» Blog » Casio

Casio G-Shock GSW-H1000 představení – Google, chytrost a barevný dotykový displej

Tagy: Představení | Casio | Pánské | Chytré

Dominik Hok | 6.4.2021 | 3 MIN | 20x komentář

Dle vyjádření distributora pro ČR nebude model G-Shock GSW-H1000 bohužel v ČR a SR vůbec v nabídce.

Chytré G-Shocky už tady byly, ale chytré G-Shock postavené na operačním systému Wear OS od Googlu a k tomu navrch barevný dotykový displej? Ne, to tady ještě nebylo. Nový model G-Shock G-Squad Pro GSW-H1000 přináší do vod smartwatchů opět něco nového. Bohužel však zatím není známo, jestli budou dostupné i v České republice. Prozatím si však postačíme i s jiskřičkou naděje a jdeme se na ně trochu podívat.

V řadách Casia do smartwatchovských fušovaly modely jako GBX-100, GBD-100 či GBD-H1000, ale tentokrát to vzaly z trochu jiné perspektivy. Model GSW-H1000 totiž šlape na operačním systému Wear OS od Googlu a navrch přidal barevný dotykový displej. A samozřejmě to všechno kombinuje s duší G-Shocku – 200metrová voděodolnost, odolnost proti nárazu a robustní ikonický design.

Čím jsou G-Shock GSW-H1000 speciální:

  • používají operační systém Wear OS od Googlu
  • dvouvrstvý displej (monochromatický a LCD)
  • senzorová výbava včetně snímače tepové frekvence a pulzního oxymetru
  • monitoring stresu, spánku a odhad hodnoty VO2 Max
  • větší množství sportovních aktivit oproti předchozím chytrým G-Shockům
  • výdrž baterie až jeden měsíc (ale má to háček)

Japonská preciznost okořeněná špetkou americké chytrosti

GSW-H1000 kombinuje pro Casio typickou odolnost a spolehlivost s chytrostí od Googlu. Co si budeme povídat, předchozí japonské smartwache sice byly chytré, ale oproti konkurenci ne dost chytré. Teď se karta lehce obrací a nastupuju strýček Google.

A co tedy vůbec znamená, že hodinky běží na platformě od Googlu? Přístup ke Google Play, kde najdete hromadu aplikací třetí strany, které přístroj značně obohatí.

Casio G-Shock GBD-100: Ještě to má pár much, ale jsou „chytré“ i bez nabíječky
17.7.2020 - Radim Krčmář
Casio G-Shock GBD-100: Ještě to má pár much, ale jsou „chytré“ i bez nabíječky

Dva displeje a dvě tváře GSW-H1000

Hodinky mají doslova dvě tváře, jelikož používají dvouvrstvý displej. Vrchní vrstvou je neustále aktivní monochromatický (pro G-Shock typický) displej zobrazující základní údaje jako je čas a veškeré údaje získané senzory. Spodní barevný LCD displej (1,2 palce) je pak rozšířením a zobrazuje mapy (fungují i offline), notifikace a další zákoutí hodinek.

Základní monochromatický displej se u G-Shock standardně používá, ale pod ním je ukrytý ještě LCD displej hrající barvami.

Základní monochromatický displej se u G-Shock standardně používá, ale pod ním je ukrytý ještě LCD displej hrající barvami.

GSW-1000 – Chytré a ještě našlapané senzory

V pouzdře hodinek najdeme barometr, výškoměr, akcelerometr, magnetický kompas, gyroskop, GPS (přijímá také signál GLONASS a QZSS), ale kromě toho také snímač tepové frekvence. Ten se objevil už v GBD-H1000 z minulého roku, ale teď Casio přidalo i pulzní oxymetr ke sledování okysličení krve.

Casio G-Shock GBD-H1000 recenze – dokážou ustát chytrou konkurenci v praxi?
6.1.2021 - Dominik Hok
Casio G-Shock GBD-H1000 recenze – dokážou ustát chytrou konkurenci v praxi?

Parťák pro celý den i noc

Během dne budou hodinky krom vaší tepové frekvence a okysličení krve sledovat také stres a v noci také spánek. Sportovce potěší také odhad hodnoty VO2 Max. Přítomnost mikrofonu také umožňuje použití hlasového Google asistenta.

Co je VO2 Max a jak jej zvýšit?
17.7.2020 - Agáta Vřeská
Co je VO2 Max a jak jej zvýšit?

GSW-H1000 dokážou monitorovat téměř 15 sportovních aktivit

Nemálo lidí odradila u předchozích chytrých G-Shocků nabídka sportovních aktivit. Bylo jich prostě málo. Casio se ale pravděpodobně poučilo a nabídku značně rozšířili. GSW-H1000 dokážou monitorovat 15 aktivit včetně běhu, cyklistiky, plavání, snowboardingu a rybaření. Aby toho nebylo málo, hodinky ještě obohatili o 24 variací indoor workoutu.

Výdrž baterie dosahuje jednoho měsíce, nebo... Ani ne dvou dnů

Při používání pouze monochromatického displeje (tedy základních funkcí) by hodinky měly vydržet až jeden měsíc. Pokud ale začnete používat systém Wear OS (tedy LCD displej a doplňkové funkce), hodinky by měly vydržet den a půl. Což už tak obdivuhodné není.

Casio G-Shock GBX-100 – inteligent, tvrďák a znalec slapových jevů v jednom
19.11.2020 - Lukáš Lenart
Casio G-Shock GBX-100 – inteligent, tvrďák a znalec slapových jevů v jednom

Stojí nové G-Shock GSW-H1000 za to?

To se dozvíme až z praxe na zápěstí. Někdo by tento model mohl nazvat dalším kočkopsem, který se snaží uvrtat do vedlejšího oboru. Ale já osobně mám kočkopsy docela rád. Protože někdy kočkopes přinese revoluci. Otázkou je, jestli to bude GSW-H1000.

Tento macek o rozměrech 65,6 x 56,3 x 19,5 mm a váze 103 gramů i přes použití nové technologie displeje stále dodržuje G-Shockovské kvality, používá kvalitní materiály (tvrzený plast, titanové dýnko, hliníková tlačítka) a navrch přidal další chytré funkce. I když není jisté, jestli přinese tento model spokojenost, určitě vzbuzuje zvědavost. A na závěry je ještě brzy. Takže, jestli stojí za to, to vám neřeknu.

