» Blog » Garmin

Garmin Vívofit junior a Vívofit junior 2. Dětské hodinky motivující děti k pohybu a domácím povinnostem

Tagy: Recenze | Garmin

Radek Vyhlídal | 27.1.2019 | 3 MIN

V dnešní době počítačů, kdy děti málo sportují, je jakákoliv motivace k pohybu skvělá. Přesně to hodinky Garmin Vívofit junior a Vívofit junior 2 nabízejí. Formou hry, soutěží, úkolů a odměn přimějí děti nejen se více hýbat, ale také plnit své povinnosti. K tomu navíc všechny funkce moderního fitness náramku.

Garmin Vívofit junior

Značka Garmin je spíše známá svými hodinkami pro dospělé. Nabízí ale také dětské modely v podobě staršího modelu Vívofit junior a novějšího Vívofit junior 2. Novější dvojky se od původních (kromě ceny) liší vzhledem, kdy jsou již vyráběny v motivech Disney, Avengers nebo Hvězdných válek. Mají také lepší displej, který je větší, barevný a s lepším rozlišením. Nabízí také dvě varianty náramku. První je varianta natahovací bez přezky (Stretch), která je menší, pro obvod zápěstí do 147mm (4-7 let). Druhá je větší, s klasickou trnovou sponou, pro obvod zápěstí 130-175mm (6 let a více). S hodinkami může dítě do sprchy, případně i bazénu. Jsou na klasickou baterii, není proto nutné je nabíjet jako většinu hodinek Garmin.

Vívofit junior 2 Minnie

Vívofit junior 2 Minnie ve verzi s napínacím řemínkem a řemínkem s trnovou sponou

Co mohou děti s hodinkami podniknout?

Hodinky mají funkce typické pro sporttester. Dětem ukazují, jak jsou přes den aktivní. Zobrazují např. kolik nachodili kroků, kolik času strávili pohybem nebo je při delší neaktivitě vyzvou ke cvičení apod. To ale není to nejzajímavější na těchto hodinkách. To podstatné získáte po nainstalování aplikace vivofit jr., která je zdarma pro android i IOS.

náhled aplikace Vívofit junior

náhled aplikace Vívofit junior

S touto aplikací se totiž dostáváte na úplně jinou úroveň. Jako rodič si vytvoříte v aplikaci rodinu, do které přidáte tu svou skutečnou. Budete tak mít přehled o aktivitách svých dětí, včetně časové osy, kde uvídíte, kdy jsou děti aktivní nebo naopak neaktivní. Pokud dítě nosí náramek i během spánku, uvidíte přehledně také jeho kvalitu, včetně rozdělení do různých fází (lehký, hlubký apod.). To ale pořád není to nejdůležitější. Dvě nejskvělejší funkce na těchto hodinkách jsou virtuální dobrodružstvíúkoly a odměny. Obě funkce si dále blíže představíme.

Virtuální dobrodružství

Virtuální dobrodružství je pod kontrolou rodičů na kterých záleží, kdy do něj nechají děti nahlédnout

Co je virtuální dobrodružství?

Každé hodinky po připojení k aplikaci Vívofit jr., nabízí dětem možnost virtuálního dobrodružství. To je plně pod kontrolou rodičů, takže je na Vás, kdy do něj dáte dětem nahlédnout ve vašem telefonu. Dobrodružství je plně v češtině a liší se podle motivu hodinek, které dítěti pořídíte. U původních Vívofit junior je to dobrodružná stezka na kterou se dítě vydá. U Vívofit junior 2 je to u hodinek s motivem hvězdných válek příběh opuštěného robůtka BB-8, u motivu Disney je to narozeninová oslava, kterou budou chystat pro myšáka Mickeyho nebo u motivu Avengers je to nekončící boj proti zlu. V dobrodružství se dítě posune každý den o jeden krok, pokud za den stráví alespoň 60 minut aktivně.

virtuální dobrodružství Disney

Ukázka virtuálního dobrodružství Disney

Jak fungují úkoly a odměny?

Úkoly a odměny jsou skvělým nástrojem pro rodiče, jak své děti motivovat k různým domácím, ale i jiným povinnostem. V aplikaci můžete nastavit různé úkoly jako např. vyčistit si zuby, udělat domácí úkol apod. Každý z úkolů můžete přiřadit ke konkrétnímu dni a času, takže třeba každý den v 7 hodin se dítěti rozvibrují hodinky s úkolem umýt si zuby. Ke každému úkolu potom nastavíte počet virtuálních penízků, které za splnění dostane. Zároveň taky můžete nastavit odměny, které si děti mohou za nasbírané penízky kupovat, jako třeba návštěva kina, nová hračka apod. Je jen na Vás kolik penízků ke kterému úkolu přiřadíte a také kolik bude stát každá odměna.

Povinnosti a úkoly ve Vívofit Junior

Ukázka jak mohou vypadat povinnosti a úkoly

Shrnutí

Pokud uvažujete o hodinkách pro dítě, Vívofit junior jsou určitě skvělou volbou. Jedinou funkci, kterou bych u hodinek ocenil, by bylo GPS, aby se dítě dalo sledovat. To ale hodinkám nelze až tak vytknout, protože cena by byla podstatně vyšší a staly by se tak z nich úplně jiné hodinky. Pokud Vívofit junior srovnám s jinými dětskými smarthodinkami, tak v podstatě ani neexistuje alternativa. Za necelé dva tisíce toho nabízi opravdu hodně, jak jsem popsal v tomto článku. Ze zkušenosti taky mohu říci, že jsou spolehlivé a nekazí se (což u dětských hodinek s GPS lokací říct nemůžu). Co je ještě super, je možnost výměny řemínku, pokud děti odrostou. Z hodinek Vívofit junior i Vívofit junior 2 můžete vyjmout samotný displej a vložit jej do "dospěláckého" řemínku. Kompatibilní jsou např. řemínky Vívofit 3.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře