» Blog » Certina

Precidrive – stručně a srozumitelně

Tagy: Technologie a pojmy | Certina | Klasické | Tradiční

Radek Vyhlídal | 26.8.2019 | 1 MIN | 1x komentář

Technologie používaná značkou Certina, která zvyšuje přesnost chodu quartzových strojků na +/-10 vteřin/rok, což je 8-10 krát přesnější než běžně používané quartzové strojky.

Jak již bylo zmíněno, Precidrive je quartzový strojek s přesností +/- 10 vteřin za rok (v rozmezí 8-38°C), což je 8 až 10 krát lepší než nabízí standardní quartzové strojky. K dosažení této přesnosti bylo zapotřebí vyřešit zejména vyrovnávání teplot a také zvýšit odolnost vůči vlhkosti. Toho bylo dosaženo vakuovým uzavřením oscilátoru a integrovanému obvodu v keramickém pouzdře.

Quartzové strojky – Znáte velikány křemíkového světa?
7.6.2023 - Eliška Měrková
Quartzové strojky – Znáte velikány křemíkového světa?

V keramickém pouzdře vakuově uzavřený quartzový oscilátor a integrovaný obvod

V keramickém pouzdře vakuově uzavřený quartzový oscilátor a integrovaný obvod

Strojky Precidrive jsou tak přesné, že splňují také jednu z nejvyšších norem přesnosti COSC a mohou tak nést označení chronometr. Aby však hodinky toto označení mohly používat, musí projít onou certifikací a ta není zadarmo. Certina tak posílala na certifikaci jen některé modely, a proto ne všechny hodinky se strojkem Precidrive jsou certifikovány.

Od roku 2017 však Certina tento "zmatek" vyřešila a posílá již na certifikaci všechny své quartzové hodinky vyjma modelové řady DS Caimano (z důvodu zachování nízké ceny). Jinými slovy, až na jednu výjimku budou všechny quartzové hodinky Certina vyrobené po roce 2017 nosit označení chronometr!

Jako třešnička na dortu je potom prodloužená záruční doba 3 roky, kterou Certina dává na své hodinky s COSC certifikací. Všechny quartzové hodinky Certina také disponují funkcí EOL (end of life), která své majitele upozorní na docházející baterii tím, že vteřinová ručka poskakuje po dvouvteřinových intervalech.

Certina poskytuje na své certifikované hodinky 3 letou záruku

Certina poskytuje na své certifikované hodinky 3 letou záruku

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Romanpřed 446 dny, reagovat
Toto neni uplne presne.Navic do levnejsich modelu davaji plastovy smejd G10 a az do drazsich 251xxx.