» Blog » Garmin

Garmin Tactix 7 AMOLED recenze – Už i vojenský svět hraje barvami

Tagy: Recenze | Garmin | Pánské | Chytré | Vojenské

Dominik Hok | 3.1.2024 | 9 MIN | 34x komentář

Za mě osobně jedny z designově nejpovedenějších Garminů se dočkaly AMOLED displeje, hrajícího milióny barvami. A úplně poprvé v historii je možné se dívat na AMOLED displej i přes noční vidění. Nesou název Garmin Tactix 7 AMOLED.

O Garmin Tactix 7 musíte vědět, že má:

  • sytě barevný AMOLED displej
  • vylepšený snímač tepové frekvence Elevate 5
  • výdrž baterie až 31 dní
  • LED svítilnu o čtyřech intenzitách bílé a jedné intenzitě zelené

Vlastně stejné, ale trochu světlejší

Oproti předchozí generaci s transflektivním LCD displejem se design skoro nikam neposunul. Jediný a vlastně velice malý rozdíl je barevné zpracování pouzdra. AMOLED verze je o něco světlejší. Řekněme, že to ale poznáte pouze v momentě, pokud původní verzi opravdu dobře znáte nebo máte hodinky vedle sebe.

Nepřijde mi, že to hodinkám úplně prospívá, protože ze svých zkušeností vím, že potenciální uživatelé často vyhledávají modely Garmin, které jsou skutečně černé, nikoliv tmavě šedé. Proto si někteří připlácí za taktické modely, které byly specifické právě svým opravdu tmavým pouzdrem. Přeci jen se jedná o taktičtější barvu.

Garmin Tactix 7 recenze – Co vidíš?
7.4.2022 - Matěj Urbaczka
Garmin Tactix 7 recenze – Co vidíš?

Pouzdro je z titanu, přičemž je opatřeno povrchovou DLC úpravou, která nemění pouze barvu, ale také brání škrábancům. Celkově hodinky váží 59 gramů, přičemž se váha dále odvíjí od řemínku, který do 26milimetrového prostoru mezi stěžejkami nasadíte. Elastický nylonový řemínek má 6 gramů, silikonový 28 gramů a pevný textilní dokonce 37 gramů. Na váze mu pravděpodobně přidávají kovové koncovky.

Materiály pouzder chytrých hodinek – Jaké jsou výhody a nevýhody?
4.8.2023 - Matěj Urbaczka
Materiály pouzder chytrých hodinek – Jaké jsou výhody a nevýhody?

Zajímavé je, že původní pouzdro Tactixů má výraznější broušení a novější verze je o něco hladší.

Nicméně, Tactix 7 AMOLED není žádné ořezávátko. Pyšní se vojenským standardem odolnosti (MIL-STD-810) a voděodolností 100 metrů. Celkově je konstrukce hodinek bytelná a za roky používání Garminu se mi nestalo, že bych pouzdro nebo snad sklíčko rozbil. Sendvičová konstrukce prostě funguje.

Vojenský standard odolnosti (MIL-STD-810) u chytrých hodinek
23.8.2023 - Dominik Hok
Vojenský standard odolnosti (MIL-STD-810) u chytrých hodinek

Když už je řeč o sklíčku, to je safírové a lehce zapuštěné pod lunetu s 24hodinovou stupnicí.

Vlastnosti sklíček na chytrých hodinkách
25.8.2023 - Dominik Hok
Vlastnosti sklíček na chytrých hodinkách

Líbí se mi i detail, kdy tlačítka jsou lehce drážkovaná, aby se pohodlně ovládala i v rukavicích nebo třeba mokrou či špinavou rukou.

Vojáci teď mají svět v barvách

Odjakživa se v řadě Tactix používal transflektivní LCD displej, ale tentokrát Garmin použil modernější AMOLED displej, což mě lehce překvapuje. Transflektivní LCD totiž nikdy nezhasíná a využívá okolní světlo ke svému vlastnímu prosvícení. Což jsou docela dobré vlastnosti pro taktické hodinky. Oproti tomu AMOLED displej zhasíná a silné okolní světlo musí kompenzovat vlastním zářením. Což zas tak taktické není.

Je ale pravdou, že ať jste nebo nejste voják, stejně s vámi tyto hodinky budou trávit většinu času spíše při běžných činnostech než v lese při válečném útoku.

Z číselného hlediska se jedná o dotykový AMOLED o průměru 1,4" s rozlišením 454 x 454 pixelů. Přijde mi, že konkurenční značky stále umí o něco jemnější displej, ale na druhou stranu – Garmin to spojí se sportovní duší a extrémní výdrží baterie.

Barevnější verze se dočkala i nového snímače tepu

Původní verze Tactixů používala čtvrtou generaci snímače Elevate, který je sice výborný na měření tepu, ale upřímně – pátá generace je o něco lepší. Navíc dokáže měřit EKG a teplotu kůže.

Kromě snímače tepové frekvence v pouzdře Tactix 7 AMOLED najdete i akcelerometr, barometr, multifrekvenční GPS přijímač, gyroskop, kompas, pulzní oxymetr a teploměr.

GPS přijímač – Proč je v chytrých hodinkách a jak funguje?
1.8.2023 - Dominik Hok
GPS přijímač – Proč je v chytrých hodinkách a jak funguje?

VŠE NA TÉMA: Snímač tepové frekvence a jak vám může pomoci
23.11.2020 - Dominik Hok
VŠE NA TÉMA: Snímač tepové frekvence a jak vám může pomoci

Záznam trasy z Tactix 7 AMOLED v zalesněném prostředí.

Záznam trasy z Tactix 7 AMOLED v zalesněném prostředí.

Celkově asi nemám kvalitě Garmin senzorů co vytknout. Je to tak nějak záruka kvality, ale upřímně, ještě aby ne vzhledem k ceně těchto hodinek. :)

Baterie vydrží nabitá pomalu celou misi v Afghánistánu

Bývalo pravidlem, že modely s transflektivním displejem vydržely rapidně déle než ty s AMOLED. Dnes už se karta trochu obrací a u Garminu je standardem, že novější technologie displeje s aktivním GPS přijímačem vydrží déle. Pravděpodobně za to může zhasínání displeje, které pozitivně ovlivňuje výdrž. Je to ale sporné. Druhým hlediskem je, že pokud máte Always-On nastavení displeje, výdrž se rapidně zkrátí. To stejné se děje, i když na displej často koukáte, nedejbože máte aktivní navigaci.

Garmin Tactix 7 AMOLED
Garmin Forerunner 965
Garmin Fenix 7X PRO
V režimu smartwatche
31 dní (11 dní)
23 dní
28 dní (37 dní)
Úsporný režim
41 dní
X
90 dní (1+ rok)
Příjem signálu GPS
82 hod. (58 hod)
31 hod.
89 hod. (122 hod.)
Příjem všech satelitů
62 hod. (48 hod.)
22 hod. (SatIQ)
63 hod. (77 hod.)
Příjem všech satelitů (multi-frequency)
38 hod. (30 hod.)
19 hod.
36 hod. (41 hod.)
Příjem všech satelitů + hudba
17 hod.
8,5 hod.
16 hod.
GPS (režim max. úspory)
145 hod.
X
213 hod. (578 hod.)

V případě Tactix 7 čísla v závorce znamenají režim, kdy je aktivní permanentní rozsvícení displeje, u Fenixu 7X zase dobu, kdy je aktivní a maximálně účinné solární dobíjení.

To stejné je i v běžném režimu. Pokud přijmete hodně notifikací, budete mít silný jas nebo se obecně na hodinky budete často dívat, u AMOLED displeje vás to bude stát spoustu procent. Samozřejmě, že to stejné platí i pro LCD, ale není to tak "cucavé" jako u druhé technologie.

Samozřejmě i vojáci musí myslet na životní styl

Co je fajn na Tactix, nemusíte řešit kompromisy. Ať už se současnou výbavou, anebo po budoucích aktualizacích. Jedná se totiž o funkční vrchol Garmin hodinek, tudíž se jen tak nesetkáte s tím, že by nějakou funkci neměly.

Chytré hodinky Garmin  – Nejlepší lifestylové funkce
16.2.2023 - Dominik Hok
Chytré hodinky Garmin – Nejlepší lifestylové funkce

U Garminu už je takovou samozřejmostí celodenní měření srdečního tepu (každou sekundu), stresu, počítání kroků a spálených kalorií.

Akcelerometr – Proč je v chytrých chodinkách?
25.7.2023 - Dominik Hok
Akcelerometr – Proč je v chytrých chodinkách?

Celodenní měření srdeční tepové frekvence chytrými hodinkami
12.7.2023 - Dominik Hok
Celodenní měření srdeční tepové frekvence chytrými hodinkami

Opravdu šikovné jsou Garmin hodinky při monitoringu spánku, kdy vám neřeknou jen jak dlouhou dobu jste spali, ale vyhodnotí časové rozmezí jednotlivých spánkových fází, ohodnotí váš spánek na stupnici od 0 do 100, ale také napíšou slovní vyhodnocení vašeho spánku – jestli jste byli dostatečně dlouho v jednotlivých fázích, co mohlo ovlivnit kvalitu spánku aj.

Kromě toho Tactixy 7 měří i noční variabilitu srdečního tepu (VST), což je za mě osobně jedna z nejlepších funkcí na Garminech. Doporučuji přečíst článek níže.

Měření stresu a variability srdečního tepu chytrými hodinkami
12.7.2023 - Dominik Hok
Měření stresu a variability srdečního tepu chytrými hodinkami

Relativní novinkou je i monitoring šlofíků, který může ovlivnit vaši hodnotu Body Battery ("nabití" vašeho těla na stupnici od 0 do 100). Tady nejsou monitorovány jednotlivé fáze, ale pouze délka. Dává to i smysl, protože během šlofíku se většinu času nedostanete do jiné fáze než lehkého spánku.

Ti, kteří třeba chodí na noční a spí přes den, si musí upravit spánkový plán. Hodinky to ale neumí automaticky.

Jak chytré hodinky monitorují spánek?
13.7.2023 - Dominik Hok
Jak chytré hodinky monitorují spánek?

Osobně mě baví i ranní zprávy, které shrnou vše důležité ohledně předchozí noci a nadcházejícího dne. Můžete si zobrazit vše o vašem spánku, noční VST, doporučený trénink a připravenost k tréninku (o této funkci se rozepíšu níže). Tato zpráva je zakončená motivačním citátem. Ten bych asi nutně nepotřeboval, ale přežiju ho.

Jinak, se spánkem mi osobně hodně pomáhá dýchací cvičení na zklidnění. Takže doporučuji. :)

Dýchání a dýchací cvičení – Proč to sledovat a jak to chytré hodinky měří?
14.6.2023 - Dominik Hok
Dýchání a dýchací cvičení – Proč to sledovat a jak to chytré hodinky měří?

Garmin je mistr sportovních metrik

Na Garminu je asi nejlepší vlastnost, že velice dobře kombinuje sportovní, lifestylové a chytré funkce. A to všechno pojí s "nadhodinkovou" výdrží baterie.

Mě asi nejvíce baví funkce "Připravenost k tréninku", která je dost čerstvá a shrnuje vše důležité. Bere v potaz váš poslední spánek, historii spánku, vyváženost variability srdečního tepu, historii stresu, dobu regenerace a tréninkovou zátěž. Poté na základě vyhodnocení všech těchto metrik vyjádří na stupnici od 0 do 100, jak moc jste připravení na trénink.

Z takových těch vyhodnocovacích funkcí hodně sleduju i stav tréninku, což je slovní ohodnocení toho, jestli je váš trénink produktivní. To vychází z tréninkové zátěže, která zase vyhodnocuje čas strávený v jednotlivých fázích srdeční tepové frekvence – nízko aerobní, vysoce aerobní a anaerobní. Aby trénink byl produktivní, měly by tyto fáze být vybalancované. Samozřejmě tím nemyslím trávit ve všech fázích stejný čas, protože tolik času v anaerobní fázi by vás asi zabilo. :)

Nejvyšší modely od Garminu také získaly skóre vytrvalosti a skóre běhu do kopce. První zmíněná metrika bere v potaz vaše aktivity za poslední 4 týdny (jejich intenzitu a délku) a vyhodnocuje vaši vytrvalost. Ta druhá zase vaši vytrvalost v kopcích, vaši sílu a VO2 Max.

Sportovních metrik je u Garminu opravdu hodně, takže jestli chcete znát opravdu všechny, doporučuji dva články níže.

Chytré hodinky Garmin – Nejlepší běžecké tréninkové funkce
8.3.2023 - Dominik Hok
Chytré hodinky Garmin – Nejlepší běžecké tréninkové funkce

Chytré hodinky Garmin – Nejlepší funkce na běžecký závod
13.3.2023 - Dominik Hok
Chytré hodinky Garmin – Nejlepší funkce na běžecký závod

Já při běhu hodně oceňuju přepočet tempa na rovinu (tzv. GAP), což je funkce, která bere v potaz převýšení a přepočítává, jak rychle byste běželi, kdyby se jednalo o rovinu. Může se stát, že třeba běžíte 6:30 do kopce, ale na rovině to odpovídá tempu 4:00.

Z hlediska bezpečnosti oceňuji LED svítilnu, která má čtyři různé intenzity nebo svítí zeleně. Když běžím v šeru nebo tmě, pomáhá mi to s orientací v terénu. Popřípadě si ji vždy rozsvítím na krajnici, aby mě bylo vidět.

Kromě sportovních funkcí mají Tactixy i vojenské funkce navíc, které najdete jen v taktických modelech:

  • Kill Switch – Můžete si nastavit zkratku na jedno tlačítko (delší podržení) a hodinky se vyresetují.
  • Stealth Mode – Tento režim zabrání uložení a sdílení vaší polohy GPS a zakáže jakoukoliv bezdrátovou komunikaci.
  • Night Vision Mode – Snižuje intenzitu podsvícení, aby bylo možné se na hodinky dívat přes noční vidění, a vypne optický snímač tepové frekvence. Mimochodem, je to poprvé, co se Night Vision objevil v AMOLED modelu.
  • Můžete si hodinky obohatit o software Applied Ballistics Elite pro výpočet střelby na dlouhé vzdálenosti.

Garminy dokážou nahradit i plnohodnotnou navigaci

Řeknu to na rovinu hned na začátku odstavce, Garminy se nedají v chytrosti srovnávat například s hodinkami od Applu či Samsungu. Nemůžete z nich vyřídit hovory, napsat něco na klávesnici či nadiktovat text. Neobjednáte si z nich pizzu, nezahrajete nějakou pořádnější hru a ani nemáte takovou podporu aplikací třetích stran. Ale... Na to Garminy nejsou úplně stavěné. Mají hlavně sportovní duši, a tak sázejí spíše na dlouhou výdrž baterie a sportovní funkce.

Nicméně, nejsou úplně hloupé. Nabízí NFC placení, zobrazení veškerých notifikací (po nejnovější aktualizaci dokonce zobrazují i fotky u Androidu) a hudební přehrávač s kapacitou 2000 skladeb a podporou streamovacích služeb (ale musíte mít premium účet).

Když byla řeč o notifikacích, vlastníci Android telefonu mohou reagovat na notifikace pomocí přednastavených odpovědí. Jablíčkáři mají smůlu, ale reguluje to Apple, není to rozhodnutí Garminu.

NFC platby – vše o bezkontaktním placení hodinkami
29.10.2020 - Dominik Hok
NFC platby – vše o bezkontaktním placení hodinkami

Přehrávání hudby v chytrých hodinkách – Jak funguje?
6.6.2023 - Dominik Hok
Přehrávání hudby v chytrých hodinkách – Jak funguje?

Hodinky si můžete obohatit aplikacemi, widgety či sportovními datovými poli pomocí přídavné mobilní aplikace Connect IQ.

Mě nejvíce baví navigační schopnosti Garminu. V hodinkách máte předinstalované mapy celé Evropy a pomocí topografického voucheru můžete získat ještě podrobnější mapy celé České republiky. Dle mého má Garmin zatím stále nejlepší mapové podklady v chytrých hodinkách. Kromě toho si můžete trasu vytvořit přímo v hodinkách nebo vám vyhodnotí samy trasu na základě zadaného směru a počtu kilometrů. Tuto trasu dokonce dokážou vytvořit jako okružní.

Trasu si samozřejmě můžete vytvořit i v nějakém jiném programu, pak ji importovat do aplikace Garmin Connect a následně odeslat do hodinek.

Kromě topografických map nabízí Tactixy i golfové, lyžařské mapy a dokonce letecké mapy.

Shrnutí

Tactix 7 AMOLED jsou bezesporu skvělé hodinky, které kombinují krásné barvy displeje s využitím pro vojenské účely anebo outdoorové sporty. Jak už jsem psal v průběhu článku, Tactixy jsou hodinky bez kompromisů. Nabízí všechny funkce jako Fenix a k tomu navíc vojenské funkce a za mě osobně trochu lepší design.

Kdybych měl přidat ještě jeden vzhled na používání Tactix 7 AMOLED – já bych si je nepořídil. A vůbec za to nemůžou hodinky, ty jsou perfektní. Prostě mi nesedí AMOLED displej. Rozčiluje mě, že to zhasíná a jasnou volbou je pro mě stále transflektivní LCD displej s permanentním rozsvícením.

Garmin Tactix 7 recenze – Co vidíš?
7.4.2022 - Matěj Urbaczka
Garmin Tactix 7 recenze – Co vidíš?

Pokud vám zhasínání nevadí, chcete opravdu pěkný displej a zároveň jedny z nejnasekanějších a nejlépe vypadajících chytrých hodinek na trhu... Prosím, tady je Tactix 7 AMOLED.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Vykukpřed 220 dny, reagovat
Tactix uz nikdy, na Delta mi odesel barometr a na 7 PRO navigace a uplne se rozsypaly aplikace a sportovni rezimy. U hodinek s takovou cenovkou, fakt skvela prace Garmine :(
Pytlákpřed 218 dny
...to nemáš kupovat na alze :-)))))))))))
Vykukpřed 218 dny
Pan administrator se velmi ztrapnuje, ze zde publikuje prispevky trolla Pytlaka. Ten je jen drzy, jizlivy, provokuje a pise mimo vecne tema. Normalni clovek vi, ze vsichni prodejci kupuji od Garmin Czech.
Barberrypřed 212 dny
Právě že všichni normální ví že Garminy na Alze nekupovat, viz modely prodávané bez TOPO map, které nejsou z české distribuce. Ale určitě byla fajn cena
Pytlákpřed 211 dny
Barberry: přesně tak, jenže to pan inteligentní Vykuk neví :))))))))))
Michalpřed 219 dny, reagovat
Takže Tactix 7 PRO.....hmmmm .Ako uživateľ Tactix 7 som rozčarovaný....Namiesto toho aby opravili nefunkčný barometer a výškomer ( respektíve meria si ako chce...) . Neviem ako , ale moje Tactixy maju multifrekvenčný príjem ( nepoužívam ) takže aký posun ????GPS je na Tactixoch povestná tým , že je nepresná.....môžem potvrdiť. Načo Garmin vyvinul nový MIP displej....jediné čo je naozaj super je batéria , u mňa (30 - 36 dní ) a nylon tactical remienok , ten je úplne nezničiteľný.....
Michalpřed 218 dny, reagovat
Som používateľ Tactix 7 cca pol roka a od prvého dňa som si nevšimol problémy s GPS / Barometrom (nepoužívam multiband). Hodinky používam na beh, turistiku, bicykel a plávanie. Osobne som stále zástancom MiP displeja aj keď budúcnosť je určite v amolede.
Vykukpřed 218 dny
Hodne stesti. Mne Tactix Delta fungovaly rok a 3 mesice, pak odesel barometr-ten je slabinou Garminu. Tactix 7 rok a 5 mesicu a totalne odesly sportovni rezimy a aplikace. Prechazim na Apple watch ultra 2. Na Tactix jsem si vypiplal vsechny aplikace vcetne slevovych karticek a pak ti Garmin poradi vse vymazat do tovarniho nastaveni a po tom stejny problem. Za 30 tisic uz nikdy. AWU aspon natahaji aplikace z iPhone, nemusim vse stahovat na Garmin IQ a vse znova vyplnovat a nastavovat rucne. Hnus.
Pytlákpřed 217 dny
Vykuk: nemáš to kupovat na Alze, protože to je Maďarská distribuce, takže si běž brečet za Orbánem :-)
Vykukpřed 217 dny
Prdlak, ty si one trick pony a dement k tomu :D
Michalpřed 215 dny
Miško....Tak príklad z dneška....3000 krokov je 1,25km.....toľko k presnosti GPS . Zo včera , bol som sa prejsť do kopca , prevýšenie asi 150 metrov, podľa hodiniek 12...toľko k barometru a výškomeru.....Fenixy toto NIKDY neurobili.....
Pytlákpřed 215 dny
Vykuř: IQák promluvil :-)
Vykukpřed 215 dny
Prdlak: do oci bys mi to ani nevykoktal ty hrdino na internetu. Ty si proste klaun.
Pytlákpřed 212 dny
Vykuř: A to víš, že ano steroidová Věruško :-*
Petrpřed 218 dny, reagovat
Červený noční režim hlavně nerozhodí oči adaptované na vidění v noci. Své o tom vědí třeba astronomové. Ti dokonce pro čtení hvězdných map používají slabou červenou svítilnu. Oko se tmě adaptuje nejméně půl hodiny a jediný záblesk bílého světla to zase zruší.
Tomášpřed 215 dny, reagovat
Masakr. Jako uz sem vystridal Watch ultra, huawei ultimate, garmin epix, marq2 athlete, a pokazdy mi neco chybelo. Jednou to bylo metriky garminu, podruhe kvalita odolnost-zakladni epix, potom zas drsnost- apple, nakonec me pri sportu vadila tezkost marq2. A ted tahle boma. Do nich jdu. Kdyz uz dnes cinan chce 22tis, apple sice ultry 2 zlevnil ale proste chci neco noveho a tak do nich pujdu. Diky za predstaveni. Uz se tesim az vecer vyrazim pres noc na trip. Se poseru do vertule ze stealth modu, cervenyho podsviceni a zeleny baterky. Mazec
Tomatompřed 215 dny, reagovat
Tactixy jsou fajn, ale kdybych byl voják tak si je do akce určitě nevezmu, protože na slunci dělají tak brutální prasátka, že by mě zastřelili ještě než bych vystrčil nos z kasáren...
Jelitopřed 211 dny, reagovat
Dobry den. Je mozno nezverejnovat vulgarni lomentare od nemocnych lidi? Dekuji.
Pytlákpřed 211 dny
Jelito/Vykuk: tak už nepiš :-)
Pytlákpřed 209 dny
Souhlasím Vykuk :-)
Vykukpřed 206 dny
Pytlak je zamindrakovany moula, co si dovoluje jen anonymne na webu. Face to face by se podelal. Nicmene je tristni, ze mu tady zverejnuji ty jeho vyplody.
Pytlákpřed 205 dny
Vykuk: tristní je i to, že zveřejňují ty vaše steroidové výplody díky kterým ani neumíte používat diakritická znaménka :-), ale nezoufejte, protože talent se dění ob generaci, takže vaše děti budou zase inteligentní.
Vykukpřed 206 dny, reagovat
Ma Tactix 7 Amoled pripravu na EKG, tedy kovovy krouzek okolo senzoru?
Matěj Urbaczkapřed 205 dny
Zdravím, ano, má.
Vykukpřed 205 dny
Jeste 1 dotaz: aplikace tretich stran z IQ urcene pro Tactix 7 nebudou na Amoled fungovat? Musi byt specialni update na Tactix 7 Amoled? Dekuji predem za odpoved.
Matěj Urbaczkapřed 205 dny
Myslím, že je musí přizpůsobit na AMOLED a postupně ty aplikace budou přibývat.:-)
Vykukpřed 205 dny
Muj oblibeny Task sync, ktery zrcadli Google Ukoly bohuzel zatim update nema. Skvele vyuziti jako napr nakupni seznam, kde se daji prochazet a skrtat polozky. Neznate kvalitni alternativu?
Jirkapřed 187 dny, reagovat
Zdravím, budete natáčet videorecenzi a psát podrobnější recenzi k těmto hodinkám? Myslím, že si také zaslouží :-)
Matěj Urbaczkapřed 187 dny
Zdravím, Jirko, určitě budeme. Jen se teď toho nakupilo více a musíme to postupně zpracovávat.:-)
Vykukpřed 114 dny, reagovat
Muzete zverejnit nejakou fotku, kterou hodinky zrcadli u zpravy na androidu? Moc by me zajimala jeji kvalita a velikost.
Matěj Urbaczkapřed 114 dny
Zdravím, budeme se snažit, ale zatím nás všechny zlobí nastavení a fotky nemůžeme "rozchodit".:-)
Vykukpřed 114 dny
Tak drzim palce, at nastaveni rozchodite. Fotka by mne fakt zajimala.
Nevim noopřed 114 dny, reagovat
Mel sem je na 14 dni a vratil jsem je. Velky cibule. Pod uniformu to nedas. Kdyz je mas vyteleny venku tak vykasanej rukav do pulky ruky. Pri behu pres opici drahu kdy ti ruka natece kdyz vsude splhas ten nylonovej reminek skrti a nebo ho das na volno a to zas se ti kvedlaj. Ten gumovej lepsi ale porad velkej. Pri latkovim by se to dalo. Jinak predrazeny a to je nejvetsi pruser. Jedwn borec z ostravy je nekde vysasil za levno a strilel je na bazosi za 26tis, budiz. Ale jinak i vojakovy staci forerunner. Ale chapu kdo by je chtel, nepotreboval a musel mit :D
Vykukpřed 113 dny
Nejvetsi pruser je, ze takhle drahy hodinky nevydrzi fungovat ani 2 roky. Odesly mi Tactix Delta i 7, Garmin reklamaci v zaruce uzna a da novy kus. Ale uz je mu uplne jedno, ze clovek investoval cas i penize do aplikaci tretich stran, aby vylepsil chytre funkce hodinek, a veskera data a udaje musi zadavat znovu. Navic absence alespon bluetooth volani je trapna, jsou situace, kdy by se to hodilo.

Hodinky zmíněné v článku