» Blog » Garmin

VYBRALI JSME 3 NEJ: Chytré hodinky Garmin do města

Tagy: Výběr nejlepších | Garmin | Chytré

Dominik Hok | 13.11.2023 | 3 MIN | 5x komentář

Chytré hodinky na schůzku, do práce, na rande, běh po práci... Taková ta univerzálka, jak se říká, "do města". My jsme pro vás vybrali ty nejlepší městské chytré hodinky od Garminu.

Chytré hodinky v tomto článku vlastně nemají úplně přesné názvosloví. Někdo jim říká prodloužená ruka telefonu, někdo chytré hodinky (a těm na sport říkají sporttestery) a někdo zase chytré hodinky do města. Mně se poslední zmíněné líbí asi nejvíce.

6 NEJ: Chytré hodinky Garmin pro sportovce
13.11.2023 - Dominik Hok
6 NEJ: Chytré hodinky Garmin pro sportovce

Co je pro městské chytré hodinky Garmin typické?

Jelikož se s nimi pohybujeme často po městě, přijde vhod bezkontaktní placení. Nějaká kávička ve stánku? Stačí přiložit zápěstí a je hotovo.

Tyto chytré hodinky by měly ladit jak k tričku, tak třeba i ke košili či šatům. Měly by tedy mít čistý design. A myslím, že to je nejdůležitější specifikum této kategorie chytrých hodinek. Žádné šrouby, zdrsnělá tlačítka aj. To se hodí na chytré hodinky pro sportovce.

6 NEJ: Chytré hodinky Garmin pro sportovce
13.11.2023 - Dominik Hok
6 NEJ: Chytré hodinky Garmin pro sportovce

Je doba dotyková a je už takovým standardem, že všechny městské modely prostě používájí dotykový displej.

Takovou nadstandardní funkcí je možnost telefonování. Telefon klidně nechte v kapse, vyřiďte hovor ze zápěstí. U Garminu je tato funkce ale ojedinělá.

A teď už jdeme na výběr.

1. Garmin Venu 3 / 3S

Nemohl bych začít ničím jiným než právě modelem Venu 3.

Garmin Venu 3 recenze – Tak trochu stejný, tak trochu lepší
30.8.2023 - Dominik Hok
Garmin Venu 3 recenze – Tak trochu stejný, tak trochu lepší

Vyrábí se ve dvou velikostech – 45 mm pro pány a 41 mm pro dámy. Budu k vám upřímný. Tento model si oblíbily hlavně ženy, jelikož pánové většinu času sáhnou spíše po sportovnějších modelech jako je třeba Fenix.

Ženy si je zamilovaly hlavně pro jejich pěkný design a sytě barevný AMOLED displej. No co, vypadá to hezky. To nemůžete popřít. Barevná varianta níže se u nás stala absolutním best-sellerem.

V těsném závěsu je varianta na béžovém řemínku.

Když už pánové sáhnou po Venu 3, je to většinu času v univerzální černé variantě.

Něco do sebe ale má i světlé šedá varianta.

Když pomineme design, tyto hodinky splňují vše, co člověk od chytrých hodek potřebuje – bezkontaktně s nimi zaplatíte, pustíte si z nich hudbu a díky zabudované GPS jsou schopné monitorovat i sportovní aktivity.

Ano, nejsou tak chytré jako třeba smartwatche od Applu nebo Samsungu, ale něco vám prozradím. Zatímco hodinky od těchto značek vydrží maximálně dva dny, Venu 3 vydrží až 14 dní!

Venu 3 jako jedny z mála Garminů dokážou telefonovat a rozumí si i s hlasovým asistentem. Hlavně telefonování je pro někoho nezbytnou funkcí.

2. Garmin Venu SQ 2

Venu SQ 2 je raritou napříč Garminy, jelikož neoplývá kulatým, ale hranatým pouzdrem.

Hrany nejsou jediné, čím vás Venu SQ 2 upoutá. Tento model totiž nabízí snad vše, co člověk potřebuje – základní monitoring sportovní aktivity (má integrovanou GPS), bezkontaktní placení, ale dokonce i hudební přehrávač.

Garmin Venu SQ 2 recenze – Hrany s pořádnou výdrží baterie
1.9.2022 - Matěj Urbaczka
Garmin Venu SQ 2 recenze – Hrany s pořádnou výdrží baterie

To všechno kombinuje s moc hezkým AMOLED displejem a velice slušnou 11denní výdrží baterie. Co je ale největší plus tohoto modelu? Jeho poměr cena / výkon. Jeho senzorová a funkční výbava obsahuje snad vše a cenovka není nijak zarážející.

3. Garmin Vívomove 3

Vívomove 3 má za cíl jediné – uspokojit ty, kteří mají rádi ručičkové hodinky a zároveň chtějí jít s dobou a mít chytré funkce.

Dost možná byste ani nepoznali, že se jedná o chytré hodinky. Dotykový displej se totiž objeví až po lehkém poklepání na přední stranu hodinek.

Toto jsou opravdu ryzí hodinky do města, jelikož nemají zabudovaný GPS přijímač. Kdykoliv si tedy chcete jít zaběhat nebo se projít a změřit si vzdálenost, musíte mít u sebe telefon z kterého si hodinky berou data o poloze. Ale stejně ho vždycky v té kapse máte, co?

Za design mají Vívomove jedničku, ale s funkcemi je to složitější. Základní verze "Sport" na silikonovém řemínku totiž pouze zobrazuje notifikace z telefonu, bezkontaktní placení má až verze "Style", která je na nylonovém řemínku.

Samostatnou kapitolou je verze Luxe (také dokáže platit), která je vždycky něčím vyšperkovaná. Například stříbrem nebo zlatem. Verze Gold má na číselníku částečky 24karátového zlata.

A s čím vyrazíte do města vy?

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Komentářpřed 558 dny, reagovat
".....bezkontaktní placení má až verze "Style", která je na nylonovém řemínku." Verze "Style" je i na silikonovém řemínku :-)
Martinpřed 558 dny, reagovat
Přibližně měsíc mám Venu 2 Plus a maximální spokojenost. Předtím jsem měl 4 roky Apple Watch a už jsem chtěl změnu a nelituji :-)
Michalpřed 145 dny, reagovat
Nebyla by po roce aktualizace? ;)
Matěj Urbaczkapřed 143 dny
Zdravím, Michale. Určitě na to mrknem.;)
Michalpřed 143 dny
Díky, uvítal bych nějaký přehled městských hodinek. Tedy preference elegantně-sportovního stylu, cena kolem +- 8.000,- NFC platby, delší výdrž baterie, sportovní funkce nejsou prioritou - krokoměr, občasný běh, kolo asi zvládne skoro vše... Teď mám ve výhledu Vivoactive 5, Venu 2, ale je jich hodně podobných. Prostě se trochu zorientovat :)

Hodinky zmíněné v článku