» Blog » Garmin

Budou Forerunner 955 první hodinky od Garminu ze kterých si zavoláte? Co dalšího přinesou?

Tagy: Zprávy | Garmin | Chytré

Dominik Hok | 6.11.2020 | 3 MIN | 7x komentář

Už na konci roku 2019 jeden z uživatelů prozkoumal útroby aplikace Garmin Connect a objevil tam nový kód obsahující dosud nevydané modely. Takto vlastně předpověděl příchod Forerunneru 745, který vyšel v září roku 2020. Kód však obsahuje i několik dalších kousků na které trpělivě čekáme. Největší očekávání jsou rozhodně spojena s Forerunnerem 955, který je v kódu zadán i ve verzi LTE. Co dalšího by mohl přinést nový model jedné z nejoblíbenějších řad od Garminu?

Jeden z vášnivých programátorů rozhodně nezahálel, když mu aplikace Garmin Connect provedla aktualizaci s hláškou, že doplnila "funkce pro podporu nových zařízení Garmin". Rozhodl se prozkoumat kód a zjistil, že se v něm ukrývá několik dosud nevydaných zařízení od Garminu:

"EDGE_530", "EDGE_830", "EDGE_130_PLUS", "EDGE_1030_PLUS", "FORERUNNER_45", "FORERUNNER_245", "FORERUNNER_245M", "FORERUNNER_945″,"FORERUNNER_955", "FORERUNNER_955_LTE", "FORERUNNER_745", "VIVOSMART_4", "VIVOMOVE_3_CLASSIC", "VIVOMOVE_3_SPORT", "VIVOMOVE_3_SPORT_ASIA", "MARQ_DRIVER", "MARQ_AVIATOR", "MARQ_CAPTAIN", "MARQ_COMMANDER", "MARQ_EXPEDITION", "MARQ_ADVENTURER", "MARQ_ATHLETE", "FENIX_6_SPORT", "FENIX_6S_SPORT", "FENIX_6", "FENIX_6_SOLAR", "QUATIX_6″, "FENIX_6S", "FENIX_6X_SOLAR", "FENIX_6X", "LUMEN", "VIVOACTIVE_4", "ENDURO", "TACTIX_DELTA_SAPPHIRE", "TACTIX_DELTA_SOLAR", "DESCENT_MK2", "VIVOACTIVE_4S", "VENU", "INDEX_SCALE_2", "VIVOACTIVE_4_FIRST_AVENGER", "VIVOACTIVE_4_CAPTAIN_MARVEL", "VIVOACTIVE_4_DARTH_VADER, "VIVOACTIVE_4_REY".

Kód obsahuje také zářijovou novinku Forerunner 745. Díky šikovnému programátorovi jsme o tomto modelu věděli téměř rok dopředu. Ve vzduchu však visí další otázka. A co ty ostatní?

Garmin Forerunner 745: Sporttester s téměř dokonalým záznamem trasy
30.9.2020 - Dominik Hok
Garmin Forerunner 745: Sporttester s téměř dokonalým záznamem trasy

Fenix 6 Sport – co ještě může Garmin do této řady přidat?

O tom, co se skrývá za Fenix 6 Sport, si ani nedovolím polemizovat, protože nemám představu, co víc by se mohlo přidat do šesté generace Fenix. Obrovské úložiště, extrémní výdrž baterie, tři velikostní varianty a dokonce solární akumulátor. Co víc? Co?!

Garmin Fenix 6 recenze - jednička mezi outdoorovými hodinkami
25.9.2020 - Dominik Hok
Garmin Fenix 6 recenze - jednička mezi outdoorovými hodinkami

Forerunner 955 dost možná spatří světlo světa už na jaře roku 2021

Zajímavým kouskem je ale Forerunner 955. Aktuálně nejvyšší model (945) vyšel v dubnu roku 2019 a Garmin má ve zvyku dodržovat dvouletý odstup při vydávání těch nových. To by tedy sedělo na první nebo druhé čtvrtletí roku 2021. A to už je za dveřmi.

Rozhodl jsem se sestavit článek ve formě otázek, které pravděpodobně napadnou většinu při zmínění Forerunneru 955. Samozřejmě je to vše pouze představa a vytoužená očekávání. Ale snad mi trochu fantazírování odpustíte.

Garmin Fenix 6 vs. Forerunner 945 – Souboj titánů
4.11.2020 - Dominik Hok
Garmin Fenix 6 vs. Forerunner 945 – Souboj titánů

Budou Forerunner 955 první hodinky ze kterých si zavoláte?

Toto by spíše než fantazírování mohla být realita. Odhalený kód totiž obsahuje také Forerunner 955 LTE. Do něj by se teoreticky mohla dát nahrát eSim a volat nezávisle na telefonu. Současně žádný model od Garminu tuto vychytávku nenabízí, tak by tím nový Forerunner získal krásné prvenství.

Bude mít nový Forerunner solární akumulátor?

Věřím, že nový Forerunner bude mít verzi se solárním akumulátorem. Tuto technologii Garmin použil už u šesté generace Fenixů a dodal ji také do Instinctů. Nevidím tedy žádný důvod, proč by si ho nezasloužil také v budoucnu nejvyšší model řady Forerunner.

Garmin jede na SOLAR: nově u Instinctů i Fenixů všech velikostí
10.7.2020 - Agáta Vřeská
Garmin jede na SOLAR: nově u Instinctů i Fenixů všech velikostí

Jaké nové senzory by mohl získat?

Forerunner 945 obsahuje akcelerometr, gyroskop, kompas, teploměr, snímač tepové frekvence, pulzní oxymetr a integrovaný GPS snímač. Spíše než zisk nového senzoru, bych předpokládál, že Forerunner 955 bude o něco lépe zaznamenávat trasu. Nově vydaný Forerunner 745 totiž zaznamenává trasu téměř perfektně a věřím, že Forerunner 955 to zvládne aspoň stejně kvalitně.

Slušným obohacením by byl také senzor EKG, který mají některé konkurenční zařízení.

Bude mít Forerunner 955 větší displej?

Upřímně si myslím, že nový model bude mít stejně velké pouzdro jako Forerunner 945. Nevidím důvod ke změně. Pro běžce je tato velikost (i váha okolo 50 gramů) ideální. Na čem by ale Garmin mohl rozhodně zapracovat, je velikost displeje. Na přední straně Forerunner 945 je spousta nevyužitého prostoru. Nárůst na 1,3 palce (z původních 1,2) by rozhodně mělo smysl.

Prostřední velikost Fenix 6 (vlevo) má stejně velké pouzdro, ale větší displej o 0,1 palce než Forerunner 945 (vpravo).

Prostřední velikost Fenix 6 (vlevo) má stejně velké pouzdro, ale displej větší o 0,1 palce než Forerunner 945 (vpravo).

Co by mohl ještě přinést Forerunner 955?

Nenechám fantazírování čistě jen na mně a rád bych využil i čtenáře. Co by podle vás nový model měl umět?

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Milanpřed 1233 dny, reagovat
Určitě souhlasín s tím ELG a přidal bych řízení času pomocí vysílačů.
Petrapřed 1233 dny, reagovat
Mohly by mít solární napájení dostatečně silné, aby neoddálilo jen nutnost napájení, ale např. utáhlo celý chod hodinek. Alespoň v módu smart watch. EKG ale podle mě nebudou mít.
Dominik Hokpřed 1232 dny
Ano, to by bylo velice pohodlné, třeba se dočkáme. :)
Michaelpřed 1174 dny, reagovat
LTE bude znamenat max.to same jako umely VivoaCtive 3 Music LTE ... pro volani by byl treba reproduktor. LTE zde bude pro sledovani aktivity (livetrack), notifikaci v pripade nehody a pripadne synchronizaci. Mozna SMS, ale volani bych moc nevsazel. Zaznam trasy se da ocekavat uz z nekolika duvodu - Sony uvedlo v zari novy cipset pro multiband a Garmin jej uvedl v listopadu v modelu GPS Map 65 ... takze je tak nejak jiste, ze nove modely Garminu budou mit multibandovy GPS cip. Oznamovani se deje na CES - leden, pak v rijnu. Ale je pravda, ze se lonsky rok dost spolecnosti diky covid rozhodlo novinky oddalit. Ale stale 955 bych jeste moc necekal. videl bych to na ten "druhy" termin.
Dominik Hokpřed 1172 dny
Zdravím, asi nám teď nezbývá nic jiného než čekat. :)
Marťákpřed 817 dny, reagovat
Tak jak to vypadá s Forerunner 955. Už jsou nějaké zprávy kdy přijdou na trh, popřípadě co budou umět, cena... nebo pořád nic?
Dominik Hokpřed 815 dny
Pořád nic. :(