» Blog » Garmin

Garmin Forerunner 965 recenze – Do města přiběhl novej kovovej šerif

Tagy: Recenze | Garmin | Chytré

Matěj Urbaczka | 2.3.2023 | 9 MIN | 62x komentář

Tuhle pecku čekal asi málokdo a Garmin porušil všechna pravidla, která kdy měl. Ani ne rok od vydání posledního modelu zde přichází totální bomba v podobě modelu Forerunner 965, který nasadil laťku tak vysoko, že snad i sám Garmin bude mít problém ji v budoucnu překonat.

Ano a tisíckrát ano, Garmin Forerunner 965 má AMOLED displej! Displej všech svítících krás, který dokáže do detailu prokreslit veškeré pixely. A není to jen o AMOLEDu. Předělal celé menu, grafiku hodinek a taky vnější vzhled. Je to nádhera, ale to by nebylo ono, kdyby se Garmin nevytasil i s nějakou novou fíčurkou na sportování, že?

SOUBOJ: Garmin Forerunner 265 vs. Forerunner 965
17.3.2023 - Dominik Hok
SOUBOJ: Garmin Forerunner 265 vs. Forerunner 965

Proto nově v hodinkách kromě záležitostí z loňska jako měření wattů ze zápěstí, Staminy a dalších vymožeností, najdeme také běžeckou dynamiku taktéž měřenou ze zápěstí!

Garmin Forerunner 955 recenze – Spokojí se jen s tím nejlepším
1.6.2022 - Matěj Urbaczka
Garmin Forerunner 955 recenze – Spokojí se jen s tím nejlepším

Stalo se tak trošku tradicí, že s nejvyšším modelem se vydává také prostřední řada, a tak je tomu i teď. Vedle 965 vychází také Forerunner 265, taktéž s AMOLED displejem.

Garmin Forerunner 265 recenze – Když je skvělé málo
2.3.2023 - Dominik Hok
Garmin Forerunner 265 recenze – Když je skvělé málo

Jaké jsou mezi nimi rozdíly? Vlastně stejné jako v minulé generaci. Výjimkou je to, že Forerunner 265 dosáhl na připravenost k tréninku. Ale stejně mu chybí mapy, má nižší výdržbaterie a postrádá kovovou lunetu.

SOUBOJ: Garmin Forerunner 965 vs. Forerunner 955
29.5.2023 - Matěj Urbaczka
SOUBOJ: Garmin Forerunner 965 vs. Forerunner 955

Městské Forerunnery s titanem

Forerunner – kategorizovaný celoplasťáček dostal tuning vzhledu a opravdu se to povedlo. První, co vás praští do očí, je titanová luneta, která se ukazuje na Forerunnerech úplně poprvé za celou její dlouhou existenci. Titan je čistý, bez vroubků a zdobení. Jediné, co zde najdete je známé označení pěti tlačítek.

 Garmin Forerunner 165 představení – To nejlepší pro méně náročného sportovce
20.2.2024 - Dominik Hok
Garmin Forerunner 165 představení – To nejlepší pro méně náročného sportovce

13 990 Kč očekáváme naskladnění

Tlačítka zůstala stejná až na horní "action" tlačítko, kterým spouštíte aktivitu a potvrzujete jakoukoliv operaci v hodinkách. To je teď oválného tvaru, kdy ostatní tlačítka zůstala kruhová. Moc se mi líbí zachovaný detail trojúhelníčku a tlačítko se díky prodlouženému provedení mačká jedná báseň.

Ačkoliv pouzdro zůstalo plastové, od Forerunner 955 se podstatně liší. Upřímně, 955 je takový tlustý sourozenec vysportovaných 965. Na pouzdře se stejnou šířkou 46 mm jsou výrazné úběry v masivitě. Tam, kde byl starší model vypouklý, tam má nový prohlubeň a je to prostě takové... Aerodynamičtější provedení.

Na straně se dvěma tlačítky už jako obvykle najdeme nápis Forerunner a stejné profilování "dovnitř". Dýnko pokrývá plast a snímač tepové frekvence, což je standard.

Co ale standard není je výška hodinek, kdy model 955 byl opravdu vysoký (14,6 mm bez snímače). Devětšestpětky mají pouze 13,4 mm a výška nových hodinek je tak akorát, že se vmístí pod jakýkoli rukáv. Řemínek je trošku návrat do historie, konkrétně k řadě FR 735, kde jsme dvoubarevný řemínek viděli naposled. Má to rozhodně své kouzlo a zdá se mi, že vyměnili silikon – najednou řemínek o hodně lépe sedí na ruce. Garmin zůstal u pevného uchycení, a tak pokud chcete nylon nebo QuickFit řemínek, musíte sundat starý a nechat na pouzdře jen stěžejky.

