» Blog » Garmin

Garmin Venu 2 recenze – Nejlepší chytré hodinky do 10 000 Kč?

Tagy: Recenze | Garmin | Chytré

Dominik Hok | 9.6.2021 | 9 MIN | 149x komentář

Je to tady. Na novinky od Garminu se vždy těším jak školák na letní prázdniny. Obzvlášť, když se jedná o model s tolika novými vychytávkami jako je Garmin Venu 2. Dost možná se současně jedná o nejlepší chytré hodinky do 10 000 Kč. Nebo víte co? Spíše se jedná o nejlepší chytré hodinky se sportovními funkcemi do 10 000 Kč vůbec. Docela silné tvrzení, že? Třeba vás o tom v této recenzi přesvědčím.

Druhá generace vlastně nese úplně stejnou myšlenku jako ta první – vyrobit městské hodinky se sportovní duší Garminu. A co z toho vyplývá? Hodinky musí mít ideální poměr chytrých a sportovních funkcí a také podle toho vypadat. No, a myslím, že Garminu se ten sportovně-elegantní design sakra povedl.

3 NEJ: Chytré hodinky Garmin do města
13.11.2023 - Dominik Hok
3 NEJ: Chytré hodinky Garmin do města

Garmin Venu 3 recenze – Tak trochu stejný, tak trochu lepší
30.8.2023 - Dominik Hok
Garmin Venu 3 recenze – Tak trochu stejný, tak trochu lepší

Naše videorecenze:

Dvě velikosti pouzdra – na útlá i ta větší zápěstí

Předchozí generace byla unisexová. Jenže pak docházelo k tomu, že s průměrem 43 milimetrů byly pro ženy moc velké, nebo pro muže moc malé. Teď se z toho vybruslilo použitím dvou velikostí pouzdra. Garmin Venu 2 má průměr 45 milimetrů a menší verze Venu 2S má 40 milimetrů. Úplně stejně rozlišená je také sesterská generace Vívoactive 4.

Garmin VívoActive 4 recenze: Univerzální sporttester pro rekreanta, olympionika i modelku
6.8.2020 - Dominik Hok
Garmin VívoActive 4 recenze: Univerzální sporttester pro rekreanta, olympionika i modelku

Široký výběr ještě Garmin podtrhl barevnými variantami, kdy větší verze má 2 barevné varianty – tmavě modrá a černá. Menší verze směřuje spíše na dámská zápěstí, a tak Garmin pracoval nejen s konzervativnějšími barvami jako je šedá či černá, ale také s okázalejšími barevnými kombinacemi jako je smetanová s rosegold lunetou a bílá se zlatou lunetou.

Garmin Venu 2 Plus představení – První s možností telefonování
4.1.2022 - Matěj Urbaczka
Garmin Venu 2 Plus představení – První s možností telefonování

To je rozhodně jeden z největších plusů řady Venu – líbivost a velký výběr. Teď má navíc druhá generace ještě trochu čistší vzhled, protože se upustilo od drážkování na lunetě.

Displej v hlavní roli

Pouzdro hodinek je z tvrzeného plastu, luneta je ocelová, sklíčko je Gorilla Glass, řemínek je silikonový, po bocích najdeme dvě tlačítka, ale to jsou ve srovnání s použitým displejem naprosté drobnosti. Protože ten je tváří hodinek. Garmin opět použil AMOLED technologii a parametrově je dost podobný tomu z předchozí generace.

Garmin vívomove Sport recenze – Společenský hybrid se sportovním duchem
25.2.2022 - Filip Debrecenyi
Garmin vívomove Sport recenze – Společenský hybrid se sportovním duchem

Konečně Venu na které uvidím i venku

Má to však jedno velké ALE. Tady tento displej je viditelný i na přímém slunci. Předchozí generace ve venkovních světelných podmínkách sem tam remizovala (museli jste přimhouřit oči a zaostřit), ale spíše prohrávala (na displeji prostě nešlo nic vidět). Tady to Garmin vyřešil spojením dotykové obrazovky a displeje. Mezi sklíčkem a displejem tak není dotyková vrstva, která právě sluneční paprsky odrážela a na hodinky pak nešlo vidět. Zároveň mi přijde, že je displej o něco citlivější než je tomu u dalších dotykových Garmin hodinek.

SOUBOJ: Garmin Venu 2S vs. Huawei Watch GT 3 42 mm
15.12.2022 - Matěj Urbaczka
SOUBOJ: Garmin Venu 2S vs. Huawei Watch GT 3 42 mm

Kromě toho mi přijde displej ještě o kus propracovanější, detailnější a dopomáhá tomu také vylepšené a u Garminu úplně nové uživatelské prostředí. Ale o tom až později...

Číselníky jsou bomba a hodinky mají lepší Always-On mód

Co bych rozhodně vyzdvihl, jsou číselníky na hodinkách. Můžete si nastavit třeba i animovaný číselník a celý je plně konfigurovatelný přímo v hodinkách (typ zobrazovaní času, pozadí, rozložení a počet datových polí, barvy atd). Díky novějšímu grafickém procesoru teď mají hodinky možnost využívat náročnější aplikace, číselníky a mají jako jediné přístup k rozšířené platformě Connect IQ 4.0 (náročnější aplikace).

Číselník si můžete nakonfigurovat podle libosti.

Číselník si můžete nakonfigurovat podle libosti.

Další věc k vyzdvihnutí, je zobrazení více dat v režimu Always-On. Doteď při zhasnutém displeji hodinky zobrazovaly pouze čas. Teď je zobrazený celý číselník a jen zeslábne podsvícení. Zároveň je to ale hrozný žrout baterie (za 24 hodin mi to sežralo 20 % baterie). To jsou ale všechny módy Always-On.

Snímačová výbava je na městské hodinky až nechutně bohatá

Co v hodinkách najdeme? Akcelerometr, barometr, gyroskop, kompas, krokoměr, pulzní oxymetr, teploměr, výškoměr, snímač tepové frekvence a senzor okolního světla (přizpůsobuje jas okolním světelným podmínkám).

Ano, na městské chytré hodinky je to až nechutně bohatá výbava. Ale bez takové sady senzorů by to prostě nebyl Garmin.

Na spodní straně se teď ukrývá nová generace optického snímače Elevate 4. Jaké jsou jeho výhody? Má teď jiné rozestavění, větší počet diod a více průzorů, kudy se světlo odráží zpátky k lepší analýze. Největší posun je ale ve snímání okysličení krve, které doteď bylo takové... Pofidérní.

Srovnání záznamy okysličení krve v noci. Forerunner 745 (vlevo) a Venu 2 (vpravo). Zdroj: dcrainmaker.com

Srovnání záznamu okysličení krve v noci. Forerunner 745 (vlevo) a Venu 2 (vpravo). Zdroj: dcrainmaker.com

Samozřejmostí pak je GPSka k záznamu trasy, která se dá kombinovat také s navigačním systémem GLONASS (lepší na horách) či Galileo (lepší ve městě).

K hodinkám se pak dají připojit externí snímače jako je třeba hrudní pás, footpod a další.

I s AMOLED displejem hodinky vydrží v chodu až 11 dní

AMOLED displeje jsou sice krásné, ale taky krásně žerou baterku. Předchozí Venu se dostaly s výdrží k maximálně pěti dnům, ale reálně to byly spíše 2-3 dny. Podle výrobce Venu 2 vydrží až 11 dní a Venu 2S až 10 dní. Samozřejmě se vše odvíjí od používání. Pokud několikrát do týdne budete využívat GPS (procházky, běh a ostatní tréninky), pravděpodobně se dostanete na maximálně 5-6 dní. Ale i tak je to stále luxusní výsledek.

A co režim Always-On? Garmin udává výdrž až 2 dny. Já jsem za den a půl ztratil okolo 50 %, takže bych se dostal na tři dny. Obecně ale Always-On nedoporučuji zapínat, protože je to zbytečný žrout baterky.

A při příjmu signálu GPS každou vteřinu hodinky vydrží 22 hodin (menší verze 19 hodin) a jestli si zapnete hudbu, tak 8 hodin (menší verze 7 hodin).

Stačí kapka... A Venu 2 vydrží celý den

Co přibylo? Rychlonabíjení! Je to super věc. Chystáte se do práce a procentuální stav baterie předpovídá, že po cestě k autu baterka pravděpodobně klekne. Nebo hůře, klekne během tréninku. Venu 2 mají funkci rychlonabíjení, kdy hodinky připojíte na 10 minut do nabíječky a máte dost procent na celodenní výdrž, nebo na hodinový trénink.

Uživatelské prostředí je obrovský posun dopředu

Ano, dost možná už to bylo potřeba ze strany Garminu. Někam posunout grafiku. A ano, stalo se tak. Widgety zobrazující veškeré důležité informace mimo hlavní obrazovku dostaly nový kabátek. Jsou teď o něco propracovanější a co doceňuji nejvíce, je tam teď možné vidět data starší než 4 hodiny. Doteď, kdykoliv jste otevřeli např. widget s tepovou frekvencí, se zobrazila data za poslední 4 hodiny. Teď můžete časovou osou libovolně projíždět doleva, doprava a koukat se tak do historie.

Celkově je grafika hodinek hodně povedená. Příjemně mě překvapil i takový detail jako je pozadí jednotlivých sportů. Ve výběru sportovních aktivit máte v pozadí vždy konkrétní sport. Jestli si otevřete běh, máte v pozadí běžce. Když jógu, máte v pozadí jogamatku.

Když pak dosáhnete nějakého rekordu, nebo splníte nějaký vámi nastavený cíl, hodinky vás odmění opravdu pěknou animací konfet. :) Celkově jsou tam moc pěkné animace a uživatelskému prostředí dodávají šmrnc.

Body battery a monitoring spánku se dočkaly vylepšení

Venu 2 nabízí takový ten garminovský standard jako kroky během dne, vystoupaná patra, minuty intenzivní aktivity, spálené kalorie, záznam hydratace, celodenní záznam tepové frekvence, stresu, dýchání a okysličení krve, ale co jsou takové dvě funkce, kterým se dostalo značného zlepšení, je monitoring spánku a ukazatel Body Battery.

Začněme Body Battery. Tento ukazatel ukazuje na škále od 0 do 100 "nabití" vašeho těla. Něco jako máte na svém telefonu. Akorát tím smartfounem jste vy. Doteď se mi docela často stávalo (víceméně každou noc), že jsem Body Battery dobil naplno do stovky. Po vylepšení algoritmu spánku už se Body Battery dobije naplno málokdy. Obecně teď mám docela problém se "nabít" nad 70.

A ke spánku. Tam už byl posun potřeba jako sůl. Doteď vám Garminy ukázaly jen poměr jednotlivých fází – lehká, hluboká a REM. Žádným způsobem ale nedodaly nějaké zhodnocení nebo rady, jak spánek zlepšit. Takže pokud jste si sami nenastudovali (což udělá málokdo), jaký má být správný poměr jednotlivých fází, vůbec jste netušili, jak kvalitní spánek to byl.

Teď hodinky zhodnotí spánek na škále od 0 do 100 a také napíšou slovní zhodnocení, popřípadě tipy pro příště. Za mě? Oproti konkurenci trochu pozdě, ale lepší pozdě než-li později. :)

Je mi 30, ale fitness věk mám 18

I taková tvrzení teď budete slýchávat po vydání Venu 2. Přidali totiž fitness věk a člověk je od přírody tak nějak "homo narcisus" a nebudu se divit, když se teď budeme všichni předhánět v tom, kdo je mladší podle fitness věku. To se vypočítává na základě klidové tepové frekvence, vašich tréninků a indexu BMI.

Vyletí ptáček a víte vše o vašem těle

Další šikovnou funkcí je snímek zdravotního stavu. Je to opět novinka, která se může prvně jevit jako zbytečnost, ale mně to přijde hodně fajn. Snímek trvá dvě minuty a hodinky zaznamenají vaši tepovou frekvenci, stres, dýchání, variabilitu srdečního tepu a okysličení krve. Ideální je si takový snímek dělat každý den hned po probuzení. Poté můžete určit třeba jestli nejste nemocní (vyšší tepy, nižší okysličení, nižší variabilita), nebo jestli třeba nemáte zvolnit a dopřát si trochu lehčí trénink.

Navíc se tato data ukladají do Garmin Connect jako aktivita a vy si pak můžete vytvořit jakousi časovou osu vašeho stavu po ránu.

Další novinku jsem já osobně moc nedocenil, ale pro někoho, kdo si třeba vytváří výzvy s rodinou, kolegy či přáteli v Garmin Connectu to má své využití. Pro výzvy teď existuje samostatný widget, kde uvidíte žebříček v rámci této výzvy přímo v hodinkách. Doteď to bylo možné vidět pouze v telefonu.

A co sporty? Co je nového?

Najdete tam většinu sportů jako ve všech Garminech – běh, kolo, plavání v bazénu, jógu, eliptický trenažér a tak dále. Ale co je nového? Pro fanoušky HIITu mám dobrou zprávu. V hodinkách teď jsou předinstalované tréninky, popřípadě si můžete sami trénink vytvořit. Hodinky vám pak vše stopují a ještě animací zobrazují, jak se má daný cvik dělat. To platí pro spoustu dalších posilovacích monitoringu, ale třeba také pro jógu.

Co ale přibylo, je bouldering, lezení uvnitř a turistika. První dvě jsou hodně specifické, ale myslím, že turistika je něco, co v předchozí generaci opravdu hodně chybělo. A teď z druhého konce. Co chybí? I přes přítomnost GPS a voděodolnosti do 5 ATM hodinky nedokážou monitorivat plavání v otevřené vodě (pouze v bazénu). Některé běžce pak trochu zamrzí, že tam nenajdou trailový běh.

S Venu 2 budete přesně vědět, co vás bude bolet

Ne, že by hodinky předpovídaly budoucnost a věděly, co vás bude bolet. I když... Mají menstruační kalendář, tak u žen to tak trochu předpovědět dokážou. Ale teď k jádru věci. V rámci posilovacích cvičení se vám při spuštění aktivity zobrazí svalová mapa zobrazující svaly ovlivňující tento trénink. Tedy, jaké vás další den budou bolet. :)

Hudební přehrávač a bezkontaktní placení? Základ městských chytráků od Garminu

Jak už jsme psal na začátku tohoto článku, Garminy jsou městské chytré hodinky. A proto nemohou postrádat hudební přehrávač a úložiště, do kterého si můžete nahrát až 750 skladeb nebo playlisty z vašeho Spotify, Amazon Music či Deezeru.

Své využití si najde i bezkontaktní platební metoda Garmin Pay. V čem to spočívá? V ničem jednodušším než v přiložení zápěstí k terminálu a máte zaplacíno. Navíc si to můžete nastavit do pohodlné zkratky, kdy jen posunete prstem na hlavní obrazovce doprava.

Hodinky samozřejmě také zrcadlí veškeré notifikace z telefonu. S češtinou nemají žádný problém, notifikace nemají tendenci se nešikovně zalamovat a zobrazují snad všechny emoji jaké jsem vyzkoušel. Třeba i pudla s korunkou.

Hodinky mají jednoduchou navigaci a můžou vám zachránit život

Hodně lidí se vždy ptá na navigaci, která tady je, ale patří mezi opravdu ty nejjednodušší. Víceméně si uložíte nějakou lokaci a hodinky vás pak jsou schopné pomocí šipky navigovat k tomuto budu. Asi největší využití vidím při zaparkování na velkém parkovišti. Zaparkujete, uložíte si lokaci do hodinek a když se budete vracet, necháte se navigovat na poslední uloženou pozici.

Jako jednu z nejužitečnějších shledávám detekci nehody a pádu. Je to už takový garminovský standard a spousta lidí tuto funkci podceňuje, ale mně přijde hrozně důležitá. Pokud hodinky detekují, že jste spadli, nebo vás nedejbože něco srazilo, odešlou nouzovou SMS třem přednastaveným kontaktům. Jedinou podmínkou je, abyste u sebe měli telefon.

Mezi takové základní chytřejší funkce pak patří budík, časovač, šikovná funkce "Najdi můj telefon" a také automatická úprava jasu.

Shrnutí

Garmin Venu 2 jsou za mě parádní hodinky. Každý jednotlivý krok, který Garmin udělal, aby posunul generaci Venu, mi dává smysl. Výdrž se zdvojnásobila, vyřešili problém s přímým sluncem, vylepšili grafiku, přidali pěknou kopu nových funkcí, vylepšili optický snímač a všechno to dobré ze starších generací nechal. Proti Venu 2 nemohu snad ani říct křivého slova a současně (k datu 8. 6. 2021) je považuji za nejlepší koupi do 10 000 Kč.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Darinapřed 1052 dny, reagovat
Článek mi hodně dal. Jdu si je hned objednat, Dominiku! ????
Dadapřed 1052 dny, reagovat
Displej se ovládá prstem opravdu nešikovně i na téhle novych peckach. Občas si děla co chce a často se stane, ze se v rychlosti nedostanu, kam potrebuji. Za mě tedy bohužel ne.
Petra Jákelovápřed 1049 dny, reagovat
Lze do hodinek napárovat Stryd pro běžecké watty a cyklistický wattmetr?
Matěj Urbaczkapřed 1046 dny
Zdravím Petro, k hodinkám se dají napárovat oba snímače.:-)
Ladislavpřed 1041 dny, reagovat
Dobrý den,chci se zeptat,dá se nějak zamknout displej,aby se při náhodném stisku tlačítka nepřepli. Nebo aby displej nebral jako prst pot či déšť? U náramku se mi občas stávalo,že déšť či pot mi při běhání vypnul monitorování. Díky za odpověď
Agátapřed 1040 dny
Zdravím Láďo, hodinky mají automatický zámek obrazovky, který si můžete nastavit přímo v "systém - automatický zámek - během aktivity". A můžete ho mít i jako zkratku :)
Pavelpřed 1039 dny, reagovat
Zdravím vas, super recenze i videa. Přemluvili jste mě k jejich koupi. Jen pár otázek, u hodinek jde prý nastavit odpověď na zprávu lze to nastavit i u hovorů? Typicky, nemůžu mluvit zavolám zpátky apod.? Nebo lze aspoň na hodinkách ztlumit zvonění na telefonu. Dále se chci zeptat na snorchlování? Je možné je použít nebo fakt radši jen plavání na hladine a radši neskákat ani pořádnou šipku:-). Posledni dotaz se týká dostupnosti. Všiml jsem si, že již máte skladem modré, očekáváte v blízké době i černé. Děkuji za odpověď.
Dominik Hokpřed 1038 dny
Zdravím, ano, dá se nastavit také odpověď na odmítnutí příchozího hovoru. :) Co se týče šnorchlování, spíše bych doporučil vážně plavat jen na hladině. Například Fenixy či Instincty mají 100 M voděodolnost, tam už je to v pohodě, ale u hodinek s WR 50M bych doporučil vážně jen povrchové plavání. Co se týče dostupnosti, tak u nás už černé Venu 2 byly, ale hned se vyprodaly. Nastavte si hlídacího psa, určitě brzy přijdou zase. :)
Pavelpřed 1038 dny
Super, tak dekuji za info a pokracujte v dobre praci.
Dejvpřed 1032 dny, reagovat
Jak zminujete ten algoritmus Body Battery mě celkem štve, nejsem buhví jaký sportovec, ale pokud zrovna nepiju alkohol nebo nemám nějaký extra dlouhý běh nebo jízdu, tak jsem prakticky každé ráno na 100 %, i když o tom leckdy silně pochybuju :D Takže doufám, že na tom zapracují i na budoucích Fenixech. Jinak pěkná recenze.
Matěj Urbaczkapřed 1032 dny
Zdravím Dejve, anebo jste vážně tak dobrý.:-) Zkoušel jste se podívat na Váš spánkový widget, jaké máte poměry hlubokého spánku a REM? Také můžete zkontrolovat noční tepovou frekvenci. Pokud máte dlouhou dobu hlubokého spánku a REM a nízkou tepovku v noci, tak můžete dosáhnout 100% body battery docela hravě.:-)
Martinpřed 1031 dny, reagovat
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak při vyhodnocení aktivity zobrazím teplotu když by venu 2 měli mít interní teploměr. Dekuji
Matěj Urbaczkapřed 1030 dny
Zdravím, buď si v aktivitě nastavíte datové pole teploměru anebo poté uvidíte teplotu ve vyhodnocení v Garmin Connect. Hodinky sice mají interní čidlo ale pokud máte hodinky na ruce, nelze jimi měřit okolní teplotu protože jsou značně ovlivňovány teplotou samotné ruky.
Martinpřed 1030 dny
Dobrý den, děkuji za odpověď. Ale do datového pole lze dát jen teplotu z externího čidla. Nebo to lze i jinak? Děkuji
Dominik Hokpřed 1029 dny
Zdravím, Martine. Teplota uvedená v aplikaci Garmin Connect je primárně brána podle počasí, které si aplikace zjistila na základě vaší polohy z internetu. Při nastavení datového pole teploty se zobrazují data z teploměru v hodinkách, ale jak píše kolega výše, teplota je pak značně ovlivněná teplotou vaší ruky. Proto se v tomto případě (pokud třeba jdete turistiku a nepotřebujete měření tepové frekvence) doporučuje mít hodinky připnuté třeba na batohu nebo v případě cyklistiky na řídítkách.
Martinpřed 1029 dny
Dobry den, jeste jednou dekuji za rychle odpovedi. Ale porad se mi nedari aby se v datovem poli teplota teplota opravdu zobrazovala. Dle manualu se v tomto datovem poli zobrazuje jen teplota z externiho cidla. Dekuji. Pekny den
Matěj Urbaczkapřed 1023 dny
Zdravím Martine, po vyzkoušení teploměru při módu "Turistika" jsem bohužel objevil to samé. Od Garminu je velice podlé, že toto pole pojmenovali úplně steně, jako na vyšších modelech hodinek a pole vážně funguje pouze s externím snímačem.:-(
JAXpřed 1027 dny, reagovat
Zdalo se, ze uz mam vyresene rozhodovani, ktere hodinky koupit, ale bohuzel pro neschopnost mereni plavani v rybniku budu muset hledat dal. Kez by sla moznost mereni plavani vymenit treba za prehravani hudby nebo moznosti animace.
Matěj Urbaczkapřed 1023 dny
Zdravím, napadá mne, že si můžete vytvořit vlastní aktivitu, přes volbu "jiná". Tuto aktivitu můžete pojmenovat "plavání venku" a zvolit možnost snímaní GPS. Jediné o co pak přijdete je vyhodnocení stylu plavání.:-) Další možností je se zkusit podívat na Garmin Connect IQ, jestli už někdo neudělal takovou aktivitu a nenabídl tuto aktivitu ke stažení.:-)
Veronikapřed 1017 dny, reagovat
Super článek, hodinky už mám doma a jsem s nimi moc spokojená:)
Alenapřed 1016 dny, reagovat
Díky opět za super článek, ono je pak opravdu snažší se pro něco rozhoupat, takže jdu do nich. Určitě využiju toho, že se k Vám stavím a vy mi určitě poradíte co a jak. díky, těším se
Jan Přikrylpřed 1015 dny, reagovat
Dobrý den, skvělá recenze. Momentálně používám Forerunner 245 a nerad bych přišel o aktivitu trailový běh, ale musím se přiznat, že přesně nevím, jak funguje. Zaslechl jsem, že při běhu nezapočítává rychlost ke zhodnocení VO2 max…neměl byste prosím nějaký “sofistikovanější” popis? A nechystá na nás Garmin nějaké nové Forerunnery? (A tím nemyslím 55) Děkuji, s pozdravem, Honza
Matěj Urbaczkapřed 1015 dny
Zdravím Honzo, Garmin u všech hodinek, které vypočítávají VO2 Max z běhu, používá stejný algorytmus, který rozhodně zahrnuje i rychlost/tempo běhu. Spolu s tepovou frekvencí je to jedna z nejpodstatnějších veličin pro výpočet. Další veličiny, které berou hodinky v potaz jsou zadaná výška, váha, věk a pohlaví. Co se týče Vaší druhé otázky, tak na ni bohužel neumím odpovědět, protože ani my sami nevíme, kdy přijdou nové modely jakýkoliv Garminů.:-(
Jan Přikrylpřed 1015 dny, reagovat
Díky. A tedy pokud Venu 2 nemají aktivitu trailový běh, budou mi při běhu v terénu a velkém převýšení (nízké tempo, vysoká TF) podhodnocovat VO2 max chápu-li to správně. A to je škoda????. Ale chápu, že pro neměstské běžce je spíše řada Forerunner. Díky!
Dominik Hokpřed 1012 dny
Zdravím, Honzo. Ano, je to přesně tak, jak říkáte. Některé hodinky mají možnost pozastavení tréninku přímo v aplikaci Garmin Connect a hodnota VO2 Max se tedy "zamrazí". Ale mám dojem, že to má jen řada Forerunner a vyšší řady jako třeba Fenix aj.
Milošpřed 1010 dny, reagovat
Hezký den, dokázali byste mi říct, zda jsou VENU 2 lepší po technické stránce než Fenix 6? Případně +- čím se odlišují? Samozřejmost je vzhled, ovládání a výdrž, ale jinak mi přijdou velice podobné. Děkuju MK
Matěj Urbaczkapřed 1009 dny
Zdravím Miloši, Venu 2 se relativně nedá srovnávat s hodinkami Garmin Fenix 6. Oba modely patří do jiné kategorie. Venu 2 do kategorie městských hodinek, ačkoliv přibyla aktivita "turistika" a Fenix 6 je outdoorový přístroj od hlavy k patě.:-) Fenix 6 je odolný přístroj do hor, kde již najdeme veškeré novinky z Venu 2 a samozřejmě více outdoorových aktivit a praktických doplňků, které u Venu 2 nelze zobrazit (barometr, teploměr atp). U Venu 2 je jediná změna a tím je nový snímač tepové frekvence, který je velice přesný.
Milošpřed 1009 dny, reagovat
Děkuju za rychlou odpověď :) . Jsem víceméně rozhodnutý pro Fenix 6, ale Vaše recenze Venu 2 mi trochu zamotala hlavu, protože se mi líbí styl směřující více do města, ale na túry taky neurazí. Ale pokud Fenix umí vše z VENU a ještě něco navíc, není asi o čem přemýšlet :) . Hledal jsem na internetu porovnání těchto dvou hodinek, aby bylo zřejmé v čem se liší, ale bohužel nikde nic není dostupné. Tak děkuji, že jste mi poradil :)
Olgapřed 991 dny, reagovat
Dobrý den, uvažuji o koupi těchto hodinek Venu 2s, ale já jezdím na koloběžce a myslím si, že tam tato aktivita není uvedena?! Na nás koloběžkáře se dost zapomíná :-(. Dá se to nějak u garminu obejít? Nastavit tedy na cyklistiku, nebo zadat aktivitu jiné? Moc děkuji za odpověď. Olga
Dominik Hokpřed 991 dny
Zdravím, Olgo. Postačí standardní monitoring cyklistiky nebo to vykompenzovat aplikací FootBike z Connect IQ. Je ale bohužel placená. :/
Magdaléna Vaškovápřed 990 dny, reagovat
Dobrý den, Dominiku, prosím, když budu mít aktivitu např. běh, zobrazí mi hodinky zhodnocení výkonu a dobu regenerace? Mám starší forerunner, které mi to píšou. Děkuji Magda
Dominik Hokpřed 989 dny
Zdravím, Magdo. Bohužel, tyto funkce jsou výsadou Forerunnerů a vyšších modelových řad. V městských hodinkách od Garminu nejsou.
pepapřed 989 dny, reagovat
Dobrý den, váham mezi těmito hodinkami a fenixy 6, umí tyto hodinky snímat srdeční tep při plavání v bazénu?. děkuji
Dominik Hokpřed 989 dny
Zdravím, Pepo. Ano, snímají tep pod vodou. Tady je seznam zařízení, které dokážou snímat tep vodou.
Tomášpřed 989 dny, reagovat
Dobrý den, hezky a logicky recenzováno. Po 5 letech s Apple Watch jsem se rozhodl že konkurence dotáhla ztrátu a v oblasti výdrže na baterku je o parník jinde. Proto jsem je prodal a na inzerát si koupil Vivoactive 3, abych zjistil zda mi Garmin prostředí, uživatelské rozhraní a funkce budou vyhovovat. Vše je skvělé a proto jsem se rozhodl že si koupím novější model. Moje dilema je mezi městskými hodinkami a opravdu sportovními. Vivoactive mě opět rozběhaly na cca 200km měsíčně, plavání, jógu atd. Nicméně mi u nich chybí věci, které jsem myslel že Venu 2 mít budou. Že bude možné importovat trasu z PC, již zmíněné plavání a jeho zaznamenání do osobních rekordů, dechová cvičení co se zaznamenají jako aktivita a určitě další na které přijdu časem. Vzhledem, ovládáním a zpracováním bych preferoval Venu 2, nicméně vše co bych chtěl umí spíš řada Fenix. Jediná moje obava je, zda si po tolika letech budu schopen zvyknout na ovládání tlačítky. Bojím se abych neinvestoval cca 16k a nebyl nešťastný ze způsobu ovládání. Není někdo ve vašem kolektivu a nebo okruhu známých, kdo by podobně přecházel a byl ochotný se podělit o názor dotyk versus tlačítka. Jinak i při vyšší ceně by pro mne byl Favorit Fenix 6x pro. Děkuji Tomáš
Dominik Hokpřed 989 dny
Zdravím, Tomáši. Můžu tady napsat svůj názor, jestli vám to postačí, hodinek už jsem měl na ruce hromady. O ovládání Fenixů se vůbec nedá říct, že by to bylo nějaké neohrabané nebo pomalé. Uživatelské prostředí je tomu krásně přizpůsobeno a já osobně se dokážu pohybovat napříč tlačítkovými modely rychleji než je tomu u dotykových displejů. Navíc má ovládání tlačítky hromadu výhod – hodinky se dají ovládat v rukavicích, pod vodou, v dešti, se zpocenou rukou. Jestli jste nadšený z Vívoactive 3, nemůže se stát, že byste z Fenixu byl zklamaný. Je to prostě vlajková loď. :)
Tomášpřed 989 dny, reagovat
Děkuji za odpověď. Váš názor mi bohatě stačí. Budu mít v říjnu narozky a tak se nechám rozmazlit Fénixem. Hezký den
Mirapřed 979 dny, reagovat
Zeptám se hodinky jen vibrují nebo ne děkuji.A ještě co je lepší Galaxy watch 4 nebo venu 2
Matěj Urbaczkapřed 977 dny
Zdravím, hodinky mohou mít jak akustická, tak vibrační upozornění.:-) Co se týče Vašeho druhého dotazu, tak pro sportovní aktivity bych si z hlediska výdrže baterie, vyhodnocování tréninků atp., vybral Venu 2. Samsung oproti Venu 2 má mnoho chytrých funkcí navíc, které využijete v běžném životě, ale bohužel má krátkou výdrž baterie.:-(
Mirapřed 977 dny, reagovat
Děkuji za odpověď ????
Davidpřed 976 dny, reagovat
Dobrý den, always on jde nejak nastavit? Napriklad at se zapne jen v nejaky casovy interval a treba pres noc se vypne? Ty 2-3 dny je docela malo a ja jsem si uz u stratosu zvyknul na to, ze vidim cas nonstop :) Pripadne nejaky usporny AOD tam neni? S nejakou aktualizaci.
Dominik Hokpřed 974 dny
Zdravím, Always-On by se měl dát nastavit určitě. Pokud ne, tak by určitě mělo pomoct nastavení vaší "večerky". Bohužel, úsporný AOD není.
Mirapřed 974 dny, reagovat
Dobrý den ,zeptám se jak dlouho vydrží venu 2 nabité děkuji.
Matěj Urbaczkapřed 973 dny
Zdravím Míro, při tréninku jsem dosáhl na nějakých 7 dní, když jsem trénoval 1,5 hodiny denně.:-)
Jan Přikrylpřed 974 dny, reagovat
Dobrý den, zobrazují prosím Vás Venu 2s dobu nutnou k regeneraci podobně jako řada Forerunner? Nikde v návodu jsem tuto možnost nenašel a chyběla by mi. Děkuji za informaci, s pozdravem, Honza
Matěj Urbaczkapřed 973 dny
Zdravím, tuto otázku již zodpovídal kolega Dominik o pár komentářů výše. Bohužel, toto je výsada Forerunnerů a Fenixů, takže Venu 2 jsou o dobu regenerace, VO2 Max a předpověď výsledků ochuzeny.
Mirapřed 972 dny, reagovat
Co by ste doporučili Galaxy 4 nebo venu 2 pořád se nemohu rozhodnout dekuji
Agáta Vřeskápřed 969 dny
Bohužel Miro, na tuto otázku se nedá tak jednoduše odpovědět. Oboje jsou špičkové přístroje, teď spíš záleží, co od nich čekáte vy. Samsungy, zvlášť, pokud máte Galaxy telefon, nabízí skutečně zajímavé nové funkce. Určitě mnozí ocení možnost telefonování a hlasového asistenta. Ale zase je tady nízká výdrž baterie, to za mě klíčový parametr při zvažování Watch4, který je třeba vzít v úvahu. Garmin mnoho z těchto smart funkcí nemá, ale má víc než slušný základ všeho, co většina z nás od městských hodinek čeká, včetně možnosti placení. Ochuzen budete o některé funkce, ale zase to Garmin kompenzuje delší výdrží baterie při zachování krásného AMOLED displeje a samozřejmě jde o skvělý sporttester. Rozhodování budete mít těžké, ale spokojený budete určitě ať už vyberete kterýkoli z těchto dvou. :)
Luciepřed 939 dny
Zdravím Miro, právě mám stejné dilema. Kvůli katastrofální baterii zvažuji venu 2s. Jak jste nakonec vybral a jste spokojený?
Mirapřed 969 dny, reagovat
Moc děkuji a koupím ty garmin
Pavelpřed 969 dny, reagovat
Dobrý den, rád sleduji Vaše recenze. Nemůžu se rozhodnout mezi Venu 2 nebo Venu 2s. Obvod zápěstí mám 18 cm. U větších mám obavy, že budou na mé ruce moc velké a u menších 2s nevím jestli dobře uvidím na ciferník bez brýlí. Zvláště na sms zprávy. Jde na těchto hodinkách zvětšit písmo? Děkuji.
Agáta Vřeskápřed 968 dny
Dobrý den, určitě bych šla do Venu 2. S verzi budete mít zbytečně malou. Je tak akorát na mé 15,5 zápěstí a zkoušela jsem i 2 a dokázala bych si je představit. Ty 2S jsou tady u tohoto modelu skutečně spíše dámská verze. Na vaši pánskou ruku byh šla určitě do verze větší.
Pavelpřed 968 dny, reagovat
Moc děkuji za info.
Lubošpřed 966 dny, reagovat
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat k těmto hodinkám. Mám je asi od července a začínají nějak blbnout. Z ničeho nic se vypnou, resp. zjistím, že jsou vypnuté. Už se mi to stalo 3x za poslední týden. Hodinky pak nějakou dobu na nic nereagují. Mačkám obě tlačítka najednou i vrchní k zapnutí. Po nějaké době cca 15 minutách to zkusím znovu a jdou normálně vrchním tlačítkem zapnout. Nevíte čím by to mohlo být, nebo setkali jste s podobným problémem. Děkuji
Agáta Vřeskápřed 966 dny
Zkuste hodinky kompletně resetovat, pomoct může i aktualizace - připojte přes Garmin Expres přes počítač, zda tam nechybí nějaká aktualizace. Pokud nic z toho nepomůže, doporučuji reklamaci. Pořád je to jen přístroj, může tam být nějaký problém. :)
Luciepřed 939 dny
Toto mi začaly dělat samsung watch active 2 po 1,5 roce. Nic nepomohlo a hodinky jsem musela reklamovat.
Lubošpřed 966 dny, reagovat
Děkuji za komentář, restart jsem provedl nebo myslíte dát je do tovarního nastavení? Aktualizace mám všechny v pořádku, aspoň to píše aplikace, ale je fakt, že hodinky ovládám pouze přes telefon (garmin connect) a v počítači jsem je ještě zapojené neměl. Nabíjím je v zásuvce. Je v tom nějaký rozdíl přes počítač - garmin express?
Agáta Vřeskápřed 966 dny
Ano, je v tom právě rozdíl, u Garminu je dobré jednou za čas spojit hodinky přes dobíjecí kabel s počítačem, kam si stáhnete Garmin Express, přes něj pak hodinky propojte, aby proběhly všechny aktualizace: www.garmin.com/cs-CZ/software/express/windows/
Pavelpřed 966 dny, reagovat
Dobry den, v nabidce mate Garmin venu 2 leather band, da se u Vas koupit samostatne jen ten kozeny pasek? Dekuji
Agáta Vřeskápřed 966 dny
Zdravím, veškerou nabídku řemínků Garmin mame tady. Úplně stejný tam nicméně zatím nevidím, pro 2S tam bude ale sedět jakýkoli v 18mm rozteči i od jiných značek, ideální je samozřejmě s quick release, ať máte výměnu jednodušší, ale pokud vám nevadí výměna, tak tam napasujete i řemínky s klasickou stěžejkou. Pokud jste řemínek přímo od Garminu objevil v jejich nabídce, obraťte se na naše koelgy z Péče o zákazníky, rádi vám řemínek poptají. Máme bezplatnou linku 800 365 365 nebo e-mail info@hodinky-365.cz
Zbynekpřed 961 dny, reagovat
Pisete… Fenix 6 je odolný přístroj do hor, kde již najdeme veškeré novinky z Venu 2 a samozřejmě více outdoorových aktivit a praktických doplňků, které u Venu 2 nelze zobrazit (barometr, teploměr atp). Jakoze venu 2 neumi zobrazit nadmorskou vysku?
Matěj Urbaczkapřed 961 dny
Zdravím Zbyňku, zobrazit nadmořskou výšku hodinky dokážou, jen například nemají možnost kalibrace barometru.
Zbynekpřed 961 dny, reagovat
Zdravím Zbyňku, zobrazit nadmořskou výšku hodinky dokážou, jen například nemají možnost kalibrace barometru. Dekuji Vam moc za vysvetleni. Taky prave vaham mezi fenix 6 a venu 2. Prechazim z apple watch, prave kvuli vydrzi a malo sportovnim funkcim. Nejsem zadny sportak, jen chci zacit zdraveji zit. Tak hledam to vhodnejsi pro celodenni monitoring. A porad nevim…
Zbynekpřed 961 dny
Chapu, ze jsou to uplne jine kategorie. Na ruce mi sedi oboje, oboje se mi libi, hlavne me zajima ze kterych “leze” vice zajimavych dat k analyze. A taky jestli ma nejaky vliv na presnost udaju, ze venu 2 jsou o dost mladsi.
Petrpřed 944 dny, reagovat
Zdravím, chci se jen zeptat na tu výdrž baterie...mám zapnuté akorát měření tepu, hodinky mám měsíc, a nabíjím je každý den...jas mám na minimum, a to ted´ ani nechodím běhat. takže to úplně nechápu..díky za odpověd´
Matěj Urbaczkapřed 942 dny
Zdravím Petře, u nás byla výdrž baterie při testování stejná, jak popisuje přímo Garmin. Zkusil bych se podívat, jestli náhodou nemáte zapnuté celodenní měření pulzním oxymetrem.Také mód always on velice vybíjí baterku a v neposlední řadě bych zkontrolovat aktualizace na Garmin Express v PC. Myslím, že by to mělo určitě pomoct.:-)
Petrpřed 940 dny
Dobrý den... zkoušel jsem je zresetovat... display mám na nízký jas, trénovat teď nechodím, mám zapnutý pouze měření tepu....na noc odpojuji od bluetooth, navíc jsem i na noc zapnul nerušit a dal tam úsporný režim baterie který ukazoval výdrž 9 dní... teď jsem se probudil a mám baterku 38%.... včera byla plně nabitá.... měření oxymetren je vypnuté... takže to fakt nechápu.... nabíjím každý den a mám je měsíc... děkuji
Matěj Urbaczkapřed 940 dny
Zdravím Petře, pokud hodinky reagují takto špatně, tak doporučuji reklamovat.
Petrpřed 939 dny
Dobrý den,,,tak jsem ještě zkusil tovární nastavení a uvidím...ještě se chci zeptat na nějakou aplikaci na qr kody...aby se daly nahrát do hodinek třeba vstupenky nebo očkovací průkaz....a ještě jsem se díval do komentářů a psal jste že hodinky mají akustické oznámení nebo vibrace...akustické jsem nikde nenašel...děkuji
Matěj Urbaczkapřed 938 dny
Zdravím Petře, zkuste si stáhnout aplikace Barcode, ta by měla fungovat na veškeré QR kódy. U pro akustická upozornění se musíte dostat do menu - systém - zvuky a nastavit, kde všude je chcete slyšet.:-)
Petrpřed 938 dny
Zdravím, u barcode mi to píše kontaktovat vývojáře a akustiské zvuky v hodinkách nemůžu najít system u Venu 2 nabízí jen vibrace....
Matěj Urbaczkapřed 938 dny
Ještě jednou zdravím, bohužel se velice omlouvám, ale Venu 2 akustické upozornění nemají a spletl jsem se. Co se týče aplikace, tak je zapotřebí stáhnout až druhou v pořadí na Garmin Connect IQ, protože první aplikace, která se Vám nabízí není kompatabilní. Ta druhá by podle vývojáře měla být OK.:-)
Martinpřed 922 dny, reagovat
Dobrý den, chtěl bych se zeptat proč hodinky Venu 2 počítají kroky i patra v klidovém režimu . Předem děkuji za odpověď.
Matěj Urbaczkapřed 921 dny
Zdravím, je možné, že se jedná o poruchu čidla akcelerometru. Zkuste aktualizovat přes Garmin Express přes PC a pokud to nepomůže, doporučuji reklamovat.
Ondrapřed 920 dny, reagovat
Ahoj, chtěl bych se zeptat na dohrání map. Pochopil jsem, že Venu2 v základu žádnou navigaci nemají. Je tady možnost dohrání aplikace, tak aby se dostaly na úroveň Forerunner 745/Fénix? Jaký je pak rozdíl v dohranych mapách/navigaci oproti nativní v FR745/Fénix? Ještě bych se rád zeptal, jestli při normálním běhu VO2 max měří a problém je pouze při trailovem běhu? Dá se teoreticky Venu2 pomocí dohranych aplikací "povýšit" na Fenix6? Omlouvám se za amatérské dotazy, ale budou to mé první sportovní hodinky a kvůli vzhledu bych chtěl (potřeboval) Venu, ale výbavou Fénix:-) Díky moc a přeju hezký den.
Matěj Urbaczkapřed 919 dny
Zdravím Ondro, do hodinek se dá nahrát neoriginální mapa od locusmap, ale bohužel se po ní nelze nechat navigovat a ani nahrát GPX soubor. Tak samo VO2 Max hodinky bohužel měřit neumí a nemají ani funkce jako predikci časů na různé vzdálenosti nebo dobu regenerace. Toto je výsada právě Forerunnerů a Fenixů. Vlastně odpovím na otázku, jestli se dají z Venu 2 udělat Fenixy. Bohužel ne, nedají.:-)
Pavelpřed 910 dny, reagovat
Zdravím, chtěl bych se zeptat. Mam tyto hodinky a jsou to me prvni chytre hodinky i naramek vubec. Jsem se vsim spokojen, diky vam i s nastavenim atd. Akorat se mi jiz delsi dobu zdalo, ze mam nadhodnocen pocet kroku s porovnanim se zenou (applewatch). Po blizsim zkoumani jsem zjistil, ze se mi pocet kroku zveda i pri sprse a cisteni zubu nebo kdyz treba skladam s detmi puzzle. Je to normalni s ohledem na pohyb ruky, nebo je mam reklamovat? Hodinky pravidelne pri nabijeni aktualizuji. Prijde mi divne, ze hodinky poznaji kliky, drepy, zdvihy atd. ale nerozpoznaji chuzi? Dekuji za odpoved?
Matěj Urbaczkapřed 909 dny
Zdravím Pavle, pokud je rozdíl markantní a jsou aktualizované, tak bych hodinky reklamoval. Může být problém s akcelerometrem.
Pavelpřed 908 dny
Dekuji za reakci. Dneska se mi pri sprse zvysil pocet kroku o 30 je to markantni?
Matěj Urbaczkapřed 907 dny
Zdravím, dneska odzkouším a dám ještě vědět, jestli se děje to samé na modelu Garmin Enduro.:-)
Marekpřed 888 dny, reagovat
Zdravím, mam Venu 2 jiz nekolik mesicu. Celkova spokojenost s hodinkami az na dve veci. 1. snaha hodinek automaticky ukladat pozastavene aktivity. Pokud si nevsimnu, ze mne hodinky na to upozorni tak dojde automaticky k ukonceni aktivity. Predevsim u celodenni cyklistiky je to opravdu otravne. Je mozne tuto funkci nejak vypnout? 2. Pokud se hodinky rozpoji s telefonem, uz se velmi casto zpatky a jedine reseni je otevrit Garmin connect v telefonu a az pak se hodinky znovu pripoji. Zadne predchozi hodinky co jsem mel nemely tak spatnou konektivitu s telefonem. Je to nastavenim, je treba reklamovat nebo je to standardni chovani Garminu? Jsou to moje prvni Garminy. Dekuji za radu.
Dominik Hokpřed 886 dny
Zdravím, první záležitost se nijak nedá vyřešit. Je to už dlouhodobý problém u Garminu, který rozčiluje spoustu uživatelů. Vyšší řady mají tzv. funkci "Obnovit později", kdy aktivita zůstane spuštěná v pozadí a můžete jí kdykoliv obnovit a pokračovat. Druhý problém bych vyřešil ověřením oprávnění aplikace Garmin Connect, protože vám asi neběží v pozadí telefonu. Menu → Nastavení → Oprávnění pro telefon.
Pavelpřed 882 dny, reagovat
Dobrý den. Používám již několik let apple watch 3 generace. Zvažuji zda koupit apple watch 6 nebo 7 generace a nebo Venu2. To že bych nemusel 2x denně nabíjet mě láka. U Apple watch to bude zase lepší integrace s telefonem. Neexistuje nějaké srovnání klady / zápory? Díky.
Jaromírpřed 881 dny, reagovat
Chtěl bych koupit hodinky Venue 2S jako dárek. Žena má již cyklocomputer EDGE 705 mnoho let. Jsou tyto přístroje kompatibilní? Nebo tím, že bude mít hodinky už nebude potřebovat cyklocomputer?
Dominik Hokpřed 879 dny
Zdravím, upřímně, nemůžu nikde dohledat informaci o kompatibilitě Edge 705 a Garmin Venu 2S. Přeci jen Edge 705 už je na trhu řadu let. Teoreticky už cyklopočítač potřebovat nebude, protože z hodinek dostane data o GPS, tepové frekvenci, rychlosti aj.
Jaromírpřed 879 dny
Díky za informaci!
Rudolfpřed 878 dny, reagovat
Neví někdo, jak je to u Garminů s češtinou, slovenštinou a obecně s jazyky? Je nutné, aby byly hodinky určené pro daný trh, nebo je to jedno a jazyk se jednoduše stáhne a nahraje? U forerunnerů se mi stalo, že mi po resetu zmizela čeština, ale přes connect jsem si ji stáhl. Funguje to i u Venu 2S?
Dominik Hokpřed 877 dny
Zdravím, Rudolfe.Garmin má plnou podporu pro češtinu a slovenštinu. Nestane se, že by hodinky neměly češtinu. Kdyby se tak stalo, stačí jen aktualizovat software nebo dodatečně stáhnout, jak sám píšete.
Markétapřed 843 dny, reagovat
Zdravím chtěla jsem se zeptat jestli Garmin venu 2 jsou kompatibilní s některým z hrudních pásu ?
Matěj Urbaczkapřed 842 dny
Zdravím, Venu 2 jsou kompatabilní se všemi hrudními pásy, které podporují ANT+ nebo Bluetooth.:-) Akorát na hodinkách neuvidíte pokročilé běžecké metriky, jako doba kontaktu se zemí, vertikální oscilace atp.:-(
Jindřichpřed 841 dny, reagovat
Zdravím, je opravdu mezi 2 a 2 Plus rozdíl jenom v tom telefonování, nebo ještě v něčem jiném. Děkuji Jindra
Matěj Urbaczkapřed 841 dny
Zdravím Jindro, pokud nepočítáme rozměry pouzdra, které jsou 43mm oproti 45mm nebo 40mm, tak hodinky jsou vevnitř úplně stejné.
Tomášpřed 840 dny, reagovat
Dobrý den, jen se chci zeptat, jestli hodinky umí odhadnout Vo2max. V diskuzi několikrát píšete rozdíl oproti fénixům a forerunnerům, že Venu 2 neumí vyhodnotit běh, odhadnout časy na delší úseky, neumí sdělit dobu regenerace a neumí měřit Vo2max. Rozhoduji se právě mezi Fénixem a Venu. Bez zmíněných věcí bych se obešel, ale zrovna Vo2max je docela důležitý údaj :) Díky za upřesnění.
Matěj Urbaczkapřed 840 dny
Zdravím Tomáši, hodinky umí vyhodnotit VO2 Max, jen bohužel nevyhodnotí další metriky, jako dobu regenerace, tréninkové možnosti a predikci časů na různé distance.:-(
Eliškapřed 820 dny, reagovat
Dobrý den, mám trošku specifický dotaz. Uvažuji o koupi hodinek - volili byste radši venu 2S nebo vivoactive 4s nebo jít už do Fenix 6spro. Dá se u Venu2s při cvičení pauznout a pak znova spustit?Dle recenzi má skoro totožné funkce jak vivoactive 4s (až displej a nové snimače). Nejsem nějaký extra sportovec, pro kterého jsou určeny spíše Fenix 6s, ale třeba xiaomi mi watch - má otevřenou vodu, dá se pauznout aktivita (snimač tepu je naprd) a znova spustit, což u Venu 2S asi nejde, ale zase Venu má novější snímače - co třeba vivo4 ne? Jaké hodinky byste teda dopořučili. Děkuji za radu
Dominik Hokpřed 816 dny
Zdravím, Eliško. Víceméně jste si odpověděla sama. Vívoactive 4 už je starší model a Venu 2 jej prostě předčilo. Má lepší displej, snímače a dokonce i více funkcí a delší výdrž baterie. Pokud nejste až taková sportovkyně, tak Fenix 6S pro vás bude zbytečný. Venu 2 je dostačující. A ano, cvičení se dá pozastavit. :)
Ondřejpřed 819 dny, reagovat
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda hodinky Vivoactive 4 mohu nabíjet i ze zásuvky s použitím nabíječky od mobilního telefonu. Děkuji
Dominik Hokpřed 816 dny
Zdravím, ano. :)
Jindrapřed 788 dny, reagovat
Dobr, den. Můžete mi poradit. Uvažuji mezi venu 2, venu 2 plus a Fitbit Versa 3".moc se mi líbí vzhledově. Jaký je mezi nemi rozdíl? Nejsem velký sportovec.. Chůze, běh plavání..
Matěj Urbaczkapřed 787 dny
Zdravím Jindro, jelikož jsme Fitbit Versa 3 netestovali, tak nedokážeme s přesností popsat kvality tohoto modelu. Venu 2 a Venu 2 Plus jsou téměř stejné hodiny s tím rozdílem, že model Plus má možnost telefování přes v dosahu telefonu a možnost hlasového asistenta. Oproti Fitbitu si dovolím tvrdit, že budou mít lepší sportovní funkce a vyhodnocení sportovních funkcí a že budou možná trošku více uživatelsky přívětivé.:-)
Richardpřed 779 dny, reagovat
Zdravím, zajímá mě jakou Vivo 2 mají verzi softwaru? a jestli můžete potvrdit, že lze nahrát trasy z mapy.cz Odkaz na info: Mapy.cz vydaly aktualizaci aplikace pro chytré telefony, která potěší zejména uživatele hodinek Garmin. Od verze 6.10.0 je možné vyexportovat trasu ve formátu GPX a přenést do aplikace Garmin Connect a odsud synchronizovat rovnou do zařízení.
Matěj Urbaczkapřed 778 dny
Zdravím Richarde, 28. 2. vyšel nejnovější update na verzi 8.05, ale prozatím pouze jako betaverze. Co se týče navigování po slepé mapě, tak to hodinky bohužel neumí.
Václavpřed 741 dny, reagovat
Dobrý den, hodinky Venu 2 se mi líbí a jsem rekreační běžeč. Pokud nelze do hodinek nahrát gpx soubor? Lze nějakým způsobem si vytvořit trasu a dát jí do hodinek bez neustáleho spojení s mobilním telefonem? Jedná se mně pouze o to, aby hodinky ukazovali kolik km chybí do cíle.
Dominik Hokpřed 738 dny
Zdravím, do Venu 2 si můžete uložit pozici. Pokud se pak chcete navigovat k této uložené pozici, ukazuje vám to šipka a zobrazuje se také vzdálenost od uložené pozice.
Petr Matuškapřed 700 dny, reagovat
Ahoj, zvažuji koupi Garmin Venu 2 Plus. Hodinky se mi líbí mimo jiné i pro možnost telefonovaní a ostatní sportovní funkcionality, ale dostala se ke mně informace, že mají problém s konektivitou s telefony Xiaomi právě při telefonování. Je to pravda? Vlastním Xiaomi Mi 10T 5G, verze Android 12, MIUI 13. Děkuji za odpověď.
Matěj Urbaczkapřed 697 dny
Zdravím, s Vaším telefonem by měly hodinky komunikovat naprosto v pořádku.:-)
ZdenekBpřed 673 dny, reagovat
Dobrý den, umějí prosím Venu 2 zaznamenat při turistice trasu - a dá se pak trasa dostat ven v nějakém rozumném formátu? (Jedná se mi o následné párování polohy s fotkami na cestách. Dosud jsem na to používal prehistorický GPS logger.) Pokud to neumí Venu 2, jsou jiné Garmin s touto funkcionalitou? Děkuji.
Filip Debrecenyipřed 672 dny
Zdravím Zdeňku, ano, Venu 2 to umí. :)
Evapřed 595 dny, reagovat
Hezký den, Venu2s koupené 2/2022 fungovaly naprosto parádně. Mám nyní nový tel. ( zda to s tím souvisí ) přenos dat ze starého do nového vše v pohodě, ale nešlo spárovat hodinky s aplikací, dle návodu. Po zapnutí hodinky zobrazily na černé obrazovce QR kód a nápis ESN a číslo. Tel. QR kod nic nenašel, po stisknutí tlačítka se objevil nějaký protokol hodinky se "vyply" displej černý,tlačítka nereagují,ale snímače blikají. Poradíte prosím? Pardon,vyřešeno. Ale aplikace stále hodinky nevidí.
Matěj Urbaczkapřed 592 dny
Zdravím Evo, zkuste hodinky uvést do továrního nastavení, smažte je z Garmin Connectu i z Bluetooth nastavení v telefonu a zkuste proces opakovat.
Zdeňkapřed 583 dny, reagovat
Dobrý den, dají se u Vás objednat Venu 2 v barvě bílo - stříbrná? Přesně ty, co máte na obrázku? Děkuji.
Matěj Urbaczkapřed 583 dny
Zdravím, Zdeňko, pokud myslíte tento model: www.hodinky-365.cz/garmin-venu-2s-silver-gray-band-x1212934, tak je jen ve velikosti S (pouzdro velikosti 40mm)
Petrapřed 559 dny, reagovat
Dobrý den, prosím o radu, zda se stále vyplatí koupit hodinky Fenix 6 místo novějších Venu 2. V prodejně Germain mi pán řekl, že se již nevyplatí koupit Fenix 6 (a již ani nebudou sehnatelné), ale že Venu 2 zase nevydrží aktivitu déle jak cca 12 hodin při zapnuté GPS, kdy se občas budu na display dívat... A dobít přes kabel během aktivity také nejde, aktivitu bych musela uložit. Byla jsem rozhodnutá pro Venu 2, ale někdy jdeme na celodenní výlet (od rána od 7 hod do večera do 21 hod) a to jsem předpokládala, že by hodinky vydržely na jedno nabití. Dle pána z Garmin ale nevydrží. Fenix 6 na trhu ještě jsou, cena oproti Venu 2 není o tolik vyšší, proto by mě zajímal Váš názor, zda se pořád vyplatí jít do Fenix 6. Děkuji.
Matěj Urbaczkapřed 557 dny
Zdravím, Petro, baterie je rozhodně lepší a větší u Garmin Fenix 6 a je pravda, že Fenixy 6 se doprodávají a už nebudou. Další + co hraje pro Fenix 6 je rozhodně odolnost, takže se při nějakém celodenním výletě nemusíte bát, že hodinky rozbijete. Oproti tomu Venu 2 mají novější senzor tepové frekvence a baterie pouze s GPS (dostačující) to dotáhne až na 22 hodin, takže nevidím problém v celodenním výletě.:-)
Danielpřed 508 dny, reagovat
Zdravím. Tyto hodinky mám a jsem s nimi maximálně spokojený. Prohrávám si teď s myšlenkou si poprvé v životě pořídit iPhone. Nevíte náhodou, jak se tyto hodinky budou s iPhonem snášet?
Dominik Hokpřed 507 dny
Zdravím, Danieli. Sám mám iPhone a používám Garminy. :) Přijdete jen o možnost rychlých odpovědí. Jinak bude vše stejné.
Danielpřed 507 dny, reagovat
Což mě teda musím říct trochu mrzí, ale asi to nakonec kousnu :-) a platí totéž i třeba pro Twitter, když bych chtěl přes hodinky retweetnout nějaký tweet?
Dominik Hokpřed 506 dny
Nene, ani to nepůjde. Garmin v kombinaci s Applem nenabízí tyto "akční" tlačítka :)
Danielpřed 506 dny, reagovat
Myslel jsem si to a je to fakt škoda, přijde mi to zbytečné :-/ každopádně děkuju za odpovědi, Dominiku.
Michalpřed 481 dny, reagovat
Dobrý den, rozhoduji se mezi Instinct 2 a Venu 2, Hodinky bych primárně chtěl na sport, ale zároveň bych je rád nosil i mimo sportovní aktivity. Mám již načteno hodně, ale stále se nemohu rozhodnout jaké. Dokázal byste mi poradit, které a z jakých důvodů jsou z Vašeho pohledu lepší? Moc děkuji, Michal
Matěj Urbaczkapřed 480 dny
Zdravím, Michale, pokud děláte více outdoorové aktivity jako trailový běh, turistika atp, Garmin Instinct 2 jsou vhodnější hodinky. Jsou odolnější a všemi aktivitami disponují. Kdežto Garmin Venu 2 jsou více městské hodinky a některé aktivity nemají. Také jsou Venu 2 více náchylnější na rozbití. Do Instinctu 2 se dostaly i nové aktualizace, které přinesly funkce jako noční VST, ranní report atd. Ze sportovního hlediska bych si vybral Instinct 2. Pokud jste ale více ve městě a nejde vám o detailní tréninkové a zdravotní funkce, nevidím důvod, proč si nevybrat Venu 2.:-)
Michalpřed 479 dny, reagovat
A když by jste měli zvolit mezi instinct 2 solar a forerunner 255 jaky model by byl lepší?
Dominik Hokpřed 478 dny
Zdravím, Michale. Záleží... :) Kdybych jezdil na horském kole v terénu nebo provozoval extrémnější horskou turisitku, sáhl bych po Instinct 2 z důvodu jejich odolnosti. Na takové to "normální" sportování bych zvolil Forerunner 255.
Michalpřed 478 dny, reagovat
A je na hodinkách venu 2 horská cyklistika nebo jen silniční? Hledam hodinky jak na horské kolo, turistiku a cvičení (Fitness), běžky a lyžování. A lze ve venu 2 nechat spuštěnou aktivitu dele napr. Při celodenní cyklistice? Bohužel nějak nedokážu zvolit jestli 225, instinct2 nebo venu 2. Kdyby bylo na vás jaké hodinky by jste volili na takové sporty? Děkuji za odpověď.
Dominik Hokpřed 478 dny
Zdravím, Michale. Pouze silniční, jelikož se nejedná o sportovní model. Tudíž tam nenajdete turistiku, horské kolo, běžky ani lyžování. Venu 2 bohužel neumí aktivitu obnovit později, takže se po 15 minutách od pozastavení automaticky uloží. Já osobně bych zvolil Instinct 2. Z toho, co mi píšete, tak se pohybujete hodně na horách, kde oceníte dlouhou výdrž a odolnost.
Pavelpřed 478 dny, reagovat
Zdravím pánové mám problém s Venu 2. Hodinky mi teď (cca měsíc) začaly špatně vyhodnocovat vystoupaná patra, resp. značně je nadhodnocovat. Běžně se stává že mám třeba 3x denní cíl, když vím, že jsem dal stěží jeden. Nevíte v čem by mohl být problém. Hodinky mám zaktualizované.
Dominik Hokpřed 478 dny
Zdravím, Pavle. Možná nějaká nečistota v barometru? Zkuste vlažnou vodou nějaký rozumným proudem trochu vyčistit vstup barometru. Do ničeho tím "nešťárejte", pouze proud vody. Pokud to nemůžu, zkusil bych tovární nastavení.
Michalpřed 478 dny, reagovat
Děkuji moc za vaše rady! Hodinky dnes objednany u vás Garmin instinct 2 solar mist grey. Tak snad budu spokojený:D. Ještě jednou moc děkuji za rady.
Veronikapřed 469 dny, reagovat
Zdravím, prosím o radu. Mám hodinky Garmin Venu 2 Plus. Problém je ten, že když odpovídám na SMS nebo WhatsApp přes hodinky z přednastavených zpráv, tak se mi zpráva odešle několikrát. Jde někde v aplikaci nastavit max. počet odeslaných zpráv? Děkuji za odpověď.
Dominik Hokpřed 469 dny
Zdravím, Veroniko. Bohužel, toto se nastavit nedá. Asi bych zkusel hodinky vypnout a zapnout nebo je pak dát do továrního nastavení.
Adampřed 447 dny, reagovat
Zdravíčko, chtěl bych se zeptat, zda nebudou mít hodinky problém se spárováním s mobilem Huavei P20 Lite. Děkuji.
Matěj Urbaczkapřed 445 dny
Zdravím, Adame, globálně jsou s telefony Huawei problémy při párování. S tímto telefonem jsem by měl být Garmin Venu 2 ale kompatibilní a problém by neměl nastat. Může být ale párování pomalejší a stabilita horší. Kdybyste chtěl ale hodinky Venu 2 Plus, tak zde již nespárujete, resp. nebude fungovat telefonování + hlasový asistent.
Pavelpřed 435 dny, reagovat
Ahoj, ohledně barometru (viz shora), nic ale nepomohlo, takže jsem reklamoval a dostal úplně nový kus venu 2. S něma mám ale problém s připojením. Hodinky se mi nechtějí připojit na wifi, resp. mi to pořád píše, že je nesprávné heslo, což jsem zkoušel opakovaně a není to možné. Několikrát jsem restartoval hodinky i mobil, hodinky jsem odpojil od mobilu a znovu připojil a nic. V práci mi to už ani místní wifi nenajde, a v aplikaci connect to píše, že došlo k chybě. Mobil je přitom normálně připojen, takže wifi je a funguje. Nevíte, čím by to mohlo být? Děkuji
Dominik Hokpřed 435 dny
Zdravím, Pavle. Zkusil bych hodinky připojit k počítači a přes program Garmin Express je aktualizovat. Je mi líto, že máte pořád problémy. Snad to pomůže!
Annapřed 331 dny, reagovat
Zdravím chtěla jsem se zeptat na Garmin venu 2plus a Garmin 2s jestli mají automatickou detekcí sportovních aktivit děkuji
Matěj Urbaczkapřed 331 dny
Zdravím, Anno, hodinky by měly automaticky detekovat chůzi a běh.:-) Matěj
Alenapřed 281 dny, reagovat
Dobrý den, mohla bych Vás poprosit jak nastavit aktivitu plavání na volné vodě? Hodinky mi nabízejí jen plavání v bazénu. Moc děkuji za radu.
Dominik Hokpřed 281 dny
Dobrý den, hodinky Venu 2 bohužel tuto aktivitu nemají. Snažil jsem se najít nějakou aplikaci na Connect IQ, ale žádná slušná tam není. :/
Michaelapřed 216 dny, reagovat
Dobrý den,uvažuji o koupi hodinek Venu2,a mám pár otázek než do nich zainvestuji.Jak je to se spárováním s telefonem Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G ? Potom zda zaznamenají spánek i po noční směně(většina hodinek není schopna zaznamenat spánek přes den!?). Předem děkuji za vaši brzkou odpověď,s pozdravem Michaela
Matěj Urbaczkapřed 214 dny
Zdravím, Michaelo, hodinky kompatibilní budou určitě. Co se týče zaznamenání spánku přes den, tak to prozatím tento model neumí, ale je velká šance, že se tam tato funkce dostane přes aktualizaci.:-)
Micákpřed 79 dny, reagovat
Mám dotaz jestli to umí měřit teplotu těla a jak nastavit krevní tlak? V aplikaci je a v hodinách jsem to nenašel. Díky M
Dominik Hokpřed 78 dny
Zdravím, teplotu těla měřit neumí a co se týče krevního tlaku, je pouze možnost tuto hodnotu zadat v aplikaci třeba poté, co se změříte tlakoměrem. Hodinky tlak měřit neumí a ani nikde nezobrazují data o vámi zadaném tlaku.
Micákpřed 76 dny
Díky za zodpovězení Dominiku. M
Stáňapřed 70 dny, reagovat
Zdravím, pomooooct nevím... venu 2s nebo venu 3s. Prosiiiiim... klasika sport, běžný život, zdraví... nejde mi o cenu
Matěj Urbaczkapřed 67 dny
Zdravím, Stáňo. Vybral bych nový model z důvodu kvalitnějšího softwaru i hardwaru, který se pak odráží v aktualizacích a třeba výdrži baterie.:-) Pokud Vám tedy nejde o cenu, šel bych do novějších.:-)
Stáňapřed 67 dny
Velké díky, jdu objednávat... narozeniny se blíží... děkuji moc za radu, už jsem se v tom ztrácela. Logiku to má a nad tím jsem nepřemýšlela. Díky...
Pepapřed 4 dny, reagovat
Zdravím , dá se bez problémů spárovat s Iphone ? Děkuji za odpověď
Matěj Urbaczkapřed 4 dny
Zdravím, Pepo. Ano, dá.:-)
Pepapřed 4 dny, reagovat
Děkuji Mateji , Vas článek mě přemluvil a jdu objednat . Hezký den ????

Hodinky zmíněné v článku