» Blog » Coros

Coros Pace 3 recenze – Malý, lehký a šikovný

Tagy: Recenze | Coros | Chytré

Matěj Urbaczka | 1.11.2023 | 5 MIN | 22x komentář

Coros Pace 3 si nehraje na smartwatch s tunou funkcí. Čím ale doopravdy vyniká, jsou sportovní funkce zabalené do miniaturního pouzdra. A taky se chlubí doslova šílenou výdrží baterie. Že by nejlepší sporttester poměr cena / výkon?

Už Coros Pace 2 byl mým oblíbeným modelem od této mladé americké značky a moc cením, že veškeré "neduhy" Pace 2 byly u trojek opraveny. Co se mi na nich líbí?

  • Minimalistický design a váha 30 g s nylonem
  • Transflektivní displej
  • Sportovní aktivity (přidány i ty outdoorové)
  • 24denní výdrž baterie
  • Navigace po křivce
  • Slušné fitness i chytré funkce

Nicméně k těmto hodinkám mám i nějaké výtky. Jedna z největších je přidání dotykového displeje, který mi tam nedává vůbec žádný smysl. Další je klasická corosovská blbost, a tou je omezenost jazykových možností.

Pírko je oproti Pace 3 kovadlina

Pouzdro hodinek se oproti minulé generaci nezměnilo vůbec. Stejný plastový čip na ruku, stejná korunka i spodní tlačítko, stejně lehká váha. Hodinky mají celkem unisexové rozměry – 41,9 x 11,7 mm a moc krásných 30 g s nylonovým řemínkem. Někomu by se mohly zdát rozměry  celkem malé, ale na ruce sedí dobře. A váha je opravdu jako prd ve větru.

Rád bych se zastavil u řemínku, protože si Coros přivlastnil prvenství u "namixování" klasické stěžejky se systémem Quick Release. Na jedné straně je tedy pevná stěžejka a na té druhé je rychlostěžejka. U nylonového řemínku to funguje skvěle.

Nylonový řemínek je dělaný trošku jinak. Zdá se mi hebčí a příjemnější a méně saje vodu. Hodinky se ale dají zakoupit i se silikonem s klasickými Quick Release stěžejkami na obou stranách. Váha pak vzroste o 9g.

Design rozděluje "chytrolid" na dvě strany. Jedna strana ho miluje a druhá nenávidí. Nic mezi tím.

Dotykový transflektivní displej a já se ptám proč?

Coros u tohoto modelu chtěl jít s dobou a osadil model klasickým transflektivním displejem, ale dotykovým. Ten dotykový displej mi tam popravdě trošku vadí. Nemá to opodstatnění a hodinky se přes korunku ovládají mnohem lépe, protože při ovládaní dotykem se displej seká. Největší zábava byla, že hodinky můžete ovládat proudem vody, na který dotykový displej reaguje.

Nicméně technická specifikace praví, že hodinky mají displej o velikosti 1,2" a 240 x 240 pixelů. Pokrývá ho sklíčko Gorilla Glass, a tak bych hodinky opatřil buďto silikonovým krytem anebo ochranným sklíčkem.

Senzorově plné hodinky

Dávalo by smysl, že vzhledem k ceně hodinek a velikosti pouzdra budou o něco ochuzeny. Za mě to tak ale rozhodně není. Najdeme u nich akcelerometr, barometr, výškoměr, gyroskop, teploměr, snímač tepu a dokonce i pulzní oxymetr, což je u řady Pace novinka. GPSka je taktéž modifikovaná na DualBand.

U snímače tepové frekvence není co vytknout a přesnost je opravdu slušná. U GPSky mám zase smíšené pocity, protože kilometry pípaly stejně jako u Garminu, ale křivka šla úplně mimo. Po nějaké době se ale "vrátila na trasu" a bylo to ok. Doufám, že to je ojedinělý problém, který půjde vyřešit updatem jako u Coros Apex 2 / Apex 2 PRO.

Modrá – Coros Pace 3, Fialová – Garmin Fenix 7X PRO

Modrá – Garmin Fenix 7X PRO, Fialová – Coros Pace 3

GPSka byla nastavená shodně na možnost všech satelitních systému a fialová přesně kopíruje cestu.

Hodinky s ultravýdrží

Opět se odkážu na pouzdro hodinek, které by se mohlo jevit jako malé pro ultra výdrž baterie. Opak je ale pravdou a hodinky vydrží v režimu smartwatche až 24 dní! Pohádka, co? Tak trošku ano. Má to ale své "ale". Hodinky musíte nechat v základním nastavení, kdy se měří tepová frekvence jednou za minutu a ne nepřetržitě. Ale i kdybyste se dostali na 15–20 dnů, stále je to opravdu hodně a nemusíte co pár dní řešit nabíječku.

U GPSky je to taky solidní a hodinky dají 38 hodin po vteřině s GPS a na DualBand až 15 hodin. Takže v nějakém rozumném módu odběhnete prakticky cokoliv. Ale nechám vám pro jistotu všechny hodnoty v tabulce (srovnání s Fenix 7X).

Coros Pace 3
Garmin Fenix 7X
V režimu smartwatche
24 dní
28 dní (37 dní)
Úsporný režim
-
90 dní (1+ rok)
Příjem signálu GPS
38 hod.
89 hod. (122 hod.)
Příjem všech satelitů
25 hod.
63 hod. (77 hod.)
Příjem všech satelitů (multi-frequency)
15 hod.
36 hod. (41 hod.)
Příjem všech satelitů + hudba
7 hod.
16 hod.
GPS (režim max. úspory)
-
213 hod. (578 hod.)

Celkem dobré, ne?

Viva la Trail!!!

Sportovní funkce doznaly velkých změn, přičemž nejdůležitější je obohacení o trailové aktivity. Takže zde konečně najdeme trailový běh, turistiku, ale taky třeba lyžování, prkno nebo běžky. Klasikou zůstává, že Coros nemá 100+ aktivit, ale přesně ty, které člověk potřebuje a mají u všech specializované metriky.

A hodinky vám také řeknou, jak dlouho máte po tréninku regenerovat, jaké jsou předpokládané časy na různé vzdálenosti a například vaše VO2 Max. Neměl bych opomenout "číselný ráj" Coros Training Hub a EvoLab, který uspokojí nejednoho nerda na běžecká čísla.

Kyslík v krvi nově i v prckovi

U zdravotních funkcí se toho moc nezměnilo. Teda až na přidání pulzního oxymetru. O tom se zde nebudu dlouze rozepisovat, máme na to článek:

VŠE NA TÉMA: Pulzní oxymetr – Proč je důležitý a co nám prozradí? (1/2)
5.5.2021 - Dominik Hok
VŠE NA TÉMA: Pulzní oxymetr – Proč je důležitý a co nám prozradí? (1/2)

Kromě novinky je v hodinkách i osvědčená klasika v podobě kroků, vystoupaných pater, tepovky přes den, spánku, kalorií... a to bude tak vše.

Hudba pro všechny

Pokud máte rádi poslech hudby při sportovních aktivitách a občas necháte doma telefon, můžete si ji s klidem pustit z Pace 3. Nově je v hodinkách 4gb uložiště na písničky, které musíte do hodinek nahrát jako empétrojky. Škoda, že nepodporují streamovací služby, ale třeba se časem dočkáme i tohoto.

Kromě hudby tady najdeme osvědčenou Corosí klasiku ve formě notifikací, kompasu, výškoměru, manažeru baterie, budíků, stopek a třeba i přehled satelitů nad námi. Do Pace 3 se dostala také navigace po křivce, která vám může pomoct na závodech anebo třeba při objevování nových běžeckých či cyklistických tras.

Nejlepší sporttester v poměru cena / výkon ze všech?

Coros Pace 3 jsem si zamiloval od první chvíle, co se dostaly na mé zápěstí. Nevadila mi hmotnost, velikost... vlastně nic. Pokud chcete kvalitní sporttester se všemi podstatnými snímači, kvalitními tréninkovými daty a obrovskou výdrží baterie, tak jste na správném místě. Důležitým aspektem výběru hodinek je často i cena, která zde nepřesahuje 6 tisícovek, což je vlastně neskutečné – udělat přístroj, který zvládá vše a nestojí šílenou částku.

Pokud bych se měl podívat na nějaké alternativy, mrknul bych se na Suunto 5, ve kterém nám chybí barometr (tak či tak ukazuje vystoupané metry), ale jinak je velice podobný. Dále by vás mohl zaujmout Garmin Forerunner 255 či Instinct 2 od stejné značky. Garmin je pověstný svou sportovní duší a kvalitou, ale oproti Corosu si připlatíte dvě tisícovky navíc.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinářpřed 246 dny, reagovat
A kdy budou dostupné k zakoupení?
Matěj Urbaczkapřed 245 dny
Zdravím, Hodináři, zprávu ohledně naskladnění budeme mít příští týden.:-)
Coros enthusiastpřed 237 dny, reagovat
Dobrý den, nějaké nové zprávy ohledně naskladnění?
Matěj Urbaczkapřed 234 dny
Zdravím, prozatím nic a taky nás to štve.:-(
Jirkapřed 236 dny, reagovat
Hned bych si je koupil, jediné co mi chybí je placení kartou, pro někoho možná zbytečnost, pro mě již zvyk.
Matěj Urbaczkapřed 234 dny
Zdravím, Jirko, máte svatou pravdu.:-)
Ondrapřed 198 dny, reagovat
Dobrý den, už víte něco víc o dostupnosti?
Dominik Hokpřed 197 dny
Zdravím, Ondro. Dostali jsme teď informaci a v dohledné době by se k nám hodinky měly dostat. :)
Hodinářpřed 197 dny, reagovat
Nějaké nové info o dostupnosti? V EU jsou již jinde dostupné :-)
Dominik Hokpřed 197 dny
Zdravím, Hodináři. Dostali jsme teď informaci a v dohledné době by se k nám hodinky měly dostat. :)
Van loipřed 179 dny, reagovat
Dobrý den, už víte něco víc o dostupnosti?
Matěj Urbaczkapřed 178 dny
Zdravím, hodinky máme objednané u dodavatele, ale přesný termín nám zatím nikdo neupřesnil.:-(
Pavelpřed 176 dny, reagovat
Dobrý den, budete prodávat ochranné sklíčko na tento model. Případně, kterou ochranu zvolit z nabídky (je možné, že jsem se špatně díval). Běhám většinu sezony v lese mimo cesty a vím, že ruce mám od větví dodrápané jak od kočky, tak aby to chvilku vydželo :). Díky
Matěj Urbaczkapřed 176 dny
Zdravím, Pavle, fólii na hodinky samozřejmě později naskladníme. Hodinky už bohužel nemám v ruce, a tak nedokážu odhadnout průměr fólie. Až nám přjdou, hned se na to mrknu.:-)
Marekpřed 175 dny
Ahoj, proč další ochrana, když je to minerální sklo? Pokud nesurfuješ po skalních plotnách, tak to podle mne není třeba. https://www.reddit.com/r/Coros/comments/177y7dv/screen_material_for_pace_3/
Tomaspřed 172 dny
Marku treba ve fitku mezi cinkama
Pavelpřed 115 dny, reagovat
