» Blog » Garmin

Garmin Epix 2 PRO recenze – Nový tepák a svítilna ve všech velikostech

Tagy: Recenze | Garmin | Chytré

Matěj Urbaczka | 31.5.2023 | 9 MIN | 51x komentář

Přesně v době, kdy to člověk čeká nejméně, Garmin uděřil. Vydává model, který čekalo spousty lidí, a to Garmin Epix PRO. A teď si tento model užijou všichni. Je totiž ve všech velikostech. Nechybí nové metriky, LED svítilna pro všechny velikosti a odolnost Garminu vlastní.

AMOLED displeje pro všechny! Taková je poslední dobou taktika hodinek od Garminu. A největší velikost outdoorového pouzdra se jí taky nevyhla. Má ale tolik plusů, že si displej a celkově hodinky získaly i mě. Proč?

  • Velikosti pouzdra: 42, 47 a 51 mm
  • Vestavěná svítilna pro všechny velikosti
  • Nový snímač tepové frekvence Elevate 5
  • Skóre do kopce a Skóre vytrvalosti
  • Podobná výdrž baterie jako Fenix 7 a Fenix 7 PRO
  • Všechny chytré, sportovní a fitness Garmin funkce

Určitě vás ale zajímá, jak se liší Epix 2 a Epix 2 PRO. Těch rozdílů je několik a všechny se týkají hardwaru. Software a nové funkce Garmin slíbil updatovat i ve "starší" verzi v půlce roku 2023.

Zde jsou tedy rozdíly:

  • 3 velikosti pouzdra: 42, 47 a 51 mm
  • Delší výdrž baterie
  • Svítilna ve všech třech velikostech

Garmin Epix 2 recenze – Takový displej by ani Lada nenamaloval
18.5.2022 - Dominik Hok
Garmin Epix 2 recenze – Takový displej by ani Lada nenamaloval

Garmin Fenix 7 recenze – Já jsem Fenix 7 a kdo je víc?
8.3.2022 - Dominik Hok
Garmin Fenix 7 recenze – Já jsem Fenix 7 a kdo je víc?

Garmin Fenix 7 PRO recenze – Na nejlepší se zvyká nejsnáze
30.6.2023 - Matěj Urbaczka
Garmin Fenix 7 PRO recenze – Na nejlepší se zvyká nejsnáze


Minimální změny v designu

Pokud byste se podívali na model hodinek Fenix 7 a na tyto, na první dobrou řeknete, že jsou úplně totožné. Luneta, hradbička okolo displeje, šrouby v nožkách, vše stejné. Kromě solárního panýlku, který z důvodu použití AMOLED technologie chybí a změně vnitřní vložky lunety, jsou hodinky opravdu stejné. Ale těchto dvou věcí už si všimne jen bystré oko hodinkonerda.

SOUBOJ: Garmin Fenix 7 PRO vs. Epix 2 PRO
29.6.2023 - Dominik Hok
SOUBOJ: Garmin Fenix 7 PRO vs. Epix 2 PRO

Na dýnku už se dějí zajímavější věci. Například upravený snímač tepové frekvence, o kterém si povíme něco více u senzorů. Dále, pokud se nemýlím, je okolo snímače použita vodivá ocel, která naznačuje přítomnost EKG. Dlouho omílané bezdrátové nabíjení tam bohužel není.

6 důvodů, proč si pořídit Garmin Epix 2 PRO
29.6.2023 - Dominik Hok
6 důvodů, proč si pořídit Garmin Epix 2 PRO

Jak už jsem zmínil na začátku, hodinky se budou dělat ve třech velikostech, a to dle modelu Fenix. Čili ve velikosti 42 mm, 47 mm a 51 mm. Ale pozor, Epix je neznačí písmeny "S" či "X", pouze milimetráží pouzdra. Co se týče použitých materiálů, setkáváme se se standardní verzi tvořenou z oceli a tzv. safír edici, která je osazena titanem. Aby to Garmin ještě více zamotal, tak tohle platí u všech modelů až na 42mm verzi, která má jednu edici ve variantě safír / ocel.

Mezi kovovými částmi najdeme jako už obvykle pouzdro z polymeru vytvrzovaného uhlíkovými vlákny. Ale jelikož nám to Garmin nedělá jednoduché, tak veškerou specifikaci nechám raději v tabulce.

Garmin Epix 2, 42 mm
Garmin Epix 2, 47 mm
Garmin Epix 2, 51 mm
Velikost pouzdra
42 x 42 x 14.1 (mm)
47 x 47 x 14.5 (mm)
51 x 51 x 14.9 (mm)
Hmotnost se silikonem
63 g ocel / 58 g titan
78 g ocel / 70 g titan
98 g ocel / 88 g titan
Rozpětí nožek
20 mm
22 mm
26 mm
Voděodolnost
10 ATM
10 ATM
10 ATM

Displej? Lepší než kdy předtím, ale

Displej vás vezme za oči a už nepustí. Dokud svítí, jste okouzleni a nemůžete dát oči jinam. Pak na chvíli zhasne, ale pootočením zápěstí nebo zmáčknutím tlačítka je zpět. Použitá technologie AMOLED je prostě skvělá a splňuje vše, co moderní sportovec může chtít. Takže krásný vzhled a funkčnost outdoorových hodinek.

Co jsem ale vypozoroval, tak pozorovací úhly na přímém slunci dělají Epixům trošku problémy. Konkrétně, když jsem jel autem a měl jsem obě ruce na volantu, na Fenixech jsem dokázal v pohodě přečíst čas, ale na Epixech s AMOLEDEM to úplně nešlo. Tohle je ale něco, co mají všechny AMOLEDy společné, a tak není moc co vytýkat.

Viditelnost na přímém slunci hodinek Epix 2 Pro, 51 mm

Viditelnost na přímém slunci hodinek Epix 2 Pro, 51 mm

Je to trošku horší. Ale nic, co by nešlo vidět. K porovnání přidávám i fotku Fenix 7X, kde se ukazuje síla transflektivního displeje.

Pokud se budeme bavit o uživatelském prostředí, zde Garmin opět trošku zbrzdil svůj posun. Což je škoda. Mám sice jen testovací verzi, ale v případě Forerunner 965 a 265 si dal více záležet. U Epixu vidíme klasický Garmin, čili žádné kudrlinky a čistý výkon. Neříkám, že je to špatně, jen asi více lidí myslelo, že od minulých Forerunnerů půjdou jiným směrem. Ale opět, nic co by bylo špatně, jen osobní názor, ohledně využití technologie.

VŠE NA TÉMA: Typy displejů u chytrých hodinek
25.10.2022 - Matěj Urbaczka
VŠE NA TÉMA: Typy displejů u chytrých hodinek

Pro přehlednost o velikostech a rozlišení nechávám níže tabulku:

Garmin Epix 2, 42 mm
Garmin Epix 2, 47 mm
Garmin Epix 2, 51 mm
Velikost displeje
1,2" 1,3"
1,4"
Rozlišení
390 x 390 px
416 x 416 px
454 x 454

Elevate 5 a další senzory

Senzory přichází v čele s novým snímačem tepové frekvence – Elevate 5. Hlavní změna je v přidání dalších 4 LEDek, které zpřesňují výsledky. Ale Garmin koumal a vychytal to celkem luxusně. Pro běžné nošení mimo aktivitu Garmin stále používá dvě diody, které známe z Elevate 4 a při aktivitě zapne snímač plnou polní a zpřesní údaje na nejvyšší úroveň – aktivuje všech 6 diod.

Modrá – Epix 2 Pro, 51 mm, fialová – Polar H10+

Modrá – Epix 2 Pro, 51 mm | fialová – hrudní pás Polar H10+

Jak nejlépe otestovat snímač tepové frekvence? Rychlými výběhy do kopce. Tady konkrétně 16x. A jak sami vidíte, snímač se drží skvěle. Hodně mě překvapilo, že při jednom seběhu jsem měl 160 a neklesalo to. Garmin si ale chybu asi uvědomil a zkrouhnul to rovnou na 130 tepů bez nějakého postupného padání a to je super. Jde to vidět i na fotce (skoro uprostřed). Takže za mě je tepák opravdu dobrý.

Kromě tepové frekvence ale zůstaly senzory stejné. Barometr, gyroskop, pulzní oxymetr, teploměr, akcelerometr a samozřejmě dvoupásmová GPSka. Zde žádné velké rozdíly nevidím. Co ale musím vyzdvihnout, začíná mě bavit automatický výběr satelitů, který je pohodlný a nežere tolik baterii. Takže při testování mám zapnutou automatiku a myslím, že tuhle možnost zapnu i na svých Fenix 7X.

Žlutá – Epix 2, 51 mm, fialová – Fenix 7X

Žlutá – Epix 2, 51 mm | fialová – Fenix 7X

Na té horní cestičce jsem šel opravdu mimo. Bylo tam moc bahna a já jsem barbína. Automat to řídil fakt slušně tu GPS.

Žlutá – Epix 2, 51 mm, fialová – Fenix 7X

Žlutá – Epix 2, 51 mm | fialová – Fenix 7X

Svítilna doplnila všechny velikosti

Ano, je tomu tak. Srdce mi zaplesalo, když jsem zjistil, že svítilna bude u všech velikostí. Svítilna se určitě hodí všem, o tom žádný pochyb. Máme zase 4 stupně intenzity a možnost přepnout na červenou barvu.

Kromě klasického svícení alá čelovka máme možnost nastavit blikání. A to můžeme nastavit na několik módů: stroboskop, klasické blikání, maják, rychlé blikání, pulzy a vlastní. Speciální mód je pak nouzový mód, kdy hodinky pomocí Morseovky blikají "SOS".

Já zrovna testuju model největší Epix 2 PRO, který se ve světle teda posunul několikanásobně. Světelnost je opravdu někde jinde.

Světlo je plnější a zářivější a takové čekám na všech variantách Epixu.

Baterie má očekávání předčila několikanásobně

Pokud je řeč o baterii, tak tady jsem vyvalil oči, spadla mi pusa a tento stav trvá, i když si čtete tuto recenzi. Čekal jsem, že Garmin tento model obdaří solidní baterií, ale ne takovou, že by se měl Fenix stydět. Myslím, že kultovní řadě trošku přitahují oprátku okolo krku a postupně jí odzvoní. A proč si to myslím? Mrkněte sami.

Garmin Epix 2, 42mm
Garmin Epix 2, 47 mm
Garmin Epix 2, 51 mm
Režim chytrých hodinek
10 dní (4 dny)
16 dní (6 dní always-on)
31 dní (11 dní)
Úsporný režim
14 dní
21 dní
41 dní
GPS 28 hod. (20 hod.)
42 hod. (30 hod.)
82 hod. (58 hod.)
Všechny navigační systémy
21 hod. (16 hod.)
32 hod. (24 hod.)
62 hod. (48 hod.)
Všechny navigační systémy + multifrekvenční příjem
13 hod. (10 hod.)
20 hod. (15 hod.)
38 hod. (30 hod.)
UltraTrac
49 hod.
75 hod.
145 hod.
Expediční režim až 9 dní
až 14 dní
až 27 dní

Tahle rána musela Fenix zasáhnout slušně. V závorce jsou pak hodnoty s Always-on displejem.

Mapy už jsou samozřejmostí

Mapy už jsou u vyšších řad Garminu tak nějak samozřejmostí, ale sluší se to zmínit. K hodinkám je mapový voucher, který zpřesňuje mapy na území naší republiky. Ve spojení s mapami je pak možná navigace, která má nespočet možností, právě díky mapám.

Sportovní master s další dávkou čerstvých aktivit

V základu se sportovní aktivity o moc nezměnily. Najdete tam vše, co potřebujete. Jen mi přijde, že všichni poslední dobou přechází na systém aktivit alá čínské hodinky. Čili jen čas, tepovka a kalorie. Lidi to ale asi chtějí, a tak se musí přizpůsobit i Garmin.

Nově tedy v hodinkách najdeme třeba MMA, Box, Tubing a spoustu týmových sportů: fotbal, americký fotbal, lakros, ragby, basketball anebo třeba ultimate frisbee.

Z těch klasik se můžeme těšit výpočtu VO2 Max, wattům, tempu s korekcí sklonu pro běh anebo třeba Grit & Flow pro MTB aktivity. Jo, Garmin sport prostě umí a kvalita se nemění.

Porovnání wattů. Modrá – Epix 2 Pro, 51 mm, fialová – Stryd

Porovnání wattů. Modrá – Epix 2 Pro, 51 mm, fialová – Stryd

Skóre do kopce a skóre vytrvalosti

Minulý rok jsme u Garminu viděli různé metriky, co se týče cyklistiky. Ať jste dobrý vrchař, endurance jezdec či jakýkoli jiný. Teď se podobné metriky dostávávají i pro běžce. A to skóre do kopce a skóre vytrvalosti. Hodinky jsme bohužel nedostali dost dopředu, abychom tyto dvě nové možnosti otevřeli. Trvá to totiž 14 dní. Takže osobnější zkušenosti budou rozhodně doplněny posléze.

Už teď ale existuje hrstka lidí, která funkci testuje, a tak vám můžu nabídnout alespoň fotku, jak to vypadá, když někdo opravdu umí běhat.

Děkujeme Radkovi Brunnerovi za poskytnutou fotku

Děkujeme Radkovi Brunnerovi za poskytnutou fotku

Jak vidíme z fotky, u této metriky hraje roli jakýkoli sport, který děláte. Nejvíce prý ale stejně přispívají dlouhé běhy. Řekl bych, že bude skóre hodně závislé na délce a intenzitě aktivity, které bude následně algoritmem přepočítáno na body.

Skóre do kopce vám na první obrazovce zobrazí číslo od 0 do 100, jak dobře na tom jste s kopcema. Rozborem pro toto číslo jsou tři metriky – Vytrvalost do kopce, Síla do kopce a VO2 Max. Poslední je nám jasně známé a první dvě jsou čítelné hodnoty taktéž od 0 do 100. Dle této specifikace umí Garmin poté slovně okomentovat vaše "skills" a napíše, jestli je vhodné běh do kopce prokládat chůzí a tak podobně.

Co započítává tato metrika do svého algoritmu se můžeme jen dohadovat, ale asi to bude zisk výškových metrů, sklon kopce, tepovou frekvenci, tempo či tempo s korekcí sklonu.

Stále stejný "chytrolín"

V chytrých funkcích se toho moc neudálo. Stále vám hodinky vyplivnou notifikace, můžete s nimi zaplatit, pustit si hudbu ze Spotify anebo z vlastního MP3 repertoáru, a to je tak vše. Telefonování tedy chybí. Jestli je to dobře anebo špatně, to si rozhodněte sami.

Líbí se mi možnost hodinky obohatit o další appky z Connect IQ i to, že se Connect IQ v hodinkách otevřel více než jen na základní doporučené aplikace přímo Garminem. Ale za posledních 5 let je to stále stejná písnička.

Garmin udělal novou zkratku, která může být docela přínosná. V základu, pokud dlouze podržíte tlačítko zpět, ukážou se poslední zobrazené aplikace. Konkrétně 10 posledních.

Tak je tam to EKG anebo není?

Co se fitness funkcí týče, tak mám v sobě trošku rozpor, jestli ta ocel okolo snímače je přítomna pro EKG anebo pro něco jiného. Ale u Venu 2 Plus taky neříkali, že to má přípravu na EKG a je tam... Takže uvidíme v pozdějších částech testování. A hlavně, model před releasem nemá 100% systém.

Jinak ze základu tam samozřejmě najdeme kroky, tepovku 24/7, spánek, kalorie, vystoupaná patra a třeba stav VST, které je poslední dobou hodně oblíbenou funkcí spousty lidí. Moc se mi líbí, že při projíždění widgetů je jeden celkový s názvem "zdraví" a ten po rozkliknutí ukáže všechny fitness metriky. Já si tam jen přidal snímek zdravotního stavu a jsem spokojen.

Je třeba upgradovat stávající model na ruce?

Nových modelů je jako hub po dešti. Loni vyšla pecička v podobě Fenix 7 a rozhodně jsem nečekal, že za rok vydají Pro modely Fenixu 7 a Epixu. U Epixu to ještě chápu. Chtěli vydat model, který má AMOLED, je outdoorový a chtěli ho pro všechny velikosti. Ale upgade Fenixu mi přijde hodně malý na novou řadu Pro.

S novými Epixy jsem ale spokojený a musím vyzdvihnout tu výdrž baterie u velikosti X, protože to je prostě neskutečné a tím, že překonali v režimu chytrých hodinek i zmiňované Fenixy, si hodinky vysloužily jedničku ve stáji outdoorových hodinek. I s AMOLEDEM. Wow. K funkcím toho prozatím nemůžu nic moc říct, jen to, že jsou a budou super a článek ohledně dvou nových skóre určitě přinesem posléze.

Jinak musím ještě vyzdvihnout snímač tepové frekvence, protože ten mě překvapil a je opravdu slušný. Krom toho ale hodinky budou na stejné brdo a tak upgradovat z Fenixu 7 nebo Epixu 2 se úplně neoplatí. Z Fenixu 6 už je to určitě skok a to smysl má. Těžko se hledá alternativy k těmto modelům, pokud se právě nepodíváte na výše zmíněné. A pokud chcete ještě dražší kousek, prémiový Marq 2 je pro vás ten pravý.

Co si o všech velikostech myslíte vy?

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Peter Tokarčíkpřed 329 dny, reagovat
Super recenzia. Dikes. Mám podotázku: skúšal som Polar H10+ pripojený cez ANT+, ale nezdá sa mi, presnosť. Treba to pripojiť aj ANT aj BLE? Mám EPIX2 a som celkom spoko, len som chcel využiť ten Polar. Ešte raz díky za recenziu!
Dominik Hokpřed 328 dny
Zdravím, myslím, že způsob připojení by neměl mít vliv na přesnost měření. Navlhčíte elektrody před používáním? Máte pás dostatečně utažený?
Vykukpřed 328 dny, reagovat
Garmin uz je trapny. Na epixech uz davno mela byt moznost volani a posilani zprav alespon pres bluetooth s mobilem. Tohle neni zadny upgrade. Svitilna mela byt uz v lonske rade. EKG nebude fungovat v CR jeste dlouho.
Pytlákpřed 324 dny
Volání v hodinkách je debilita na entou, pro Instagumy
Vykukpřed 322 dny
Debilita na n-tou je tvůj prostoduchý komentář, ty joudo :D
Pytlákpřed 322 dny
Dej si Braníka a nezapoměň prodlužku :-*
Vykukpřed 322 dny
Ty gumo vygumovaná :D Vypatlanej prudič, co je hrdina na netu :D :D
Davidpřed 320 dny
volani a EKG jsou funkce, ktere pouzijes jednou, pochlubis se kamaradum v hospode a uz te to nikdy vic nenapadne pouzivat.
Pytlákpřed 318 dny
Vykuk: to seš no :-*
Pytlákpřed 318 dny
David: přesně tak
Vykukpřed 318 dny
Nejakej jouda bude rozhodovat, jak casto a jake funkce bude nekdo jinej pouzivat, tak to jo :D A jeste se ma potrebu chlubit v hospode, blb :D :D
Vykukpřed 318 dny
Prdlaku, nasel sis tady kamarada, stejnyho joudo jako jsi ty, gratuluju :D
Vykukpřed 317 dny
Chápu, že jste flustrovaný z vašich malých genitálií a vašeho nízkého IQ, ale nebojte talent se dědí ob generaci, takže vaše děti budou chytré a atraktivní...
Vykukpřed 328 dny, reagovat
Garmin Austin asi bude podobna traparna. Tam cekam amoled v kombinaci se solarem.
Prochypřed 326 dny, reagovat
Dej pokoj himl hergott
Vykukpřed 325 dny
To je na koho ty himle? Jako na mne? Blabol bez argumentu, bravo :))
petpřed 319 dny, reagovat
https://www.youtube.com/watch?v=dv5l3tVYl2o a jak přesnost měření, opět to bude slabota jako dosud všechny garminy ?!
Vykukpřed 317 dny
0
Jurapřed 304 dny, reagovat
dobry den uvazuji o koupi a nevim zda Fenix 7xPro nebo Vami testovany model co by jste doporuvil? diky Jura
Filip Debrecenyipřed 303 dny
Zdravím Juro, samozřejmě nejvíce jde hlavně o vaše preference co se týče hodinek. Z mého pohledu už Epix 2 Pro díky vybavenosti, výdrži baterie a AMOLED displeji (který já osobně si velmi pochvaluji) má smysl i proti Fenix 7 Pro :)
Laďapřed 302 dny, reagovat
Dodnes jsem se bez hodinek za 30.000 obešel, a určitě ještě obejdu.... ????
Dik Láďopřed 301 dny, reagovat
Ladiku diky
Martinpřed 290 dny, reagovat
Dobrý den, díky za super recenzi. Mám původní Epix 2 a chtěl bych se zeptat, zda nevíte, jestli v dalším Beta updatu přibudou nějaké funkce z nových Epix 2 Pro do původních Epix 2. Konkrétněji například ciferník z nových Epix 2 Pro, který vypadá fakt dobře. Ale úplně se mi kvůli tomu nechce dávat po roce znovu 27 tisíc :-) Předem díky za odpověď! Martin
Dominik Hokpřed 290 dny
Zdravím, Martine. Nějaké funkce se do starších Epix 2 PRO určitě dostanou, ale co se týče číselníků, tam bych spíše řekl, že ne. Číselníky si Garmin většinou vytváří exkluzivně pro modely, což chápu.
Petr Friedrichpřed 282 dny, reagovat
Dobrý den, prosím o informaci - když pustím na hodinkách Epix 2 Pro sdílení srdečního tepu do Garmin Edge 530, bude se tep snímat všemi senzory? Nebo bych pro snímání všemi senzory musel spustit aktivitu na hodinkách? Děkuji
Matěj Urbaczkapřed 281 dny
Zdravím, Petře, tep se snímá všemi senzory.:-) Zrovna používám stejné "kombo", jen mám nové Fenix 7X Pro.:-)
Petrpřed 281 dny
Moc děkuji za info. To je super, že to takto funguje. Petr
Tomáš T.před 255 dny, reagovat
Zdravím, došlo u nové PRO varianty k nějaké změně displeje a nebo je stále stejný, jako u původní varianty Epix 2?
Matěj Urbaczkapřed 254 dny
Zdravím, Tomáši, dosplej se zdá být stále stejný, jen přibyla možnost nočního osvětlení "Red Shift".
Tomáš Dvořákpřed 252 dny, reagovat
Ahoj. mám Epixe gen2 a chtěl jsem se zeptat, jestli jde nastavit u aplikace stálé podsvícení displeje. Tím myslím jas stále na maximum. Podařilo se minastavit pouze stále aktivní displej, ale po 8s nebo 15s zmenší jas na mimimum.
Matěj Urbaczkapřed 252 dny
Zdravím, Tomáši, pokud myslíte u sportovní aktivity, tak bohužel hodinky si vždy upraví jas, čímž šetří baterii, ať něco vydrží.:-)
Martin K.před 228 dny, reagovat
Dobrý den, nevíte, proč nelze v Epixu pro2 přehrát a ani v pořádku nahrát hudbu v mp4? Zkoušel jsem to přetáhnutím složky z PC nebo přes Garmin Express a bezvýsledně, někdy se složka zobrazila ale nepřehrála, nebo se zobrazila třeba jen jedna skladba z třiceti a taktéž nešla přehrát. Zkusil jsem i restart hodinek a poté obnovu továrního nastavení včetně odpojení od sluchátek, mobilu, a také odstranění zařízení z Garmin Expressu. Nic nepomohlo. Soubor typu WAV se přehrává bez obtíží. A mimochodem je běžné, aby se po zapnutí hodinek zobrazovala hláška k potvrzení, že nelze odemknout mapy? Posléze lze mapu otevřít a vidět ji? Moc děkuju za info.
Matěj Urbaczkapřed 227 dny
Zdravím, Martine, začnu od konce. Mapové podklady teď Garmin zlobí a pokud máte mapové podklady aktualizované a jedou v pohodě, tak bych se tím nestresoval. U hudby je zvláštní, že neberou formát mp4. Já hudbu v hodinkách nepoužívám, ale zkusil bych nahrát skladby do hodinek a jednoduše restartovat hodinky (vypnout a zapnout). U mnoha lidí to pomohlo.
Martin K.před 227 dny, reagovat
Děkuji Matěji za reakci. Bohužel ani vypnutí a zapnutí nepomáhá. Když už se tam nějaká hudba dostane, tak třeba hraje půl vteřiny. Vyzkoušeno na dvou druzích sluchátek. Nedokáže to přehrát žádný MP4 nebo M4A soubor. S mp3, wav nebo Spotify jsem problém nezaznamenal. Tak nevím. Je to na reklamaci?
Matěj Urbaczkapřed 227 dny
Zdravím ještě jednou, zasílám list přímo od Garminu, kdy ten mp4 formát je nově docela na hraně. Asi bych bohužel převedl konvertorem vše na klasické mp3. List of Compatible Audio Formats: .aac Advanced Audio Coding files1 .adts Audio Data Transport Stream file .m3u Multimedia playlist file .m3u8 Multimedia playlist file .m4a An audio-only .mp4 file used by Apple (The ALAC encoding is not supported.) .m4b Audiobook/podcast files2 .mp3 Standard non-DRM file format .pls Multimedia playlist file3 .wav Lossless, uncompressed, CD quality music files .wpl Windows Media Player playlist file3 .zpl Multimedia music or playlist file3
Martin K.před 227 dny, reagovat
Aha, tak to je podstatná informace. Garmin se chlubí v nabídce hodinek, že umí mp4 a přitom je umí jen na Applu. No co už, hodinky jsem si již koupil a kvůli tomuto je vracet nebudu, protože jsou jinak opravdu skvělé. Ale je to od Garminu pěkně zavádějící reklama, dost nefér vůči zákazníkům. Právě jsem čerstvě převedl pár mp4 na mp3 a frčí to krásně, ač tedy bohužel mp3 není tak kvalitní zvukový formát a jde to hned znát. Matěji, mockrát děkuji za tvůj čas, díky, díky. Ať se daří.
Michalpřed 213 dny, reagovat
Ahoj chlapi. Jak je to v praxi s tou výdrží baterie? Papírově to vypadá zajímavě. Hodinky budu primárně používat jako smart hodinky, navigace na kolo po lesích + mapy. Pokročilé sportovní funkce oxymetr, tréninky, měření spánku (když spím tak spím i bez hodinek) a pod. používat nebudu. Jinak mám ve výběru fenix 7x pro, u těch si ale dost dobře nedovedu představit čitelnost toho displeje. Na slunci prý OK, a co v šeru, místnosti? Dík
