» Blog » Garmin

Garmin Lily – krátké představení stylovek s roztomilým jménem

Tagy: Představení | Garmin | Dámské | Chytré

Dominik Hok | 28.1.2021 | 3 MIN

Garmin představil novinku a musím říct, že jsou to jejich rozhodně nejelegantnější a nejroztomilejší hodinky vůbec. Už jen to jméno –  Lily. Buďto si představíte roztomilou slečinku s ruměncem ve tváři a nebo elegantní ženu vyžadující, aby každá část jejího oděvu hrála stejnou píseň. A možná ta žena doteď hledala Garmin Lily. Protože jsem lépe vypadající smartwatch na trhu ještě neviděl.

Opravdu netuším, jestli jste milí čtenáři viděli seriál "Jak jsem poznal vaši matku", ale je tam postava, která se jmenuje Lily Aldrinová. A víte, jakou má závislost? Neustále nakupuje, ladí své outfity a na kreditkách má dluhy nad kterými by žasla i česká vláda. A víte, co přesně by si koupila Lily, kdyby ten seriál ještě běžel? No přeci Lily. Tu od Garminu.

Chci dát hned na začátku na pravou míru, že toto je pouze představení. Hodinky jsem tedy ještě neměl v ruce (či na ruce), ale můžou do trhu udělat takovou díru, že jsem to nevydržel a musel jsem o nich sepsat aspoň pár vět.

Garmin Lily se bude nabízet ve dvou variantách – Sport a Classic. Jediným rozdílem mezi nimi je, že verze Sport má silikonový řemínek a lunetu z eloxovaného hliníku a verze Classic má kožený řemínek a lunetu z nerezové oceli. A cenový rozdíl? Na můj vkus přemrštěný. Za lunetu a řemínek z jiného materiálu si připlatíte patnáct stovek. No, ale nebudu řešit peníze, to nechám na vás. :)

 Garmin Lily 2 recenze – Tak akorát chytré, víc než krásné
5.3.2024 - Dominik Hok
Garmin Lily 2 recenze – Tak akorát chytré, víc než krásné

Garmin Lily Classic s koženým řemínkem (vlevo) a Garmin Lily Sport se silikonovým řemínkem (vpravo.

Garmin Lily Classic s koženým řemínkem (vlevo) a Garmin Lily Sport se silikonovým řemínkem (vpravo).

Tyto hodinky jsou decentní (šířka pouzdra je pouhých 34,5 milimetru), tenké (tloušťka lehce přes 10 mm) a opravdu lehké (24 gramů). Na ruce je tedy nepocítíte, ale určitě pocítíte zraky kolemjdoucích směřující na vaše zápěstí.

Řemínek je k pouzdru připevněný šroubem a někdo by si mohl stěžovat, že řemínek nedisponuje systémem QuickFit nebo QuickRelease, ale díky speciálnímu šroubováčku od Garminu jste s výměnou do minuty hotoví. Řemínek je opravdu decentní a jeho šířka je pouhých 14 milimetrů, takže určitě nebude rušit váš celkový vzhled.

Garmin Lily je dost možná nástupcem stylové řady VívoMove, která byla upřímně... Docela k ničemu. Displej byl na přímém (koneckonců i nepřímém) slunci nečitelný. A ovládání? To nejednoho uživatele stálo pár let života. Ovládání malinkatého displeje ukrytého pod mechanickými ručkami bylo asi stejně zvládnutelné jako operovat mozek lopatou.

VívoMove 3 měl displej ukrytý pod mechanickými ručkami a nedal se považovat zrovna za zdařilý.

VívoMove 3 měl displej ukrytý pod mechanickými ručkami a nedá se považovat zrovna za zdařilý.

Garmin Lily se dočkal jednopalcového displeje, který zabírá celou plochu přední strany pouzdra a upustilo se také od mechanických ruček. Hodinky však obohatili o dotykové tlačítko zpět, které najdeme ve spodní části displeje. Většina dotykových zařízení od Garminu používá např. dvě mechanická tlačítka na boku pouzdra, ale tady Garmin zvolil ovládání podobné čínskému náramku Mi Band 5.

Ze senzorové výbavy mají hodinky akcelerometr, senzor okolního světla, pulzní oxymetr měřící okysličení krve a optický snímač tepové frekvence. Pokud jste doteď byli zvyklí na hrudní pás, tak s těmito hodinkami na něj můžete rovnou zapomenout – hodinky nejsou spárovatelné s hrudním snímačem. Myslím však, že potenciální uživatel těchto hodinek až tak "hruďák" řešit nebude. Jsou to přeci stylovky.

Dalším mínusem je chybějící GPS přijímač, takže hodinky samy nezaznamenají trasu. Pokud půjdete například běhat a budete si chtít zaznamenat trasu, je potřeba u sebe mít telefon z kterého si hodinky berou data o poloze.

Z chytřejších funkcí hodinky nepozbyly zobrazovaní upozornění z telefonu, možnost rychlých odpovědí, počasí, ovládání hudby z telefonu či (spíše tedy pro dámy) monitoring menstruačního cyklu.

Hodinky dokážou monitorovat silová cvičení, kardio, eliptický trenažér, jógu, pilates, dechová cvičení, běh, cyklistiku a díky voděodolnosti 5 ATM také plavání.

Garmin Lily víceméně splňuje úplný garminovský základ – nejnutnější snímače (škoda té GPS), nějaké ty chytré funkce, ale hlavně... Zahrajou dámám na notu svým povedeným vzhledem. Je mi trochu líto, že hodinky nejsou zrovna nejlevnější a nemají možnost bezkontakního placení či hudební přehrávač.

Toto však bylo jen krátké představení a úplnou recenzi si dovolím až po odzkoušení.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře