» Blog » Garmin

Garmin Forerunner 45 recenze a porovnání s Forerunner 35

Tagy: Recenze | Garmin | Chytré

Radek Vyhlídal | 28.5.2019 | 3 MIN

Garmin rozšířil svou modelovou řadu Forerunner o několik novinek. Vedle momentálně asi nejlepších běžeckých hodinek Garmin Forerunner 245, které jsme již recenzovali, přichází Garmin na trh také s jednoduchými běžeckými hodinkami Forerunner 45. Podrobnosti v této recenzi.

Garmin Forerunner 45 vychází z již tři roky starého modelu Forerunner 35. Má nový optický senzor třetí generace a je k dostání ve dvou variantách, které se od sebe liší pouze velikostí. První, s označením 45, má průměr 42 mm, váží 36 g a je vhodná pro zápěstí o obvodu 129 - 197 mm. Oproti tomu menší varianta, s označením 45s, má průměr 39,5 mm, váží 32 g a je vhodná pro zápěstí o obvodu 124 - 185 mm.

Už na první pohled je vidět obrovská změna ve vzhledu hodinek, které jsou nyní kulaté s barevným displejem a lepším rozlišením. Jednotlivá pole na displeji lze libovolně upravovat, a protože hodinky podporují také Connect IQ, můžete si dokonce přizpůsobit vzhled hodinek, včetně přidání fotky na pozadí. Baterie, ačkoli je lepší než u starších Forerunner 35, vydrží ve smartwatch módu méně (7 dní oproti dřívějším 9 dnům), to je ale mimo jiné důsledek barevného displeje.

Forerunner 45 mají všechny základní funkce, které byste od moderních běžeckých hodinek čekali, jako jsou ušlé kroky (a vzdálenost), bluetooth propojení s mobilem (notifikace, předpověď počasí, find my phone, ovládání hudby v mobilu atp.), měřič tepu na zápěstí (který funguje 24/7), monitoring spánku, odhad hodnoty VO2 Max atd. K hodinkám lze připojit externí zařízení přes ANT+ či bluetooth, se kterými hodinky také umí změřit detailní metriky běhu (running dynamics) jako je doba kontaktu se zemí, vertikální oscilace, kadence apod.

Forerunner 45 jsou ale především sporttester nebo ještě lépe řečeno jsou to běžecké hodinky. Krom běhu můžete využít další předdefinované sporty, konkrétně je to cyklistika, běžecký pás, chůze a kardio. V aplikaci Garmin Connect si můžete také přidat některé další sporty, ale mějte na paměti, že Forerunner 45 je základní sporttester a nenabízí tolik možností jako např. modelová řada Fenix. Co však hodinky nabízí navíc oproti Forerunner 35, je podpora tří navigačních systémů (GPS, GLONASS a Galileo), virtuálního běžeckého trenéra Garmin Coach nebo Safety features (kdy hodinky zašlou předdefinovanou SMS zprávu v případě, že jste se např. nabourali na kole nebo jinak zkolabovali. Dá se také odeslat manuálně, což je vhodné například pro ženy, které se cítí být ohroženy (pro tuto funkci je zapotřebí mít u sebe telefon).

Hodinky dále nabízí metriku Body battery, která na základě naměřených hodnot dokáže odhadnout aktuální úroveň vaší energie, mimo jiné i díky celodennímu měření stresu. Co však hodinky postrádají, je vestavěný barometr, takže neposkytují např. údaje o nastoupaných patrech. Ovládání je nově pěti tlačítky, oproti dřívějším čtyřem, bez možnosti dotykového ovládání.

Naše videorecenze:

Shrnutí

Hodinky Forerunner 45 jsou více sporttester než smartwatch. Pokud tedy hledáte hodinky spíše na každodenní nošení než ke sportovním výkonům, pravděpodobně pro vás budou vhodnější jiné. Co se týče sportovního využití hodinek, tak tady Garmin přidal velké množství features a vylepšení oproti dřívějšímu forerunner 35. K těm nejdůležitějším patří nový optický senzor třetí generace, barevný displej, Garmin Coach, Connect IQ, Safety Features, měření úrovně stresu a Body battery. Stále je to však základní level hodinek určený spíše rekreačním sportovcům.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku