» Blog » Coros

Coros Apex 2 PRO Kilian Jornet Edition – Aneb od mistra pro vás

Tagy: Zprávy | Coros | Chytré

Matěj Urbaczka | 3.2.2023 | 3 MIN

Na konci roku 2022 se nám do ruky dostala pecka v podobě hodinek Coros Apex 2 PRO a Coros Apex 2. Teď ale přichází limitovaná edice samotného mistra trailového běhu, Kiliana Jorneta, který je označován jako nejlepší trailový běžec světa.

Ne, tohle nebude recenze na samotné hodinky, protože ta už byla napsána. Více či méně si dneska představíme lehkou změnu designu a povíme si, proč si stojí za to připlatit pár penízků navíc za tuto limitovanou edici.

Coros Apex 2 / Apex 2 PRO recenze – To nejlepší na běh?
18.5.2023 - Matěj Urbaczka
Coros Apex 2 / Apex 2 PRO recenze – To nejlepší na běh?

Ale pozor, bylo vyrobeno pouze pět tisíc kusů pro celý svět, takže neváhejte dlouho.

Kilian Jornet

Pro ty, kteří Kiliana neznají, tak jen v rychlosti, co je tento španělský chlapík zač. Narodil se v roce 1987 a první třítisícovku zdolal už ve 3 letech. Po celé své dětství vyrůstal na horské chatě svého otce v nadmořské výšce okolo 2 tisíc.

Od útlého věku závodil na skialpech, v běhu a kariéru pořádně rozjel, když v roce 2008 vyhrál svoje první UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc) a v roce 2011 vyhrál mistrovství světa ve skialpinismu. Pak už jeho kariéra jen rostla a stále se nezastavuje. Pokud chcete o něm vědět více, mrknětě na Wikipedii anebo na Youtube.

Kilian Jornet, bezpochyby nejlepší horský sportovec všech dob, je žijící legendou, která spojuje sportovní odvahu s trpělivostí a pokorou. Kilian je držitelem nejprestižnějších titulů v ultrarunningu – od rekordu na trati UTMB až po dva ohromující rychlostní výstupy na Mount Everest během jednoho týdne, napsal Coros na svých stránkách.

A proto si určitě titul nejlepšího trailového běžce určitě zaslouží.

Inspirováno přírodou

Coros Apex Pro 2 od Kiliana se inspiroval místem, kde teď žije – Norskem. Šedo-bílá barva má symbolizovat zasněžené vrcholky v okolí Romsdalenu, kde má Kilian se svou přítelkyní farmu.

Kromě barvy nastala změna i v řemíncích, kdy jsou k modelu dodávány dva – jeden nylonový a druhý silikon. Kromě těchto dvou změn zůstává složení stejné – titanové dýnko a luneta, rozměr 46 mm a váha 53 g s nylonem (66 g se silikonem).

V balení krom dvou řemínků najdete také čepici od Kilianovy nové značky.

Funkce zůstaly stejné

Kilianovy hodinky mají stejnou funkčnost jako klasické Apex 2 PRO. Takže skvělé sportovní aktivity, speciální metriky pro běh, mapové podklady a například hudební přehrávač.

Snímačová výbava je taktéž stejná, ale doufám, že kluci už trošku poupravili přesnost měření GPS, která trošku haprovala na testovaných kusech. Hodinky budou po úpravě přesnosti opravdové pecičky pro běh anebo outdoorové aktivity a moc si přeju, ať se tak stane.

Nechte se trénovat od nejlepšího trailového běžce na planetě

Co beru jako velkou přidanou hodnotu, je možnost tréninku od samotného Kiliana. Je to vůbec poprvé, co Kilian nabídl možnost, že by někoho trénoval.

Tato nabídka na Kilianův tréninkový program přes Training Hub je ale časově a místem omezená. Pouze 25 šťastlivců může trénovat pod Kilianem a musí podat žádost do 17. 2. Také musí splnit zadaná kritéria, které zjistíte při vyplňování žádosti.

V žádosti vypíšete vaši současnou kondici a vysněné cíle do budoucna. Pokud budete mezi šťastlivci, nejen, že dostanete tříměsíční plán a denní feedback od Kiliana, ale také běžecké vybavení od jeho značky NNormal v hodnotě 350 USD.

Já jsem se pro tuto myšlenku absolutně nadchnul.

Jediný háček je v tom, že hodinky by u nás měly být dostupné až okolo půlky února a to už může být pozdě. Pro spuštění dotazníku musíte totiž zadat ID zakoupených hodinek...

Vyplatí se limitka?

Pokud bych měl kupovat model Apex 2 PRO, určitě bych si za tyto hodinky připlatil. Ne, není to limitka, která by nějak nabírala na ceně anebo byla nesmrtelná nebo v něčem lepší, ale... Je to Kilianova první limitka hodinek s troškou přidané hodnoty a jelikož jsem stále jeho velký fanoušek, za mě to má cenu.

A co si myslíte o této limitce vy?

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře