» Blog » Garmin

Garmin MARQ 2 Carbon / Performance edition – Když je titan málo

Tagy: Zprávy | Garmin | Pánské | Chytré

Dominik Hok | 13.10.2023 | 1 MIN | 8x komentář

Řada Marq 2 designově patří mezi to nejlepší od Garminu a vlastně asi na trhu nejsou ryze chytré hodinky, které by jim z hlediska materiálů a zpracování mohly konkurovat. Garmin si ale stejně jako v jedné z legendárních scén z Pelíšků řekl... To je málo.

Proč stojí sedmdesát táců?

Modely Athlete, Commander a Golfer se dočkaly uhlíkové reinkarnace. Pouzdro a luneta těchto hodinek je ze 130 vrstev uhlíkového kompozitu (Fused Carbon Fiber), přičemž každá vrstva je jinak orientovaná, což zvyšuje pevnost materiálu a zároveň to vytváří velice zajímavý vzor.

Po slisování je pouzdro opracováno diamantovými kotouči (nic jiného než diamant by nemělo šanci materiál opracovat).

76 990 Kč očekáváme naskladnění

Proč tedy ta cena? Pravděpodobně za to může ojedinělost materiálů, náročnost výrobního procesu a také samotný materiál. Jedná se o abnormálně pevný a lehký materiál. Zbytek prvků na hodinkách je z titanu páté třídy, který se také považuje za prémiový.

Přední část poté pokrývá vypouklé safírové sklo a šmrnc jí dodávají i exkluzivní číselníky, které najdete pouze u těchto modelů.

Funkčně se hodinky vlastně nikam neposunuly a možná mě lehce zklámavá, že na spodní straně najdeme starší snímač tepové frekvence Elevate 4, ale na druhou stranu... Tyto hodinky si nekupujete na základě racionálního rozhodnodutí. Do nich se musíte zamilovat. A nezamilovat se je opravdu těžké.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Tomášpřed 197 dny, reagovat
Diky za článek. Hodinky jsou to prostě masakrální. Na fotkach je to drsne, elegantni, vyjimecne. Nedalo mi to a pred pul rokem si poridil Marq2 Athlete. Po vybaleni zustal pocit z poradnych hodinek delsi dobu nez kdyz poridite Fenixy a Epixy a nebo i jine chytre hodinky. Ta vaha, detaily, robustnost je znat. Jenze jak plyne cas a vy travite s hodinkami cas tak vam jednou zacne vadit pri behu jejich vaha. Na delsi trase uz to vnimate. Kdyz jdete do fitka tak si je zas nechcete omlatit a date pres ne potitko. Pak zas jdete cvicit ven a u kliku hlavou dolu kdy mate zapesti do pravyho uhlu vam zacne ta jejich velikost vadit. V noci kdyz blbe spite a potite se je taky zacnete sundavat z ruky a najednou vam prijde ze byste je nejradsi nosily jen do prace a v ten moment ztraci metrikami nabuseny garmin smysl. Nejsem cilovka a tak jsem je prodal. O tom ze cena znacne klesa oproti jinym chytrym hodinkam se radsi nebudu rozepisovat :D. Pokud vsak na ne mate, tak tahle spesl edice si cenu udrzi lepe, ale zas musite na zacatku opet o neco vic zaplatit :)
Vykukpřed 195 dny
Všem nám došlo, že si tady jen honíte triko :-)
Dominik Hokpřed 194 dny
Náhodou, já si myslím, že se jedná o přínosný komentář. Problému s váhou rozumím. Co se týče ztráty ceny, tak největší rozdíl tady je srovnání s klasickými hodinkami. Tam hodinky (za takovou cenu) ztrácejí hodnotu minimálně a někdy dokonce i hodnotu získávají. :)
Rockypřed 193 dny
Díky za pohled z druhého břehu
Michalpřed 195 dny, reagovat
Vysoliť 3200 euro za prekonané hodinky , ktoré budú o dva roky takmer nepoužiteľné...to musí byť veľká láska....elevate 4 to je výsmech do tváre zákaznika ( ked už 5 pchajú takmer všade )... a to mám iba Garminy....
Davidpřed 193 dny, reagovat
Své kupce si dozajista najdou i při monstrózní ceně, každý je ochoten utrácet za něco jiného :-) U mne jsou stále top Tactix - stále ještě můžeme hovořit o praktičnosti, vzhled prostě bez kudrlinek a verze amoled pro slepýše na blízko, jako jsem já, velké plus.
Vykukpřed 188 dny, reagovat
Dotaz: aplikace z IQ pro Tactix 7 samozřejmě na Amoled nebudou fungovat, že? Je smutné, že Garmin vlastní aplikace na jeho nové hodinky neaktualizuje, např. SmartThings. A když kontaktuji vývojáře Garmin, tak vůbec nereaguje.
Matěj Urbaczkapřed 187 dny
Zdravím, fungovat bohužel nebudou.