Matěj Urbaczkapřed 213 dny
Zdravím, Michale, výdrž baterie je pak stále ovlivněná dalšími faktory jako jas, použití právě mapových navigací, always on atp. Pokud používáte always on, hodinky vydrží okolo 11 dní, pokud ne, je potenciál se dostat na 20 - 25 dní.:-) Co se týče Fenixu, hodinky mají podsvícení, a tak se dají v místnosti nebo šeru přisvítit.:-) Doporučuju ale vidět naživo.:-)
Michalpřed 213 dny, reagovat
OK. Asi to tak dopadne, že si zajedu na výlet. Moc děkuji. Ten always on bych nepoužíval.
Matypřed 136 dny, reagovat
Ahoj, chtěl bych se zeptat jaké je za vás reálné porovnání výdrže baterie při aktivitě se zhasínacím displejem Epix 2 pro 47mm vůči Fenixum 7 47mm bez solárního hypu?
Dominik Hokpřed 135 dny
Zdravím, Maty. Upřímně, pokud Epix 2 bude zhasnutý a nebude často používat displej, tak pravděpodobně vydrží déle tento model. Pokud byste na hodinky koukal častěji a třeba měl puštěnou navigaci, kterou byste pravidelně kontroloval, je možné, že vydrží déle Fenix 7. Myslím, že hlavní rozdíl je to, že se to výdrž odvíjí od využívání při aktivitě. Ale upřímně, ať už pořídíte Epix nebo Fenix, oboje vydrží opravdu velice dlouho.
HINTpřed 84 dny, reagovat
Dobrý den chtěl jsem se zeptat jaký je rozdíl mezi epix 2 vs epix 2 pro? Díky
Matěj Urbaczkapřed 84 dny
Zdravím, HINTE. Největší rozdíl je snímač tepové frekvence a model PRO se dělá ve třech velikostech pouzdra (42, 47 a 51 mm) s vestavěnou LED svítilnou. Předchozí model se dělal pouze ve velikosti 47 mm bez svítilny.
HINTpřed 84 dny, reagovat
Díky za odpověď, za mě je svítilna velmi dobrá věc. Chci přecházet z AW na Garmin, ale nemohu se rozhodnout. Ve hře jsou Epix 2 pro, Foreruner 965 a nebo Venu 3
Michalpřed 79 dny, reagovat
Zdravím, rozhodujem sa medzi aw ultra 2 a epix 2 pro. Mám ale otázku, ktorá bude asi vtipná- ako zvládajú garminy Apple fitness a Health appku? Prenášajú sa aktivity do Apple aktivity bez problémov? Povedzme, ak som bol behať alebo dal výjazd na bicykli, zobrazí sa táto aktivita aj v aktivite v iPhone?
Filip Debrecenyipřed 78 dny
Dobrý den, ano. Pokud aplikaci povolíte oprávnění tak se data i aktivity přenesou do aplikace Apple Health. :)
Tomášpřed 78 dny
Používám epix 2 a propojení funguje, ale pokud se člověk více ponoří do garmin SW ( connect) tak nakonec uživatel zjistí, že je apple o dva kroky pozadu i když to na první pohled tak nevypadá, ale má vyjít nová apka tak uvidíme kam se posune grafické zpracování garminu.
Michal I.před 79 dny, reagovat
Zdravím- mám dotaz ohľadom aktivity kruhov pri používaní garminu: na garmin fóre som čítal, že mali problém s plnením Apple kruhov, najmä pohybu, teda kalórií… je toto už vyriešené? Viete povedať, ako sa plnia kruhy v iPhone pri používaní garminov? Mám seriózny záujem o epix 2 pro, ale toto je pre mňa vedomý nedostatok, ak sa to gsrminu stále nepodarilo vyladiť. Ďakujem
Dominik Hokpřed 78 dny
Zdravím, upřímně s tím nemám zkušenost, protože (ačkoliv mám iPhone) nepoužívám kroužky. Nicméně, našel jsem na fórech, že tento problém už byl vyřešen aktualizací a poslední problémy byly evidované před více než 1 rokem.
Johnnypřed 61 dny, reagovat
No ty epixy vypadají prostě super, jen nevím,jestli na moje menší zápěstí nejsou 51mm trochu moc,protože ta výdrž je obrovský rozdíl.. a víme tedy už jak to.dopadlo s EKG? venu3 je mají i v ČR..
Matěj Urbaczkapřed 59 dny
Zdravím, Johny. Záleží, jak jste zvyklý nosit hodinky. Také nemám zrovna velké zápěstí a Fenix 7X mi nevadí.:-) Co se týče EKG, tak u modelu PRO bude. Ale stejně jako u Venu 3 ještě pro ČR není spuštěná podpora.

Hodinky zmíněné v článku