Dobrý den, pořád váhám mezi Pace 3 a Forerunner 255… použití primárně na běh. Každé z hodinek mají něco navíc, ale spíš mi jde o ovládání za běhu - na to jsou možná tlačítka jistější v porovnání s kolečkem u P3? Kromě vzdálenosti mě při běhu zajímá především délka trasy, tepy a pace. Předpokládám že ne všechny hodnoty se při běhu ukazují a je tedy nutné se překlikávat... Které byste mi prosím doporučili vy?
Dominik Hokpřed 114 dny
Zdravím, Pavle. Všechny tyto hodinky si můžete na obou hodinkách nastavit na první datovou obrazovku a nebudete tedy nutně muset překlikávat obrazovky. Osobně mám radši tlačítka, ale přijdemi, že je to spíše o zvyku. Kdybych si měl představit ovládat korunku nebo tlačítka v rukavivích, přijde mi, že je to nastejno.
Tompřed 114 dny
Ahoj. Dovolim si svuj nazor. Po garminech se tezko prestupuje jinam. Maji vse a obcas se podari jako ja ted koupit 255 nove za 5,5tis. Hodinky lehke, velikost 45 akorat. To znamena dost velke abys vse videl dobre a ovladal a ne zas tak big aby te vadili a plandali při behu. Metriky super a nyni po updatu i funkce zdrimnuti a pod. Behem dne pracuje apka body batter s tim jak odpocivas, lezis a nabiras plusy a nebo stresem ti to drti minusama dolu. Je to zajimave. Ale coros ma neco do sebe taky. A nejvic jejich lehkost. I po tydnu sem si nezvykl ( v dobrem) jak je musim kontolovat zda je mam na ruce. Velikost mensi ale hlavne ten reminek latkovy zkratka necitis. Je to jako kdyby si je mel na ruce pricucnity ale pritom o jich nevis, nepoti se ti ruka pod nimi a zkratka neprekazi ani pod budnou. Na behani tedy pecka, sedi na ruce, netlaci, nelitaji, to znamena presny tep a hodnoty nasledne. Vzhledove se mi libi 255 ale mam coros 3 ve verzi kipchogeho a to je svatek si je na ruku dat. Uz jenom pro ty barvy lunety, reminku. Za me neudelas spatne ani s jednimi a pokud das 255 na ultrafit reminek tak dostanes odbodnou lehkost jako u coros 3. Mit hodinky primarne na beh, jdu cestou nejdrive pohodli, perfektni dezeni na ruce a potom metriky.
Pavelpřed 114 dny
Díky moc za reakce a podporu. Na první dobrou bych bral spíše Garmin, ale dám Corosu šanci????
Zdenekpřed 97 dny, reagovat
Zdravím dá se ke Coros Pace 3 připojit jiný hrudní pás než je originál na paži? díky
Dominik Hokpřed 97 dny
Zdravím, Coros podporuje víceméně všehchny Bluetooth hrudní pásy. :)

Hodinky zmíněné v článku

Kontakty

tel: 800 365 365
Volejte zdarma Po-Pá 8-18h, So 10-18, 1.5. mimo provoz
info@hodinky-365.cz
Ptejte se. Rádi Vám poradíme a pomůžeme.

Naše prodejna v Ostravě

Sirotčí 10, Ostrava
Otevřeno Po-Pá 8-18h, So 10-18, 1.5. uzavřeno
FacebookInstagramYouTube

Bezpečný nákup a nadstandardní servis pro naše zákazníky

dTest
důvěrobody Spokojenost našich zákazníků ověřena! dTest certifikace obchodních podmínek. Certifikát bezpečného nákupu. Premium Service k hodinkám nad 2000 Kč zdarma. 365 dní na vrácení nepoužitého zboží. Akceptuje úhradu pomocí platební karty. Volejte ZDARMA
na 800 365 365
(Po-Pá 8-18h, So 10-18, 1.5. mimo provoz)
Opravy hodinek od vyučeného hodináře. Hodinky, které jsou skladem a vy je objednáte do 13h dostanete další pracovní den.