» Blog » Garmin

Garmin HRM Pro Plus představení – Hrudní snímač s přidanou hodnotou

Tagy: Představení | Garmin | Chytré

Matěj Urbaczka | 15.7.2022 | 2 MIN | 31x komentář

Po dvou letech přichází Garmin s obměnou svého prémiového hrudního pásu v podobě Garmin HRM Pro Plus. Pás se pohybuje na pomezí upgradu ze slušnosti a opravdového upgradu, a tak jsem moc zvědavý, jak to bude ve skutečnosti.

Novinku byste dost možná kromě změněné barvy silikonového obalu na snímači vůbec nepoznali. Proto se zdá, že tento pás chlapci z Garminu moc neupgradovali. Ale teď mrkneme na podstatné novinky, které pás nabízí.

  • Změna uzavírání "dvířek" u baterie
  • Možnost řízení tempa a kilometráže podle hodnot z pásu
  • Silikonový kryt dostal bílou barvu
  • Cena je zhruba stejná

No, opravdu těch novot není moc. Ale první dvě stojí opravdu za to. Pojďme na to mrknout pořádně.

Už žádné utopené hruďáky

Často se u modelu Garmin HRM PRO stávaly nehody, kdy bylo špatně zavřené víko od tepáku po výměně baterie. Ulomené šroubky anebo shrnuté těsnění způsobovaly zkrat pásu a téměř tři tisíce korun vyhozených do vzduchu. A za vše mohly 4 šroubky uchycení víka.

Konstruktéři v Garminu se ale konečně domluvili, že se vykašlou na archaické šroubky a udělají konstrukci uzavírání bez nich. Po odkrytí silikonového krytu vás tedy čeká systém, který jednoduše odkroutíte, vyměníte baterii a poté opět zatěsníte bez šroubování.

Přesnější tempo na pásu i mimo něj

Asi největší novinkou je, že si pás bere GPS údaje z hodinek a podle toho kalibruje svůj krokoměr. Zdroje na internetu tvrdí, že stačí dvě hodiny běhu (nemusí být souvislého), aby se krokoměr v pásu správně zkalibroval a byl téměř stejně přesný jako GPS v hodinkách. Hlavní výhodou může být běh na pásu, kdy to vždy bylo tak nějak nepřesné. :-)

Mimo pás se tato fíčura může hodit například v místech se špatným příjmem GPS signálu. Myslím, že Garmin tímto krokem opět posunul standard přesnosti o něco výše.

Cena zůstává stejná, aktualizace přijde i do staršího modelu

Co na to říct... Tohle za mě Garmin jaksi nevychytal. Cenu hruďáku nechal úplně stejnou (na českých stránkách je cena nového dokonce o dvě stovky nižší) a dokonce veškeré nové funkce přibudou i ve starém hrudním pásu HRM PRO.

Podtrženo sečteno, pokud jste šikovní a nemáte problém se šroubováním, kupte si stejně ten nový, je o dvě stovky levnější a jediné o co přijdete, je sexy fluorescenční silikonová krytka obalu.:-)

Mohlo by se vám líbit:

VŠE NA TÉMA: Hrudní pásy pro měření tepové frekvence
25.1.2022 - Matěj Urbaczka
VŠE NA TÉMA: Hrudní pásy pro měření tepové frekvence

Porovnání hrudních pásů (snímačů tepové frekvence)
16.2.2022 - Matěj Urbaczka
Porovnání hrudních pásů (snímačů tepové frekvence)


28.3.2022 -
Jak připojit externí snímače (hrudní pás a jiné) k hodinkám Garmin?

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Radek Fořtpřed 570 dny, reagovat
Ahoj, prosím vás když budu mít HRM Pro Plus a půjdu si zahrát ven na hřiště fotbal, tak mi to vzdálenost počítat nebude? Třeba když v šatně zapnu na hodinkách aktivitu běh a půjdu ven jen s pásem, tak mi to vzdálenost podle kroků nevypočítá? Díky
Matěj Urbaczkapřed 570 dny
Zdravím, u tady tohoto pásu by to mělo fungovat i pro přepočet kroků na km z důvodu, že pokud se pás dobře zkalibruje (několik běhů s pásem a gps), tak by měl ukazovat i přesně podle akcelerometru.
Radek Fořtpřed 570 dny, reagovat
Díky moc za odpověď. Takže když si vezmu pás a na hodinkách zapnu aktivitu(ty nechám v šatně), tak potom až přijdu a ukončím aktivitu, tak mi to vypíše všechny údaje z pásu a vypočítá vzdálenost. Chápu to dobře? Chtěl bych si ten pás pořídit z důvodu, že při zápase nemůžu mít hodinky na ruce a chtěl bych vědět kolik toho naběhám. Ještě jednou díky moc za odpověď.
Matěj Urbaczkapřed 570 dny
Zdravím, je to přesně jak píšete.:-)
Marcelpřed 568 dny, reagovat
Dobrý den, měl bych dotaz k tématu. 1. Je zapotřebí před fotbalem na hodinkách aktivitu zapnout? Nebo se to dá nějak stáhnout dodatečně? 2. A co v případě, že hodinky nemám. Lze takto pás na fotbal používat a data pak do Garmin Connect dodatečně přihrát. Moc děkuji za odpověď.
Matěj Urbaczkapřed 567 dny
Zdravím Marceli, pokud hodinky nemáte, dá se pás spárovat přímo s Garmin Connect v telefonu. Pokud aktivitu spustíte na hodinkách předem a po ukončení aktivity klepnete na "stáhnout data ST", stáhnou se vám k aktivitě do hodinek veškerá data z pásu.
Radek Fořtpřed 560 dny, reagovat
Ahoj, tak nevím proč, ale takhle mi to nefunguje. Na hodinkách jsem zapnul běh, nechal je doma a šel si zaběhat ven s pásem. Po půl hodině jsem přišel a na hodinkách stopnul a uložil aktivitu. A místo 6km jsem měl vzdálenost jen 0,11km a z dat se mi uložilo jen spálené kalorie a průměrný tep. Tak nevím co dělám špatně.
Matěj Urbaczkapřed 557 dny
Zdravím Radku, jak jsem psal, pás je třeba potřeba zkalibrovat aby měřil venkovní či vnitřní hodnoty, čili je zapotřebí několikrát vyběhnout jak s pásem, tak s GPS, jinak se Vám přenesou jen kroky.
Radek Fořtpřed 557 dny, reagovat
Zdravím Matěji, jestli to dobře chápu, tak bych měl párkrát vyběhnout i bez pásu jen s hodinkama? Děkuji
Matěj Urbaczkapřed 557 dny
Nene, je zapotřebí vyběhnout s pásem i s hodinkami, ať se pás zkalibruje dle GPSky a může měřit přesněji kilometry.
Roman Polivkapřed 540 dny, reagovat
Dobrý den, jen se chci zeptat. Koupil jsem si Garmin HRM Pro Plus, vše je funguje ,jak má , ale když nepoužívám hodinky tak mě snímač neukazuje aktuální tep v garmin contectu , i když mě píše app že vše je spárované. A ještě ,když se dívám na graf srdečního tepu tak se tam nic nezobrazuje Děkuji.
Matěj Urbaczkapřed 540 dny
Zdravím, Romane, máte kromě pásu v hodinkách nastavené také nějaké hodinky od Garminu? Mohlo by to být tím, že Garmin upřednostňuje ty hodinky a v grafu ukazuje pouze výchozí zařízení (tedy hodinky). Zkusil bych odpárovat pás a znova ho napárovat v první řadě.:-)
Roman Polivkapřed 540 dny, reagovat
Děkuji za odpověď, ale bohužel mě to stále nejde. Vůbec nevím jak nastavit preferencí . Tepák i hodinky jsem odpároval několikrát ,jenom u hodinek se mě ptali na prefenci. Při párování pouze hrudniho pásu do garmin conect se mě zobrazil graf srdečního tepu nikoli aktuální číslo tepu. Mám fenixy 5. Včera jsem nad tím strávil mnoho hodin a nic. Děkuji za radu.
Jan Vaněkpřed 431 dny, reagovat
Dobrý den, jak poznám, zda jsou data z aktivity v Connectu z hodinek nebo z pásu?
Matěj Urbaczkapřed 430 dny
Zdravím, Honzo, pokud máte připojený hrudní pás, u aktivity nahoře Vám svítí srdíčko. V tu chvíli jdou data z pásu a ne z optiky.:-)
Jan Vaněkpřed 430 dny
Děkuji za odpověď
Martinpřed 372 dny, reagovat
Zdravím,jak píše tady Radek Fořt.Ikdyž jsem několikrát vyběhl s hodinkami i hrudním pasem tak se vzdálenost proste bez hodinek nezapise.V aktivitě po vypnutí hodinek když přijdu do šatny mám veškeré údaje tep kalorie ale vzdálenost ne.Dokonce jsem volal na infolinku Garmin a tam mi bylo řečeno ze vzdálenost bez hodinek pak neumí zapsat.A to mám opravdu Hrm pro plus pas a hodinky 955.
Marekpřed 319 dny, reagovat
Ahoj, měl bych dotaz ohledně nastavení F7X Sap. Sol. s HRM Pro. Hrudní pás sem pouze připojil a vyběhl. Na první trati sem měl oproti GPX z mapy.cz rozdíl 1 km a na druhé trati byl rozdíl cca 3km oproti GPX. Než sem hrudní pás začal používat, tak hodinky měřili vzdálenost přesně. Můžete mi prosím poradit, jak případně nastavit nebo zda je potřeba udělat kalibraci ,,pár,, běhama. Většinou běhám trail. Díky moc za radu.
Dominik Hokpřed 319 dny
Zdravím, Marku. Trasu měří hodinky pomocí GPS, pás by nijak neměl ovlivňovat naměřenou hodnotu. Nepřenastavil jste si náhodou satelity?
Marekpřed 319 dny
Díky moc za odpověď. Jen sem pás spároval / připojil k hodinkám. Žádné jiné nastavení sem neměnil. Zkusím pár běhů na stejné trase s pásem i bez něj a případně budu nějak řešit dál. Díky moc
Bobpřed 316 dny
Ahoj, mám stejný problém při používání s hodinkami venu 2. pokud běžím bez pásu je vzdálenost vpořádku(dle mapy.cz). s pásem je vzdálenost menší o cca 8-10%. nevím kde nastavit aby mi pás měřil jen tep. nic jiného od něj nechci. děkuji pěkně za tipy
Dominik Hokpřed 316 dny
Zdravím, Bobe. Zkuste najet v nastavení do "Snímače a příslušenství" a najděte příslušný pás a v jeho nastavení deaktivujte automatickou kalibraci.
Bobpřed 316 dny, reagovat
Děkuji za tip. V nastavení je i možnost nastavení HRM pro tempo i vzdálenost. Vše jsem vypnul, budu v sobotu informovat jak to dopadlo. Zatím děkuji pěkně.
Vítekpřed 296 dny, reagovat
Dobrý den, Je tento tepák kompatibilní i s Garmin Instinct Tactikal? Děkuji za odpověď
Matěj Urbaczkapřed 296 dny
Zdravím, Vítku, ano, je kompatibilní.
Marekpřed 102 dny, reagovat
Zdravím. V hodinkách instinct 2 nemohu najít stažení dat ST z hmr pro plus, ať dělám co dělám. Synchronizace sice proběhne po ukončení aktivity, ale data o ST nejsou. Může mi někdo poradit?
Dominik Hokpřed 101 dny
Zdravím, Marku. Když otevřete v mobilní aplikaci Garmin Connect a přesunete se do libovolné aktivity, ve spodní části máte zařízení, která byla během aktivity spárovaná. Máte tam kromě hodinek i hrudní pás?
Marekpřed 101 dny, reagovat
Není tam, pouze hodinky. Ty během mma tréninku nosit nemohu
Marekpřed 100 dny, reagovat
Už jsem to vyřešil, je třeba ještě přidat hrm jako externí snímač přímo v hodinkách. Pak se již zobrazí v nabídce aktivity možnost stáhnout ST z Hrm pro
Simonapřed 48 dny, reagovat
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mi pás bude počítat kilometry, když ho nebudu mít spárovaný s hodinkami, ale jen s mobilem? Děkuji
Dominik Hokpřed 46 dny
Zdravím, Simono. Myslím, že by to mělo fungovat pořád stejně, ale akcelerometr není dvakrát nejpřesnější. Proto by bylo lepší spíš používat GPS telefonu.