» Blog » Casio

Casio Vintage A120 představení – Retro 80. let v hodně lákavé podobě

Tagy: Představení | Casio | Klasické | Retro

Agáta Vřeská | 12.7.2023 | 2 MIN

Casio představilo další retro stylovku Casio Vintage A120 a pokračuje tak v trendu návratu k hravému designu digitálek 80. a 90. let. V čem jsou jedinečné?

Když jsem v roce 2022 rozšiřovala svou soukromou sbírku o retrovky A100 aka Ripley, myslela jsem, že spolu s F-91 mám tuto část pořešenou. Houbelec, nikdy to nemáte pořešené. Vždycky přijde něco, co… Musíte mít. Ale jsem o A120 přesvědčena?

Retro Casio A100 recenze – Vetřelec je zpět!
29.9.2021 - Agáta Vřeská
Retro Casio A100 recenze – Vetřelec je zpět!

Casio Vintage A120 jsou tak-trochu-více podobné právě A100. Ve stejném retro stylu, styl 80. let, 4 tlačítka na přední části pouzdra, barevně hravé schéma. Ale přitom jsou to vlastně úplně jiné hodinky.

Především se změnil tvar tlačítek, které jsou hranaté. Navíc je tam silně znát kontrast mezi spodními metalickými a horními barevnými tlačítky pro reset a světlo. Je to více barevné, více nápadné a řekla bych i více praktičtější – bude se to lépe mačkat než malinké ťupky u A100.

Funkčně to není žádné překvapení. A120 nabídnou stopky (s přesností na 1/10 sekundy), budík a podsvícení formou LEDky.

Trochu se bojím, že podobně jako A100 nebudou mít formát 12/24, ale pouze AM/PM. Dá se na to zvyknout, ale je to zpočátku trochu matoucí.

A druhá věc – voděodolnost. Je pouze základní, jakože základně základní. Water resist papírově říká, že hodinky vydrží možná mytí rukou a nějaké letmé stříkance. Nicméně, osobní zkušenost vede k tomu, že budou v pohodě jako každodenní hodinky. Do bazénu nebo sprchy bych je stejně nebrala, ale vlastně jsem s tím úplně v pohodě, protože jsou to hlavně stylovky.

Jinak pojedou na klasickou baterii a sklíčko je opět plastové (jak jinak, u retro modelu).

Digitálky z 80. a 90. let od Casia měly rozhodně nápaditost i hravost.

Digitálky z 80. a 90. let od Casia měly rozhodně nápaditost i hravost.

S A100 mají stejné proporce (průměr 33,5 mm), takže ideální unisex velikost, která se bude dobře nosit i na menším zápěstí.

Stejný bude i náramek, tedy kovový s posuvným jezdcem pro úpravu. Občas vytrhne nějaký ten chloupek, ale pro styl se musí trpět.

Představeny byly 3 barevné verze. Černá, stříbrná a zlatá. Samozřejmě, že já tíhnu k černé verzi, ale vzhledem k aktuálnímu trendu „čím víc tiffany, tím víc adidas“ to vidím na ty stříbrné. Navíc, černé už mám Ripleyovky… Ok, teď jsem přesvědčena.

UPDATE: A120 v kolaboraci s netflixovským Stranger Things

Mezi novinkami se krátce po představení A120 objevil model ve spolupráci se Stranger Things. A je to žůžo. Motiv je vidět na pouzdře, řemínku, dýnku, po rozsvícení...

Zda a kdy bude dostupný ještě nevíme. Ale běda ti Casio, jak Strangery nepustíš do Česka...

UPDATE 2: Tak je tady máme

Ještě v první polovině července se dostaly na pulty! A to včetně Stranger Things verze! (Máš štěstí, Casio.) A platí vše, co se očekávalo, jak v materiálech, tak ceně. Za modely bez barevné úpravy dáte 1790, barevné jsou o pětistovku dražší.

Kolekce Stranger Things je pak ještě o chlup dražší, ale zato zatraceně suprová. Nemá kovový náramek, ale pryskyřicový poloprůhledný řemínek. Pro někoho bonus, pro někoho mínus. Ale jsou v originální krabičce a pořádně upside down!

Timex x Stranger Things představení – Retro, které převrátí váš svět
23.6.2022 - Eliška Měrková
Timex x Stranger Things představení – Retro, které převrátí váš svět

Tiffany Blue – hodinky v barvě drozdího vejce
9.3.2023 - Agáta Vřeská
Tiffany Blue – hodinky v barvě drozdího vejce

Casio CA-53W: digitálky s kalkulačkou, céčka a klid...
25.5.2020 - Igor Kratochvíl
Casio CA-53W: digitálky s kalkulačkou, céčka a klid...

Casio Vintage DBC-32 – recenze osmdesátkových smartwatchů
1.6.2021 - Jan Kalousek
Casio Vintage DBC-32 – recenze osmdesátkových smartwatchů

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře