» Blog » Garmin

Garmin Forerunner 255/255S recenze – Sportovní nálož střední třídy

Tagy: Recenze | Garmin | Chytré

Dominik Hok | 1.6.2022 | 10 MIN | 105x komentář

Forerunner 255 – tohle jsou nejlepší chytré sportovní hodinky do 10 000 Kč. Je to informace s kterou si vystačíte? Že ne? Tak vydrží 14 dní, mají navigaci po křivce, bezkontaktní placení a tolik tréninkových funkcí, že by se i sportovní kanonýr Coros mohl začít stydět.

Řeknu to hned na začátek. Forerunner 255 (FR 255) se moc povedl a už ani nevidím důvod, proč pořídit Forerunner 745, který je vyšší, ale starší model. Každopádně se jednalo o jedny z nejlepších běžeckých hodinek střední třídy. Teď tento titul přebírá FR 255.

Garmin Forerunner 745: Sporttester s téměř dokonalým záznamem trasy
30.9.2020 - Dominik Hok
Garmin Forerunner 745: Sporttester s téměř dokonalým záznamem trasy

Když to vezmu tak nějak obecně, FR 255 se hrozně posunul v analýze tréninku, jestli nedochází k přetrénování, jaká je reakce našeho těla na trénink, jak zdařile regenerujeme v noci a jak podle toho upravit náš trénink. Hlavně k tomu používá variabilitu srdečního tepu (HRV), což je hodnota, která se v poslední době hodně posouvá do popředí. Na stejném principu je postavený třeba konkurenční mySassy.

VŠE NA TÉMA: Snímač tepové frekvence a jak vám může pomoci
23.11.2020 - Dominik Hok
VŠE NA TÉMA: Snímač tepové frekvence a jak vám může pomoci

7 990 Kč (doručíme do 6.5.)

Žhavé novinky u FR 255:

  • dva průměry pouzdra – 45,6 a 41 mm
  • skoro dvojnásobná výdrž baterie oproti předchozí generaci
  • nový snímač tepovky
  • nový multifrekvenční přijímač GPS
  • bezkontaktní placení Garmin Pay
  • ranní reporty – shrnutí spánku, HRV (variability srdečního tepu), stavu tréninku a doporučený trénink pro dnešní trénink
  • detailní analýza chování HRV v noci
  • navigace po křivce
  • barometr a gyroskop
  • podpora měření wattů při tréninku

FR 255 se zavděčí mužům i ženám

Popravdě udělat dvě velikosti byl velice chytrý krok. Pro chlapy tyto hodinky byly prostě moc malé. Naopak, pro ženu s útlým zápěstím, mohly být trochu velké.

SOUBOJ: Garmin Forerunner 255 vs. Forerunner 265
16.3.2023 - Dominik Hok
SOUBOJ: Garmin Forerunner 255 vs. Forerunner 265

Forerunner 255 má průměr 45,6 mm a tloušťku 12,9 mm. S touto velikostí mají blíže spíše k vyššímu modelu FR 955, což je jen dobře. Nechcete si připlácet za FR 955, ale vyhovuje vám jejich velikost? Tady je FR 255.

Výstřižek z naší videorecenze, když jsem natáčel na Valašškém hrbu. :)

Výstřižek z naší videorecenze, když jsem natáčel na Valašškém hrbu. :) Ideální velikost, že?

Garmin Forerunner 955 recenze – Spokojí se jen s tím nejlepším
1.6.2022 - Matěj Urbaczka
Garmin Forerunner 955 recenze – Spokojí se jen s tím nejlepším

Oproti tomu FR 255S zhubl na průměr 41 mm a tloušťku 12,4 mm. Díky tomuto se stávají snad úplně prvními ryze dámskými multisportovními hodinkami. Dal se za ně považovat FR 745, ale ten byl spíše unisexový.

Garmin Forerunner 245
Garmin Forerunner 255S
Garmin Forerunner 255
Garmin Forerunner 955
Průměr pouzdra 42,3 mm 41 mm 45,6 mm 46,7 mm
Výška pouzdra 12,2 mm
12,4 mm
12,9 mm
14,4 mm
Šířka řemínku 20 mm 18 mm 22 mm 22 mm
Velikost displeje 1,1" 1,1" 1,3" 1,3"
Rozlišení displeje 240 x 240 px 218 x 218 px 260 x 260 px 260 x 260 px
Hmotnost
38,5 g
39 g
49 g
53 g

Obvod hodinek lemuje barevná linka, která hodinkám dodává takový sportovní šmrnc. Poprvé jsme ji našli u triatlonové edice FR 945.

Zároveň na lunetě přibyly drážky u tlačítek. Tlačítko "START" je jako již tradičně barevně zbarvené podle toho, jakou barevnou kombinaci jste zvolili. Jako jediné má toto tlačítko dva stupně stlačení, aby nedošlo k nechtěnému pozastavení tréninku. U řady Forerunner je to takový standard.

SOUBOJ: Garmin Forerunner 55 vs. Forerunner 255
13.7.2022 - Dominik Hok
SOUBOJ: Garmin Forerunner 55 vs. Forerunner 255

Obecně k tlačítkům. Nevím proč, ale u staršího modelu FR 245 mi přišly kvalitnější. Nebyly tak "vychechtlané". Ale zase se mi líbí, že si Garmin vyhrál s takovým detailem, že obvod tlačítek je lesklý a přední strana matná. Zároveň jsou tlačítka trochu zapuštěnější, což je jen dobře, protože kdyby FR 245 byl člověk, tak mu odstávají uši.

Garmin Forerunner – Průvodce výběrem
22.7.2022 - Dominik Hok
Garmin Forerunner – Průvodce výběrem

Přechod pouzdra na nožky je teď perfektně zpracovaný. U FR 245 byl sice přechod jemný, ale u nového modelu je prostě stylový.

Hradbička chrání optický snímač tepové frekvence

To je novinka, kterou Garmin předvedl u nových Fenix 7 a pak i u Tactix 7. V okolí snímače je teď hradbička do které je snímač tepové frekvence zapuštěný. Doteď totiž při každém odložení hodinky stály přímo na snímači a hrozilo jeho poškrábání. Teď hodinky stojí na hradbičce. Snímač tepovky je nově schovaný pod sklem, nikoliv pod plastem. Takže další vlastnost zabraňující poškrábání. :)

Dobíjecí konektor se pak z mně neznámého důvodu přesunul na levou stranu a pod sériovým číslem je ukrytý vývod na barometr. Obvykle je tento vývod na boku pouzdra, tak mám trochu strach, že kůže bude tento vývod ucpávat a výsledky barometru to bude zkreslovat.

Možná jsem nebyl daleko od pravdy. Tady je srovnání měření výškových metrů z FR 245, FR 255 a Tactix 7.

FR245 – červená, Tactix 7 – fialová, FR 255 – modrá

Řemínek je k pouzdru uchycený pomocí systému Quick-Release, což je docela velká výhoda oproti FR 955, kde je klasická stěžejka.

Kromě toho má řemínek docela pěknou mřížkovanou strukturu.

Já jsem testoval větší variantu a musím uznat, že se mi nosily moc dobře. Nejsou tak malé jako předchozí FR 245 a ani tak tlusté jako třeba FR 955.

Garmine, sáhneš někdy po jiném displeji?

Možná mě trochu začíná mrzet, že Garmin neustále používá stejný typ displeje. Ano, transflektivní LCD displej je odzkoušený, funguje skvěle a dost možná právě v řadě Forerunner dává největší smysl, ale... Taky už máte chuť na nějakou inovaci? Garmin tam nutně nemusí mrsknout AMOLED displej, ten bych ani nechtěl, ale nějaký vylepšený LCD?

Zásadním rozdílem proti FR 955 je, že na FR 255 není displej dotykový.

Každopádně, displej chrání Corning Gorilla Glass 3 a určitě doporučuji nalepit ochranné sklo. Lehké zapuštění sklíčka si o to vyloženě říká.

Ale Gorilla má jednu obrovskou výhodu. Prostě nemá tolik odlesků jako safír a hodinky jsou za pohybu mnohem čitelnější.

Kamera mi sice ostří na boty, ale vidíte, jak displej krásně září?

Co je ale krok vedle, je černý rámeček okolo displeje. Ten byl u FR 945 příšerný, u FR 955 jakbysmet a teď se k tomu přibližuje i FR 255.

Snímačová výbava dorovnala nejvyšší modely od Garminu

Snímač tepovky je úplně stejný jako u titánů jako je třeba Fenix 7 nebo Tactix 7, což jsou hodinky se skoro třikrát vyšší cenovkou. Nová generace Elevate 4 snímá opravdu moc přesně, ale FR 255 nahrává do karet váha. Zatímco kovové hodinky mají tendenci na ruce skákat, plasťáčky drží jako přikované. Díky tomu je pak měření mnohem přesnější.

Nový GPS přijímač – ten je prostě perfektní. Posun je to obrovský. A to hlavně díky tomu, že GPS přijímač teď nepřijímá pouze GPS + Galileo / GLONASS, ale všechny satelity najednou a ještě na několika frekvencích. Co to znamená? Na čím více frekvencích komunikují, tím větší je šance na předání informace o poloze a tím přesnější je snímání a výkres trasy.

Z režimů GPS máte na výběr – pouze GPS | GNSS | GNSS více pasem | Ultra Trac (příjem každou minutu).

Z takové té klasiky tam pak máme akcelerometr a pulzní oxymetr. Nově přibyl také gyroskop (výborná věc pro záznam uplavaných bazénů a stylu plavání) a barometr. Ten během dne počítá vystoupaná patra a například při trailovém běhu vystoupané metry v reálném čase.

Výdrž baterie vystoupala až na 14 dní

Když před rokem a půl vyšel perspektivní model FR 745, měl jednu velkou nevýhodu. Vydržel jen 5 dní. A to je prostě malo.

FR 255 to v režimu chytrých hodinek dotáhne až na 14 dní a při aktivní GPS až na 30 hodin. Je tedy super, že hodinky jsou připravené na dokončení nejen Ironmana (17 hodin), ale také třeba dvacetičtyřhodinovky. Obecně je pro mě výdrž GPS, která překlene 25 hodin, takovým ukazatelem, že už to pro náročnějšího vytrvalostního sportovce má smysl.

Jen pro představu – když jsem s hodinkami šel běhat, podle získaných dat mají FR 255 při multifrekvenčním příjmu všech navigačních systémů spotřebu 3,43 % za hodinu.

Což vychází lehce přes 29 hodin při multifrekvenčním příjmu!

Je tu jedno ALE. FR 255 nemám spárované s Connectem a tudíž spotřebu neovlivňuje Bluetooth a příchozí notifikace.

Pro porovnání – starší FR 245 mají při příjmu všech navigačních systémů spotřebu 8,57 %/hod. Prémiový model Tactix 7 má pří stejném nastavení jako FR 255 spotřebu 1,71 %/hod.

Uživatelské prostředí? Raketa mezi Garminy!

Nevím, jak se to Garminu povedlo, ale FR 255 jsou prostě rychlejší. Pohyb hodinkami je jako střela. Nevím, jestli to souvisí s displejem (který jsem předtím hanil) nebo s rychlejším procesorem, ale zlepšení tam je.

Jinak je to standardní Garmin. Editovatelné menu ve formě seznamu, pětice tlačítek a všude se dostanete maximálně na tři kliky. Klasický Garmin.

Ranní reporty jsou... boží!

FR 255 mají takové ty klasické garminovské lifestylové funkce – monitoring spánku, Body Battery (nabití těla na škále od 0 do 100), počítadlo kroků, spálených kaloríí, celodenní měření tepovky, stresu... Ale pojďme se spíše zaměřit na novinky.

Úplnou novinkou je ranní report, který se sice objevil třeba v náramku Vívosmart 5, ale rozhodně nebyl takto podrobný.

Garmin Vívosmart 5 recenze – Krok kupředu nebo vedle?
10.5.2022 - Dominik Hok
Garmin Vívosmart 5 recenze – Krok kupředu nebo vedle?

Ranní report je souhrnem vašeho spánku (délka, poměry fází, ohodnocení), doby regenerace, stavu tréninku, stavu HRV (průměrná variabilita a noční graf) a denní tréninkové doporučení.

Celonoční analýza HRV posouvá sledování zdraví na jinou úroveň

HRV určuje napětí organizmu na základě rozdílu délek intervalů mezi jednotlivými údery srdce. Pokud jsou rozdíly velké (hodně milisekund), je to známka pohody. Pokud jsou rozdíly malé (málo milisekund, hodně pravidelné údery srdce), je to známka toho, že tělo (potažmo srdce) je v napětí.

Osobně používám HRV už dlouhou dobu, ale současně mi v tom vyšel vstříc jen snímek zdraví, který zahrnoval i hodnotu HRV. Tím, že to je teď automatické a měření probíhá celou noc, je to perfektní. Můžu se přehledně podívat na vývoj mého HRV v noci a tudíž i zdařilost regenerace.

Vylepšení měření HRV považuji za úplně největší posun v rámci FR 255.

Stav tréninku se také dočkal zlepšení

Garmin si uvědomil, jak moc nebezpečné je přetrénování. Proto zavedli novou funkci Acute Load, která hodnotí vaše týdenní zatížení a řekne vám, jestli se nepřepínáte. Tato funkce je obzvlášť důležitá, protože přetrénování vás může dohnat k několikaměsíční, ne-li několikaleté pauze. Nedejbože, když dojde k únavové zlomenině.

Na základě vaší kondice vám hodinky vyhodnotí ideální rozptyl zátěže. Pro někoho to může být 100-200. Pro někoho např. 500-700.

Trochu mě mrzí, že do Forerunneru 255 se nedostala připravenost k tréninku, která je ve vyšším modelu FR 955. Ta na škále od 0 do 100 vyobrazí vaši připravenost na základě doby regenerace, tréninkového zatížení nebo VST.

Toto je widget připravenosti k tréninku. Ani byste nepoznali, že se jedná o FR 955 a ne FR 255, co?

Toto je widget připravenosti k tréninku. Ani byste nepoznali, že se jedná o FR 955 a ne FR 255, co?

Když se bavíme o tom co chybí, FR 255 pozbyl i funkci Real Time Stamina, což je výpočet, který vám při zahájení běhu ukazuje jak dlouho nebo kolik kilometrů v takovém zatížení vydržíte.

Tepová frekvence – Hrudní pás vs. FR 255 vs. Tactix 7

Když to vezmu tak nějak vcelku, není to vůbec špatné. Nová generace tepáku měří prostě skvěle. Obvykle platí pravidlo, že čím jsou hodinky lehčí, tím lepší je i měření tepovky. Protože těžší hodinky na ruce prostě více skáčou.

 

Fialová – Tactix 7, Modrá – FR 255, Červená – hrudní pás

Když si to trochu přiblížíme, jde vidět, že Tactixy 7 měří o něco lépe. Vysvětluji si to jednoduše – FR 255 ještě nemají finální software (v době testování ještě hodinky nebyly oficiálně na trhu) a tudíž ani algoritmy, které přelouskávají data získaná ze snímače. Nedotažený software pravděpodobně vytvořil tyto "pahorky". :)

GPS – FR 245 vs. FR 255 vs. Tactix 7

U GPS jde rozhodně vidět rozdíl mezi starou a novou generací. FR 245 hodně vyhazuje ze silnice, zato FR 255 a Tactix 7 by se daly považovat za jednu linku, protože téměř celý běh měřily naprosto totožně.

FR245 – červená, Tactix 7 – fialová, FR 255 – modrá

FR245 – červená, Tactix 7 – fialová, FR 255 – modrá

FR 255 nově podporuje i Running Power

Někteří sportovci teď do analýzy svého tréninku zahrnují také výkon ve wattech. Když si spárujte například Stryd, můžete si teď přímo na hodinkách zobrazit váš aktuální výkon. Ale pozor, pouze v kombinaci s hrudním pásem HRM PRO!

Menší (pro někoho obrovskou) změnou je, že Garmin teď podporuje tréninky přímo od Strydu postavené na výkonnostních zónach.

Race Widget – jaký závod a za jak dlouho?

Race Widget je vlastně spíše taková informativní funkce – je to widget, kde svítí informace o důležitém závodu. Jeho název, detaily tratě, vysněný čas a kolik dní zbývá do jeho startu. Zároveň tam vložíte GPX soubor a vypočte se vám predikce nejlepšího možného výsledku. A ten se může upravovat na základě navyšování vaší kondice. Docela motivační, co?

Jaký je ale hlavní smysl? Pěkně vám dát sežrat, že už se to blíží a máte makat! Takže makej, saláte!

Konečně pořádná navigace

To byl jeden z největších rozdílů mezi prémiovými a základni modely – typ navigace.

Do FR 255 se teď dostala navigace po křivce. Můžete tedy přímo do hodinek nahrát GPX soubor a nechat se navigovat. Není to tak přehledné jako u hodinek s mapovým podkladem, ale splňuje to nejdůležitější... Dostanete se tam, kam potřebujete. :)

Možná největší výhodou je, že Gorilla Glass sklíčko je mnohem lepší z hlediska čitelnosti. Datová pole nebo třeba navigace jsou perfektně vidět.

S FR 255 teď i zaplatíte

Ano, tohle je velice příjemná novinka. Vůbec už nemusíte řešit peněženku při běhu. Prostě jen přiložíte zápěstí k terminálu a máte hotovo.

NFC platby – vše o bezkontaktním placení hodinkami
29.10.2020 - Dominik Hok
NFC platby – vše o bezkontaktním placení hodinkami

Hudební přehrávač má pouze verze Music

Do FR 255 se vejde až 500 skladeb nebo můžete využít streamovacích služeb jako je Deezer, Amazon Music nebo Spotify. Ale pozor, je potřeba mít premium účet, abyste si do hodinek stáhnuli své playlisty.

Shrnutí – jaký je Forerunner 255?

Jednoduše perfektní. Mám k tomu pár jasných důvodů.

Mají perfektní snímačovou výbavu.

Mají chytré funkce jako hudební přehrávač a bezkontaktní placení.

Mají navigaci po slepé mapě.

Až na pár výjimek mají veškeré tréninkové funkce od Garminu.

Mají opravdu dlouhou výdrž baterie.

A teď ten hlavní – stojí pod 10 000 Kč.

Víte, ani bych se nedivil, kdyby se z Forerunneru 255 staly druhé nejprodávanější hodinky od Garminu s cenovkou pod 10 000 Kč. Venu 2 je těžký soupěř a prvenství se mu bude těžko brát.

Garmin Venu 2 recenze – Nejlepší chytré hodinky do 10 000 Kč?
9.6.2021 - Dominik Hok
Garmin Venu 2 recenze – Nejlepší chytré hodinky do 10 000 Kč?

Ale pokud se budeme bavit o sportovních chytrých hodinkách s cenovkou pod 10 000 Kč, tak to je jednoznačně Forerunner 255.

SOUBOJ: Garmin Forerunner 255 vs. Garmin Forerunner 955
15.6.2022 - Matěj Urbaczka
SOUBOJ: Garmin Forerunner 255 vs. Garmin Forerunner 955

SOUBOJ: Garmin Forerunner 745 vs. Forerunner 255
6.9.2022 - Matěj Urbaczka
SOUBOJ: Garmin Forerunner 745 vs. Forerunner 255

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Romanpřed 694 dny, reagovat
Mají 255 i multisport režim pro triatlon atp., jako mají třeba 745? FR245 to tuším neuměly.
Dominik Hokpřed 694 dny
Zdravím, ano, mají :)
Radim Kotaspřed 693 dny, reagovat
Super recenze. Škoda, že v té verzi bez music neodstřihli ještě to nfc a další 1000kč dolů. To by bylo něco. Já to placení nechci. Na 745 jsem ho ani nevyzkoušel. Prostě nechci stát před pokladnou a vyťukávat tam ten kód. Vytáhnu mobil z kapsy a otiskem prstu mám do sekundy zaplaceno. Bez mobilu běhat nejdu, takže ani hudba ani placení v hodinkách netřeba. Mezi 55 a 255 je teď velký cenový skok a co 755 ty už snad ani nebudou? Ty by se výbavou a cenou mezi 255 a 955 už ani moc nevešly.
Anetapřed 693 dny
Vidíte a já třeba čekala právě na to placení, protože běhám jen s hodinkami (protože muzika je v hodinkách, takže mobil absolutně není třeba) :D
Štefan Nugettapřed 665 dny
A místo gorilly dát safír, tím by se možná taky ušetřilo :-D
Jiripřed 693 dny, reagovat
Svĕlé;-). Umožňují 255 notifikaci s připojením na cykloradar jako jiné vyšší řady, ale 245 to neumĕly?
Matěj Urbaczkapřed 693 dny
Zdravím Jirko, s Variou je tam plná podpora.:-)
Honzapřed 692 dny, reagovat
Prima recenze! Na ještě Garmin 745 smysl, tzn je něco co na 255 chybí oproti 745? Mám 745 a jsem s nimi moc spokojený :-)
Dominik Hokpřed 689 dny
Zdravím Honzo, osobně si myslím, že Forerunner 255 předčil FR 745. :)
Petrpřed 692 dny, reagovat
A co funkce Bouřková výstraha ? Umí ?
Dominik Hokpřed 689 dny
Zdravím, Petře. Ano, umí. :)
Petrpřed 692 dny, reagovat
Nebyl při testu ten barometr jen špatně zkalibrovaný ? Protože křivka je jak přes kopírák Tactix 7 jen s odskokem cca. 80m
Dominik Hokpřed 689 dny
Zdravím, Petře. Je možné, že jsem udělal chybu a je to přesně tak, jak píšete.
Marekpřed 692 dny, reagovat
Dobrý den, poprosím o radu. Můj hlavní sport je plavání, proto jsem pred 2 lety pořídil Garmin swim 2, jakožto suverénně nejlepší hodinky pro plavání v bazénu i na otevřené vodě. V té době disponovaly funkcemi, které žádné jiné modely neměly. Postupem času pokukavam po hodinkach s pokročilými funcemi pro běh/kolo/triaton..., ale zároveň nechci přijít o zadnou z funkcí, které mají swim 2. Splní tohle FR255? Jinými slovy se chfi zeptat, zda software na plavání je u FR255 minimálně stejný jako u swim 2. Děkuji.
Dominik Hokpřed 689 dny
Zdravím, Marku. FR 255 má plavecké funkce naprosto stejné jako Swim 2. Příkládám foto. :)
misunkapřed 654 dny
dobrý den, já teď zkoušela plavat v otevřené vodě a hodinky se vůbec nechytaly (GPS), asi je to tím, že plavu prsa a jsem hodně pod vodou (aspoň to jsem našla v "radách"), ještě zkusím jindy, až bude tepleji, ale za 35 minut plavání mi to dalo 8 m :D
BikerJbcpřed 689 dny, reagovat
Díky za recenzi ! Nevíte jak je to u 255 i lyžování - běžky ? a to konkrétně klasika / skate tuto funci měli snad jen F6 děkuji.
Dominik Hokpřed 688 dny
Zdravím, z nějakého důvodu se tam dostal jen klasický styl, nikoliv skate. :/
BikerJbcpřed 688 dny
ok děkuji za odpověď ... nevíte jak jsou na tom 955?
Matěj Urbaczkapřed 687 dny
Zdravím, v FR955 jsou oba styly na vybranou.:-)
Jardapřed 686 dny
Dobrý den. Co prosím znamená, když hodinky skate nemají? Pokud si nastavím klasiku a budu bruslit přijdu tím o nějaké metriky, nebo vyhodnocení, nebo se jedná jen o "flag", nebo označení sportu? Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? 745 skate mají a tento sport v sezóně provozuji nejvíce.
Matěj Urbaczkapřed 685 dny
Zdravím Jardo, upřímně je to jen o označení aktivity, protože datová pole jsou tam stejná.
Jardapřed 685 dny
Moc děkuji za recenzi i odpověď. Je docela těžké se v těchto gamin fíčurách vyznat. Pokud tedy nechci "Cross-Country (XC) Ski Dynamics" kde bych musel jít do 955, nebo Fénixů 7 (pokud chci zachovat nejnovější senzoriku) plus Garmin HRM-Pro (v součtu dvojnásobná cena) a zároveň pro sebe nepotřebuji rozlišit klasiku od skatu, protože výhradně bruslím, mohu jít cestou 255 a 745 nechat být (nelíbí se mi rozměry 745, výdrž baterie a starší senzorika)?
Matěj Urbaczkapřed 682 dny
Zdravím Jardo, ano, je to přesně tak a model FR255 bude dostačující.:-)
Martin Karolapřed 686 dny, reagovat
Ahojte, díky moc za recenzi. Prosím, prosím: 1) ten Race widget je pouze pro běh nebo bude fungovat i pro kolo, plavání, případaně triatlon? 2) navigace po přímce mluví? Dá se podle ní jezdit na kole do neznámých krajin a bloudit jen málo? :) 3) jsou proti 955 citelně menší? Nebo máte na prodejně nějaké neprodejné vzorky 955 a 255 na vyzkoušení? Díky moc mk
Matěj Urbaczkapřed 685 dny
Zdravím, race widget by měl fungovat i na triatlon a cyklistické závody. Navigace po přímně nemluví, pouze vibruje anebo akusticky upozorňuje pípnutím na blížící se zatáčku. Oproti FR955 nejsou citelně menší a na vyzkoušení máme prozatím jen FR255, ale pokud zkusíte FR945 (které na prodejně na vyzkoušení máme), tak to budete mít velice podobné jako FR955 protože mají jen dva milimetry rozdíl v šířce pouzdra.:-)
Martin Karolapřed 685 dny, reagovat
díky, časem se k Vám zastavím
Vencapřed 682 dny, reagovat
Dobrý den, děkuji za výživnou recenzi! Mám dotaz ohledně 255s. Liší se kromě o něco menší baterie i nějakým omezením displeje oproti 255 verzi, když je o něco menší? Myslím tím méně informací v datových polí apod. Díky Venca
Matěj Urbaczkapřed 681 dny
Zdravím Venco, hodinky nejsou limitované ničím. Jak píšete, jen baterkou a displejem. Samozřejmě se na obrazovku vleze méně datových polí při aktivitě, ale seznam datových polí je stejný jak u větších, tak u menších hodinek.
Vencapřed 681 dny
Díky za odpověď. Tohle jsem měl přesně na mysli. Mám teď Garmin FR 230 s hruďákem. Nosím je pouze na kolo a běh. Měl jsem v hledáčku Garmin FR 745, ale ty už nemá moc cenu kupovat. Proto pokukuji buď po FR 255 nebo FR 255s, které bych nosil stále na ruce. Nemám moc velkou ruku, takže proto jsem uvažoval o menší verzi, akorát to spíše přináší lehké nevýhody (baterie a displej). 255 jsou cca velikostně stejné jako 230, což je na moji ruku tak tak bych řekl. Music verzi zatím nechci, protože z 99% beru s sebou mobil. A teď zjišťuji, že ty 255s jsou až hodně světlé šedé, takže asi jediná volba jsou tmavě šedé 255.
Matěj Urbaczkapřed 681 dny
Rozhodně bych doporučil z důvodu baterie větší hodinky, které opravdu na ruce necítíte. Mám obvod zápěstí 16 cm a musím říct, že sednou na ruku parádně a necítíte je při žádné aktivitě.:-)
Vencapřed 681 dny
Tak to jsme s tím obvodem na tom podobně. Takže tím pádem 255 bez hudby jasná volba. Díky :-)
Romanpřed 679 dny, reagovat
Podporují 255 dual wattmetry na kolo? Tj. abych dostal hodnotu zvlášť pro L a zvlášť pro R kliku. 735XT, nebo 745 to umí, ale třeba nejlevnější cyklocomputer Garmin Edge 130 ne (ten umí jen jednu hodnotu). Ve srovnávací tabulce totiž FR255 nemají funkci "Pokročilá dynamika jízdy na kole". Není to náhodou ono, co je třeba pro podporu dual wattmetru?
Matěj Urbaczkapřed 679 dny
Zdravím Romane, nikde jsem nenašel, že by dual wattmetr nefungoval. A jelikož jsou tyto hodniky vhodné jak na silniční cyklistiku, tak na triatlon, věřím, že by neměl být problém.
David Hokpřed 678 dny, reagovat
Doporučil byste mi na F 255 ochranné sklo na display? Mohl byste mi poskytnout návod, jak vyměnit již použité nalepené sklo, tak abych nepoškodil display sporttesteru?
Dominik Hokpřed 678 dny
Zdravím, Davide. Určitě bych jej doporučil. Je škoda si zbytečně displej poškrábat. Osobně to dělám nehtem a nikdy jsem displej nepoškrábal. Mimochodem, pěkné příjmení. :)
Milanpřed 678 dny, reagovat
Zdravím, parádní recenze. 255S u vás zakoupeny. V technických parametrech je uvedeno, že mají LCD, Always-on. Bohužel jsem nenašel jak mód vypnout a hodinky jsou stále v režimu "svícení"
Matěj Urbaczkapřed 678 dny
Zdravím Milane, hodinky mají transflektivní always-on displej, což znamená, že svítí trvale a tato funkce se vypnout nedá. Jednoduše, hodinky nikdy nezhasnou do černé obrazovky. Ale nebojte, na baterii to nemá vliv.:-)
Veronikapřed 675 dny, reagovat
Znamená 255S menší rovná se menší kapacita baterie resp. menší výdrž popř. s tím související horší parametry oproti větší velikosti FR255?
Filip Debrecenyipřed 674 dny
Dobrý den Veroniko, ano, je to tak jak píšete. :) Menší model 255s je na tom s výdrží baterie o trošku hůře než model 255. Parametrově tam výraznější rozdíly nenajdeme. Rozdílem je také rozlišení displeje. Zatímco model 255 má rozlišení 260x260 pixelů, menší model má zase rozlišení 218x218 pixelů. :)
Pavlapřed 672 dny, reagovat
Dobrý deň, je v športoch sjezdové lyžování, turistika a turistika na lyžích? Děkuji za odpověď.
Filip Debrecenyipřed 671 dny
Dobrý den Pavlo, sportovní aktivity jako jsou lyžování či turistiku v hodinkách najdete. Turistika na lyžích konkrétně zmíněná ve specifikacích není, každopádně jejich přítmnost v hodinkách je pravděpodobná. :)
Lukášpřed 664 dny, reagovat
Ahoj, mám nově FR255 a chtěl jsem propojit s BT pásem (kupovaný cca 2016). Ale po úspěšném propojení a spuštěné aktivitě mi hodinky žádný tep neukazují. Ale pokud ten samý pás propojím s telefonem, tak mi ve endomondu tep ukazuje. Nějaká rada/tip, kde by mohl být zakopaný pes? Elektrody pásu jsme navlhčil (zkoušel jsem vodu, sliny i gel) a stále to na hodinkách neukazuje (na telefonu v endomondu však ano). Díky.
Matěj Urbaczkapřed 658 dny
Zdravím Lukáši, jaký máte hrudní pás?
Lukášpřed 658 dny
Nějaký no-name z Tchibo e-shopu https://www.tchibo.cz/newmedia/document/3844309cc7c79e5/navod.pdf
Matěj Urbaczkapřed 658 dny
Zdravím ještě jednou, bohužel se mohlo stát to, že hodinky snímač nepodporují a nejsou schopné si z něho data vzít a ukázat je na hodinkách.:-(
Lukášpřed 658 dny
Už mám objednaný pás Polar H10, tak snad to s ním bude fungovat :) Díky a mějte fajn léto.
Hofipřed 588 dny, reagovat
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda mají hodinky interní čidlo okolní teploty. Pokud mají, jak z něj měřenou teplotu najdu? Hledal jsem, ale nenašel:) Díky za odpověď
Matěj Urbaczkapřed 588 dny
Zdravím, Hofi, je třeba si teploměr přidat ze skrytých widgetů. Teploměr, pokud je na ruce, je velice ovlivněný teplotou ruky, a tak je třeba hodinky sundat, abyste dosáhl relevantních dat.:-)
Hofipřed 588 dny
Díky za rychlou reakci - ve skrytých widgetech jsem nic nenašel, ale přece jen jste mě navedl dobrým směrem. Stáhl jsem si widget 3. strany a ten už teplotu ukazuje. Ale překvapuje mě, že jsem nic nenašel už defaultně předinstalovaného. Jasně, pro měření sundat z ruky! Ještě jednou díky!
Petrpřed 137 dny
Opravdu maji FR255 widget na teplomer? Stejne jako Hofi jsem ho nikde nenasel...
Matěj Urbaczkapřed 136 dny
Zdravím Petře, pokud nemají možnost přidání widgetu, je možnost přidat maximálně datové pole v aktivitě, kde pak teplotu uvidíte.
Michalpřed 520 dny, reagovat
Dobry den , mate aj nejaky graf kde je vidno kvalitu gps Pri vsetkych snimacoch v porovnani len s GPS ? Chystám sa na svoj prvý ultra a neviem ci mi 16 hodin bude stačiť ????????
Dominik Hokpřed 520 dny
Zdravím, popravdě takový graf nemám. :/
Michalpřed 519 dny, reagovat
Fr 255 alebo Fenix 6 pro pri možnosti to mat za úplne rovnaku cenu ? Láka ma mat ClimbPro co sa mi zdá ze je len u fr 955 . lepšiu tepovku mi netreba lebompouzivam polar hrudny pas
Matěj Urbaczkapřed 519 dny
Zdravím Michale, veškeré z těchto hodinek mají ClimbPro, takže spíše vybíráte podle materiálu a výdrže baterie.:-)
Vaclavpřed 519 dny, reagovat
Dobry den, vybírám hodinky do posilovny, na kolo a celkovy monitoring. Rozhoduji se mezi Garminy Forruner 255 a Venu 2. Ktere mi doporučíte s ohledem na fitness funkce. Diky V.
Matěj Urbaczkapřed 519 dny
Zdravím, Václave, co se fitness funkcí týče, doporučuji vám rozhodně Forerunner 255, který má navíc noční měření VST, kvalitnější tepovku a delší výdrž baterie.:-)
Pavelpřed 513 dny, reagovat
Ahoj sportovci, chci se zeptat, zda-li nemáte stejný problém, popř jste jej už vyřešili. Jedná se o to že na hodinkách mám v počasí uvedenou Lysou horu ( bydlím Třinec) kde by mohl být problém? V garminu mám nastaveno počasí podle polohy telefonu ale žádná změna, dokonce ikdyz jsem dal pevnou polohou Třinec, je tam stále Lysá (kde je počasí pochopitelně jiné) ..děkuji za zpětnou vazbu:)
Matěj Urbaczkapřed 513 dny
Ahoj Pavle, máš, prosím Tě, povolenou polohu pro Garmin Connect? Nejlépe si to nastav na "Vždy" a hlavně nech běžet aplikaci na pozadí telefonu (nastavuje se v menu telefonu, ne v Connectu).:-)
Ondrapřed 503 dny, reagovat
Dobry den, jde FR255 nejak propojit s google fit? Nasel jsem nekde, ze by to melo jit pres health sync, ale v te apce to chce povolit prihlaseni v garminu a to jsem nikde nenasel. V garmin conect mi to ukazuje pouze tri dostupne aplikace, Strava, office365 a MyFitnessPal. Dekuji
Matěj Urbaczkapřed 503 dny
Zdravím, Ondro, je zapotřebí mít hlavně placenou verzi Health Sync, aby toto mohlo fungovat. Poté nastavte požadované přenesení aktivity, čili Connectu do Google Fit. Health Sync vám sám nabídne veškeré povolení a stačí jen klikat na OK a povolit u Google Fit a následně pak u Connectu.
Ondrapřed 500 dny
Dobry den, problem byl na strane firemni wifi, jiz to funguje v poradku. Dekuji.
Milanpřed 499 dny, reagovat
Dobrý den, dle doporučení Vaší recenze zatím vlastním zařízení Amazfit T-REX 2. S hodinkami jsem spokojen, ale plánuji přechod ke Garmin z důvodu pokročilého vyhodnocování sportovních metrik a zdravotního stavu. Vaše recenze sleduji pravidelně a volil bych nově FR 255, ale jsem v rozpacích z použitého displaye. Další volba by byla Venu 2, který má Amoled. Můžete mi prosím shrnout z Vašeho pohledu zásadní rozdíly u těchto modelů. Věnuji se nejvíce běhu a cyklistice. Děkuji Milan
Matěj Urbaczkapřed 499 dny
Zdravím, Karle, pokud byste pořídil Garmin Venu 2, tak byste si spíše uškodil, protože vyhodnocuje méně sportovních metrik než T-Rex 2. Pro vyhodnocování sportovních aktivit + zdravotních metrik je Forerunner 255 ideální přístroj. Transflektivní displej je možná o něco více mdlý, ale myslím, že na to si zvyknete.:-)
Laďkapřed 485 dny, reagovat
Dobrý den, mám nové 255 a chtěla jem poprosit o radu, jak to u nastavení hodin udělat tak, aby tam nebyly přes hodinové číslo ty čárky. Minuty jsou bez nich, ale hodiny ne. Ale v aplikaci při stahování displeje je ukázka , že tam být nemusí. Jen netušim jak to udělat. Moc děkuji , Laďka
Matěj Urbaczkapřed 484 dny
Zdravím, Laďko, jelikož je to stažený číselník z Garmin Connect IQ, tak Vám nedokáži pomoct. Tento číselník nainstalovaný nemám a bohužel ho ani instalovat nebudu.:-) Zkuste postupovat podle instrukcí od "výrobce" tohoto číselníku.
Laďkapřed 481 dny, reagovat
Moc děkuji, už jsem to pořesila. A ještě bych se chtěla zeptat, jestli se dá někde najít nebo nastavit, aby bylo videt kolik dnů vydrží nabití hodinek . Jestli to hodinky umí. Našla jsem jen procenta. Děkuji :)
Matěj Urbaczkapřed 479 dny
Zdravím, Laďko, nejsem si jistý, jestli hodinky umí, ale pokud ano, tak to bude v menu - správce napájení - odhady výdrže baterie.:-)
Laďkapřed 479 dny, reagovat
Podivam se. Děkuji????
Ondrapřed 479 dny, reagovat
Dobry den, jsem tedy zklamany vydrzi baterie. Nabijel jsem pred Silvestrem a jsem na 51%. Ostatni dny podobne. Vetsinou v normalnim rezimu s jednou aktivitou denne cca hodinku, vydrzi tak ty ctyri dny. Porad je potreba sledovat, jestli mam vypnute propojeni s mobilem na noc, kdyz je v jine mistnosti, nebo vyhledavani sluchatek. Prijde mi, ze bluetooth zere pomalu vice baterie nez gpska a nikde jsem nanesel, kolikata verze by tam mela byt. :-(
Matěj Urbaczkapřed 478 dny
Zdravím, Ondro, nemáte nááhodou puštěný režim měření pulzním oxymetrem po celý den?
Ondrapřed 437 dny
Zdravím, nahodou jsem to pustene cely den mel. Kdyz jsem to vypnul, tak jsem se dostal maximalne na sest dni. Vetsinou mi to zere cca 1% baterky za hodinu, co jsem se tak dival. // Od pulzniho oxymetru jsem puvodne ocekaval mereni hlavne pri aktivite, abych vedel na kolik se dostanu, ale ono je to postavene uplne jinak, pri aktivitach vubec nemeri v grafu je mezera. Jednorazove si to mohu zmerit mericem na prst, ktery pouzivaji i v nemocnici a netusim, k cemu by mi bylo mereni v noci. Krome baterie jsem s hodinkami spokojeny, ale uz si zvykam i na to. Posledni vec co mi vadi u garminu je ze musi byt aplikace pripojena k internetu, jinak se nedaji prohlizet data(ktera mam v hodinkach i ktera se stahla do apky?!) jen recenze k hodinkam, je mi jasne, ze toto ovlivnit nelze.//
Jendapřed 476 dny, reagovat
Zdravim, umí hodinky určit vo2 max pro jizdu na kole ze zápěsti? Nebo tato hodnota se měří pouze na základě výkonu při běhu? Díky
Matěj Urbaczkapřed 475 dny
Zdravím, Jendo, hodinky umí určit VO2 Max z cyklistiky pouze s wattmetrem a hrudním pásem.
Pavelpřed 438 dny, reagovat
Zdravim borci. Chtěl jsem se zeptat jestli výdrž baterie max 8-10 dni je standardní nebo mam zvažovat reklamaci. Baterie klesá 10-12% za den při nenáročném používání. (zapnuto: měření ST, oxymetr - noční měřěni, bluetooth na mobilu přes den vypnutý, na hodinkách mood letadlo, synchronizace s telefonem 1-2 denně, 2-3 aktivity 30min. s GPS týdně. Podsvícení 30%, použitý nativní ciferník) Díky za odpověd.
Matěj Urbaczkapřed 437 dny
Zdravím, Pavle, jelikož je zapnuté noční měření pulse OX, kdy ta dioda "žere" opravdu hodně, tak je možné, že hodinky vydrží pouze tolik. Zkusil bych je připojit na Express, jestli není nějaká nová aktualizace, ale jinak mi výdrž vzhledem k oxymetru přijde OK.:-)
Zbynekpřed 414 dny, reagovat
Dobry den. Vyhodnocuji tyto hodinky training effect i po plavani? A take dobu regenerace?Dekuji Zbynek.
Dominik Hokpřed 413 dny
Zdravím, training effect by se měl vypočítat po jakékoliv aktivitě, stejně jako doba regenerace. :)
Zbynekpřed 399 dny, reagovat
Dobry den. Chci se zeptat na tento problem. Pri plavani v bazenu, tyto hodinky spatne pocitaji delky. Nekdy delku nezapoctou vubec, nekdy ji zaznamenaji v pulce bazenu, nekdy na konci. Snazim se plavat porad stejnym stylem. Z toho potom plynou, naprosto nesmyslne vysledky. Zajimave je, ze po pauze v dalsim intervalu, pocitaji uz dobre. Tovarni nastaveni nepomohlo. Dekuji
Dominik Hokpřed 398 dny
Dobrý den, Zbyňku. Co se týče počítání bazénů, Garmin s tím má dlouhodobě problém. Asi nejsem moc schopný poradit a zkusil bych třeba kontaktovat podporu Garminu.
Radekpřed 390 dny, reagovat
Po přechodu z 935 na 255 nadšení z nových funkcí a následně spíše zklamání. Byl jsem nadšen z různých nových dát o tréninku přímo v hodinkách, možnosti různých grafů a možnosti placení hodinkami. Ovšem co se týče snímačů, tak tam bude zřejmě nějaký problém.. 935 mi po vypití pár piv na večer ukazovaly vyšší tepovku v noci, zato 255 měří, jakobych nic nevypil. Když jdu v noci na záchod, tak to hodinky stejně nezaznamenají jako přerušení spánku a už se mi stalo, že i při ležení na gauči mi hodinky vyhodily hlášku o vysokému stresu. Poslední z nalezených chyb bych zmínil, že hodinky po změně na letní čas nezměnily hodnoty východu a západu slunce a bohužel se mi nepovedlo přijít na to, kde je problém. 18 června mi to ukazuje, že východ slunce bude v 2:38. Dokázali byste mi prosím poradit alespoň s tímto problémem? Děkuji
Matěj Urbaczkapřed 388 dny
Radku, zkusil bych aktualizovat systém přes Garmin Express.
Lukáš Krátkýpřed 246 dny, reagovat
Zdravím, nedávno jsem si koupil nové Garmin Forerunner 255 a při zapnutí běhu a nastavení, aby se používala jen GPS, je možné, že je ta odchylka vzdálenosti až tak velká? Popřípadě co zapnout aby to nežralo baterku a nemusel nabíjet každý den?:)) Diky moc! Hezký den
Matěj Urbaczkapřed 245 dny
Zdravím, Lukáši, ačkoliv mapa nevypadá úplně přesně jako uběhnutá trať, tak bych doporučil připojit na Garmin Express, provést aktualizace a zkontrolovat nastavení v hodinkách (například vypnout pulzní oxymetr po celý den).
Ondrapřed 245 dny
GPS mi taky ukazovala plus minus. tak mam nastaveny nejlepsi vyber. To ukazuje luxusne, na silnici to ukaze po ktery strane jsem sel. Zkousel jsem i ultratrac, ale baterie nevydrzela moc dele a presnost byla spatna. Baterka vydrzi +-4-6 dnu. kyslik mam vypnuty uplne. chtel jsem hlavne pri aktivite a meri to jen mimo aktivity. Na to mam spo2 meric jiny...
Laďkapřed 193 dny, reagovat
Dobrý den, mám takový problém...asi před měsícem jsme řešily to, že kamarádce nechodilo do hodinek upozornění z mobilu na zprávy a tak, zkoušela to všelijak nastavit a zkoušely jsme i jestli je problém v hodinkách nebo v mobilu tím, že jsme přehodily naše hodinky a sparovaly s mobilama. Pak přehodily zpátky. Nakonec to nějak s kamarádem nastavili a vše v pořádku. Ale mě zůstal v hodinkách její VO2 max a ted..už asi týden, ho mám i v mobilu a nemám nikde svůj. Poradíte mi prosím jak to udělat, aby se vrátil muj(i když nestojí za nic), ale abych nepřišla o všechny záznamy a nasbirane odznacky? Zkoušela jsem je odpojit a zase připojit, ale nefungovalo to. Mám Garmin forerunner 255 music. Moc dekuju... S pozdravem Ladka
Dominik Hokpřed 192 dny
Zdravím, Laďko. Problém asi bude v tom, že se hodinky nedaly do továrního nastavení předtím než došlo ke spárování k jinému účtu. Bojím se, že už to nepůjde zvrátit. Každopádně bych odstranil vzájemně napárování hodinek ve webovém prohlížeči na stránce Garmin Connect. Možná dokáže Garmin obnovit zálohu z určitého data (z doby před spárováním), ale z naší strany to nedokážeme.
Laďkapřed 192 dny, reagovat
Dobrý den, děkuji za odpověď. Podle mě ani jedny hodinky nebyly v továrním nastavení, ale kamarádka má normálně svůj VO2 max. Ale tohle nevím stoprocentně. Třeba je do tovarka dávala. A když je do továrního nastavení dám teď..tak to asi nepomůže a přijdu o všechna data že? Děkuji Ladka
Dominik Hokpřed 191 dny
Zdravím, Laďko. Bojím se, že pokud máte data o VO2 Max kamarádky v aplikaci Garmin Connect, nahrajou se vám tyto hodnoty do hodinek vždycky. Pak nezbývá nic jiného než hodnoty přepsat tím, že s hodinkami začnete cvičit a přepíšete to opět k obrazu svému. :)
Eva S.před 111 dny, reagovat
Dobrý den, díky za super recenze a rady a přesně proto se na vás obracím:). Ráda bych si pořídila hodinky Garmin, ale nevím které. Koukala jsem se na hodinky Venu sq 2 music nebo Forerunner 255S, ale vlastně si říkám, jestli nejsou zbytečné a zda je využiji, resp. jejich funkce (aspoň část) :-). Takže mi klidně poraďte i něco levnějšího a míň nadupaného. Denně nachodím cca 15.000 kroků, ale ze zdravotních důvodů část s holemi (trekové či nordic walking), takže se mi nezaznamenává všechno, dvakrát týdně chodím na jógu nebo tai-či, a přes sezónu jezdím na kole, kde bych si ráda zaznamenávala trasu (stejně jako při vycházkách či výletech), ale to se mi s doposud používanými hodinky Carneo nedařilo. Takže to jistily Mapy.cz. Hodinky nosím 24/7, kromě sprchy a využívám na nich kromě kroků, kalorií, sportů, ovládání hudby v mobilu, budíky a svítící displej v noci. Teď se mi porouchaly, používám mechanické a je to pěkný nezvyk. :) Děkuji za odpověď i radu. Eva
Matěj Urbaczkapřed 108 dny
Zdravím, Evo, pokud jste takto aktivní a nevadí Vám vzhled Forerunnerů, klidně bych šel do nich. Mají skvělé jak zdravotní, jak sportovní funkce a vyvažují to slušnou výdrží baterie. Pokud byste se rozhodla pro Venu SQ, tak Vám stačí normální model (bez Music), na kterém můžete také přehazovat skladby z telefonu. Z konkurence bych se podíval na třeba model Huawei Watch GT4, ale vždy je to v něčem kompromis.:-)
Laďkapřed 103 dny, reagovat
Dobrý den, kamarádka má telefon Xiaomi redmi Note 9 pro. K Vánocům dostala své první Garmin hodinky..Venu sq 2. Vše v Connectu už funguje jak má, jen je problém v délce kroku. Vypadá to že ji nemá nijak nastavenou, přesto se ji při běhání na pasu ukáže v aktivitě že délku kroku měla třeba 1.08 a tak plus mínus. Jenže je to nesmysl, neměří ani 160 cm. Rychlost na pasu má cca 7.2 km/h. Takže má 1 km plus mínus za 5.10 minut. Já mám při rychlosti cca 8.5km/h rychlost na 1 km plus mínus 7:15,coz bych řekla odpovídá. Měřím 163. Také nemám udanou délku kroku.. I když chtěla tedy zadat ručně vlastní délku kroku, nešlo to. Prostě se to zapsalo..dalo se uložit a nic. Chtěla jsem se tedy zeptat, co s tím. Jak to nastavit správně. Děkuji Laďka
Matěj Urbaczkapřed 101 dny
Zdravím, Laďko. S během na pásu a odečtem tempa a kilometrů je to vždy težké, protože pokud nemáte POD na nohu anebo hrudní pás od Garminu – HRM PRO, tak to nikdy sedět nebude. Je to pouhý odhad na základě právě délky kroku. Ta se dá upravit v Garmin Connect - nastavení - nastavení uživatele - vlastní délka kroku. Pokud jste to takto již udělaly, hodinky neopraví tréninky nazpět, ale budou s tím pracovat až v dalším tréninku.
Laďkapřed 101 dny, reagovat
Dobrý den, no mně to měří řeka bych správně, ale ji právě ne a to je menší. A rozdíl dvě minuty na km je sakra hodne. Ten měřič žádný nemáme, to ne no. A právě že neopravily..nejde to nastavit. Psala jsem...žádnou délku kroku uvedenou nemá a když se to tedy snažíme nastavit ručně, nejde to. Prostě se jakoby neulozi. Takže stále běhá beze změny. Je mi jasné že zpětně to nepůjde, ale bohužel se to nezměnilo ani v dalším běhu.
Matěj Urbaczkapřed 101 dny
Můžete ještě, prosím, doplnit, co má kolegyně za hodinky?
Laďkapřed 101 dny, reagovat
Ona má Venu sq 2 a já forerunner 955 music.
Michalpřed 92 dny, reagovat
Jak je to prosím u tohoto modelu s měřením vnitřní aktivity? Například starší model Forerunner 35 nějakým způsobem měřil vzdálenost v tělocvičně například při hraní florbalu. Tyto hodinky i přes instalaci různých indoorových sportů uběhnutou vzdálenost neměří. Je to pravděpodobně tím, že uvnitř tělocvičny není GPS signál. Nicméně mě to překvapilo, když starší modely to na nějakém principu byly schopné změřit. Děkuji
Matěj Urbaczkapřed 92 dny
Zdravím, vnitřní aktivita je měřena pomocí akcelerometru, který schopen pouze zhruba odhadnout uběhnutou vzdálenost.:-)
Michalpřed 92 dny, reagovat
Děkuji za odpověď. Jakou aktivitu si tedy na hdinkách 255 mám zvolit, aby mi při florbalu měřili vzdálenost alespoň tímto způsobem? Zkoušel jsem např. pozemní hokej v hale, ale to hodinky změří pouze tep, kalorie, efekt tréninku, ale vzdálenost neměří. Děkuji
Matěj Urbaczkapřed 92 dny
Stáhnul bych si aktivitu z Garmin Connect IQ.:-)
Mirekpřed 80 dny, reagovat
Dobrý den, chtěl bych požádat o radu ohledně podsvícení displeje u forerunner 255. Mám nastavené rozsvícení gestem a častokrát se stává (hlavně v klidovém stavu, nebo při práci u PC), že se hodinky rozsvítí při pohybu ruky (zaznamenají gesto) a svítí třeba minutu, nebo déle, případně do dalšího pohybu ruky. Nastavení "Odpočtu" na 4s, 8s atd. nemá na zhasnutí vliv. Má se toto nastavení odpočtu vztahovat i na rozsvícení podmíněné gestem? Předem děkuji za radu M.
Dominik Hokpřed 80 dny
Zdravím, Mirku. Napadá mě jen, jestli třeba nemáte stažený nějaký číselník z Connect IQ, který by hodinky nutil být tak dlouho rozsvícené.
Mirekpřed 80 dny
Nemám.. mám původní originální.. Funkce "odpočet" se vztahuje i na rozsvícení přes gesto? Děkuji.. Ještě zkusím tovární nastavení..
Dominik Hokpřed 80 dny
Zdravím, Mirku. Ano, vztahuje.

Hodinky zmíněné v článku