» Blog » Garmin

SOUBOJ: Garmin Fenix 6 vs. Garmin Fenix 7

Tagy: Souboj | Garmin | Chytré

Matěj Urbaczka | 24.1.2022 | 6 MIN | 64x komentář

Když se v ringu potkají dva titáni, nikdy není jisté, jak to dopadne. Vzpomeňte na Rockyho a Apolla. Garmin Fenix 6 versus Garmin Fenix 7 bude totiž podobně vyrovnaný souboj.

Když vyšel model Fenix 6, spousta odborníků se shodovala, že už snad další generaci nepůjde nijak vyšperkovat. Šestky měly spousty (možná všechny) předpony "NEJ", které můžeme říct ve spojitosti s outdoorovými chytrými hodinkami. Něco ale sedmičky přece jen přidaly a tak začnu rozdíly, které bijou přímo do očí:

  • Mírná úprava designu
  • Kombinovaný displej – dotek i tlačítka
  • Senzorová výbava
  • Výdrž baterie
  • TopoActive mapy
  • Materiál sklíčka

Garmin Fenix 6 recenze - jednička mezi outdoorovými hodinkami
25.9.2020 - Dominik Hok
Garmin Fenix 6 recenze - jednička mezi outdoorovými hodinkami

Garmin Fenix 7 – Průvodce výběrem
8.8.2022 - Dominik Hok
Garmin Fenix 7 – Průvodce výběrem

Design a zpracování

Konečně jsme se dočkali nějakých změn i na designu hodinek. Sice nijak radikálních, ale aspoň něco. Největší změna pro všechny velikosti, které mimochodem zůstaly stejné, je pokrytí nožek ocelí či titanem. S tímto přišel na trh i Polar u modelu Grit X Pro. U dvou největších, standardní a velikosti X, jsou pak v nožkách umístěny šroubky, které kdysi bývaly přímo v lunetě. Čistější vzhled je rozhodně něco, po čem uživatelé Fenixů prahli dlouho.

Vlevo Fenix 6 a napravo Fenix 7

Vlevo Fenix 6 a napravo Fenix 7

Neviditelná změna pak nastala u všech tlačítek. U šestek mělo pouze jedno tlačítko (vlevo nahoře) takzvaný chránič neboli těsnění proti nechtěnému zmáčknutí při aktivitě. U sedmé generace jsou tímto chráničem osazena všechna tlačítka, a tak se nemusíme bát nějakého nechtěného pozastavení tréninku bundou či jakýmkoliv jiným pohybem. Hlavní tlačítko na nové generaci má pak po stranách takové mini hradbičky. Buď je to na dizajn anebo to má taky zabraňovat zmáčknutí. Kdo ví...

Poslední změnou (k horšímu vzhledově a lepšímu funkčně) je solární prstenec okolo displeje. Vzrostl totiž o 54 % oproti minulému. Ale co si budeme, větší baterku chceme všichni.

Pokud se budeme bavit o váze, žádný markantní rozdíl nenajdeme. Liší se to plus mínus o 3 g. A to doslova. Velikost S je o 3 g těžší, prostřední jsou o 3 g lehčí a největší jsou zase o 3 g těžší.

Největším lákadlem je kombinovaný displej

Kombinovaný displej je bezesporu největším rozdílem a také lákadlem oproti minulé generaci. Ovládat Fenixy dotykem je odvěký sen spousty lidí, který byl teď Garminem vyslyšen. Tlačítka nemají chybu, to rozhodně ne, ale je fakt, že například mapy se budou ovládat lépe dotykem. A největší peckou je, že pokud chcete ovládat dotykem jen mapu, tak můžete. Stará klasika v podobě pěti mechanických tlačítek totiž zůstává. Bylo super mít na šestkách mapy, ale s tou ovladatelností to byla hrůza, kterou teď Garmin konečně a asi nadobro vyřešil.

Potka od recenzenta DC Rainmakera, https://www.dcrainmaker.com/

Fotka od recenzenta DC Rainmakera.

Také se domnívám, že například v souboji o rychlejší zadání pinu u Garmin Pay bude dotyk asi rychlejší. S možností všemošných zkratek byly i šestky geniálním přístrojem, ale tím, že si můžete nastavit co chcete dotykem ovládat a co ne, nemusíte mít strach, že by vás dotek nějak omezoval.

Senzorová výbava v čele s Multi-GNSS a Elevate 4

Ne, nesnažím se vám nadávat v řeči mimozemské civilizace. Multi-GNSS je přijímač, který dokáže snímat vícero navigačních systémů najednou a také hned na několika frekvencích. Pro vás to znamená, že se zpřesní výkres trasy, tempa a ostatních metrik s GPS spojenou natolik, že vás to bude až štvát, jak moc jste dobří nebo špatní.:-)

Fotka vypůjčena z https://www.androidauthority.com/

Fotka vypůjčena z https://www.androidauthority.com/

Elevate 4 je nejnovější snímač tepové frekvence, který už jsme mohli vidět na modelu Garmin Venu 2, Venu 2 Plus a také na Forerunner 945 LTE, který se bohužel v ČR moc neohřál. Tenhle tepák je prostě bomba. Asi jsem neviděl přesnější snímač, který by fungoval i na mokré a zmrzlé ruce téměř dokonale. Ve srovnání se starší generací je nový snímač o hodně lepší a stojí za to ho mít. Kromě toho je trošku vystouplejší než předešlý, což je asi jediná věc, která by mohla některým vadit.

Rozdílem ve snímači je také materiál krytu snímače. U staré generace se používal polymer, který šlo lehce poškrábat, a pak snímač nemusel fungovat úplně ideálně. Sedmičky teď používají sklo, které by mělo být více rezistentní proti poškrábání.

Garmin Venu 2 recenze – Nejlepší chytré hodinky do 10 000 Kč?
9.6.2021 - Dominik Hok
Garmin Venu 2 recenze – Nejlepší chytré hodinky do 10 000 Kč?

Baterie jako žádná jiná

Kdysi i model Fenix 6 měl přízvisko "nej", co se baterky týče. Pak mu jej sebral model Enduro a nakonec to završila značka Coros s modelem Vertix 2, který utekl všem a asi i na dost dlouho. Ale sedmičky jsou výdrží prostě hodně daleko, což potvrzuje tabulka a srovnání s modelem Fenix 6. A ruku na srdce, kdo by běžel více než 122 hodin.:-)

Čísla v závorce znamenají výdrž solárního modelu při dobrém přístupu světla.

Garmin Fenix 6S/Fenix 7S Garmin Fenix 6/Fenix 7 Garmin Fenix 6X/7X
V režimu smartwatche
9 (10,5) dní / 11 (14) dní
14 (16) dní / 18 (22) dní
21 (24) dní / 28 (37) dní
Úsporný režim
34 (59) dní / 38 (87) dní
48 (80) dní / 57(173) dní
80 (120) dní / 90 dní (1+ rok)
Příjem signálu GPS
25 (28) hod. / 37 (46 ) hod. 36 (40) hod. / 57 (73) hod.
60 (66) hod. / 89 (122) hod.
Příjem všech satelitů
– / 26 hod. (30) hod. – / 40 (48) hod.
– / 63 (77) hod.
Příjem všech satelitů (multi-frequency)
– / 15 (16) hod. – / 23 (26) hod.
– / 36 (41) hod.
Příjem všech satelitů + hudba
– / 7 hod. – / 10 hod.
– / 16 hod.
GPS (režim max. úspory)
50 (64) hod. / 90 (162) hod.
72 (93) hod. / 136 (289) hod. 120 (140) hod. / 213 (578) hod.

Topomapy. Topomapy celého světa

Topografické mapy celého světa. Garmin mapy nazývá jako TopoActive. Zezačátku tyto mapy stály docela slušný obnos peněz, ale s novým modelem je vše jinak. Sedmičky mají velkou výhodu v tom, že mapy můžete spravovat a stahovat přímo v hodinkách. Tohle je od Garminu jeden z nejlepších kroků, který podnikl.

"Obsahuje sítě ulic i cest v terénu s možností vytváření tras, mezinárodní hranice, vodní cesty, přírodní oblasti i oblasti využití půdy, historické památky, letiště, budovy apod. Lze zobrazit tisíc bodů zájmu pro celý kontinent včetně obchodů, restaurací a barů, parkovišť, škol a univerzit a ubytovacích zařízení." Převzato z garmin.com

Kolega Dominik se vyjádřil takto:

"Je to pohodlné a konečně to koreluje s dnešní dobou. Kdyby to šlo kdysi alespoň přes telefon, ale připojovat hodinky k počítači..."

Safír v kombinaci se solarem

Ano, i tohle už je na Fenixech možné. Vychytávka, kterou znal jen model Tactix Delta Pro Solar Saphire, už je konečně i na vlajkové lodi Fenix. Sedmá řada se tímto dlouhým přízviskem "Pro Solar Saphire" konečně může pyšnit také. Ano, je to paráda, ale tak trošku mi chybí u nové řady možnost safírového sklíčka bez solaru, kterou právě šestky nabízí.

Funkční rozdíly

Nová řada s sebou vždy přináší nové funkce. Pro sedmičky toto platí dvojnásob. Od A po Z nabušený sporttester, který novými funkemi válcuje nejen šestky, ale i další výrobce chytrých hodinek nebo sporttesterů.

V kostce se dá říct, že rozdíly jsou následující:

  • funkce "Real-time Stamina"
  • funkce "Up Ahead"
  • LED svítilna u modelu X
  • příjem ze všech navigačních systémů najednou (+ dvoupásmový příjem)
  • Connect IQ přímo v hodinkách

Pokud se o těchto funkcích chcete dozvědět více, doporučuji přečíst tento článek:

Garmin Fenix 7 recenze – Já jsem Fenix 7 a kdo je víc?
8.3.2022 - Dominik Hok
Garmin Fenix 7 recenze – Já jsem Fenix 7 a kdo je víc?

Na začátku si člověk vlastně ani neuvědomí, kolik funkcí je tam navíc a jak to může ulehčit sportovcův život. Vážně, ani já jsem po prvním přečtení parametrů nevěřil, že by ty hodinky mohly přinést něco nového. Ale mýlil jsem se. Novinky jsou vážně podstatné a pokud jste zapálený sportovec, tak mají velkou váhu v budoucím výkonu.

A vítezem se stává

Tento "mač" byl vážně něco. Je jednoduše fakt, že Fenix 6 je stále perspektivní model, který stojí za to! A upřímně, i v konkurenci sedmiček, koupě starší generace vám stejně udělá úsměv na tváři. Dlouhá výdrž baterie, outdoorové a městské funkce, úžasný design. Tohle by mohla být definice modelu Fenix 6.

Oproti tomu Fenix 7 je mladší a dravější model, který si vzal to nejlepší ze staršího brášky a ještě to vylepšil. Z největších pecek je tady pak vylepšená citlivost GPS, nový snímač tepové frekvence, funkce "Real-time Stamina" a mnoho dalších.

Spousty lidí již spustilo na barazech akci alá "zbavím se šestek a čekám na koupi nových sedmiček.". A jak jste na tom vy? Myslíte, že nové funkce jsou tak podstatné, abyste vyměnili za novou řadu? Rád si přečtu vaše názory v komentářích.:-)

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Pavelpřed 816 dny, reagovat
Dobrý den, u Fénixu 6 se dost řešilo srovnání antireflexních vlastností sklíčka Gorilla a safíru. Psalo se, že se safírem jsou údaje na displeji hůře čitelné, protože má více odlesků. Můžete uvést toto srovnání pro Fénix 7? Zlepšily se u F7 antireflexní vlastnosti safírového sklíčka? Děkuji.
Dominik Hokpřed 816 dny
Zdravím, zaměříme se na to a dáme pak vědět. :)
Tondapřed 816 dny, reagovat
Dobrý den, velikost displeje je 1.4" plus solární kroužek nebo včetně a tudíž je displej menší? Děkuji
Dominik Hokpřed 815 dny
Zdravím, čistě jen displej. :)
Jirkapřed 816 dny, reagovat
Ahoj. Mám objednáno. Píšete že prodej odstartuje asi 10.2.? Může to být i dřív. Díky za info
Dominik Hokpřed 815 dny
Zdravím, může se stát, že to bude i dřív, ale nic nemůžeme slíbit. :/
Honzapřed 815 dny, reagovat
Můžete v rámci budoucí recenze důkladně prověřit zlepšení přesnosti a rychlosti získání signálu na zelenou barvu GPS oproti F6? Zajímalo by mne, zda je rozdíl opravdu tak zásadní, jak tvrdí Garmin. Díky.
Dominik Hokpřed 815 dny
Zdravím, určitě můžeme, ale bude se to těžko porovnávat, protože GPS načítá rychleji v polohách, které zná (už se tam někdy GPS načítala). Také to ovlivňují budovy okolo aj. Ale zkusíme promyslet, jak to udělat. :)
Josefpřed 609 dny
mrkni tady: https://www.youtube.com/watch?v=Kn96cza2BZE
Honzapřed 815 dny, reagovat
Ten elevate 4 nevím, jestli je taková změna k lepšímu. Viděl 2 recenze Venu 2 + a při srovnání s jinými zařízeními měly pár dost haluz výkyvů při HR. A mimochodem při monitoringu spánku byly dost mimo, porazil je i Vivomove sport, což bylo zajímavé :)
Davidpřed 808 dny
Přesně tak, možná jste koukal na tohle: https://www.youtube.com/watch?v=Ka9LXKQy-fQ&t=966s K tomu není co dodat snad jen, že je ostuda, že u takto brutal drahých hodinek jsou senzory tak mimo i v porovnání s daleko levnějším produktem Garminu, resp. jaktože Apple metriku má zmáknutou a 1čka ve Sportwatch oboru Garmin ne, a to jsem Garminovec, i když mně Fenix 2 a 3 shořely po ca 3-4 letech, tak mi Ježíšek donesl 6tky. Tak se Garmine víc snaž, ať výkon dožene cenu. Protože jak pak naměřená data spánek/tepy/VO2max číst, když jsou o 10tky % mimo ,,,
Petrpřed 815 dny, reagovat
Dobrý den, jak Fenix 6 tak Fenix 7 mají 1,3" displej tedy měli by mít tak velkou zobrazovací plochu. Otázkou je zdali Fenix 7 má celou zobrazovací plochu 1,3" a nebo díky tomu, že do ní zasahuje prstenec solaru je menší? Děkuji
Dominik Hokpřed 815 dny
Zdravím, u velikosti se bavíme skutečně o displeji. Ne o celé ploše. Tudíž displej má 1,3 palce stejně jako předchozí generace.
Radekpřed 802 dny
Garmin Fenix 6, ma u verze solar mensi display prave o sirku solarniho prstence. V parametrech se to nedoctete, u obou verzi (jak solar , tak bez) je display stejne veliky, V praxi je verze se solarnim nabijenim mensi.. predpokladam, ze u fenix 7 to bude jeste podstatnejsi rozdil, a opet v parametrech je rozmer stejny...mozna ze i je display stejny, jen je schovany pod solarnim krouzkem
Dominik Hokpřed 801 dny
Zdravím, toto upřímně není pravda. Fenix 6 se solarem má černou plochu okolo displeje zuženou a zbytek prostoru využili pro zabudování solárního prstence. Oproti tomu verze bez solaru má větší černý rámeček okolo displeje. Velikosti displeje jsou pak naprosto totožné. Sám jsem si to teď ověřil a displeje jsem změřil. Porovnával jsem Fenix 6X PRO a 6X PRO Solar.
Radekpřed 801 dny
Dekuji moc za upresneni!
Honzapřed 815 dny, reagovat
Ještě jsem četl v diskuzi, že kvůli kombinaci safíru, dotykové a solární vrstvy je display bez podsvícení velmi mdlý, oproti F6 prý znatelně. Porovnáte :) Díky
Dominik Hokpřed 814 dny
Pak na to mrkneme. :)
Honzapřed 815 dny, reagovat
Včera měl na ruce Epix. Zvyklý na Tactix se mi zdály až maličké. Takový téměř šperk, který se nechtěným zavaděním o něco zničí. Tactixy odolávají nárazům i pádům spolehlivě :) Hlavně ale s always on a pravidelným využíváním jako sport tester, notifikacím, sledování spánku, saturaci a nedej bože poslouchání muziky jsou ty hodinky k ničemu. Baterie se vycucne raz dva a časté dobíjení ji svědčit moc nebude. Bez always on vydrží samozřejmě déle, ale zázrak to zřejmě taky nebude.
Roman Palipřed 811 dny, reagovat
Zdravím. Chtěl bych se zeptat,v čem se liší Garmin Fenix 7x a Fenix 7x safír. Jestli je to jen safír sklíčko, nebo i něco jiného. Je mi 55let a zrak už je horší, proto přemýšlím právě bez safíru. Děkuji
Dominik Hokpřed 810 dny
Zdravím, Romane. Pokud se nepletu, tak verze 7X se dělá pouze se safírem.
premapřed 809 dny
Ahoj, rozdíl mezi 7X solar a 7X sapphire je poměrně zásadní. Jednak verze BEZ safíru má menší pamět 16GB vs 32GB a hlavně NEMÁ multiband GPS. Tj přesnost GPS (jasně, zároveň to žere víc baterku, ale je to věc, která je navíc oproti 6X). Pokud chceš 7X, tak jedině v safíru. Jinak já osobně doporučuji 6X v safíru, protože jsou stejně velké a za skoro poloviční cenu. A to, že nemají světlo (stejně se s tím nedá běhat), nebo multiband, není zas tak zásadní, alespoň pro mě. 6X a 7X mají stejně velký display, tj. žádná změna s verzí 7X. 7X solar - 22tis, 7X safír 24.5tis, 6X safír 15.
Tomášpřed 806 dny, reagovat
Dobrý den,v článku se mluví o Multi-GNSS. Má tento multiband i základní Fenix7 a nebo je tento systém až ve Fenix 7X. Je to možné někde zjistit? A pokud to základní sedmičky nemají,tak to u nich asi s přesností GPS v porovnání s Fénix 6 nebude zase tak slavné? Nebo i v sedmičkách je nový GPS chip,který je sám o sobě přesnější?
Matěj Urbaczkapřed 806 dny
Zdravím, Tomáši, multi-GNSS mají bohužel jen vyšší verze Saphire Solar. Klasická verze tuto možnost nemá, ale i když jen zapnete snímání všemi pozičními satelity je vykreslení trasy, tempo a rychlost načítání o level výše.:-)
Tomášpřed 806 dny
Moc díky za odpověď. Řeším klasické dilema,jestli koupit 6X pro a nebo si připlatit,ale finanční možností jsou maximálně na základní sedmičky. Takže hledám ty důvody,proč jít do novějšího modelu :-)
Rony Grazypřed 799 dny, reagovat
Zdravím Borce. Chtěl bych vědět jak se na Garmin Fenix 7x měří trénink v posilovně a jestli se musí zadávat cviky atd nebo dělají hodinky vše sami. Tedy zadám fitness a jde se na to. Díky
Dominik Hokpřed 796 dny
Zdravím, Rony. Jsou dvě cesty. Buďto se dá nadefinovat přímo trénink, kde se dají nastavit určité typy cvičení. Nebo se dá spustit obecný monitoring cvičení a hodinky jsou na základě pohybu ruky schopné určovat počet opakování. Z toho důvodu to ale třeba dřepy počítat neumí. K záznamu dalšího cviku se vždy přesuneš tlačítkem "Back".
Majopřed 798 dny, reagovat
Zdravim.Oplati sa mi vymeniť garmin fenix 6x pro saphire za fenix 7??
Dominik Hokpřed 796 dny
Zdravím, Majo. Tohle rozhodnutí je na vás a měl k tomu dopomoct tento článek. :)
Romanpřed 798 dny, reagovat
Chtěl bych vědět, jak se měří aktivita síla, nebo-li silový fitness s činkami na Garmin Fenix 7x. Protože u mích chytrých hodinkách to vypočítává z tep, frekvence a protože se tep. frekvence nějak aktivně nezvedne, tak po hodině se v podstatě flákání. Děkuji za zpětnou vazbu
Dominik Hokpřed 796 dny
Zdravím, Romane. Spalované kalorie se vypočítávají z tepové frekvence. Hodinky jsou ale schopné zaznamenat počet zdvihů činky na základě pohybu vaší ruky. K dalšímu opakování se pak přesunete stiskem tlačítka "BACK". Obecně ale pro posilování nedává sledování tepové frekvence moc smysl.
Ivíkpřed 795 dny, reagovat
Dobrý den, prosím o radu. Chci si koupit hodinky Garmin Fenix, ale pořád si nejsem jistá, zda-li Fenix S6 nebo Fenix S7. Vím, že S7 mají jen 12Gb a S6 mají 32 GB. Je zapotřebí mít u hodinek aspoň 32Gb nebo stačí i 12 Gb?
Dominik Hokpřed 794 dny
Zdravím, záleží na co to potřebujete. Velká paměť se hodí hlavně na mapy, aplikace a hudbu. Záleží tedy na vás, jestli budete chtít podrobné mapy více koutů světa a třeba do hodinek nahrávat hodně hudby. Nicméně, i Fenix 7S má paměť 32 GB, pokud si pořídíte verzi Sapphire.
Majopřed 794 dny, reagovat
Chcem sa spitat stoja este zato tie Garmin fenix 6x pro saphirre ked už vyšli tie 7?????????????
Matěj Urbaczkapřed 793 dny
Zdravím, hodinky Garmin Fenix 6X za to určitě stojí, ale Fenix 7X je výkonnější, má větší výdrž baterie a je o hodně přesnější co se GPS týče.
Jiřípřed 794 dny, reagovat
Dobrý den, jsem na vážkách, původně jsem chtěl Fenixy 7x dokonce je mám u Vás objednané, ale tím že stále nejsou četl nějaké recenze atd. a celkem už má hodně lidí problémy s tlačítky a už i na naších forech četl, že je reklamují, ale mezi tím se mi začali líbit Tactixy s páskem . A nyní jsem na važkách jestli F7 x Tactixy - kromě těch pár funkcí je tam takový velký vykonostní skok, třeba v čitelnosti displeje atd . Dík za radu a něco u Vás jistě koupím jen zvažují které.
Matěj Urbaczkapřed 793 dny
Zdravím, prozatím z osobního testování mi Fenix 7X funguje skvěle a nemám žádné problémy co se týče tlačítek atp. Čitelnost displeje je u hodinek skvělá a jednoduše, hodinky jsou o několik levelů jinde, než byly šestky anebo Tactixy.:-)
Erikpřed 793 dny, reagovat
Zdravím, a víte už konkrétně, zda-li budou 7X Sapphire Solar Black DLC Titanium / Black Band 9.3. skutečně u vás k dispozici? Zatím se jen 2x posunul termín. To čekání je...umorný je slabý slovo;-/))
Matěj Urbaczkapřed 792 dny
Zdravím Eriku, bohužel to s jistotou říct nemůžeme. Informace na webu jsou ale vždy ty nejčerstvější, které máme.:-)
Petrpřed 792 dny, reagovat
Dobrý den, když už jsme u těch termínů, platí termín 25.2. pro https://www.hodinky-365.cz/garmin-fenix-7-sapphire-solar-titanium-brown-leather-band-nahradni-silikonovy-remi Děkuji
Dominik Hokpřed 789 dny
Zdravím, Petře. Informace upravujeme podle datumů, které na své interní stránky nahrává Garmin. Budeme doufat, že termín platí, ale pokud to Garmin ještě protáhne, nic s tím neuděláme. :(
Marianpřed 791 dny, reagovat
Zdravim aly je rozdiel v garmin fenix 7x a 7??
Dominik Hokpřed 789 dny
Zdravím, hlavně ve velikosti pouzdra, velikosti displeje, výdrži baterie a ve svítilně (tu má pouze Fenix 7X).
Marianpřed 791 dny, reagovat
Na Sk Stranke jeden napisal:: Pekne!! Čím dlhšie mám svoje Fenixy 6X PRO tým viac som s nimi spokojný a stále objavujem nové a nové funkcie... Tá architektúra na ktorej to Garmin vystaval je výborná a Fenix7 to doťahuje k dokonalosti ...je dobré , že Garmin zvolili cestu evolúcie a nie revolúcie , prevzal to dobré , opravil neduhy a nakoniec pridal celkom veľkú porciu noviniek . Nezabúdajme , že všetky Fenixy 7 majú deaktivované EKG pretože proces schvaľovania ešte neskončil ( u Samsungu to trvalo rok ) . Veľmi by ma potešilo ak by Garmin vypustil Fenix 7X Non Solar ( a najlepšie bez Zafíru ) , pretože ten displej trpí tou solárnou vrstvou. V novej verzii navyše Garmin úplne vydelil model 7X od ostatných. Zatiaľ čo Fenix 6X bol len veľký brat s Wifi a mapami tak 7X je úplne iná trieda . Tá LEDKA a multi GNSS ( myslím , že aj DLC úprava ) ho vydelili ako samostatnú triedu . 32GB tiež nemuselo byť exklusive...nové Fenixy sú väčšie ( ak sa poriadne pozriete na fotku z boku , tak je to pekne vidno ) , tie nožičky musia byť väčšie pretože tam sú skrutky, lunetka je štíhlejšia , aby tam narvali ten väčší solar....no každopádne článok fajn , ale porovnať 6-tku so 7-čkou....ale s čím porovnáš keď niet s čím...kráľ ostal kráľom a panuje daľej .
Dita Kosákovápřed 790 dny, reagovat
Ahoj, potřebuji Garminy ( 6 pro nebo 7) na ženskou ruku. Myslela jsem, že zvolím 7s, ale teď váhám. Už jen kvůli výdrži baterie. Jezdím dlouhé trasy na koloběžce. Má to smysl nad tím takhle přemýšlet a nejsou čisté 7 trochu moc velké? Dík Dita
Filip Debrecenyipřed 789 dny
Zdravím Dito, samozřejmě vše se odvíjí od velikosti Vašeho zápěstí. I prostřední verze Fénixů může padnout na dámské zápěstí. Nejlepší možností je určitě hodinky vyzkoušet a zvážit, s kterou variantou se cítite nejlépe. Každopádně bych nezahazoval ani variantu velikosti modelu 7.
Marianpřed 767 dny, reagovat
Zdravim.Je čierna farba pekna na tych garmin fenix 7?
Dominik Hokpřed 767 dny
Zdravím, osobně bych řekl spíše hodně tmavě šedá. :)
Majopřed 767 dny, reagovat
Ale tak za 800 eur tiež zle nevyzeraju nie?????????
Dominik Hokpřed 766 dny
Vůbec ne. :)
Mirekpřed 747 dny, reagovat
Zdravím, jaký je prosím rozdíl mezi Fenix 7X PRO Sapphire Solar a Fenix 7S PRO Sapphire solar. Moc díky za odpověď. M.
Matěj Urbaczkapřed 746 dny
Zdravím Mirku, funkčně není rozdíl vůbec žádný. Model 7X má větší baterii, displej a svítilnu.:-)
Mirekpřed 746 dny, reagovat
Díky moc za odpověď a ještě bych se chtěl zeptat, jestli mají vylepšené GPS pouze modely Fénix 7 Pro Sapphire, titan, solar? Zvažuji ještě model Fénix 7 Pro bez Sapphire a bez solaru Díky moc. M. J.
Matěj Urbaczkapřed 739 dny
Zdravím Mirku, omlouvám se za pozdní odpověď. Měli jsme s kolegou oba dovolenou.:-) GPS mají vylepšenou všechny modely Garmin Fenix 7.:-) Takže i varianta bez safíru a solaru.:-)
Mirekpřed 739 dny, reagovat
Ahoj Matěji, díky moc za info. Čím víc informací zjišťuju, tím se ty nůžky rozevírají... :) Jaký je tvůj názor ještě na model Epix2? Má krom Amoled displeje ještě nějaké významné plusy oproti Fenixu7 safir,titan? Moc díky za názor. M.
Matěj Urbaczkapřed 738 dny
Zdravím Mirku, nemají.:-) Mají jen zmiňovaný AMOLED a kratší výdrž baterie. Já jsem si na Epixy nezvykl. Ale bude to z důvodu, že mám už tak dlouho transflektivní displej a jsem tak trošku konzerva.:-)
Štefan Nugettapřed 730 dny, reagovat
Bude mít někdy F7 možnost textové odpovědi na zprávu? Za ty peníze a 3 roky nekonečného čekání, vzhledem k touchscreenu, bych tuto funkci čekal - Garmin o F7/Epix tvrdí že jsou to chytré sportovní hodinky, ale za ty roky moc chytrosti nepobral.
Filip Debrecenyipřed 730 dny
Dobrý den Štefane, tato otázka je vhodná spíše na vývojáře Garminu, nikoliv na nás. Snad se jednoho dne dočkáme. :)
Víťapřed 546 dny, reagovat
Chtěl bych poprosit o radu, vyplatí se jít do Fenix 6 Pro, nebo rovnou do Fenix 7? U šestek se mi líbí více černá barva, naproti u 7ček zase dotikovej displej. Děkuji za typ.
Matěj Urbaczkapřed 544 dny
Zdravím Víťo, za mě se vyplatí jít už do Sedmiček. Hodinky dostávají nové a nové aktualizace, na které Šestky už nedosáhnou. Ze snímačového hlediska mají také smysl spíše Sedmičky díky novému snímači tepové frekvence i GPS.
Štefanpřed 528 dny, reagovat
Dobrý den, máte někde porovnání Garming forunner 255 vs Fenix 6 Pro? Které funkce jsou jiné, či lepší? Děkuji.
Matěj Urbaczkapřed 528 dny
Zdravím, Štefane, tyto dvoje hodinky jsme neporovnávali mezi sebou. Hodinky mají velice podobné funkce i výdrž baterie. Největší rozdíl je tedy v mapových podkladech, času na GPS a odolnosti.
Galina Ahlerspřed 517 dny, reagovat
Dobrý den, chtěla jsem se přeptat. Nacházím hodinky Fénix 7X PRO Sapphire Solar a Fenix 7X Sapphire Solar. Jsou to ty samé, jen jiné označení, nebo je tam nějaký rozdíl? Dodala bych, že žiji v Dánsku a Fénix 7X PRO Sapphire Solar tu prostě nemůžu najít. Děkuji za odpověď GA
Matěj Urbaczkapřed 516 dny
Dobrý den, 7X PRO a 7X jsou stejné hodinky.:-) Je to tak, že český trh si žádá přízvisko PRO, a tak ho často najdete na českých webech.:-))

Hodinky zmíněné v článku

12 290 Kč (doručíme do 29.4.)
Zobrazit další