Garmin Forerunner 255/255S recenze – Sportovní nálož střední třídy
1.6.2022 - Dominik Hok
Garmin Forerunner 255/255S recenze – Sportovní nálož střední třídy

Jak už jsem řekl v úvodu, hodinky mají sakra velkou eleganci a stal se z nich model, za který se rozhodně ve městě nemusíte stydět. Celková váha modelu je o něco výše než jsme zvyklí – 60 g, ale na ruce hodinky drží jako přibité a vůbec mi nevadí o něco vyšší váha.

AMOLED pro pohodlí při jakékoli příležitosti

Paradoxem je, že AMOLED mě o svých kvalitách přesvědčil u modelu, kde mi dává nejmenší smysl, ale je to budoucnost, která je 100% nevyhnutelná.

Kromě technologie se změnila i velikost displeje na 1,4" a rozlišení 454 x 454 pixelů. To, že u AMOLEDu bývá horší čitelnost na přímém slunci už moc pravda není. Za  dobu testování jsem nikdy neměl problém s čitelností. Naopak bylo docela fajn, že i když jsem měl přes hodinky rukáv trička, viděl i přes látku všechna data.

VŠE NA TÉMA: Typy displejů u chytrých hodinek
25.10.2022 - Matěj Urbaczka
VŠE NA TÉMA: Typy displejů u chytrých hodinek

Senzorová přesnost se SatIQ technologií

Senzory asi nemají úplně čím překvapit ve své četnosti – barometr, akcelerometr, snímač tepovky, Dual-Band GNSS, pulzní oxymetr, kompas a teploměr. Senzory, které vídáme u všech Garminů a prémiovějších hodinek dalších značek...

Musím ale uznat, že tepovka a GPS jsou přesné. Tepovka i při chladnějším počasí byla jen o jeden bod od hrudního pásu, což beru jako opravdu slušný výkon. Když už bylo pod nulou, tak měly větší odchylku, ale které hodinky ne.

Modrá – Hrudní pás Polar H10+, Fialová - Forerunner 965

Modrá – Hrudní pás Polar H10+, fialová - Forerunner 965

Celkem slušně hodnotím i SatIQ, kdy si Garmin sám automaticky přehazuje GPSku podle síly signálu. Na baterku to má menší vliv, než to pálit celou dobu na největší přesnost a myslím, že nikdo nepotřebuje lepší vykreslení než z této technologie.

Modrá – Fenix 7X, fialová – Forerunner 965

Modrá – Fenix 7X, fialová – Forerunner 965

Menší baterie na úkor displeje? Ne!

Bez legrace vám musím říct, že tento údaj mě donutil přemýšlet o tom, že AMOLED displej je budoucnost a na baterku už není tak náročný. Na předešlé generaci jsme s kolegou Dominikem celkem nadávali na baterku, protože 15 dní nám prostě přišlo málo. Kór na transflektivní displej.

Asi i Garminu to přišlo nakonec málo a hodili tam baterku s neskutečnou výdrží na smartwatch až 23 dní! V režimu GPS to pak dotáhne až na 31 hodin se spuštěným displejem, což je opět něco neskutečného, když vezmeme v potaz displej.

V tabulce nechám podobné modely, ať se pokocháte dokonalostí.

Garmin Forerunner 955
Garmin Forerunner 965
Garmin Epix
V režimu smartwatche
15 dní 23 dní (7 dní AOD)
16 dní (6 dní AOD)
Úsporný režim

-
21 dní
Příjem signálu GPS
42 hod.
31 hod.
42 hod. (30 hod.)
Příjem všech satelitů

31 hod.

24 hod.
32 hod. (24 hod.)
Příjem všech satelitů (multi-frequency)
20 hod.
19 hod.
20 hod. (15 hod.)
Příjem všech satelitů + hudba
8,5 hod.
10 hod.
10 hod. (9 hod.)
GPS (režim max. úspory)
80 hod.
34 hod.
14 dní

A to se, Horste, vyplatí!

No a abyste viděli pořádně, jak to vypadá s baterií, vzal jsem hodinky na maraton a přikládám graf úbytku baterie oproti Fenix 7X.

Fialová – FR 965, modrá – Fenix 7X

Modrá – FR 965, fialová – Fenix 7X

Dle číšelného vyjádření vyhrává samozřejmě Fenix s úběrem 1,71 % za hodinu. Forerunnery mají o něco více a to ještě nebyl připojený telefon. Ale měl jsem AMOLED trvale rozsvícen a vše jsem viděl 3x lépe než na Fenixech. Já jsem si začal uvědomovat, že největší síla AMOLEDu je v šetření mimo aktivitu, kdy hodinky stále zhasínají. Ale tím, že by hodiny měly vydržet okolo 31 hodin na GPSku, věřím, že dají i více.

Uživatelské prostředí pro náročné

"Konečně někdo v Garminu přemýšlel a udělal hezké jak hodinky, tak uživatelské prostředí!" řekl kolega Filip, který má rád Apple a tak nosí Apple Watch Ultra. A já s ním na jednu stranu musím souhlasit, protože tohle se Garminu opravdu povedlo. Uživatelské prostředí má stejnou logiku jako mělo vždycky. Co se ale změnilo hodně je design a rychlost.

Garmin přidal moc pěkné ikony ve widgetech. Potěší i detail, že když vjedete na nějaký widget, projede barva celou dlaždicí. Vypadá to opravdu efektně a moc se mi to líbí.

Moc se mi líbí, že si i Forerunnery vzaly něco z nejvyšší řady Marq a u sportovní aktivity při otevření ukazují obrázek daného sportu. A pokud si nastavíte primární závod, můžete si přidat dokonce fotku do menu.

Přechody mezi obrazovkami už také nejsou strohé a buď se displej "uklidí na stranu" a najede druhá obrazovka anebo když spouštíte aktivitu, tak na milivteřinku displej zčerná a najede aktivita.

Staticky anebo dynamicky?

Statický běh je vlastně nelogičnost. Ale aby byl běh dynamický, to řešíme úplně všichni. Ať ten pohyb nějak vypadá a moc nás to nebolí. Forerunner 965 nově umí běžeckou dynamiku ze zápěstí – to znamená, že vás hodinky můžou buzerovat ještě více než předtím!

Samozřejmě si dělám legraci, běžecká dynamika vám může hodně pomoci se stylem a posunout vás ve vašem snažení o krok dále. Konkrétně hodinky umí změřit dobu kontaktu se zemí, kadenci (to už uměly předtím) a také vertikální oscilaci.

Modrá – Stryd, fialová – FR 965

Doba kontaktu se zemí. Modrá – Stryd, fialová – FR 965

Watty, mapy, sportovní aktivity

Dalo by se říct, že u vyšších řad od Garminu je základ měření wattů, mapové podklady a veškeré sportovní aktivity na které si dokážete vzpomenout (nechoďte na mě s aktivitami, kde by se měřil jen čas, tepovka a kalorie).

Co se mapových podkladů týče, AMOLED displej je na ně prostě lepší. Mapa je krásně vykreslená a opravdu vypadá jako na Mapy.cz. Zůstávají stejné možnosti jako okružní trasa, navigace a tak podobně. Samozřejmostí je také nová funkce nazvaná česky jako "příští odbočka", jinak také Next Fork, která byla představena v hodinkách Enduro 2.

Garmin Enduro 2 recenze – Tentokrát už s mapami a hudebním přehrávačem
9.8.2022 - Dominik Hok
Garmin Enduro 2 recenze – Tentokrát už s mapami a hudebním přehrávačem

Watty jsou super věc, která přibyla v Garminu teprve nedávno, ale myslím, že si na ni lidé zvykli hodně rychle. A jejich užitek je opravdu velký. Hlavně pro rychlejší běh, kdy watty reagují rychleji než tepová frekvence a vy okamžitě víte, jestli přepalujete anebo ne. Pro zajímavost tady dávám fotku porovnání STRYDu (asi nejpřesnějšího běžecký wattmetr na trhu) a Garminu.

Modrá - STRYD, fialová – FR 965

Fialová – STRYD, Modrá – FR 965

Jde vidět, že křivka STRYDu je trošku bohatější, ale nic tak strašného.

Připravenost k tréninku, stav tréninku, závodní kalendář

I když už jsme tyhle funkce viděli u Fenix 7X anebo Epix 2, je fajn je opět zmínit.

Připravenost k tréninku hodnotí vaše usílí za poslední dny, kdy zohlední váš spánek, dobu regenerace, stav VST, krátkodobou zátěž, historii spánku, stresu a převede to do jednoho čísla od 0 do 100. Pokud máte 100, jste plně regenerovaní a můžete do toho šlápnout, pokud máte méně, Garmin vám vždycky napíše, co máte dělat a jestli můžete trénovat. Pro začátečníky je to určitě dobrá funkce, jak se nezničit. Já se sem tam mrknu na historii spánku a VST, jestli jsem aspoň v "ucházející" podobě.

Stav tréninku hodnotí vaši snahu z jiného hlediska a kouká na produktivitu vašeho tréninku. Tenhle údaj bere z krátkodobé zátěže, stavu VO2 Max (jestli je tendence hodnoty klesající nebo stoupající), zaměření zátěže (aerobní / anaerobní), stavu VST a regenerace. S touto fíčurou je docela zábava.

A když už jsme u těch závodů, hodí se rozhodně mít závody někde pokupě sepsané. A proč to nemít přímo v hodinkách? Na to slouží funkce závodní kalendář, kdy si můžete vypsat veškeré vaše závody, co vás v roce čekají a dokonce vám poběží odpočet, kdy závody budou. Můžete si také označit jeden primární závod, kdy vám pak ve widgetu "Primární závod" bude Garmin dávat rady ohledně tréninku na tento závod a bude dávat i předpokládané časy. Vše ale probíhá na základě nahraného GPX , tak ho nezapomeňte nahrát.

Co mě trošku mrzí je to, že neumí počítat s převýšením závodů. Vlastně nevím, na jakém základě tu predikci počítá. Teď mám jako primární závod trasu 100 Miles of Istria, kde běžím 110 km a 3900 výškových a predikce Garminu je, že to poběžím za 7 hodin a 24 minut, což by nedal ani Kílian Jornet...

Chytré i fitness funkce zůstaly stejné

Notifikace, hudba, mapové podklady, placení kartou... Zkrátka, krom volání (dostupné pouze ve Venu 2 Plus) uspokojí hodinky všechny uživatele a nebude jim tam nic chybět.

U fitness funkcí je to velmi pododobné a není moc co řešit. Najdete zde základ v podobě tepovky, kroků, spánku, SpO2 a třeba stresu a také rozšíření v podobě nočního VST či Body Battery. Okolo 965 se šířily informace, že by měly dostat i měření EKG, ale podle toho co víme, dýnko hodinek by muselo být kovové a mít speciální kroužek okolo snímače tepovky, což bohužel hodinky nemají.

Garmin umí měřit EKG!
26.1.2023 - Matěj Urbaczka
Garmin umí měřit EKG!

Za mě je to ale vše co sportovec potřebuje a hodinky jsou i tak slušným pomocníkem do běžného života krom sportovních aktivit.

Svět se obrací v AMOLED

Jak už jsem někde v článku zmínil, AMOLED je budoucnost, kterou budeme vídat na hodinkách čím dál tím častěji. Jestli transflektivní displeje někdy vymizí úplně, to nedokážu říct, ale jejich popularita bude klesat s rostoucím zájmem o hezké barvičky. A model Forerunner 965 je tedy první s AMOLED displejem z této řady. Naznačuje to, že tyto displeje už asi uvidíme v této řadě častěji.

Zavodní test pro Forerunner 965

Zavodní test pro Forerunner 965

Hodinkám v podstatě nemám co vytknout, protože od výdrže až po displej opravdu není co vytknout. Jsem velice spokojený s funkčností a přístupností nových Forerunnerů pro širší okruh lidí, než byl doteď. Doufám, že dotáhnou ještě pořádně tu dynamiku ze zápěstí, ať se o tolik neliší a bude to TOP.

Podobně vybavený model se těžko hledá, ale myslím si, že v aktualizacích se dostanou nové funkce i do Epixu 2 a tak by mohla být alternativa rozhodně tento outdorový ďábel. Pokud vám nevadí nízká výdrž baterie, mohu doporučil Apple Watch 8 či Ultra.

A co vy? Co si myslíte o použitém displeji a novinkách?

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Janpřed 393 dny, reagovat
Ahoj klucí, opět super recenze a malý dotaz-hodily by se 965 na silniční cyklistiku? Diky.
Matěj Urbaczkapřed 392 dny
Ahoj, Zdravím, děkujeme za pochvalu a za mě jsou na silnici v pohodě.:-) I na řídítku na nich uvidíš vše, co potřebuješ, jen bych navolil při aktivitě stále zapnutý displej.:-))
miraspřed 392 dny, reagovat
Diky za skvelou recenzi! Jinak se nebojim toho, ze by Garmin nevydal dlouhou dobu nic lepsiho, na konci roku, nebo v Q1 2024 tady bude F8 a ty budou o necem jinym...
Janpřed 392 dny, reagovat
Super,díky,myslím že hodinky jsou tak dokonalé že už chybí opravdu jen ten vodotrysk ! :)))
Josefpřed 392 dny, reagovat
Ahoj. Díky za recenzi. Na hodinky jsem dlouho čekal, potřebuji vyměnit své první Garminy - Venu 2 Plus. Vypadají perfektně. Ale jsou hodinky připraveny na Garminem chystané měření EKG? A otázka druhá. Z hodinek nejde volat, že? Nevíte, nechystá se Garmin na další hodinky možností telefonování? Díky
Matěj Urbaczkapřed 392 dny
Ahoj, Josefe, Forerunnery 965 nebudou měřit EKG, protože nemají kovové dýnko. Z hodinek volat nelze a bohužel nevíme, jestli se chystají další hodinky s telefonováním.
Alešpřed 392 dny, reagovat
Zdravím, mám dotaz ohledně dynamiky běhu, zda se dostane aktualizací i do Fenix 7? Děkuji za odpověď a jen tak dál ????
Matěj Urbaczkapřed 389 dny
Zdravím, Aleši, zatím tuto informaci nevíme, ale s největší pravděpodobností by se tak stát mělo.
Petrpřed 392 dny, reagovat
Ahoj pěkná recenze a mám dotaz pánové mám FR 955 Solar myslite ze má cenu upgrade na 965?
Matěj Urbaczkapřed 389 dny
Zdravím, Petře, myslím si, že ne. Funkčně, kromě dynamiky ze zápěstí, se toho tolik nezměnilo a tak by to mělo cenu pouze pro přechod na AMOLED displej.
Jardapřed 392 dny, reagovat
Ahoj,můžete prosím napsat odkaz na ochanné sklo/folii,které tam bude pasovat? Díky. J.
Matěj Urbaczkapřed 389 dny
Zdravím, Jardo, prozatím hodinky nemáme v ruce a předtím jsme fólii nezjišťovali. Ihned po naskladnění hodinek tuto informaci ale doplníme.:-)
Ondrapřed 391 dny, reagovat
Ahoj, nevíte, jestli running dynamics dostanou i F7? Chápu, že nebudou mít ECG, ale jako top model by RD mohly dostat. Díky, mějte se
Matěj Urbaczkapřed 389 dny
Zdravím, Ondro, zatím tuto informaci nevíme, ale s největší pravděpodobností by se tak stát mělo.
Jakubpřed 391 dny, reagovat
Zdravím umožňují 965tky měření laktátoveho prahu bez hrudního snímače? Díky
Matěj Urbaczkapřed 389 dny
Zdravím, Jakube, je zapotřebí mít snímač tepu na hrudi. Je to z důvodu přesnosti meření, a tak je to za mě správně.
Luděkpřed 390 dny, reagovat
Ahoj. Velmi mě zaujala recenze nových 965. Chtěl bych poprosit o radu. Syn dělá závodně in-line rychlobruslení. Pátrám už dlouho, jaké hodinky zvolit pro tuto činnost. Měl jsem typy na Garmin 955, pak ale také na 245. Nyní jsem četl Vaši recenzi na 965. Nevím, jestli zabrousit i do Polar nebo Suunto. Kdybyste měli nějakou reakci, abych se posunul dál, budu vděčný. Děkuju. Luděk
Matěj Urbaczkapřed 389 dny
Zdravím, Luďku, pokud jde o to, mít jen hodinky na sport, klidně se můžete podívat i na hodinky od Suunta nebo Polaru, které jsou spíše sporttestery než chytré hodinky na vše. U Polaru bych se díval na model Pacer Pro, Vantage V2 anebo Grit X Pro. U Suunta na model Suunto 9 Peak Pro. Hodinky Garmin jsou více "multi" a tak jak jsem psal v recenzi z nich zaplatíte, pustíte hudbu atp... Jediné co Garmin v základu nemá je právě inline bruslesní. Jde o to, že tam žádné značky nemají specifická datová pole, a tak všichni měří pouze kilometry, tepovku, kalorie a rychlost. Což si jde i u toho Garminu následně nastavit.
Roman Kpřed 389 dny, reagovat
Ahoj. Krásně popsané hodinky a dopodrobna vysvětlené funkce. Díky
Jiří K.před 389 dny, reagovat
Dobrý den, máte nějaké bližší informace o režimu UltraTrac v tomto modelu? Na stránkách Garminu jsem v tabulce našel, že při běžném režimu GPS by měly hodinky vydržet cca31 hod. a pri režimu UltraTrac 34hod.(to mi moc ultra neprijde :) Nemají tam nějakou chybu když 955 vydrží při UltraTrac režimu nějakých 80 hodin? Díky za odpověď.
Dominik Hokpřed 389 dny
Zdravím, Jirko. Bohužel jsme závislí na tom, jaká data nám dá Garmin. Hodinky jsme měli ještě před releasem na omezenou dobu a na tento údaj jsme se nestihli podívat.
Luděkpřed 389 dny, reagovat
Ahoj, Matěji. Děkuji Vám za odpověď ohledně hodinek na rychlobruslení. Ještě bych měl prosbu. Jaký zvolit hrudní pás, pokud bych koupil hodinky Garmin? Kdybych koupil jinou značku hodinek, pás musí být jiný? Děkuji. Luděk
Matěj Urbaczkapřed 388 dny
Zdravím, Luďku, co se hrudních pásů týče, tak u Garminu získáte navíc běžeckou dynamiku (pokud byste s hodinkami i běhali), ale jinak jsou pásy volně kombinovatelné i mezi značkami.:-)
Peterpřed 389 dny, reagovat
Ahojte, myslíte že sa oplatí kúpiť FR965 alebo ostať u FR255??
Matěj Urbaczkapřed 388 dny
Zdravím, Petře, pokud Vám nejde o vzhled, AMOLED displej a připravenost k tréninku, tak se to nevyplatí.:-)
Luděkpřed 387 dny, reagovat
Dobrý den. Matěji, děkuji Vám za předchozí odpovědi. Ještě bych poprosil jednu věc. Když se rozhodnu pro Garmin. Tak buď ušetřím nějakou korunu a koupím 245 a nebo dám 16 tisíc za 965. Dá se nějak popsat zásadní rozdíly mezi oběma modely? Cenový rozdíl mezi oběma modely je velký. Vyplatí se připlatit těch asi 10 tisíc za 965? Jde mi hlavně o sportovní hodinky, ale různé chytré věci se taky hodí. Chci je synovi, 17 let (vrcholové rychlobruslení). Děkuji moc. Luděk
Matěj Urbaczkapřed 386 dny
Luďku, koukáte na to trošku špatně. Vybírat mezi nejnovějším modelem a modelem z roku 2019 není úplně šťastné. Technologický posun je tak velký, že se ho nedá ani popsat. Pokud chcete vybírat mezi dvěma modely vyberte si Forerunner 255 a Forerunner 965. U těchto modelů už vybíráte jen z typu displeje, mapových podkladů a widgetu připravenosti k tréninku, který je více či méně mířen na běžce. Chytré funkce jsou u obou modelů na stejné úrovni a baterka také. Zde hraje poměr cena / výkon pro Forerunner 255. Zkuste mrknout na tento model a popřemýšlet nad ním. Forerunner 245 už opravdu nedoporučuji a vypsat rozdíly by bylo na hodně dlouho.
Rockypřed 387 dny, reagovat
Díky za recenzi. Skvělá, jako vždycky. Hodinky jsou úpně super. Přesně to, co jsem pořád hledat. Velký displej s vyšším rozlišením. Původně jsem kvůli tomu chtěl koupit 7X, jenže ty už jsou na mě moc těžké. Mám Venu 2 Plus, ale ty jsou na sport k ničemu. Takže vyhrály 955. Kdych to tušil, tak jsem chvíli počkal. Teď už se budu jenom modlit, aby Garmin vydal něco jako 965 s možností telefonování. Ale podle odpovědi z technické podpory se do budoucna s ničím podobným vůbec nepočítá :-(
Pytlákpřed 387 dny
Garmin dělal vždy sport-testery a ne hodinky na volání :-), volání je u sport-testerů naprostá zbytečnost.
Pavelpřed 387 dny, reagovat
Dobrý den, děkuji za velmi povedený článek a parádní video recenze ! Chtěl bych vás poprosit o radu - rozmýšlím se nad hodinkami s amoled displejem, ale s vyšší odolností vůči nárazům, klimatickým vlivům. Které byste volili z řady Garmin více - modely FR965, FR265 nebo Epix 2 standard/titan? Hodinky plánuji na denní použití do náročnějšího prostředí (práce v terénu) a preferuji spíše sportovní funkce a funkce smart. Mapy určitě nevyužiji. Moc děkuji za odpověď.
Filip Debrecenyipřed 386 dny
Dobrý den Pavle, určitě bych se více přiklonil variantě Epix 2. Pro činnosti, které jste vypsal se rozhodně hodí více už kvůli tomu, že toho jednoduše snesou více. :) Epix 2 splňují vojenský standard odolnosti, mají voděodolnost 10 ATM a obecně tělo hodinek je stavěno více náročnějším podmínkám. Co se týče materiálu, lehce se přikláním na stranu titanu, ale ani s modelem v oceli nešlápnete vedle. :)
Pavelpřed 386 dny, reagovat
Dobrý den, Filipe. Moc děkuji za odpověď. Ještě bych se rád zeptal, jaké jsou obecná doporučení pro výběr skla v hodinkách (Epix, Fenix,...). Obecně se vedou diskuse ohledně safíru, který je nepoškrabatelný versus Gorila glass 3, které údajně tak odolný není. Prosím, jaké jsou vaše zkušenosti? Pokud bych volil variantu Epix 2 s ocelovou lunetou a sklíčkem Gorila glass 3, doporučujete na displej přikoupit ochrannou folii? Děkuji.
Filip Debrecenyipřed 386 dny
Ještě jednou zdravím Pavle. Každá mince má dvě strany a to stejné platí pro sklíčka. Pokud se budeme bavit o safírovém sklíčku, to má právě tu vlastnost nepoškrábání, na druhou stranu je to nejkřehčí sklíčko, které se používá (toho se ale hned neobávejte, i tak sklíčko něco vydrží) a může zhoršovat čitelnost nebo dokonce zrcadlit na přímém slunci. Sklíčko minerální s gorila glass úpravou je naopak pevnější a je u něj menší šance rozbití, každopádně se na něm lehce mohou objevit škrábance. Za mě obě sklíčka mají pro a proti a nejvíce jim pomáhá, že jsou dobře zapuštěny v pouzdře a už tím jsou chráněny před poškozením. Pokud bych si koupil model s minerálním sklíčkem, přikoupil bych určitě ochranné sklíčko nebo fólii. V případě safírového sklíčka bych poté nedokupoval nic. :)
Zdenekpřed 383 dny, reagovat
Designově jdou hezci Epix s nebo 965? Vo myslite? Funkce mají dost podobne. Rad bych je nosil i do prace. Epix jsou ale dost tlusté a tak možná nepůjdou pod košili či svetr. Jsou ale elegantní
Matěj Urbaczkapřed 382 dny
Zdravím, Zdeňku, designově se mi spíše do práce hodí Forerunner 965, protože je tenčí a není tak moc nápadný jako právě Epix.:-)
Petrpřed 382 dny
Zdravím, v minulosti jsem se právě 6X Pro musel znavit, protože se mi nevešly pod manžetu košile a hodně mi jich o svůj bol tím pádem zničily. Šel jsem pak do Vivoactive 4 a nyni osciluji u Samsung GW 5Pro. Ty bohužel např. u lyžování, snowboardingu neměří statistiku rychlosti a neodečitaji na vzdálenosti vleky. Pokukuji tedy po něčem vysloveně na sport ... Šťastnou ruku ve výběru.
Kamopřed 379 dny
Pokud nosit svetr tak kup apple watch
Prochypřed 374 dny, reagovat
Tak to vypadá ze na skladě budou až za měsíc nejdřív. Škoda. To mě nebaví
Růženapřed 365 dny, reagovat
Dobrý den p. Urbaczko, ráda bych znala názor odborníka. Mám FR 945 TRI už od srpna 2019. Má smysl přecházet na 965? Musím říct, že větší a krásnější displej mi učaroval. děkuji Růžena
Matěj Urbaczkapřed 365 dny
Zdravím, Růženo, můj názor je, že funkcemi i snímači hodinky převyšují Forerunner 945 o několik tříd. Pokud ale potřebujete co nejdelší výdrž na GPS, tak Forerunner 945 vydrží déle. Ale kdyby to bylo na mně, tak přechod smysl má.:-)
Růženapřed 365 dny
Dobrý den, děkuji Vám za vyjádření. Růžena
Růženapřed 357 dny
Četla jsem článek na webu zivotsgarminem.cz, ze kterého mi vzešlo, že ten amoled nebude v rámci čitelnosti úplně dokonalý a dosti mě to zviklalo :( Jsem dosti na vážkách jestli: 955 solar nebo 965 ?
Matěj Urbaczkapřed 356 dny
Zdravím, Růženo, poslední rozhodnutí zůstává samozřejmě na Vás, ale s AMOLED displejem rozhodně na slunci nebudete mít problém.:-) Jejich podsvícení je tak silné, že není co řešit.:-)
Janpřed 365 dny, reagovat
A kdy už budou 965 !!! ??? :)))
Matěj Urbaczkapřed 365 dny
Zdravím, Jane, bohužel až v půlce dubna.
Tomaspřed 356 dny, reagovat
Tak uz je mam. Ta viditelnost na slunci neni uplne pecka. Kdyz mam aktivni displej behem aktivity tak je pohasli a neni uplne n 100 procent. Az kdyz stisknu tlacitko. Takze nejlepe mit vypnuty displej a na otoceni ruky se rozsviti na plnej kotel. Jinak jsou paradni a oproti 265 je videt rozdil v kvalite. Nejenom luneta, ale i reminek, tlacitka material stisk, proste jsou lepsi
Tomášpřed 287 dny, reagovat
Zdravím, přecházím čínských xiaomi na na něco kvalitnějších, tudíž garmin byly jasná volba. Zprvu jsem cítil kolem 10 tisíc,bpak jsem si vše poskládat, běh, hory, výdrž baterie a zvyk na dotykový displej. Zprvu jsem měl vybráno forerunner 955, a díky radám na fóru jsem zviklany zda nepockat na slevu k 12tisicum u fenix 7. Krom bytelnosti a odolnosti je mezi nimi výrazný rozdíl?
Matěj Urbaczkapřed 284 dny
Zdravím, Tomáši, krom bytelnosti a odolnosti tam žádný rozdíl není.:-) Jsou to "uvnitř" úplně stejné hodinky.:-)
Tomášpřed 284 dny, reagovat
Ještě jeden dotaz které z těch dvou typů forerunner nebo fenix mají větší odolnost myslím když občas omylem tuknu rukou o Fatra nebo podobně, děkuji.
Matěj Urbaczkapřed 284 dny
Tomuto nejlépe odolávají Fenixy. Mají zapuštěné sklíčko. Takže dostane luneta ale ne displej. U FR 965 je luneta hodně tenká a mohlo by to zasáhnout jak lunetu, tak sklíčko.
Tomášpřed 284 dny, reagovat
Děkuji tak zkusím někde vychytat fenixy7 za 12tisic, fajn den????
Ondrapřed 274 dny, reagovat
Ahoj, včera jsem si pořídil 965ky, jsem ale úplný začátečník co se smartwatch týče. Jaký je prosím rozdíl mezi mapami které tam mám už po rozbalení a následně mezi TOPO vouchrem který jsem k tomu dostal? Zatím jsem neinstaloval vše řeším přes mobil a pracovní noťas mi nepustí instalačku garmin express. Ale co jsem se díval do map do hodinek tak jsem tam měl Ostravu vykreslenou celkem dopodrobna.. Co tedy získám navíc když doisntaluju TOPO voucher CR. Díky moc za info
Dominik Hokpřed 274 dny
Zdravím, Ondro. Mapa z voucheru má menší měřítko a tedy je ještě o dost podrobnější. Uvidíte ulice, barvy turistických stezek, aj.
Mikešpřed 191 dny, reagovat
Ahoj, co může být špatně na těchto FR965, když se mi za noc ubralo cca 25% baterky při režimu spánku? Pulzní oxymetr je vypnutý. Hodinky jsou týden staré a od Vás. Předchozí dny se nic podobného nestalo... Díky
Dominik Hokpřed 191 dny
Zdravím, většinu času je to chyba v softwaru, kterou Garmin vyřeší další aktualizací. I na mých Tactix 7 se mi stalo, že vydali špatnou aktualizaci a vydržely 3 dny maximálně. Poté to Garmin opravil v další aktualizaci.
Aničkapřed 173 dny, reagovat
Ahoj, díky moc za tenhle super článek, vypadají skutečně nabušeně. Mám teď Fenix 6s pro a neustále přemýšlím, zda pořídit novou řadu Fenixu 7 (opět dámskou verzi), nebo tyto Forerunnery - hodně se mi líbí nový displej, který je prostě vau oproti fenixu, to je jejich nejslabší místo. Na druhou stranu jsem do nových fenixů chtěla jít kvůli solar verzi, kdy by měla být zase vau kvůli výdrži - používám hodinky skutečně nonstop propojené s mobilem, mnoho notifikací, aktivity hlavně běh - aktuálně jsem na výdrži 3-5 dnů. Co myslíte, které jsou tedy lepší? Vždy jsem jako vlajkovou loď vnímala fenixy, ale běžci se často uchylují k forerunnerům. Když tedy pominu, že jsou levnější :) Určitě vám rukama prošly i nové fenixy, tak se zkouším ptát :) Předem moc díky a pardon, jestli jsem to někde přehlédla! Ať to běhá
Dominik Hokpřed 172 dny
Zdravím, Aničko. Upřímně se těžko radí, protože je to velice subjektivní. Hodinky totiž mají dost podobnou výbavu a jediné co rozhoduje, je displej. Nedá se říct, který je lepší. Mně osobně AMOLED vyhovoval nějaký čas, ale pak mě začalo rozčilovat rozsvěcování hodinek během aktivity, které při naklonění k obličeji prostě nefungovalo. Osobně tedy pořád preferuji transflektivní LCD. Navíc si svůj život nedokáže představit bez svítilny. :)
Rockypřed 172 dny
S diplejem je to celkem jednoduché. Kdo má hodinky primárně jako sporttester, ten preferuje transflektivní. Kdo má primárně smartwatch, ten amoled. A srovnání je taky celkem jednoduché. Forerunery jsou lehké a pro běžné uživatele dostačující. Nemají ale bohužel všechny funkce, jako Fenixy. Takže kdo chce z tréninku vyždímat úplně všechna data a jde mu o to, posouvat se dál, volí jednoznačně Fenixy. A nakonec je tady zvláštní sorta lidí, jako Dominik, kteří bez svítilny nedají ani ránu a tam je to taky úplně jasné ;-)
Davidpřed 164 dny, reagovat
Dobrý den , vlastním model hodinek garmin 965 a rád bych si koupil trenažer TACX Flow T2240 půjde vše bez problému spojit ? Děkuji Kylar
Dominik Hokpřed 164 dny
Zdravím, Davide. V tomto případě bude lepší se obrátit na prodejde trenažéru. Tento trenažér jsem nikdy nepoužíval. :/
Adampřed 157 dny, reagovat
Můžete napsat jaký kabel s koncovkou je přibalen do garmina 965? Děkuji.
Dominik Hokpřed 156 dny
Zdravím, v balení Forerunner 965 je nabíjecí kabel s koncovkou USB-C.

Hodinky zmíněné v článku