» Blog » Garmin

Garmin Instinct 2X představení – Ve větším a se svítilnou

Tagy: Představení | Garmin | Pánské | Chytré

Dominik Hok | 12.4.2023 | 1 MIN | 27x komentář

50milimetrové pouzdro, LED svítilna, multifrekvenční GPS a 40denní výdrž baterie. Zní to jako pohádka, ale já se bavím o nových Garmin Instinct 2X.

Co je nového u Garmin Instinct 2X:

  • 50milimetrové pouzdro
  • LED svítilna
  • zvětšený displej na 1,1"
  • multifrekvenční příjem signálu GPS
  • šrouby v lunetě
  • prodloužená výdrž baterie
  • funkce Připravenost k tréninku
  • funkce Ranní report

Větší, hezčí, chlapáčtejší

Řada Instinct se od druhé generace dělala ve dvou velikostech – 40 a 45 mm. Teď Garmin rozšířil průměrové portfólio na 50 mm. Za mě je to skvělý krok, protože Instincty se vždy považovaly za takové rádoby G-Shocky. A takový typ hodinek prostě musí mít pořádný průměr.

Garmin Instinct 2 recenze – Aneb voják v havajské košili
25.3.2022 - Dominik Hok
Garmin Instinct 2 recenze – Aneb voják v havajské košili

Garmin ale za poslední dobu udělal takový standard z toho, že všechny X velikosti mají svítilnu. U Instinctu to nevynechali a podle fotek zahraničních recenzentů to vypadá, že má stejnou intenzitu jako dosud nejjasnější svítilna v řadách Garminu – ta na Enduro 2.

Garmin Enduro 2 recenze – Tentokrát už s mapami a hudebním přehrávačem
9.8.2022 - Dominik Hok
Garmin Enduro 2 recenze – Tentokrát už s mapami a hudebním přehrávačem

Každopádně, máme tři barevné kombinace a potom, co se do lunety přidaly šrouby, vypadá to o dost lépe. Osobně bych hned bral bílou variantu. Se zvětšeným pouzdrem přišlo i navýšení velikosti displeje z 0,9" na 1,1".

Z funkčního hlediska udělá asi největší radost multifrekvenční příjem GPS, který si pravděpodobně mohli dovolit, jelikož do pouzdra narvali větší baterku. Když už jsme u té baterie, tak v běžném režimu hodinky vydrží 40 dní (wow) a při aktivní GPS je to krásných 60 hodin. Při příjmu GPS sice Fenix 7X nepřekonaly, ale i tak je to krásný posun (Instinct 2 zvládl 48 hodin).

Mně udělalo radost i přidání funkce Připravenost k tréninku, kterou mám z tréninkových funkcí asi nejradši. Kromě toho přibyl i ranní report a GAP (Grade Adjusted Pace), což je přepočet tempa na rovinu.

Jaký je Instinct 2X? To uvidíme až je budeme mít v ruce, ale už teď se těšíme.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Zdeněkpřed 348 dny, reagovat
Zdravím vás, tak to se těším na recenzi a srovnání s 2 řadou Instinct. Hodinky na každodenní použití budou fajn, práce, jakékoliv aktivity a k tomu jako bonus extrémní výdrž. Další monitoring tréninku a další věci mě zaujal v 255 a 265. Zatím jsem upgrade neprovedl, tak asi počkám na vaši recenzi. ???? Děkuji, jste skvělý.
Aleš Novákpřed 346 dny, reagovat
Hezký den z jakého důvodu jsou v hodinkách šrouby?Instinct 2X
Matěj Urbaczkapřed 345 dny
Zdravím, Aleši, důvod shledávám čiště designový.:-)
Ondrapřed 344 dny, reagovat
Zdravím,mají šanci se rovnat co se týče sportovních metrik a všechno právě kolem sportu s Garmin Forerunner 955, nebo ty jsou o kus dál a na sport jsou Instinc 2X horší volbou?Díky
Matěj Urbaczkapřed 344 dny
Zdravím, hodinky na tom jsou úplně stejně.:-)
Aleš Novákpřed 344 dny, reagovat
Hezký den mám dotaz jestli pustěný oxymeter ve spánku má vliv na výsledky Vo2 max nebo na VST.Otázka je jestli ho mít vůbec puštený?
Dominik Hokpřed 344 dny
Zdravím, Aleši. Má to vliv pouze na výdrž baterie. VO2 Max a VST to nijak neovlivňuje.
Lukášpřed 343 dny, reagovat
Dobry den, Kdy je budete mit cca v nabidce. Dekuji
Matěj Urbaczkapřed 343 dny
Zdravím, Lukáši, první tři modely již svítí na našich stránkách.:-)
Aleš Novákpřed 343 dny, reagovat
Garmin Instinct 2X těšim se na vaši recenzi a hlavně vyzkoušejte jestli obrazovka je lépe viditelná ve tmě.U Garmin Instinc 2 solar to je slabší.Posilám fotku rozdílu.Jestli to opravdu je takhle jako na fotografii.
Milanpřed 339 dny
Mám Instinct 1 bez solaru a nově 2X solar. Ve dne je lépe čitelný Instict 1, jelikož nemá solární vrstvu :-) Ve tmě je čitelnější 2X, je jasnější. Nicméně na mě osobně při nejslabším podsvitu 5% až moc jasný :-)
Jindřich Kovaříkpřed 342 dny, reagovat
Doufám že budou i ve verzi solar tactical ????
Dominik Hokpřed 342 dny
Nebojte, budou. :)
Milanpřed 339 dny
2X Solar tactical mám už týden na ruce a jsou pecka!
Hubertpřed 338 dny, reagovat
Dobrý den, vím, že je na tuhle otázku opravdu velmi brzy, ale chci se zeptat, jestli se u těchto hodinek (a především u Garmin Instinct 2X Solar Tactical edition), dá měnit baterie? Předem Vám děkuji za odpověď.
Dominik Hokpřed 338 dny
Zdravím, Garmin výměny baterie nedělá, pouze výměna celého pouzdra.
Vojtěchpřed 337 dny, reagovat
Zdravím. Kdy budou skladem 2x tactical?
Dominik Hokpřed 337 dny
Zdravím, současně bohužel nejsem schopný říct.
Zdeněkpřed 337 dny, reagovat
Dobrý den, už je máte k dispozici na testování? Kdy můžeme očekávat první video? :)
Dominik Hokpřed 337 dny
Zdravím, Zdeňku. Stále na ně čekáme. :)
Janpřed 321 dny, reagovat
Dobrý den, chci vyměnit své instincty 1 za 2x ve verzi tactical. Čistě jen proto, že se mi líbí. Taktické funkce asi nikdy nevyužiji. Nepřekáží tam potom? Myslím tím jestli některá datová pole se nezaplácnou tac. funkcemi?
Agata Vreskapřed 318 dny
Dobrý den, Jane. O to se nemusíte obávat. Verze 2X Tactical totiž nově nabízí možnost takctické funkce dokoupit. Nejsou všechny součástí hodinek, jelikož v minulosti mnoho uživatelů chtělo taktickou verzi jen kvůli vzhledu, ale funkce nevyužívali. Co se týče datových polí, ty jsou také nastavitelná a není tedy důvod mít obavy. :)
Milanpřed 306 dny
Samozřejmě se žádné taktické aplikace koupit nedají a jsou svázaný pouze s verzí tactical, kde jsou napevno a lze je skrýt. Pouze v případě výpočtu balistických střel je nutné si aplikaci zaplatit v telefonu. V případě, že ji chcete používat.
Vladislavpřed 120 dny, reagovat
Dobrý den, Koupil jsem si Instinct 2X solar a bohužel nemám přístupný Ranní report a ani Připravenost k tréninku. Funkce nevidím ani v hodinkách, ani aplikaci Garmin Connect. Přítelkyně má Instinct 2s solar a tam funkce jsou, takže i vím, kde přesně v nastavení by měli být přistupné, ale prostě je tam nevidím. Podle aplikace není žádná aktualizace softwaru k dispozici, takže předpokládám že je aktuální. Nemáte nějakou radu, jak to vyřešit? Děkuji.
Matěj Urbaczkapřed 119 dny
Zdravím, Vladislave, je to zvláštní. Tyto funkce by měly být normálně dostupné. Pokud se podíváte do menu - vzhled (ne vzhled hodinek) - najdete tam ranní zprávu? U připravenosti k tréninku je to zvláštní, ta by měla být mezi funkcemi. Zkuste mrknout jestli není na přidání mezi widgety dole. Pokud jste neměl ještě hodinky připojené n Garmin Express, zkusil bych hodinky připojit i na PC, kde můžou být jiné aktualizace než v aplikaci na telefonu.
Milanpřed 119 dny
Ahoj. V mobilním Connect nahoře klikni na ikonu hodinek. Dále pokračuj do podmenu vzhled. A zapni raní zprávu.
Vladislavpřed 119 dny
Ve vzhledu funkce právě není. Zkusím ten Garmin express.