» Blog » Citizen

Citizen Tsuyosa – Tak mají hacking, nebo nemají?

Tagy: Zprávy | Citizen | Klasické

Agáta Vřeská | 15.3.2023 | 2 MIN | 6x komentář

Citizen Tsuyosa se staly bestsellerem. Ovšem teď se kolem nich rozrostla nová diskuze. Mají hacking, nebo nemají? (Update: rozuzlení na konci.)

Upřímně, je to záhada.

Ne, teď vážně. O Tsuyosách se psalo hodně, s oblibou a také my jsme se rádi pustili do recenze, ať už psané nebo videorecenze. A všude jsme chválili Citizen za tento cenově dostupný povedený kousek, který je ideální vstupní branou do světa mechanických hodinek a – že vypadají tak skvěle.

Citizen Tsuyosa recenze – Objev roku?
5.10.2022 - Eliška Měrková
Citizen Tsuyosa recenze – Objev roku?

Ovšem, vyčítali jsme jim dvě drobnosti. První, nižší voděodolnost (50 metrů), když by je 100 metrů dovedla takřka k dokonalosti a druhou, automatický strojek BEZ hackingu. Tedy bez možnosti zastavení sekundové ručky během nastavení času.

Ne že by to u základních mechanik zas tak vadilo, když stejně víme, že tam bude odchylka a na sekundovou přesnost se tady nehraje. Ale – jde přece o princip. Mě to třeba vždycky docela štvalo. Víc než ta voděodolnost nebo pidi korunka, se kterou je nastavování docela sranda.

A pak se u naší videorecenze objevil komentář, že si dotyčný odnesl domů žluté Tsuyosy s hackingem. Chyba v Matrixu? Možná, ale nemyslím si…

U nás byly žluté Tsuyosy vyprodány, o to víc jsme tak očekávali novou várku, která měla záhadu objasnit. A když dorazily? Ano, je tam hacking!

Tím se záhada ale nevyřešila ani v nejmenším. Model stále nese označení strojku 8210, což je Miyota, která běžně hacking nemá.

A přesto, tady jsou. Tsuyosa s hackingem. Zda je to úprava strojku a bude už ve všech nových Tsuyosách, nebo je to výjimka, těžko říct. Od Citizenu se žádného vysvětlení asi nedočkáme. Já doufám v tu první možnost a věřím, že Citizen se rozhodl svůj strojek 8210 vylepšit o komplikaci hackingu a bude už standardem.

První várky Tsuyos bez hackingu se tak možná stanou raritou. Necháme se překvapit. Třeba očekávaným modelem v Tiffany Blue. Bude mít hacking? Nebude?

Tiffany Blue – hodinky v barvě drozdího vejce
9.3.2023 - Agáta Vřeská
Tiffany Blue – hodinky v barvě drozdího vejce

Svět hodinek je prostě zábavný. A přitom taková blbost…

UPDATE SRPEN 2023:

Tak jsme se přeci jen vyjádření dočkali. Oficiální prohlášení ze strany Citizenu tedy zní: modely vyrobené po listopadu 2022 už budou mít verzi strojku VŽDY S HACKINGEM. To je rozhodně dobrá zpráva.

Ovšem, pokud narazíte na model (a nemusí to být jen Tsuyosa) s tímto strojkem, stále z označení strojku nepoznáte, zda jde o hackovanou verzi nebo ne. Pokud je tedy tato komplikace mechanického strojku pro vás důležitá, doporučuji si tuto vlastnost u vámi vybraného kousku ověřit ještě před koupi.

Mohlo by vás dále zajímat:

Citizen Fujitsubo recenze – Konkurent Seika vytažený z hlubin
8.3.2023 - Agáta Vřeská
Citizen Fujitsubo recenze – Konkurent Seika vytažený z hlubin

Průvodce pánskými hodinkami Citizen – Co víc si přát?
2.11.2023 - Eliška Měrková
Průvodce pánskými hodinkami Citizen – Co víc si přát?

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Marekpřed 402 dny, reagovat
Vysvetlenie je prosté: dodali vám padělek :D Anebo ten heking niekto hekol až pri tom zahekal :D
Pavelpřed 397 dny, reagovat
Upřímně, design jako by z oka vypadl slavnému modelu Tissot PRX. Vůbec se mi nechce věřit tomu, že by Citizen ani okem o PRX nezavadil :-). A nebo je to náhoda :-)
Tomášpřed 390 dny, reagovat
Minulý týden jsem zakoupil zelené na slovenském e-shopu a mají hacking. :) Je to záhada. :)
Agáta Vřeskápřed 389 dny
Podle všeho měla jen první várka strojek bez hackingu a teď už budou mít hacking všechny. Ovšem, jak se to Citizenu povedlo a proč... to je fakt záhada :-D Jinak gratuluju k hodinkám, doufám, že jste s nimi spokojený ;)
Matyášpřed 380 dny, reagovat
Mám žluté a hacking nemaj. Třeba budou mít časem větší cenu ????????????
Jiří Sedlakpřed 294 dny, reagovat
Modré bez hackingu, jeden z prvních kusů.

Hodinky zmíněné v článku