» Blog » Festina

Festina Only for Ladies 16537/1 – tajemství nejprodávanějších dámských hodinek

Tagy: Recenze | Festina | Dámské | Klasické | Fashion

Agáta Vřeská | 22.4.2020 | 6 MIN | 1x komentář

Už dlouho se snažím pochopit, proč právě těmhle hodinkám nedokáže tolik žen odolat. Není to nějaká žhavá novinka, na kterou Festina udělala velkou mediální kampaň. NE. Jsou na trhu už několik let a rok co rok jsou nejprodávanější nejen ve své kategorii, ale zkrátka nejprodávanější vůbec. Jaké je jejich tajemství? Rozebrala jsem (pomyslně) Festinu Only for Ladies F16537/1 kamínek po kamínku, abych našla odpověď.

Vsadím se, že jste na ně už taky narazili. Možná je máte dokonce doma, nebo znáte někoho, kdo je nosí. Nejdou totiž přehlédnout. I na našem e-shopu na vás vyskočí na prvním místě. A ještě něž jsem se dostala do Hodinky-365, nadšeně se nad nimi rozplývala i moje kamarádka. Tak jsem jí ptala, co ji na hodinkách tak okouzlilo:

„Hodinky mě dostaly svou kombinací bílé barvy a ocelového pouzdra. Navíc mají zajímavě zpracovaný ciferník, kde jsou základní hodinové číslice doplněné krásnými zirkony. Vytkla bych jen šedou výplň číslic; vedle ocelových lesklých ručiček a zirkonů by si zasloužily lepší zpracování. Na ruce ale vypadají velmi elegantně a jsou ideální i ke společenskému oblečení.“ Romča

2 390 Kč nedostupné

Ale proč zrovna tyhle? Proč ne jiný model na ocelovém náramku, nebo praktičtější verze na černém řemínku? A není těch kamínků moc, nebo málo? A ta velikost je OK? Nechybí tomu datumovka, nebyly by hezčí s decentnějšími ručkami?

Objevení dokonalého vzorce

Tři slova se objevují v recenzích na tyto hodinky nejčastěji: Krásné. Jednoduché. Elegantní. Festiny v sobě mají od všeho něco v těžko popsatelné kombinaci, která je ovšem nad očekávání vybalancovaná.

„Jednoduché, elegantní a nádherné, jsem moc spokojená, moje srdcová záležitost.“ Hanka

Ocelové tělo hodinek by samo o sobě působilo dost robustně, vsazené zirkony ale vytváří protiváhu a výsledek je zářivý a poutá chtěnou pozornost. Také široké ručky by odpovídaly spíše sportovnějšímu stylu, tvoří ovšem potřebný kontrast k jemně bílému číselníku. Spolu s výraznými arabskými číslicemi navíc umožňují perfektní přehlednost a snadnou čitelnost.

„Hodinky jsem koupil přítelkyni jako dárek a opravdu jsem se trefil do jejího vkusu. Nosí je skoro ke každému oblečení a má z nich radost. Často se stává, že se někdo zeptá, kolik stály a odkud je má. Jsou jednoduché a elegantní.“ Martin

Světlé barvy jsou přirozeně jemné, dodávají hodinkám eleganci, nádech decentního doplňku a vyvažují výraznější tvary. Třpytivé zirkony působí žensky a nabízí dojem něčeho luxusnějšího; skutečného šperku.

Out, nebo pořád in?

Popsaná kombinace funguje bravurně, navíc se zdá, že je skutečně nadčasová. Mnoho módních značek představuje nové a nové kolekce a staré modely postupně mizí zapomenuty v křemíkovém nebi. I Festina přichází s novinkami, tento model má ale na trhu už od roku 2011 a jeho popularita neslábne. Jestli se v produktových popiscích používá kýčovité „nadčasový vzhled“, tady je to skutečností, kterou si odsouhlasili sami zákazníci.

Vždyť mají nepraktický řemínek

Jestli čekáte, kdy přijde konečně nějaké „ale“, tak teď. Jakožto poměrně prakticky založený spotřebitel se nevyhnu spílání na bílý kožený řemínek.

Vypadá velmi pěkně. Na fotce, na ruce, hodí se skoro ke všemu… Jenže je bílý, navíc v průměrné kvalitě, odpovídající sice ceně, ale zázraky od něj čekat nemůžeme.

Stejně jako třeba u bílých tenisek i tady platí, že se mnohem snáze zašpiní a kamarádit se nebude ani s agresivnějším oblečením, nedej snad, abyste s ním zmokli v červeném tričku s dlouhým rukávem... Je to jako hodit do pračky barevné prádlo s bílou ponožkou a čekat co se stane. Navíc na něj bude deformačně působit i čas, pot, parfém, krém na ruce… Jak dlouho vydrží krásný a čistý je dost individuální, nicméně je to zkrátka spotřební zboží, které si po čase řekne o výměnu.

„Hodinky jsou elegantní, vypadají luxusně a fungují na 100 %. Jen ten bílý řemínek je maličko nepraktický – rozhodně není vhodný na běžné nošení. Nicméně je to spojení šperku a hodinek, tudíž přesně to, co jsem očekávala.“ Ketpol

Naštěstí s tím Festina u tohoto modelu nedělá drahoty a napasujete na něj v podstatě jakýkoli náhradní řemínek s 20mm šířkou. Osobně bych doporučila sáhnout už po něčem kvalitnějším, třeba značce Hirsch, kterou jsem si v poslední době značně oblíbila.

Pokud máte silnější zápěstí, může pro vás být základní délka řemínku limitující. I tady se to dá bez problému vyřešit řemínkem s prodlouženou délkou. Zajímavá může být i kombinace s jinou barvou. S číslicemi bude perfektně ladit šedý a atraktivní kontrast zvládne vytvořit třeba červený. A abych nezapomněla, sáhnout můžete i po ocelovém náramku.

Ty kamínky beztak vypadnou

Nevyrovnají se sice hodinkám se skutečnými diamanty, ale i obyčejné zirkony dokážou dodat efektní dojem a pocit luxusu. Navíc za zlomek ceny, což bývá hlavní důvod, proč po alternativě sáhneme. Zbývá otázka, jestli s kamínky nebude problém a po čase třeba nevypadnou.

„Hodinky Festina jsem si vybrala nejen kvůli kvalitní značce, ale i pro svůj design. Hodinky nosím denně a jsou moc pěkným doplňkem. Osazení hodinek vytváří krásné odlesky, takže zaujmou.“ Žaneta

A pravdou je, že to reálně hrozí, nejen u Festiny, ale u hodinek s módním osázením obecně. Na vině může být třeba silný náraz i vliv času. Zirkony jsou v tomto případě lepené a vlastnosti pojiva nemusí být věčné, zvlášť, když tomu napomůžeme třeba horkou vodou nebo perfémem.

Rozhodně to však není pravidlem. A i pokud se to náhodou stane, kamínky je možné dokoupit. Prozradím dokonce zákulisní informaci, že v Hodinky-365 se tento problém v době záruky snažíme řešit zdarma, byť je výrobcem reklamace málokdy uznána. Po záruce se cena za dolepení pohybuje od 140 korun, záleží na množství kamínků.

Kupují se na Vánoce, ale ideální jsou na léto

I když jsou oblíbené po celý rok, během Vánoc prodeje výrazně stoupají. Festiny se staly vyhledávaným dárkem mužů pro své drahé polovičky. Jejich nespornou výhodou je totiž univerzálnost, a to jak designová, tak velikostní. I na drobné ručce, jako má například modelka na fotkách, vypadají přirozeně.

„Hodinky jsem kupoval manželce k Vánocům a hodí se snad ke všemu. Pro ženu jemné, ale zároveň nápadné.“ Zdeněk

Druhou výhodou je, že pánové jdou skoro „na jisto“. Festina Only for Ladies je prověřena časem, zákaznicemi a pochvalné recenze na hodinky najdete nejen na našich stránkách (a některými jsem prošpikovala tento článek), ale ať jsem objektivnější i na Heurece.

„Tyto pěkné hodinky jsem pořídil pro svoji přítelkyni. Konečně chodí všude na čas :-) Vypadají elegantně a luxusně.“ Tomáš

Tajemství bílých hodinek

Minimálně podstatná část tajemství úspěchu Festiny Only for Ladies F16537/1 je bílá barva, třpyt zirkonků a dostupná cena. Na trhu ale nejsou v této kombinaci jediné, pokud vám na nich tedy přece jen něco nesedí, v moři plavou i jiné ryby.

A nemusím chodit ani daleko, Festina má v nabídce dva velmi podobné modely. Prvním je Festina Modemoiselle F16719/1, která udělá radost milovnicím ocelových náramků. Má velmi podobné rozměry, římské číslice a listové ručky dodávají hodinkám o něco elegantnější ráz.

2 690 Kč (doručíme do 14.6.)

A to platí i pro druhý model od Festiny F20412/1, tentokrát z řady Boyfriend. Na první pohled jsou takřka stejné, liší se ale mírně rozměrem pouzdra a úchytem řemínku. A také koženým bílým řemínkem. Pokud je ostatně právě on hlavním lákadlem, možná vás zaujme i novinka z roku 2020 od značky Lorus. Pyšní se nejen osázením, ale i praktickými ukazateli data a dne v týdnu.

Festina Boyfriend F20412/1 a Lorus RP645DX9

Festina Boyfriend F20412/1 a Lorus RP645DX9

U poslední alternativy si dovolím zabrousit k módní značce Guess, protože když jde o zástupce hodinek se spoustou kamínků, třpytu a trochy extravagance, kde také jinde hledat. Příkladem je i Guess W0627L4, má sice méně přehledný číselník, zato nepřehlédnutelné iniciály GC. Jemnější variantou je pak model s drobným diamantem a silikonovým řemínkem Guess Nova W1210L1.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Simonapřed 1428 dny, reagovat
Miluju hodinky na bílém řemínku, na léto neexistuje více top doplněk, ještě společně s korálky sladěnými s oblečením, na stejné ruce. Co ale nemůžu vidět-jak majitelky degradují tu krásu tím, že nosí řemínky, které už mají dávno to nejlepší za sebou, jsou ošoupané, nebo zabarvené od oblečení a zdeformované od zapínání do spony. Proto prosím, apelujte při prodeji na zákaznice, aby se nebály řemínek vyměnit hned, jak začne ztrácet glanc, bez ohledu na to, že "když hodinky stály tolik peněz, tak to přece musí vydržet nekonečně a ještě dál"...řemínky se dnes dají pořídit za pár kaček, tak se toho nebojte a udržte si svůj styl- vždyť je to tak snadné...

Hodinky zmíněné v článku

2 390 Kč nedostupné