» Blog » Casio

G-Shock MTG-B3000PRB Aurora Oval představení – Když to není žába, je to polární záře

Tagy: Recenze | Casio | Pánské | Klasické

Agáta Vřeská | 16.5.2023 | 2 MIN | 3x komentář

Vzpomínáte na Borneo Frogmany? Nebo Vulcanic Lightning či Lunar Rainbow MTG-B1000? Ne? To proto že jsou všechny dávno vyprodané. Casio má nejspíš nějaký patent na duhové modely, protože jich nikdy není dost. Ale vždycky jsou fakt něco. Už teď můžeme říct, že to bude platit také pro nové MTG-B3000 Aurora Oval inspirované polární září.

Nové duhovky Casio představilo v květnu 2023, nicméně model MTG-B3000 je už starší novinkou z roku 2022, i když starší – stále jsou to nejnovější MTG v kolekci. Duhová varianta s označením MTG-B3000PRB tak jen rozšíří aktuální kolekci.

Všechny MTG-B3000 se vyrábí přímo v Japonsku, na prémiové lince japonské Yamagaty. A je pravda, že u MTG si dává Casio záležet s každým detailem, a to od prémiových materiálů, povrchových úprav až po technologiemi a funkcemi nabité hodinky.

Casio G-Shock MTG-B3000 recenze – Revoluční evoluce
11.8.2022 - Radim Krčmář
Casio G-Shock MTG-B3000 recenze – Revoluční evoluce

MTG-B3000 byly funkčně velmi podobné úspěšnému modelu MTG-B2000. Však je taky nemají nahradit, ale spíše doplnit, především díky volbě kulatého pouzdra.

Casio G-Shock MT-G B2000 recenze - Hodinky moderního samuraje
12.2.2021 - Radim Krčmář
Casio G-Shock MT-G B2000 recenze - Hodinky moderního samuraje

U třítisícovek se opakoval úspěch s barevnými kombinacemi, kdy zaujala nejvíce fialová (vedle klasiky černé), ale v současnosti taky speciální model k 40. výročí G-Shocků, kde byla luneta vyrobena z vrstev uhlíkových a skelných vláken s obsahem fosforeskujících částic. Celek byl inspirován sluneční erupcí.

Ovšem duhový model MTG-B3000PRB-1A Aurora Oval je úplně něco jiného. Krásně jiného. Nápadného, ovšem promyšleného.

Duhového odstínu je dosaženo dvěma kroky. Nejprve se vytvoří tvrdá vrstva, díky aplikování karbonu (uhlíkového vlákna) do vrstvy oceli. Tím vznikne vysoce tvrdý, a současně zářivě lesklý povrch.
Druhým krokem je nanesení IP vrstvy, která je v duhových barvách. Konkrétně tady vyjadřuje vzhled polární záře pozorované z vesmíru.

Toto duhové IP je také na zadní straně. Měnící se struktura se specifickým povrchem je v každém ohledu jedinečná.

Nechybí absolutně nic z výjimečnosti MTG. A to včetně Carbon Dual Guard, pryskyřicové pouzdro vyztužené karbonovými vlákny s kovovými částmi. Díky tomu jsou hodinky neskutečně odolné, ale odlehčené a vypadají prémiově. Nebo nevypadají – jsou.

K celému designu se pak hodí i výrazný fialový uretanový, poloprůhledný řemínek. Ovšem všimněte si detailů jako je odstín spony, poutka nebo barvy kovu v místě uchycení řemínku. Dokonalá souhra.

Řemínek půjde opět snadno vyměnit bez použití nářadí, stejně jako u všech modelů MTG-B3000.

A uvnitř je to stejné combo. Bluetooth synchronizace, rádiová synchronizace, stopky, odpočet, budík a osvětlení. S tím je spojené efektivní solární dobíjení. Samozřejmostí je u prémiových modelů safírové sklíčko a Triple-G Resist (odolnost vůči nárazům, odstředivé síle a vibracím).

Model Aurora Oval byl představen 15. května a zatím nevíme přesný termín, kdy dorazí do Česka, ani kolik kusů bude k dispozici. O tom, že bude vzácný jako polární záře ale už teď popravdě nepochybuju.

UPDATE: Aurory jsou k dispozici od 4. července. Počet vyrobených kusů není znám, ale nebude ve stálé nabídce.

Casio Frogman slaví 30 – Příběh od pulce po třicetiletou žábu
12.12.2022 - Agáta Vřeská
Casio Frogman slaví 30 – Příběh od pulce po třicetiletou žábu

SOUBOJ: G-Shock Rangeman GW-9400 vs. Mudmaster GG-B100
4.5.2023 - Agáta Vřeská
SOUBOJ: G-Shock Rangeman GW-9400 vs. Mudmaster GG-B100

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Marekpřed 317 dny, reagovat
Nechápu sa teraz tie dúhové verzie ako symbol hnutia LGBTI? :)
Kamil Trávníčekpřed 314 dny
Tak je to, pravda kapku teplé, ale vypadá to krásně. Ovšem, na ruku bych to nedal. Military GWG100 mě vyhovují na denní nošení víc
Marekpřed 310 dny, reagovat
Zippo má fantastické zapaľovače v takom prevedení, no nemám odvahu taký niekde vytiahnuť, netúžim po neželanom záujme :)

Hodinky zmíněné v článku