Zda-li se tohoto modelu u nás dočkáme, ještě nevíme, ale budeme doufat, že to tak bude. Bude se nabízet ve třech barevných kombinacích a cenovka se pohybuje okolo 700 dolarů, což je v přepočtu zhruba 15 400 Kč.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Jurispřed 1115 dny, reagovat
az budou tak bych si chtel rovnou zamluvit jednu modrocernou verzi :) - fajn clanek i video
Jurispřed 1115 dny, reagovat
ale jeste bych dodal ze si myslim ze slo o aprilovej zertik ze strany casia... prijdou me "too good to be true" a jedna podstatna vec co me na nich nejak zaujala... kudy se ty hodinky budou nabijet? nikde neni videt kudy nebo jak se budou nabijet :) ale pokud to je realny, tak pak budou asi zajimavy
Dominik Hokpřed 1115 dny
Zdravím. Kdyby šlo o apríl, předpokládám, že by si vymysleli trochu lepší výdrž baterie než jeden a půl dne. :D :) Nicméně, model s Wear OS už tady byl... V řade Protrek. Tak si nemyslím, že je to aprílový žertík. Co se týče toho nabíjení, to je dobrá poznámka. Nenašel jsem žádný port. Jediné, co mě napadá, je magnetická nabíječka přes celé dýnko, která by krásně sedla mezi úchyty nožek.
Omnicidepřed 1030 dny
Konektor nabíjení je v levé horní části, kde by každý očekával čudlík. Označeno CHG
Jurispřed 1115 dny, reagovat
magneticka nabijecka me taky napadla ale nevim no :) uvidime... jako prvni zminky o techto novych hodinkach sem zaznamenal prave 1.4. :) proto mi to prijde takove jako zertik i skrz dva prekryvajici se displeje ktere sice casio umi a ukazali to uz na hodinkach protrek, ale precejen dokud hodinky neuvidim nekde fyzicky tak budu trochu pochybovat :) kazdopadne jestli hodinky vyjdou budou hit :)
Omnicidepřed 1011 dny, reagovat
Hodinky jsou naprostá pecka. Jelikož jsem nedočkavec, tak jsem si je objednal přímo z Japonska. Dnes dorazily. Je v nich dokonce i čeština.
Agáta Vřeskápřed 1011 dny
Gratulujeme, budeme rádi za podrobnější názor třeba po pár dnech/týdnech nošení. :)
Matthewpřed 973 dny
Zdravim. Tak ake skusenosti mate? Premyslam ze tiez by som si ich vzal.
Omnicidepřed 955 dny
Hodinky jsou v celku slušné. Jelikož jsou to ale G-shock, tak mají své nedostatky. Displej v první vrstvě hází odlesky, nemají NFC tudíž ani Google Pay, baterie vydrží opravdu jen kolem dvou dnů max. Když je večer sundavám mají kolem 30%. Ano je tam úsporný režim Timepiece. Ale v tomto režimu jsou to jen hodinky s ukazatelem datumu, baterie a času. Nic víc. Na čudlech je funkční jen světlo, ani stopky. Sportovních funkcí je požehnaně a asi i dobře fungují. Nepípají, mají jen vibrace.
Petr Paulíkpřed 936 dny
Dobrý den. Zatím v Čechách nejsou a já je potřebuji:). Jak jste ty hodinky koupil? A na kolik to celé vyšlo? Prosím o stručný návod jak na to. Moc děkuji Petr
Evženpřed 445 dny
Aplikace je také v češtině,jak je můžeš teď zhodnotit dekuji
Omnicidepřed 443 dny
Když jsem hodinky koupil, tak aplikace byla pouze v angličtině. Hodinky už nemám. 23 hodin na jedno nabití bylo zoufale málo. Vyměnil jsem je za Garmin Tactix Delta a ty následně za Tactix 7.
Omnicidepřed 936 dny, reagovat
Koupil jsem je přes eBay od prodejce z Japonska co jede vesměs hodinky a má přes 6000 fedbacků. Hodinky komplet s dopravou stály 17 254,- . Týden od objedání se ozvalo DHL z Ostravy s celním dluhem 4102,-. Ještě v ten den doručeno (cllo jsem platil kartou). Chceš-li pomoci mohu s nákupem asistovat.
Jan žežulkapřed 867 dny
Dobrý den. Můžu se zeptat na bližší nákup hodinek GSW-H1000-1AER CHYTRÉ HODINKY G-SQUAD PRO měl bych o ně zájem děkuji za info .
Omnicidepřed 866 dny
Ti mohu přenechat ty moje. Aktuálně je nabízím na bazoši. Já si na ruku dal Tactixy a to jsem neměl dělat.
Omnicidepřed 936 dny, reagovat
A pokud "chcou" (myšleno hodinky 365.cz) klidně GSW-H půjčim na test :-)
Dominik Hokpřed 930 dny
To jste hodný. :) Kdyby něco, ozveme se! :D
Evženpřed 443 dny
Já koupil také tactix 7pro ale sem tam je měním za gbd 1000h
cb1před 924 dny, reagovat
Bol som fanusik casia, mal som predchodcu tohto modelu. GBD-H1000 a bol som rad ze som sa ich zbavil. Neverim ze casio zmenilo svoj pristup, preto si myslim ze to plati aj pre tento model. Casio robi pekne hodinky, ale tu to konci. Japonci nepovazuju sw za dolezity. Aplikacia skoda pisat, staci si pozriet recenzie. Samotne hodinky mali vela nedostatkov, v rezime sportu ostal uzivatel uvazneny, niektore funkcie nefungovali korektne (indikator burky, snimac srdcoveho tepu pri sporte, atd...). Najhorsi bol vsak support. Ziadny. Na forach sa to riesilo aj s managementom firmy, ale bez uspechu. A preto aj ked sa po Casiach obzeram, by som si dal naozaj pozor. Momentalne mam Garmin Instinct Solar, sice plastove hodinky, ale funguju na 100% (aktivne pouzivanie s gps na sport, nabijam raz za tyzden), nenasiel som jediny nedostatok. Zaverom. Ak sa chcete odlisit, alebo chcete experimentovat, skuste Casio v opacnom pripade by som radsej zvolil niekoho kto ma v oblasti smartov skusenosti.
Omnicidepřed 897 dny
S tím souhlasím. Já to měl takto Leden 2021 GBD-H Červen 2021 GSW-H Říjen 2021 Garmin Tactix Delta PRO Solar Sapphire