» Blog » Casio

Dámské hodinky Casio G-Shock – Fotogalerie a průvodce kategorií

Tagy: Průvodce výběrem | Casio | Dámské

Filip Debrecenyi | 30.10.2023 | 3 MIN

Když vyslovíme G-Shock, většině z nás se vybaví mohutné, odolné, outdoorové hodinky, které vidíme hlavně na pánských rukou. Casio ale myslí i na ženy, a proto se dnes podíváme na ty nejlepší a zároveň nejhezčí dámské hodinky Casio G-Shock.

Kdykoliv se setkáte s G-Shocky, které mají v prostřední části kódu před číslovkou písmeno "S", můžete si být vcelku jistí, že jde o tzv. S Series G-Shocky. Tedy o ryze dámské varianty. I ženy totiž potřebují odolné hodinky. A je zároveň velkým plusem, že nepostrádají kapku něžnosti.

6 NEJ: Nejlepší G-Shocky, jaké jsou k mání
6.12.2023 - Filip Debrecenyi
6 NEJ: Nejlepší G-Shocky, jaké jsou k mání

Hrany jsou teď v kurzu

Tím nejoblíbenějším kouskem v dámské řadě je ten stejný jako v té pánské – model s označením GMA-S2100, který známe také pod přezdívkou "Mini CasiOak". Tento ikonický design převzatý z hodinek Royal Oak od značky Audemars Piguet rezonuje všemi hodinkovými komunitami.

Oblíbenost si hodinky získaly právě netradičním oktagonálním tvarem, který je teď ve světě hodinek populární. Zpracování je stejné jako u větších GA-2100, ovšem dámské modely mají průměr pouzdra 43 milimetrů (ty pánské jsou o 2 milimetry větší). Tento drobný detail ve velikosti ale dámy často neřeší a sáhnou po větší variantě.

G-Shock GA-2100: Pocta panu Ibemu
17.9.2019 - Radim Krčmář
G-Shock GA-2100: Pocta panu Ibemu

Primární rozdíl pak shledáme (krom velikosti) v barevných variantách. Větší varianty (GA-2100) jsou vyvedeny ve zemitějších barvách, na rozdíl od menších dámských variant (GMA-S2100), které mají barvy jemnější a pestřejší.

Zároveň jsou hodinky velmi slušně vybaveny. Zobrazení času v digitální a analogové formě, 12/24 hodinový formát času, stopky, světové časy, automatický kalendář a odpočítávací stopky. Vše podtrženo 200 metrovou voděodolností, která je u géček standardem.

Malým detailem, který oceňuji, je uchycení řemínku pomocí technologie Quick Release. Pokud chcete hodinky lehce ozvláštnit, stačí vzít řemínek stejného rozměru a v pár vteřinách si ho vyměnit.

Náramky a řemínky – Přezdívky pro hodinkové fandy
22.6.2023 - Eliška Měrková
Náramky a řemínky – Přezdívky pro hodinkové fandy

GMA-S2100 vidím jako krásný kus hodinek, který může posloužit jak na sport, tak do práce nebo na jiné volnočasové aktivity.

2 590 Kč (doručíme do 6.5.)

K mání jsou také v elegantnější celokovové verzi.

Je libo zlaté?

Trošku do sportovna

GMA-S140 jsou dost sportovní. Řekl bych až v outdoorově-vojenském stylu... A i velikostně se řadí mezi větší hodinky (46 mm v průměru). To, co jim přidává špetku něžnosti, jsou právě pestré barvičky.

Číselník má připomínat retro kazeťák, kterému se přezdívá boombox. Pokud tedy tak trochu ujíždíte na retro vlně (a digitálky pro vás nejsou zrovna to pravé), model GMA-S140 by mohl být ideálním řešením.

Další podobné varianty jsou k vidění i pod označením GMA-S110 a GMA-S120.

Rozdíl mezi GMA-S110 a GMA-S120 spočívá primárně v rozložení displejů.

Funkčně jsou jinak všechny modely stejné, mají stejnou velikost pouzdra (46 milimetrů), pryskyřicové pouzdro i řemínek.

Jednoduché retro, které baví

GM-S5600 je mezi dámami taky oblíbený model. Nejspíše proto, že má na první pohled jednodušší provedení, které neudělá ostudu ani při procházce městem. Atraktivní je také čistě digitální zobrazení času a design připomínající retro digitálky z dob před třemi dekádami.

Moc pěkným detailem je lesklá úprava pouzdra, která dodává elegantní šmrnc. Proto si dokážu představit, že si hodinky vezmete i k něčemu lehce formálnímu.

Samotné pouzdro je vyrobeno z pryskyřice, jak jsme u G-Shocků zvyklí. Chrání ho ale ocelový kryt, se kterým si u dámských variant Casio hezky pohrálo.

Pokud se vám lesklá úprava pouzdra nepozdává, mohl by vás zaujmout model GMD-S5600 s pouzdrem z pryskyřice (což je u G-Shocku vůbec ten nejpoužívanější materiál pro výrobu pouzder a řemínků).

Hodinky klidně na všechno

G-Shockáři a G-Shockářky, nepřipomínají vám GM-S110 něco? Hádáte správně! GM-S110 totiž vycházejí z legendárního modelu GA-110. Akorát v provedení, které ocení něžnější pohlaví. Navíc jsou hodinky o chloupek (a kovový kryt) elegantnější.

Pro tento model je typické rozložení číselníku v podobě naší státní vlajky a zobrazení času v analogově-digitální podobě.

Ani zde nepřicházíme o standardní funkčnost a výbavu jako u pánských G-Shocků. Potěší odolnost proti nárazům a 200 metrová voděodolnost.

Mohlo by vás také zajímat:

Casio G-Shock GA-110 recenze – Jednoduchost, která očarovala milióny srdcí
4.7.2023 - Filip Debrecenyi
Casio G-Shock GA-110 recenze – Jednoduchost, která očarovala milióny srdcí

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku