» Blog » Garmin

Garmin Vívomove Optic recenze. Hybridní hodinky s klasickým vzhledem

Tagy: Recenze | Garmin | Chytré

Radek Vyhlídal | 5.3.2019 | 3 MIN

Garmin je známý především jako výrobce chytrých hodinek, sporttesterů, navigací apod. V nabídce má ale také jeden model s názvem Vívomove, který svým vzhledem připomíná klasické ručičkové hodinky. Jak ale asi správně tušíte, zobrazování času není to jediné, co tyto hodinky umí. Co všechno dokáží, se dozvíte v této recenzi.

hodinky Garmin Vívomove

Na první pohled nepoznáte, že se jedná o něco jiného než klasické analogové hodinky, což je předpokládám záměr, který Garminu vyšel. Máte-li rádi na hodinkách nějakou tu "fíčuru" a jste např. prací nuceni nosit hodinky klasického vzhledu, mám pro Vás tip s názvem Garmin Vívomove. Než se hodinkám podíváme pod sukni, začněme pěkně od začátku. Hodinky jsou k dostání ve dvou variantách - Sport a Premium.

Garmin vívomove Sport recenze – Společenský hybrid se sportovním duchem
25.2.2022 - Filip Debrecenyi
Garmin vívomove Sport recenze – Společenský hybrid se sportovním duchem

Garmin Vívomove Optic Sport

Garmin Vívomove Optic Sport

Tyto dvě varianty se od sebe funkcemi neliší. Co je na nich rozdílného jsou materiály. Nabízí se říct, že levnější varianta Sport má materiály horší. To by bylo ale docela nefér. Vívomove Sport má řemínky silikonové a pouzdro plastové. To jsou sice materiály levnější, zároveň však na sport vhodnější díky svým vlastnostem jako lehkost a odolnost vůči potu a vodě. Dražší varianta Premium zase nabízí celokovové pouzdro (ocel nebo titan) a řemínky kožené, což je více vhodné např. do práce či volný čas.

Garmin Vívomove Trend představení – První Garminy s bezdrátovým dobíjením
3.2.2023 - Dominik Hok
Garmin Vívomove Trend představení – První Garminy s bezdrátovým dobíjením

Garmin Vívomove Optic Premium

Garmin Vívomove Optic Premium

Hodinky mají pár "zvláštností". Zaprvé je to absence korunky. Toho si sposta lidí možná ani nevšimne, ale pokud Vám rukama prošlo tolik hodinek jako mě, pravděpodobně Vám to neunikne. Největší zvláštností hodinek Vívomove však je skrytý dotykový OLED displej. Pokud není displej aktivní, na první pohled si jej vůbec nevšimnete, při pohledu z určitého úhlu však vidět je. Aktivuje se pak buďto nakloněním ruky směrem k obličeji nebo dvojitým poklepáním. Super je funkce "uklizení ruček", která při aktivaci displeje uklidí ručky na hodinářský čas 10 hodin 10 minut a umožní Vám tak pohodlně displej přečíst. Co se týče čitelnosti displeje, tak ta není bůhví jaká. Hodinky nabízí detekci okolního osvětlení, to znamená, že v rámci úspory energie ve tmě svítí méně než na slunečním světle, kde pro lepší čitelnost displej "přisvítí". I tak ale na slunečním světle budete mít s čitelností problém.

Garmin Vívomove měřič tepu

Měřič tepu na zápěstí hodinek Garmin Vívomove Optic

Skrytý displej je alfou a omegou těchto hodinek, je to něco, kvůli čemu by jste si tyto hodinky měli koupit. Slouží ke zobrazování smart notifikací z telefonu, které si v aplikaci nastavíte. Můžete využít např. sms, hovory, počasí lze také použít funkci najít hodinky či najít telefon, ovládat hudbu v mobilu atd. Ze sportovních aktivit pak, mimo jiné také díky zabudovanému měřiči tepu na zápěstí, hodinky zobrazují např. nastoupaná patra, ušlé kroky, tepovou frekvenci, spálené kalorie, aktivní minuty, hladinu stresu, kvalitu spánku nebo také hodnotu VO2 Max. Pokud s hodinkami plánujete sportovat, tak máte omezený výběr sportovních módů. Můžete využít chůzi, běh, kardio, silový trénink a ostatní. Vše samozřejmě můžete spravovat v aplikaci Garmin Connect. Co však hodinky nenabízejí je GPS a nepodporují také přenos ANT+ nutný např. k propojení s hrudním pásem.

Hmotnost hodinek je u prodávanější řady Vívomove Sport cca 41 gramů, což z nich dělá lehoučké hodinky, příjemné k nošení. Pro představu je to přibližně o polovinu méně než top řada Garminu Fenix 5 plus nebo přibližně stejně jako populární Vívoactive 3. Baterie hodinkám vydrží v analogovém módu až 2 týdny, ve smart režimu cca 5 dní, což je, co se výdrže týče, řadí spíše do spodní poloviny. K dostání jsou potom ve třech velikostech řemínků - nejmenší S/M (obvod zápěstí 122 - 188 mm), střední Unisex (obvod zápěstí 136 - 198 mm) a největší L ((obvod zápěstí 148 - 215 mm).

Shrnutí

Jak jsem již v tomto článku zmínil, řada Vívomove spadá do segmentu hybridních hodinek, tedy s klasickým vzhledem analogových hodinek, na kterých není na první pohled vidět, že jsou to také hodinky chytré. Těch zase na trhu tak moc není a Vívomove určitě patří mezi nejlepší. Pokud tedy hledáte hodinky klasického vzhledu s ukrytými funkcemi, hodinky doporučuji. Na druhou stranu ale musím říct, že v jiných kategoriích bych raději doporučil hodinky jiné. Ve srovnatelné cenové kategorii bych určitě raději volil mé oblíbené Vívoactive 3, pokud hodinky chcete jak na sport tak do města a nevadí Vám sportovní look.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře