» Blog » Garmin

Garmin Fenix 6 – Rozdíly ve variantách

Tagy: Průvodce výběrem | Garmin | Chytré

Dominik Hok | 23.7.2021 | 3 MIN | 1x komentář

PRO, 6S, Sapphire, 6X... Různých variant Garmin Fenix 6 je více než žížal po dešti. Proto jsme připravili tento krátký článek, který vám ve třech jednoduchých krocích odpoví na otázku: "Který Fenix je ten pravý pro mě?".

V těchto případech není nic užitečnějšího než tabulka:


základní verze
verze PRO
mapy + hudební přehrávač + Wi-Fi

průměr minerální sklo
safírové sklo
minerální sklo
solární dobíjení
minerální sklo safírové sklo minerální sklo
solární dobíjení
Fenix 6S
42 mm
6S Glass
prodej ukončen
6S Solar 6S PRO Glass 6S PRO Sapphire 6S PRO Solar
Fenix 6
47 mm
6 Glass
prodej ukončen 6 Solar 6 PRO Glass 6 PRO Sapphire 6 PRO Solar
Fenix 6X
51 mm
prodej ukončen
prodej ukončen prodej ukončen 6X PRO Glass 6X PRO Sapphire
6X PRO Solar

1. Vyberte si velikost: 6S, 6, 6X

Aby Fenixy sedly na zápěstí každému, Garmin se rozhodl vyrábět tři různé velikosti. Fenix 6S si díky průměru 42 mm najde své místo spíše na útlejších zápěstích a nejčastěji na tom dámském. Což je možná také důvod, proč se vyrábí v nejvíce barevných kombinacích.

Prostřední velikost Fenix 6 je unisexová. Nabízí se ve slušném množství barviček a sedne jak na pánské, tak (při troše štěstí) dámské zápěstí.

Kapitolou sám o sobě je pak největší z bratří – Fenix 6X. Sedne každému, komu nevadí větší hodinky anebo má prostě větší zápěstí.

Průměr pouzdra není jediný rozdíl. Rozdíl je také ve velikosti řemínku, velikosti displeje a co je hlavní – výdrži baterie.

  • Fenix 6S – 9 dní při standardním používání, 25 hodin se spuštěnou GPS
  • Fenix 6 – 14 dní při standardním používání, 36 hodin se spuštěnou GPS
  • Fenix 6X – 21 dní při standardním používání, 60 hodin se spuštěnou GPS

2. Vyberte si provedení: Minerál, safír, solar

Všechny velikosti pořídíte s dvěma typy skel – minerálním, nebo safírovým.

Modely se safírovým sklem poznáte jednoduše podle slovíčka "Sapphire" jak v názvu hodinek, tak třeba na dýnku. Jeho výhody? Je téměř nepoškrábatelné. Nevýhody? Je křehčí. Pokud tedy hodinkami zavádíte o futra, nemusíte se bát škrábance na sklíčku. Jestli s nimi ale spadnete třeba na kole, je pravděpodobné, že to přežije spíše minerální sklo s úpravou Corning Gorilla Glass.

Otázka je tedy spíše na vás. Jste často vystaveni možnému pádu či nárazu? Spíše sáhněte po minerálním skle. Těmto případům nejste skoro vůbec vystaveni a nechcete si hodinky poškrábat? Můžete s klidným srdcem sáhnout po safírové verzi.

No, anebo si kupte model s minerálním sklem a k tomu ochranné nalepovací sklo. Taky cesta.

Verze "Solar" má také minerální sklo, ale přesněji se nazývá Power Glass. Díky tomuto sklu a speciálnímu akumulátoru jsou pak hodinky solárně napájené.

Garmin jede na SOLAR: nově u Instinctů i Fenixů všech velikostí
10.7.2020 - Agáta Vřeská
Garmin jede na SOLAR: nově u Instinctů i Fenixů všech velikostí

Abych to trochu rozvedl, hodinky nejsou plně poháněné sluncem. U každého typu Fenixu 6 je solární akumulátor při dobrém přístupu světla (cca 50 000 luxů) schopný prodloužit výdrž baterie o 10 %.

Říkáte si, kdy konečně zmíním solárně napájenou verzi se safírovým sklem? To se bohužel nedočkáte, protože ta v řadě Fenix není. Ale mrkněte na Garmin Tactix Delta. Ten má safír i solar.

Garmin Tactix Delta recenze – Kdyby měly hodinky svaly, vypadají takto
1.7.2021 - Dominik Hok
Garmin Tactix Delta recenze – Kdyby měly hodinky svaly, vypadají takto

3. Vyberte si verzi: Základní nebo PRO

Verze PRO má oproti té základní navíc topografické mapy, hudební přehrávač a Wi-Fi. Tudíž, ve Fenixech 6 bez přízviska PRO (najdeme v názvu či na dýnku) tyto funkce nenajdeme. Krom tří výše vyjmenovaných vychytávek jsou PRO a základní verze úplně stejné.

Pokud pomrkáváte po jakémkoliv modelu se safírem nebo velikosti 6X, budete už to mít jednodušší. Základní verze těchto modelů už se nevyrábějí, a tak jsou všechny ve verzi PRO. V současnosti tedy v naší nabídce nenajdete verzi se safírovým sklíčkem či velikost 6X, která by neměla mapy, hudební přehrávač a Wi-Fi.

Abych to upravil na pravou míru, Wi-Fi tam není proto, abyste si najeli na internet a surfovali. Slouží k synchronizaci playlistů ze streamovacích služeb a k aktualizacím systému.

Vybrané modely jsou i v titanu

Zcela a jednoduše to znamená, že luneta, dýnko a spona hodinek jsou z titanu.

Největší výhodou titanu je antialergennost a lehkost. Titan je o polovinu lehčí než ocel, a tak titanová verze může být i o několik desítek gramů lehčí než ta ocelová.

Tak co, už se v tom orientujete trochu lépe? Pokud stále váháte, co v hodinkách vlastně potřebujete, položte si těchto 5 otázek:

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Romanpřed 649 dny, reagovat
Ano, vše jsem pochopil a rozhodl se pro verzi Pro. Titan. Solar. Velikost X. Takže jsem koupil Quatix 6x pro Solar titan/titan

Hodinky zmíněné v článku

Rozbalené, sleva 15%
9 342 Kč nedostupné