» Blog » Coros

Coros Pace 2 – Proč vydávat nový model, když stačí update

Tagy: Zprávy | Coros | Chytré

Matěj Urbaczka | 11.5.2023 | 2 MIN | 3x komentář

Kdo ze sportovců a nadšenců do elektroniky nezná značku Coros, měl by si doplnit vzdělání. Jsou to skvělé sportovní hodinky s často vynikajícím poměrem cena / výkon. A model Coros Pace 2 je jeden z nejoblíbenějších. A teď dostal novou, parádní, funkci.

První generace modelu Pace, byly vlastně první hodinky od Corosu, které kdy tato firma vyprodukovala. To bylo v roce 2018. Za dva roky poté vychází model Pace 2, který se okamžitě stává oblíbeným z důvodu své skvělé váhy a funkčnosti. Tři roky většinu času bývá v elektronickém světě chytrých hodinek intergalaktický skok. U tohoto modelu to tak ale úplně neplatí.

Coros Pace 3 recenze – Malý, lehký a šikovný
1.11.2023 - Matěj Urbaczka
Coros Pace 3 recenze – Malý, lehký a šikovný

Coros Pace 2 recenze – Hodinky, které zrychlí i lenochoda
23.11.2021 - Matěj Urbaczka
Coros Pace 2 recenze – Hodinky, které zrychlí i lenochoda

Coros se zjevně drží myšlenky: "Proč něco měnit, když to funguje. Prostě model upgradujeme, dáme možnost udělat upgrade každému a bude." A ono jim to opravdu funguje.

Takže Coros teď do modelu Pace 2 přináší navigaci po slepé mapě! A jelikož to jsou profi sportovní hodinky za 5 tisíc korun s brutální výdrží baterie, navigací a dalšími funkcemi. Je to zbraň použitelná skoro pro všechny sportovce všech výkonnostních tříd.

Tento model mám opravdu rád. Byl druhý model od Corosu, který jsem kdy testoval a jeho váha, rozměry a podivně krásný design mi učaroval. Jsem převelice rád, že hodinky zůstávají v nabídce a stále prochází masivními upgrady.

Pro navigaci si můžete mapu vytvořit na jakémkoli mapovém serveru (Mapy.cz, Komoot, Strava...) a nahrát si GPX přes aplikaci do hodinek. Anebo můžete také použít novu super fíčuru od Corosu – mapy přímo v aplikaci Coros App. Nejen, že vám tyto 29g plasťáčky ukáží navigaci po křivce, ale ukáží vám také profil tratě, kde se v něm nacházíte a máte možnost spustit trasu opačným směrem. S navigací samozřejmě přichází i funkce zpět na start, takže už se prostě s hodinkami nemáte šanci ztratit. Teda máte, ale vždy se můžete bezpečně vrátit na start.

Radši nový model anebo update?

To už je otázka na vás. Já jsem moc rád, že hodinky dostaly update a v balíčku okolo pěti tisíc dostanete navigaci, watty, nízkou hmotnost a baterku, co vydrží fičet až 20 dní. Woow. Se všemi metrikami pro profi sport je to prostě skvělé. Hodinky mají hlavní motto, které by se dalo přeložit jako "Tak lehké, že by mohly létat". A taky jim přeji, aby létaly co nejdéle můžou.

Příběh značky Coros – S bradou od mlíka, ale ostrými lokty
23.3.2022 - Dominik Hok
Příběh značky Coros – S bradou od mlíka, ale ostrými lokty

A jak to máte vy? Líbí se vám nové updaty?

Venkovní fotky v článku má na svědomí DC Rainmaker.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Ondrapřed 348 dny, reagovat
Ahoj, s updatem jsem spokojený. Ta navigace po křivce je paráda na nové trase, člověk nemusí trasu čekovat v mobilu. Hlavně se mi líbí předělávka appky a web rozhraní. Je to více userfriendly. Přecházel jsem od Garminu, konkrétně FR 245.
Matěj Urbaczkapřed 346 dny
Ahoj, díky za feedback! :-) Také jsem z toho nadšený.:-)
Tomášpřed 344 dny, reagovat
Ahoj, za mě taky paráda. Jsem rád, že se Coros věnuje i "starším" modelům. Mám je cca čtvrt roku a nemůžu si je vynachválit.

Hodinky zmíněné v článku