Datové obrazovky a datová pole – K čemu slouží?

Tagy: Technologie a pojmy | Chytré

Matěj Urbaczka | 6.6.2023 | 1 MIN

Datové obrazovky a datová pole tvoří displej našich chytrých hodinek při monitoringu sportu. Co všechno umí a jak si je můžeme nastavit?

V základu si rozdělíme, co je co. Datová obrazovka je celek, který vidíte na svém displeji při zapnutí monitoringu aktivity. A datová obrazovka je tvořena datovými poli – menšími "chlívečky" na té velké datové obrazovce.

GAP (Grade adjusted pace) – Co to je?
6.6.2023 - Matěj Urbaczka
GAP (Grade adjusted pace) – Co to je?

Tyto datové obrazovky s datovými poli jsou přednastaveny od výrobce a měly by obsahovat specifické metriky pro daný sport. Takže při běhu budou na datové obrazovce jiná datová pole, než například při jízde na kole či józe.

Datová obrazovka (vlevo) a  jednotlivá datová pole (vpravo)

Často se ale stává, že datová pole si chce každý nastavit dle svých preferencí. A to je samozřejmě možné. Některé firmy volí možnost nastavení datových obrazovek i polí přímo v hodinkách a některé zase preferují nastavení v telefonu a následné přenesení do hodinek.

EPOC – Co to je a k čemu slouží?
13.6.2023 - Matěj Urbaczka
EPOC – Co to je a k čemu slouží?

Četnost datových obrazovek a datových polí jsou rovněž omezeny výrobcem na určitý model. Datových obrazovek ale můžete mít zpravidla více než datových polí. Ta jsou totiž omezena na rozlišení a úhlopříčku displeje chytrých hodinek – datové obrazovky.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře