» Blog » Garmin

Garmin Instinct 2 recenze – Aneb voják v havajské košili

Tagy: Recenze | Garmin | Chytré

Dominik Hok | 25.3.2022 | 9 MIN | 88x komentář

Řada Instinct se mi vždy hrozně líbila. Prostě pořádný chlapácký kousek, kterým rozrazíte kámen vejpůl nebo otevřete lahváče. Všechno, co chlap od života potřebuje. Instinct 2 k tomu všemu přidal efektivní solární dobíjení, bezkontaktní placení a všechno to zaplácl sportovními funkcemi, které se doteď objevovaly v těch nejvyšších řadách od Garminu.

V čem jsou Instinct 2 parádní a v čem naopak nejsou?

Řada Instinct byla prapůvodně určená pro vojáky. Potvrzoval to vojenský standard odolnosti, některé army vychytávky a samotný vzhled hodinek. Docela snadno byste si tyto hodinky spletli třeba s legendárními G-Shocky.

Vojenský standard odolnosti (MIL-STD-810) u chytrých hodinek
23.8.2023 - Dominik Hok
Vojenský standard odolnosti (MIL-STD-810) u chytrých hodinek

Garmin Instinct Crossover recenze – Nechoď za tím světlem!
11.1.2023 - Dominik Hok
Garmin Instinct Crossover recenze – Nechoď za tím světlem!

Garmin Instinct 2X představení – Ve větším a se svítilnou
12.4.2023 - Dominik Hok
Garmin Instinct 2X představení – Ve větším a se svítilnou

Co se mi na nich nejvíce líbí:

  • outdoorový vzhled podtržený vojenským standardem odolnosti
  • efektivní solární dobíjení kvůli kterému není potřeba (při dobrém přístupu světla) hodinky dobíjet kabelem
  • pokročilé sportovní funkce v podobě tréninkového zatížení, stavu tréninku, denních tréninkových dopoučení, predikce výsledků aj.
  • se solární verzí bezkontaktně zaplatíte
  • dvě velikosti a celá paleta barev

Co se mi nelíbí:

  • víte, že ani nevím?

Díky Instinctu 2S se těším na léto

Instinct 2 má dvě velikosti – 40 a 45 mm. Jak správně tušíte, menší verze směřuje spíše na dámská zápěstí a podtrhují to i barevné varianty. Kdykoliv se na ně podívám, připomenou mi léto. Barvy jsou totiž svěží, letní a sportovní.

Garmin totiž udeřil hřebíček na hlavičku. Máme tady elegantní chytré hodinky, ryzí outdoorovky... No, ale mladistvé, sportovní, ale přitom stylové chytré hodinky? Takové se jen tak nenajdou.

Ale ani ty pánské "letní" nejsou úplně k zahození.

Někdo by mohl oponovat, že je to pěkná kravina, protože se tím Garmin odklání od prapůvodní myšlenky Instinctů jakožto vojenského outdoorového přístroje. Ale i to tam pořád najdeme.

Zůstala také originální kamuflážovaná verze Camo.

Garmin u této řady sázel spíše na barvy a v celkovém zpracování se toho zase tolik nezměnilo. Pouzdru se trochu upravil tvar a tlačítka se trochu víc zapracovala do pouzdra. Prstenec okolo displeje má drážkování a název firmy se přesunul z lunety na displej.

Vcelku ale nic, co by vyvolalo větu "To je úplně něco jiného".

Instincty 2 se tedy výraznějšího faceliftu nedočkaly, ale nač měnit něco, co funguje. Hodinky krásně drží na ruce, ať už jste bodybuilder nebo třeba jako já se zápěstím 16,5 cm.

Váhově jsou na tom Instinct 2 úplně stejně jako předchozí generace – 52 gramů (v případě Solaru o jeden gram více). Menší verze Instinct 2S se váhově dostala na 42 gramů (Solar má zase o gram více).

Amazfit T-Rex 2 recenze – Těžkooděnec na zápěstí
29.6.2022 - Dominik Hok
Amazfit T-Rex 2 recenze – Těžkooděnec na zápěstí

Na takovou nízkou váhu se dostaly díky použití tvrzeného polymeru. Plastové pouzdro je sestavené natolik kvalitně, že Instincty splňuji i vojenský standard MIL-STD-810G. Samotné dýnko hodinek pak prozrazuje tři nepřátele, se kterými si Instinct hravě poradí – THERMAL - SHOCK - WATER. Znamená to, že Instinctům nevadí extrémní teploty, nárazy ani voda. Voděodolnost je 100 M.

Když už jsme u toho dýnka, tady se údalo taky pár změn. Dobíjecí konektor se přesunul pod snímač tepové frekvence. Smysl v tom úplně nevidím, ale je to trochu symetričtější, tak proč ne. Všímavější už si určitě všimli, že snímač tepovky je nová generace Elevate 4. O tom ale až později.

Silikonový řemínek je opět přidělaný napevno, což je jen dobře, protože se nestane, že by vám hodinky jen tak spadly při zadrhnutí o nějakou překážku. Zajímavé je i "dírkové rozpětí". U Instinců jsou totiž dírky téměř po celé delce jedné z částí řemínku. Vysvětluji si to tak, že Instincty jsou dělané tak, abyste je mohli připnout třeba i na popruh batohu (nejmenší rozpětí), ale i na vojenský mundúr (největší rozpětí).

Spona je kovová, což dává smysl. Při zachycení třeba o větev nebo jakémkoliv nárazu by plastová spona praskla. Nedejbože, když vám spona praskne při surfování. To už se hodinek nedošnorchlujete.

Přední stranu pokrývá chemicky tvrzené sklo a pod ním se ukrývá transflektivní LCD MIP displej. Důležité je MIP (memory in pixel), jelikož pixely zůstavají u této technologie takzvaně "zamražené" a nežerou tolik baterku. Proto Instincty vydrží tak dlouho. Displej je rozdělený do dvou částí, přičemž hlavní displej má velikost 0,9" (2S má 0,79") a rozlišení 176x176 pixelů (2S má 156x156 px).

Tím, že je displej monochromatický a transflektivní, těžko budete hledat lépe čitelný displej. Ať už na hodinky svítí přímé slunce, je šero nebo třeba tma, nikdy jsem neměl problém si cokoliv na displeji přečíst. A ano, hodinky mají podsvícení a je k tomu určené levé vrchní tlačítko LIGHT.

Celkově jsou hodinky koncipovány, aby bylo jednoduché se v nich zorientovat letmým pohledem. Všechny důležité údaje jsou dostatečně velké a kontrastní. Veškeré projíždění menu je doplněné symboly v pravém vrchním menším displeji. A jak správně tušíte, komunikace v symbolech je rychlejší než ta textová. Tudíž najedete na widget kroků a vpravo uvidíte dvě chodidla. Najedete na sportovní aktivitu "Jízda na kole" a v rožku máte cyklistu.

Vlastně jsem přistihl sám sebe, že hodinky ovládám a koukám jen na symboly. Pokud ležíte někde uprostřed lesa, jste pod palbou a chcete se podívat na svojí tepovku, určitě bude jednodušší hledat v hodinkách symbol srdce. Trochu nereálná modelová situace, ale co už...

Senzorovou výbavu vylepšil nový tepák Elevate 4

Senzorová výbava je vlastně úplně totožná jako u předchozí generace – akcelerometr, barometr, GPS přijímač, kompas, krokoměr, snímač tepové frekvence, pulzní oxymetr, teploměr a výškoměr.

Pulzní oxymetr se v předchozí generaci objevil jen u solárních verzí, ale teď už jej najdeme napříč všemi modely.

Je trochu škoda, že v Instinctech se neobjevil nový GPS chipset s multifrekvenčím příjmem, ale chápu, že by pak rozdíly mezi střední a vyšší třídou sporttesterů od Garminu byly hrozně malé. Proto lepší GPS přijímač najdete až v Epixech nebo Fenixech 7.

Garmin Fenix 7 recenze – Já jsem Fenix 7 a kdo je víc?
8.3.2022 - Dominik Hok
Garmin Fenix 7 recenze – Já jsem Fenix 7 a kdo je víc?

Pokud byste chtěli srovnání, toto je výkres trasy Epixu.

A tady je výkres stejné aktivity u Instinctu 2. Je to stále hodně kvalitní, ale jde vidět, že Epix má výkres trasy čistější a "nevyhazuje" mě mimo silnici / stezku.

Každopádně, na Instinct 2 najdete alespoň optický snímač tepové frekvence Elevate 4, který je zase o krok blíže ke smazání rozdílů mezi optikou a hrudním pásem. Má totiž více diod k prosvícení kůže, citlivější snímač... Podtrženo, sečteno... Prostě je hodně dobrý. Osobně bych jej přirovnal k optickému snímači na Polar Vantage V2, který doteď byl asi ten nejlepší na trhu.

Polar Vantage V2 recenze – Mistr testů a sportovních aktivit
26.7.2021 - Matěj Urbaczka
Polar Vantage V2 recenze – Mistr testů a sportovních aktivit

Pokud pomineme městský model Garmin Venu 2, tak Instinct 2 jsou teď (březen 2022) nejlevnější chytré sportovní hodinky od Garminu, které mají tento kvalitnější snímač.

Garmin Venu 2 recenze – Nejlepší chytré hodinky do 10 000 Kč?
9.6.2021 - Dominik Hok
Garmin Venu 2 recenze – Nejlepší chytré hodinky do 10 000 Kč?

A abych byl zcela upřímný, Instincty 2 drží na ruce moc hezky a přijde mi, že snímání tepu mají přesnější než Epixy.

Tady je měření tepu u Epixu.

Když se podíváme na tepovku ve stejné aktivitě měřenou Instinctem 2, vidíme, že křivka je o něco "zubatější". Tudíž detailnější.

První chytré hodinky od Garminu, které nepotřebují kabel?

A ne, nemyslím tím bezdrátové dobíjení, ale to solární.

Garmin Instinct 2S
Garmin Instinct 2
V režimu smartwatche
21 dní (51 dní)
28 dní (neomezeno)
Úsporný režim
50 dní (neomezeno)
65 dní (neomezeno)
Příjem signálu GPS + GLONASS / GALILEO
22 hod. (28 hod)
30 hod. (48 hod.)
GPS (režim max. úspory)
54 hod. (114 hod.)
70 hod. (370 hod.)
Expediční mód GPS
25 dní (105 dní) 32 dní (neomezeno)

Když mrknete na tabulku výše, můžete vidět kouzelné slovíčko neomezeno. Co to znamená? Pokud se dostanete na příjem světla alespoň 50 000 luxů po dobu 3 hodin denně, nemusíte hodinky vůbec dobíjet. Jsou to první chytré hodinky od Garminu, které toto dokážou, takže je to krásné prvenství.

Bohužel vám ale musím říct, že na takovou intenzitu světla se dostanete jen v letních měsících a to ještě během jasného dne. Na dovolenou do Jugošky si kabel balit asi nemusíte, ale tady v Česku takovou jistotu nemáte. I kdyby nesvítilo, dobíjet hodinky jednou za měsíc je krásné, ne?

Samozřejmě se vybíjení baterie odvíjí od samotného používání. Pokud jste hodně aktivní sportovec, který má spuštěnou aktivitu s GPS každý den a třeba i po několik hodin, je jasné, že se výdrž baterie zkrátí. Osobně si ale myslím, že i kdybyste byli bůhví jak aktivní sportovec, na 14 dní výdrže se minimálně dostanete.

Pobraly Instincty 2 trochu toho lifestylu?

Instinct se k názvu "lifestylové zařízení" vždycky hodil asi jako péřovka na Hawai. Nicméně, s novými barvami mi to dává absolutní smysl. Už to nejsou hodinky jen pro horaly a vojáky, ale i pro ty, kteří chtějí hodinky do města.

Během dne určitě počítejte s počítáním kroků, spálených kalorií, měřením tepové frekvence (každou vteřinu) či indikací stresu. V noci Instincty 2 monitorují spánek (všechny spánkové fáze) s číselným ohodnocením na škále od 0 do 100. Podle kvality vašeho spánku a množství stresu se vypočítává Body Battery, což je číselné vyjádření vaší energie opět na škále od 0 do 100.

Velice mě potěšilo, že se do hodinek dostal snímek zdraví. Jedná se o dvouminutový test, kdy hodinky změří průměrný srdeční tep, stres, dechovou frekvenci, okysličení krve a variabilitu srdečního tepu v milisekundách. Doporučuji tento test dělat každý den ve stejnou dobu. Vyčtete z toho přetrénování, napětí organizmu, nedostatek spánku, prostě všechno...

Máš to za tolar? Použij Instinct 2 Solar

Obrovským posunem dopředu je, že se do solární verze Instinctů 2 dostalo bezkontaktní placení. Jinak se toho z chytrého hlediska až tolik nezměnilo. Notifikace, počasí, čas východu a západu slunce, ovládání hudby z telefonu, funkce Najít můj telefon, kalendář, detekce nehody... Taková ta klasika od Garminu.

Co ale není úplně standardem, je slepá navigace. Do hodinek si můžete nahrát GPX soubor nebo vytvořit mapu přímo v aplikaci Garmin Connect a odeslat si ji do hodinek. Hodinky vám pak naznačují křivku cesty a upozornují při odbočení / změně směru.

Ve sportovních funkcích Instinct konkuruje i Fenixům

Nejdříve si projděme klasiku... Instincty 2 odečítají tempo, čas, vzdálenost, kadenci, tepovku... Pak vyhodí nějakou analýzu, která obsahuje tréninkový přínos, grafy, aj. Taková ta klasika, kterou najdeme napříč snad všemi solidními značkami chytrých hodinek.

Do Instinctu 2 se ale dostaly nějaké dosud (v řadě Instinct) nevídané a hlavně pokročilé sportovní funkce.

Denní tréninková doporučení vám každý den určí vhodný trénink. Správný trénink by měl být rozmanitý, co se týče různých intenzit, délky aj. Hodinky to budou hlídat za vás a každý den určí typ tréninku, který vás nejvíce posune.

Stav tréninku úzce souvisí s tréninkovými doporučeními. Pokud váš trénink bude jednotvárný, budete trénovat málo nebo naopak moc, tak vám to hodinky řeknou skrze stav tréninku.

VŠE NA TÉMA: Stav tréninku v hodinkách Garmin
3.8.2021 - Matěj Urbaczka
VŠE NA TÉMA: Stav tréninku v hodinkách Garmin

Takovým standardem je odhad hodnoty VO2 Max. Tato metrika počítá maximální spotřebu kyslíku při sportovní aktivitě. Čím více kyslíku dokáže sportovec využívat, tím vyšší je jeho kondice.

Co je VO2 Max a jak jej zvýšit?
17.7.2020 - Agáta Vřeská
Co je VO2 Max a jak jej zvýšit?

Od maximální spotřeby kyslíku se pak odpočítává předpověď výsledků na různých distancích. Na základě vaší kondice vám hodinky řeknou, jaký byste měli výsledný čas na 5 km, 10 km, půlmaraton či maraton.

Tyto funkce byly typické pouze pro běžeckou řadu Forerunner a ty nejvyšší jako je třeba Epix, Fenix, Tactix aj. Je rozhodně skvělé, že se to dostalo i do outdoorovek.

Shrnutí – Instinct 2 je nový Fenix 6

A stojím si za tím. Když se podíváme model Fenix 6 Solar, parametrově zrcadlí Instinct 2 Solar. Ale Instinct 2 Solar jsou o 4 tisíce levnější. Ano, nemáte barevný displej, kovovou lunetu a dýnko, ale jinak úplně vše. Rozhodně pokud se bavíme o softwarové stránce.

Kromě toho je slušnou alternativou třeba Suunto 9, který... Vlastně je zase dražší a ještě k tomu nemá bezkontaktní placení.

Když nad tím tak přemýšlím... Pro Instinct 2 neexistují alternativy. Outdoorovky, které se hodí i do města, dokážou běžet úplně bez nabíjení, mají chytré funkce, hromadu těch sportovních a to všechno zaobalí do vcelku příjemné cenovky balancující na hranici deseti tisíc. Já bych do toho šel. A co vy?

6 NEJ: Chytré hodinky Garmin s nejdelší výdrží baterie
3.11.2022 - Matěj Urbaczka
6 NEJ: Chytré hodinky Garmin s nejdelší výdrží baterie

Chytré hodinky Garmin pro konkrétní sporty
14.11.2023 - Matěj Urbaczka
Chytré hodinky Garmin pro konkrétní sporty

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Radim Sochorpřed 778 dny, reagovat
Ahoj, Tak posílám fotku, tak utikej
Matěj Urbaczkapřed 777 dny
Zdravím Radime, moc děkujeme za příspěvek a budeme informovat, kdy ta slavná chvíle přijde.:-)
Lukášpřed 772 dny
Tak mám horší skóre spánku. Záporné už snad nejde.
Instruktorpřed 777 dny, reagovat
Stále předražené, proti číně. Toto jsou vlastně taky čína! Tak tím spíše. NFC ať si strčí... Zajímalo by mne, zda zapracovali na zlepšení odolnosti pouzdra a skla (stále to nejsou G-shocky) a na zlobivém barometrovém snímači, resp. na jeho umístění! Mohli, pokud tak neučinili, zvětšit display resp. celé pouzdro! Mám docela malé zápěstí a Instincty jsou na něm i tak celkem malé. U jakoby hodinek do extrémů bych si představoval zapuštěná tlačítka, cháněná před nárazem, či kovovou přezku. Jinak celkem fajn. Bude-li verze Solar Tactical tak bych o nich mohl uvažovat.
Zdenekpřed 777 dny
Ano, zdířka pro výškoměr je jinde. Líbí se mi, také nevím jestli klasiku, nebo tactical. Měl jsem první generaci Instinctu, ted mám Solar a Solar 2 se mi moc líbí.
Zdenekpřed 777 dny, reagovat
Ahoj, jen doplním, že pulzní oxymetr i měření tepu pod vodou, nejsou novinky Instinctu 2, ale uměl to už instinct Solar. :-) Jinak moc hezký článek a hlavně video na youtube.
Romanpřed 771 dny
Zdravím Zdenku, je rozdíl ve výdrži baterky mezi Instinct a Instinct Solar znatelný? Myslím jestli to dobíjení v našem podnebí reálně funguje? Díky.
Matěj Urbaczkapřed 770 dny
Zdravím Romane, celkově je baterka u modelu Instinct Solar větší i bez použití solaru. Bohužel v našich končinách nefunguje solar na 100%, ale určitě baterce pomáhá.:-)
Zdenekpřed 770 dny
Ahoj Romane, rozdíl je velmi znatelný, nejen solárními panely, ale i novým chipsetem, kde se prodloužila výdrž celkově. Mně vydržel Instinct solar s jendou gps aktivitou, nekolika bez gps přes měsíc v režimu smart watch 24/7 měřeni tepovky. Jinak je hezké mít ráno 50 % baterie, pak být venku a večer mít 53 %, není to moc, ale bez solaru by bylo večer 45 % třeba....pochopitelně režimy šetření baterie jsou pak na měsíce až nekonečno.
Liborpřed 776 dny, reagovat
Je nějaký zásadní rozdíl mezi verzí Tactical a klasickou Solar verzí? Našel jsem jen, že Tactical má navíc ty vojenský funkce (noční vidění atd.) a možná v barvě je rozdíl ale víc asi nic. Je to tak?
Dominik Hokpřed 774 dny
Zdravím, je to jak říkáte. Tactical verze by měla mít: 1) zkratku pro smazání veškerých dat z hodinek, 2) mód, kdy nevysílají žádný signál (nejsou pak dohledatelné), 3) mód pro noční vidění. Tudíž funkce, které běžný smrtelník úplně nevyužije. A také je rozdíl v barvách, jak píšete. :)
Jakub Vacatapřed 774 dny, reagovat
Chápu správně, že mezi solar a normální verzí je rozdíl “pouze” v nabíjení a placeni kartou? Díky za odpověď.
Dominik Hokpřed 773 dny
Zdravím, ano, zatím to vypadá, že toto jsou jediné rozdíly. :)
Zdenekpřed 772 dny
Tak je tam navíc Halo, Haho, jestli jsem pochopil tak dvoji zobrazení souřadnic a pochopitelně malá zmena designu sklíčka.
Štefan Nugettapřed 773 dny, reagovat
Zdar a sílu. Už se těším až si je nasadím. Jen jedna věc, trochu mě mrzí, že Electric Lime barva není v Solaru - celkově mám pocit že manažer přes barvy není úplně nejzábavnější týpek, nebo borkyně. Tzn. od příští verze čekám minimálně návrat žluto-černé varianty a taky bych se nezlobil za LED osvětlení (že by ve verzi 3X?). Když outdoorish tak se vším všudy. A pořád marně čekám na teploměr, který změří teplotu okolního vzduchu bez zkreslení tělesné teploty. Každopádně tyhle hodinky mají našlápnuto k dokonalosti, minimálně svým typem displeje, který považuji za nejlepší ze všech sporotvních hodinek... kdepak AMOLED. Cenovka sice porostla, ale z nějakého důvodu tomuto modelu odpouštím, že nemá safírové sklo, i když třeba jednou...
Zdenekpřed 772 dny
Kdyby senzor teploty umístili lépe, tak jako výškoměr (třeba ano) tak bych byl také moc rád. Zatím jsem nevyčetl, jestli teplotní čidlo má stejné umístění.
Zdenekpřed 763 dny, reagovat
Nenašel jsem v hodinkách odhad fitness věku, můžete mě navést? Prohledal jsem vše, v GC to je, ale v hodinkách nikoliv. Děkuji za radu.
Filip Debrecenyipřed 763 dny
Zdravím Zdeňku, fitness věk lze najít pouze v Connectu.:-)
Zdenekpřed 763 dny, reagovat
Proč je tedy napsáno i na stránkách garminu a je i videt na vidgetu?
Dominik Hokpřed 760 dny
Zdravím, Zdeňku. Přímo v hodinkách to není. Pokud ano, tak z nějakého důvodu se to zobrazuje pouze v hodinkách s angličtinou. Proto na některých produktových fotkách tuto funkci najdete i v hodinkách. V telefonu ale věk podle kondice najdete v osobních statistikách v nastavení Garmin Connect.
MICHALpřed 756 dny, reagovat
Zdravím nemohu se rozhodnout mezi garmin instinct 2 a garmin fenix 6 můžu poprosit o váš názor děkuji Michal
Matěj Urbaczkapřed 753 dny
Zdravím Michale, kdybych to velice zkrátil, tak kromě mapových podkladů, hudby (verze pro) a barevného displeje, mají hodinky úplně vše, co Fenix 6 a ještě přidávají kvalitnější snímač tepové frekvence.:-) Takže pokud Vám jde o co největší užitek, tak bych volil Instinct 2 Solar.:-) Pokud jde o designovou stránku, tak Fenix 6. Tím ale rozhodně neříkám, že Fenix 6 jsou špatné hodinky. Ani s jedním modelem neuděláte chybu.:-)
Zdenekpřed 753 dny, reagovat
Chtěl jsem se zepat, ten snímek zdravotního stavu, se ukládá, ale nikde není videt, ani v GC ani na webu v učtu Garmin Conect, jen v hodinkách?
Matěj Urbaczkapřed 752 dny
Zdravím Zdeňku, zdravotní snímek naleznete v Garmin Connectu, jak v mobilní, tak internetové platformě v přehledu dne.:-)
Zdenekpřed 752 dny, reagovat
Matěji, moc děkuji. Ale v internetové platformě ho nevidím, ani v kalendáři. (je například jen na časové ose v Body battery, ale po kliknutí je stránka nelze zobrazit). Jsou tam denní aktivity, ale toto ne, zvlášť. V GC mobilní aplikaci v "můj den" také není, je tam po synchronizaci vše, kromě zdravotního snímku. Je jen v kalendáři v GC. Jinde ne, něco dělám špatně asi. Děkuji za pomoc
Matěj Urbaczkapřed 752 dny
V telefonu se to zobrazuje takto u aktivit v přehledu dne na hlavní obrazovce dole.:-)
Zdenekpřed 752 dny, reagovat
Posílám mé foto, já to tam opravdu nemám a když dám editovat můj den, tak už tam je jen hydratace a váha. Prostě to tam není, viz příloha. :-) Mám tam aktivitu chůze, ale zdravotní snímek prostě ne. :-(
Matěj Urbaczkapřed 751 dny
Zdravím Zdeňku, zkuste ještě nahrát poslední aktualizace přes Garmin Express, jestli tam nenapraví tu chybičku.:-)
Zdenekpřed 751 dny, reagovat
Aktualizované to mám. :) Spíš je mi divné, že i v GC na webu, je videt zdravotní snímek jen na časové ose dne, nebo například Body battery, kde jsou vidět i jiné aktivity, ale po kliknutí, to nepřesměruje na detail, jako u aktivit jiných, ale zobrazí to, že aktivita neexistuje.Přiložil jsem snímky obrazovky i z webové aplikace. Možná chyba přimo u GI2?
Matěj Urbaczkapřed 750 dny
Zdravím, vypadá to na došasnou chybu GI2. Snad se co nejdříve vyřeší.:-)
Zdenekpřed 729 dny, reagovat
Nový FW, přidává vše toto...plus opravy, takže hodinky mají nové funkce. Přidána podpora pro Edge Remote Display. Přidáno datové pole dechové frekvence. Přidána podpora pro Bike Radar a světla. Přidáno datové pole Active Calories. Přidána aktivita vytrvalostní jízdy na koni. Přidána tenisová aktivita. Přidána aktivita Track Run. Přidána aktivita Pilates. Přidána aktivita na sněžnicích. Přidána podpora pro cvičení jógy. Přidány možnosti datového pole ciferníku pro Pulse OX, Doba zotavení, Stav tréninku, 7denní zátěž, VO2 Max a Týdenní vzdálenost běhu/na kole. Přidána možnost deaktivovat upozornění na odbočení navigace. Přidán nový widget minut intenzity. Přidán nový widget tělesné baterie. Přidána nová stránka příchozích hovorů. Přidána detekce běhu, chůze a stoje během běhu. Přidány pruhy pro schody a branky šplhané po podlaze. Přidán fitness věk. Přidáno automatické kolo podle nastavení pozice. Vylepšené návrhy denního tréninku. Vylepšené sledování spánku. Vylepšený výkon PacePro. Vylepšené nastavení v reálném čase Nabídka činností a aplikací.
Liborpřed 729 dny
A ty nový položky / aktivity (Pilates, Tenis, Sněžnice atd), ty se zobrazí automaticky? Mám již novou verzi soft. 7.03 a nic takového jsem tam nenašel v nabídce aktivit pro přidání. Díky.
Zdenekpřed 724 dny, reagovat
To je až ve verzi 8. Je dostupná veřejná beta 8.04 Zde https://forums.garmin.com/outdoor-recreation/outdoor-recreation/f/instinct-2-series/289995/instinct-2-series---8-04-public-beta
Liborpřed 724 dny
Díky za info. Škoda, že tam nepřidají u MTB aktivity i záznam skoků na kole "Jumps". Na CZ lokalizaci Garminu je tato aktivita psaná, že ji hodinky umějí (společně s "Grid" a "Flow") ale ve skutečnosti hodinky tuto funkci záznamu skoků neumějí, pouze Edge toto dokáže zobrazit.
Janpřed 724 dny, reagovat
Jde u techto hodinek videt na jedne obrazovce aktivni odpocet(timer) a aktualni cas ? Tzn. nemusim prepinat mezi obrazovkami?
Matěj Urbaczkapřed 724 dny
Zdravím Honzo, ano, vidíte obojí na jedné obrazovce a nemusíte překlikávat.:-)
Martinpřed 705 dny, reagovat
Zdravím,nikde jsem nenašel dobu nabíjení ze sítě u všech verzí instinct 2/solár 2/tactic solár 2. Dále by mě zajímalo jak funguje funkce NFC na baterii(myslím tím to zda je zapnuto trvale nebo se musí zapínat vždy manuálně a jak moc funkce NFC vybíjí baterii při trvalém zapnutí ...) Dík za info.
Matěj Urbaczkapřed 704 dny
Zdravím Martine, doba nabíjení je vždy okolo 1,5 až 2 hodin v závislosti z jakého procenta nabíjíte. Co se týče zapnutí NFC, tak se zapíná a běží pouze po dobu, kterou ho používáte, čili na baterii nemá vůbec žádný vliv.
Karelpřed 661 dny, reagovat
Dobrý den. Pořídil jsem si GI2 Solar a mám hrozné problémy s baterií. Hodinky mám asi 4 dny a už je podruhé nabíjím. Je normální aby mi vydržely 2 dny? Nabíjel jsem je v neděli večer, teď je úterý odpoledne a baterka je na 9% Za tu dobu jsem měl asi 5 aktivit na GPS, několik přijatých notifikací. Mám nastaveno celodenní měření tepu, měření SPO2 je úplně vypnuto, na sluníčku hodinky nebyly, byl jsem v pondělí mezi nočníma. Na hodinkách nemám nainstalovanou žádnou aplikaci ani ceferník nebo dát.pole. Pořídil jsem si Instincty jako náhradu za Venu 2 právě kvůli baterie, ale tam jsem se nikdy nedostal pod 4 dny. Jsem z toho docela můžete mi prosím poradit, kde může být chyba, nebo zda mám hodinky reklamovat? Díky moc za odpověď!
Matěj Urbaczkapřed 661 dny
Zdravím Karle, tohle je netypické chování hodinek. Pokud jste nestáhl žádné aplikace z Connect IQ, zkuste připojit na PC, jestli není nějaká zaseklá aktualizace a pokud není, tak doporučím reklamovat.
Zdenekpřed 661 dny
To je divné, hodinky mám nastavené jako ty a nabíjím tak jednou za měsíc i s gps aktivitami. Zkus soft reset, tlačítko ctrl držež 20 s pak pustit. Máš nový FW?
Karelpřed 661 dny
Díky za rady. Posílám screenshot se softwarem. PC nevlastním, tak zkusím v týdnu někam zajít to připojit. (Jen se chci ujistit...na pc je to aplikace Garmin Express?) Ten soft reset jsem vyzkoušel... zkusím nabít a uvidím za dalších pár dnů, co to udělá. Ještě mě napadlo, jestli nemůže být nějaký problém v tom, že mám nastavenou obvyklou dobu spánku od 21:00 do 16:30 a první 2 dny jsem měl SPO2 nastavené během spánku. Dělám nepravidelně 12ky denní, noční, tak to musím mít takhle.
Matěj Urbaczkapřed 661 dny
Zdravím, zkuste mrknou na ten Garmin Express a uvidíte. SPO2 při měření spánku má značný vliv na baterii, tak uvidíte, jestli po nabití budou hodinky reagovat lépe.:-)
Karelpřed 660 dny
To SPO2 bylo zaplé první 2 dny.Pak jsem hodinky znovu nabil a SPO2 vypnul a baterka zase vydržela jen 2dny. Včera večer jsem hodinky opět nabil, po tom soft resetu provedl večer i tovární nastavení. Večer ukazovala baterka výdrž 28 dní. Dneska dopoledne jsem hodinu běhal na GPS, odpoledne jsem to prohnal přes ten Garmin Express na pc a žádný problém to neukazovalo. Teď momentálně ukazujou hodinky 24 dnů zbývající baterky... Uvidím jak to bude vypadat dál, jestli se to nezlepší a když tak je budu reklamovat, nebo je vrátím.
Zdenekpřed 661 dny, reagovat
Zkusil bych vypnout to SPO2, to může být tak. Ale i tak je málo, kolik to vydrží. Zkus nainstalovat doplněk Mybattery, ukazuje to spotrebu za den, hodinu atd....SW máš aktualní. Je možné, že to SPO2 se špatně měří při pohybu a treba se to pak snaží měřit celý den.... já to zkousel při prvni verzi Solar IS a pak jsem to vypnul. Má to smysl, když se človek necití dobře, nebo ještě lépe udelat si zdravotní snímek dne a více nepotřebuješ.
Zdenekpřed 659 dny, reagovat
Takže to vypadá OK. Moc dobrá aplikace myBaterry, tam vidiš jak ti klesá baterie, vydrž atd... to si nainstaluj, můžeme to pak porovnat. Jinak jestli nejsi na slunci, ono ti to bude ukazovat mín (reálněji) než třeba předchozi genreace Insinct Solar, kde mi to po 3 dnech na sluníčku ukazovalo 221 dní, ale hodinky vydržely pak třeba 18 dní.
Karelpřed 633 dny
Ahoj. Myslíš, že bychom se mohli nějak spojit třeba přes e-mail a porovnat si ty údaje o baterce? Já totiž pořád nevím, jestli mám ty hodinky v pohodě nebo ne... Aktuálně se dostávám někam na cca 12 dnů výdrže v tom mám cca 20 hodin aktivit na GPS. Nějak mi nepřijde, že by ten solar něčemu pomáhal i když jsem teď byl hodně hodin na slunci, tak se % baterie celkem konstantně ztrácí. Jsou to moje první garminy, tak to nemám s čím srovnávat a musím říct, že z té výdrže (ale pouze z ní) jsem docela zklamaný. Šel jsem do nich hlavně kvůli baterky, bylo mi jasné, že neomezená výdrž jsou jen reklamní kecy, ale i tak mi těch 12 dní přijde prostě dost málo. Když tak se mi ozvi na ultraspawn@seznam.cz. Díky moc. Karel
Miguelpřed 637 dny, reagovat
176x176 ? To má rozlišení jak gameboy :-(
Zdenekpřed 631 dny
Asi o displeji nic nevíš a tyto hodinky jsi nikdy neviděl, protože to je naprosto dostačující. Srovnávat to s gameboyem? Tohle jsou hodinky, ne hračka pro děti.
Zdenekpřed 631 dny, reagovat
Karle, asi to nejsou jen reklamní kecy, několikrát jsem se dostal k tomu, že jsem ráno měl 50 % baterie a večer 60 %, pochopitelně bez delších gps aktivit. Je možné, že máš vadnou baterii, spíš neco se SW si myslím. Jistě zkus SW reset, lehky. Držíš tlačítko ctrl, dokud se nevypnou hodinky, hlášku ohledne detekce nehod ignoruj, pak jestli máš nejnovější SW a dále uvidíš.
Radekpřed 614 dny, reagovat
Dobrý den, mám dotaz. Mám hodinky Garmin instinkt solár 2, při zapnuté aktivitě se mi zdá že má naměřená trasa větší odchylky od skutečnosti, např na 17 km je rozdíl 400m oproti tachometru nás kole, což se mi zdá na takovou krátkou vzdálenost jako velká odchylka. V aktivitě mám normálně zapnuté GPS+Galileo. Nějaký úsporný režim jako ultra track zapnutý nemám. Pouze mám ještě v aktivitě nastaveno 3D rychlost a 3D vzdálenost. Může mít toto nastavení vliv na nepřesnost? Díval jsem se taky na trasu aktivity v mapě a čára úplně nekopíruje silnice a stezky. Děkuji za odpověď
Matěj Urbaczkapřed 613 dny
Zdravím Radku, 3D rychlost a 3D vzdálenost může rapidně ovlivňovat přesnost hodinek, a tak doporučuji tohle nastavení vypnout. Co se týče baterie, tak bych asi přistoupil k resetu do základního nastavení aby se baterie stabilizovala.
Radekpřed 614 dny, reagovat
Ještě pro upřesnění, měl měl jsem méně než půlku baterie, cca 42 procent, a když jsem zapnul aktivitu, ukazovala mi výdrž 55 hodin, což je podle mě taky nějak moc , jak jsem už psal nemám zapnutý režim ultra track
Zdenekpřed 613 dny, reagovat
Ano, je to normální, hodinky budou přesnější, a hlavně 3 D vzdálenost bude vždy delší. Z logiky věci bude přesnější. Ale také může ustřelit GPS, pokud to chceš porovnat, musel bys jet na rovině bez kopců, ale myslím, že je dobré také zkalibrovat tachometr na kole. Už jen podhuštěná pneu může vykazovat veliké nepřesnosti. Ad výdrž: Je to predikce, byl jsi na slunci, myslím, že to je OK, mě to ukazuje podobné údaje, ono se to pak bude rychleji vybíjet, že třeba za 5 h nebude z 55 50 h, ale 45 h.
Lukashpřed 598 dny, reagovat
Hodinky mám od půlky února, předtím jsem měl Instinct 1, a stále naprostá spokojenost se vším. Nedávno jsem si stáhnul nový vzhled Instinct Horizon a pecka :) Aktuálně jsem se zaregistroval do beta testování, abych mohl mít novější software dříve, a je vidět, že se to snaží posouvat dál, minimálně silový trénink vylepšili dost :) Jen mi u nového softwaru přijde, že se hůře chytá GPS, respektive tak 3x déle než předtím :/ Co se výdrže baterie týče, tak se pohybuji mezi 7 až 14 dny, záleží jak intenzivně chodím zrovna běhat, solár v našich podmínkách zatím žádná sláva, ale pár procent ty slunné dny občas doplní :) Suma sumárum, neměnil bych ani omylem, možná to bude tím, že kdysi jsem měl zmiňované G-shock :D
Vasekpřed 583 dny, reagovat
Mám dotaz. Protože jsem majitelem verze Instinct 2 Solar Tactical, a na sklíčko jsem nalepil ochrané sklo, konkrétně tento model https://www.schutzfolien24.de/artikel/brotect-airglass-panzerglasfolie-fuer-garmin-instinct-2-2744269.html Ovlivní to nějak funkci solárního dobíjení, sníží to jeho účinnost? I přesto, že sklo je dokonale transparentní? Díky za informaci.
Matěj Urbaczkapřed 578 dny
Zdravím Vašku, solární napájení by mělo být, bohužel, ovlivněno. Nedokážeme Vám přesně říct o kolik, ale jakákoli fólie či sklo solar ovlivňuje.
Zdenekpřed 576 dny, reagovat
Na IS Solar (předchozí model) to vůbec neovlivnovalo, IS2 Solar, má konické sklo, tam je trochu problém se sklem, lepší je folie...
Ondrapřed 550 dny, reagovat
Ahoj chtěl bych se zeptat jestli u hodinek instinct 2 solar tactical funguje oznameni o přichozich zprávách a voláních z telefonu a jestli jde tahle funkce vypnout. Diky
Matěj Urbaczkapřed 550 dny
Zdravím, Ondro, oznámení na těchto hodinkách funguje a dá se také vypnout.:-)
Ondřej Vlasákpřed 539 dny, reagovat
Dobrý den, jaké nevýhody pramení z faktu, že hodinky nemají gyroskop? Děkuji za odpověď. Ondra
Dominik Hokpřed 539 dny
Zdravím, většinu času se používá hlavně na rozeznání plaveckého stylu či k automatické detekci sportovní aktivity.
Zdenekpřed 539 dny, reagovat
Nevýhoda je, že treba indoor aktivita jako nohejbal, volejbal, nebude dobře měřit kroky. Prostě takové aktivity co se rychle mění směr. Naopak je absence gyroskopu výhoda u jiných aktivit.
Aleš Novákpřed 494 dny, reagovat
Dobrý den .Chtěl bych se zeptat jestli Instinct 2 solar má nový tepák Elevate 4 ze skla nebo z plastu?
Matěj Urbaczkapřed 494 dny
Zdravím, Aleši, nový tepák je z plastu.
Aleš Novákpřed 494 dny, reagovat
Jestě mám jeden dotaz.Rozhoduju se mezi Garmin Instinct 2 solar a Forerunner 995.U mě převládá Turistika a cyklistika sem tam plavání běh tak dvakrát týdně.Tak nevím, které hodinky se mi více vyplatí.Diky za odpověd.
Dominik Hokpřed 493 dny
Zdravím, Aleši. To zaleží na vás. Oboje hodinky mají pokročilé tréninkové funkce, ale jsou mezi nimi rozdíly. Instinct 2 má lepší výdrž baterie a vyšší odolnost. Forerunner 955 je vybavenější model (jak chytrými, tak sportovními funkce), ale zase nemá takovou odolnost a za mě i z designového hlediska vypadá trochu hůře. Každopádně, pokud bych já osobně vybíral hodinky na sport, asi sáhnu spíše po Forerunneru 955, protože má více běžeckých funkcí, měření VST a topografické mapy.
Aleš Novákpřed 486 dny, reagovat
Hezký den.Tak nakonec jsem u vás koupil Garmin Instinct 2 solar.Chtěl bych se zeptat jaký hrudní pás je idealní k těmto hodinkám?A pracuji jako brusič nástrojů ,tak má dotaz jestli hodinky vydrží jiskry atd.... plus brusný prach nebo je radči v práci nenosit.Díky za odpověd.
Matěj Urbaczkapřed 486 dny
Zdravím, Aleši, ohledně hrudních pásů se můžete podívat na naše články. Hodinky umí i běžeckou dynamiku, a tak záleží, jestli je to pro Vás relevantní anebo Vám stačí pouze měření tepové frekvence. Co se týče druhé otázky, tak bych raději hodinky po dobu práce odložil.
Aleš Novákpřed 465 dny, reagovat
Doporučite mi hrudní pás polar ,který měří kroky?Nebo lepší Garmin ten bílej .Mám Instinct 2 solar hodinky.Diky za odpověd.
Dominik Hokpřed 464 dny
Zdravím, Aleši. Doporučil bych ten od Garminu. Druhá generace Instinctů podporuje i běžeckou dynamiku, takže nejen, že pás vám bude měřit kroky a tepovku, ale při aktivitě běh bude měřit i vertikální oscilaci, dobu kontaktu se zemí aj.
Zdenekpřed 464 dny, reagovat
Potvrzuji, mám HRM Pro Plus a veliká spokojenost! Využívám i při běhu na pásu a fakt přesné. Venku je teď parádní, že mám hodinky na bundě a pás měří ST a nemusím si vyhrnovat rukáv.
Zdenekpřed 462 dny, reagovat
Tak nový FW je tak trochu dárek k vánocům... ranní report, sleep mod, atd... Added Morning report. Added Sleep Mode. Added Primary Race and Race Calendar glances. Added Wrist-Based Running Power. Added Daily Suggested Workout Improvements. Added Grade-Adjusted Pace. Added Backcountry Snowboard activity. Added Physio TrueUp - Training Status Improvements. Added Real Time Settings support for activity alerts. Added temperature recording activity setting. Updated phone app pairing flow to use PIN comparison. Fixed issue where daily active calories total could be incorrect. Fixed issue where Indoor Bike activity could start on wrong data screen. Fixed Surf waves activity summary page.
Matěj Urbaczkapřed 462 dny
Zdravím Zdeňku, to je super zpráva.:-) Krásné Vánoce! :-))
Karlospřed 419 dny, reagovat
Zdravím, nahrál jsem si do GC aktivitu z hodinek, která ale byla neukončená, takže tam byla i cesta autem domů... chtěl jsem ji v GC oříznout (dělal jsem to poprvé) jenže po uložení mi tam zůstala jen ta cesta autem.Z GC jsem ji teda vymazal, hodinky včas odpojil, takže v nich je aktivita pořád v původním stavu, ale už se mi po připojení ke GC nenahraje z hodinek. Je nějaký způsob jak ji do GC znovu dostat a znovu oříznout? Díky za rady
Matěj Urbaczkapřed 419 dny
Zdravím, Karlosi, aktivita jde vytáhnout přímo z hodinek a nahrát na GC ručně. Připojte hodinky k PC jako klasické USB, poté přes průzkumník souborů vyberte složku hodinek Garmin - Activites - a zde najděte ten trénink. Poté můžete ručně .fit nebo .gpx soubor vložit na GC.:-)
Zdenekpřed 419 dny, reagovat
Určitě zkus, že pripojis hodinky, zkopírujes celý adresár a aktivitu přejmenujes, nekdy to vezme jako novou. Nebo ji přejmenuj v hodinkách, pak to jde načíst i jako fit soubor do jinych aplikací, tech způsobů je hodně. Nemel bys o ni přijít.
Liborpřed 413 dny, reagovat
Ahoj, zajímala by mě jen taková blbinka ke Garmin Instinct 2 tactical, na všech fotkách tam je vidět čas bez dvojtečky, dá se tam ta dvojtečka nastavit? Také furt přemýšlim, jestli raději Instinct 2 nebo amazfit T rex 2
Matěj Urbaczkapřed 410 dny
Zdravím, Libore, model Tactical je určený pro vojáky, a tak je tam nastavený v základu vojenský čas, který tam nemá tu dvojtečku. Pokud přepnete hodinky na normální čas, dvojtečka tam bude. Co se týče výběru, tak T-Rex 2 je více lifestylový model z podstaty displeje a dalších přídatných aplikací. Pokud bych hodinky chtěl mít více na sport s lepšími metrikami, vybral bych si Garmin. Pokud mi jde více o displej, vybral bych si T-Rex 2.:-)
Zdenekpřed 410 dny, reagovat
Můžes si stáhnout pomoci conest IQ parádní ciferníky i s různým fontem a tečkami. Ano i v základu je tam ciferník, kde tečky jsou, mám tactical verzi.
Martinpřed 370 dny, reagovat
V nějaké recenzi jsem četl, že mizí, nebo se neukazují vteřiny na displeji, kvůli úspoře baterie. Je to opravdu tak? A jak je to s celkovou životností baterie, když někde vyměnit? Díky.
Matěj Urbaczkapřed 368 dny
Zdravím, Martine, sekundová ručka mizí skrze úsporu baterie, ale tohle nastavení lze vypnout a mít tam nepřetržité obnovování. Co se výměny baterie týče, tak oficiální Garmin baterii nemění, protože to je zásah do hodinek a jejich voděodolnosti, kterou pak již nelze garantovat.Hodinky mají potenciál ale šlapat dost dlouho.:-)
Zdenekpřed 368 dny, reagovat
Zobrazení vteřin lze nastavit dle libosti. Ciferníky jsou ke stažení také. Baterie je po roce naprosto OK. :-)
Lukášpřed 368 dny
S tou baterií nevím teda, po roce místo 2 týdnů vydrží týden a kousek, ale asi je to normální že to klesá :D
Aleš Novákpřed 226 dny, reagovat
Hezký den jsem moc spokojený s hodinkami Garmin instinct 2 solar ,ale při plavání nastavím 50m bazén a naměří mě to pokaždé 100m.Tak teda nevim co s tim.jedině v 50 m bazénu nastavit 25m tohle mě jediné napadá.
Matěj Urbaczkapřed 226 dny
Zdravím, Aleši, to je zvláštní, zkusil bych hodinky resetovat do základního nastavení.:-)
Aleš Novákpřed 226 dny, reagovat
A resetem možná přijdu o nějaké natavení v hodinkách myslim.
Matěj Urbaczkapřed 226 dny
Ano, resetem přijdete o veškeré nastavení, ale můžete obnovit funčknost.

Hodinky zmíněné v článku