalo vyjádření dovozce do ČR, že neuznávají reklamaci. Hodinky byly nošeny týden a to v kanceláři. Za mě krásný, ale Casio udělalo chybu při výběru materiálu. Nedokážu si představit, že je vystavím užívání, jaké se očekává u těchto hodinek. Za mě velké zklamání. Poznámka: Hodinky jsem nekupoval zde, takže to neberte jako výtku Vaší společnosti, ale dovozci do ČR. Měl by řádně uvést vlastnosti materiálu, a upozornit zákazníka na to, že hodinky jsou vyrobeny z materiálu, který nevratně přijímá barvy oblečení. To se bohužel nestalo.

Hodinky zmíněné v článku