» Blog » O značce

Hodinky Girl Only – Francouzská krása pro milovnice módy

Tagy: O značce | Dámské | Klasické | Fashion

Eliška Měrková | 7.9.2021 | 4 MIN | 1x komentář

V našich vitrínách či na e-shopu nově najdete hodinky francouzské značky Girl Only. Výhradně dámské hodinky odrážejí nejnovější francouzské módní trendy a stejně jako motýl, který má značka ve znaku, jsou designy hodinek barevné, svěží a elegantní.

Za mnohými značkami stojí příběhy vycházející ze staletých tradic, za jinými zase světová jména módních návrhářů. Jiné hodinky se chlubí množstvím funkcí, luxusními materiály nebo se třpytí drahými diamanty... No a některé nemají nic z toho, přesto dokážou okouzlit zástupy žen a dívek napříč věkovými kategoriemi. A přesně taková je módní značka Girl Only (Go). Čím si může získat vaši pozornost?

Francouzský šarm aneb vzhled hraje hlavní roli

Kouzlo francouzské krásy tkví v přirozenosti, jednoduchosti a samozřejmě také v eleganci. Té je u hodinek dosaženo jemnými tvary a neokázalým zdobením. Ale nenechte se mýlit, právě ony nevtíravé detaily, jako hra se zajímavou strukturou číselníku, nepravidelné rozmístění kamínků či jednoduchá kresba s přírodními motivy upoutají vaši pozornost i při letmém seznámení s hodinkami.

Go zkrátka vsadila na to, že žádné velké experimenty nejsou potřeba. Ve svém konceptu se inspirovala přirozenou krásou motýlů, což se zrcadlí jak v logu samotné značky, tak ve snaze o vzdušné, citlivě vyvedené designy v jemných barvách. Na číselnících hodinek tak nikdy nenajdete žádný prvek "navíc". Pokud byste tady hledali funkci data, sportovně působící subčíselníky stopek či jiné ukazatele, musíte o dům (či hodinářskou značku) dál. Go vždy nabídne pouze základní tři ručky hlavního času a minimalistické logo značky.

Svěží, odlehčený vzhled je umocněn také častým užitím štíhlých řemínků a náramků. A protože se značka zaměřuje také na šperky, není překvapením, že mnohé náramky, často s originálním upnutím k pouzdru, jako šperk také vypadají.

Vybere si opravdu každá

A na jaké ženy značka Go cílila především? Po krátké úvaze musím konstatovat, že téměř na všechny. Tedy na všechny ženy, kterým jde především o elegantní módní vzhled. A co se týče věkového zařazení, díky univerzálně líbivým designům a široké škále velikostí, barev a tvarů si vyberou nejspíš jak mladé slečny, tak starší dámy.

Nejmenší hodinky značky Go dostaly průměrnou velikost pouzdra 20 mm a drobných hodinek s průměrem do 29 mm v nabídce není zrovna pomálu. Hádám, že právě tyto hodinky zaujmou především starší ženy, jelikož trend drobounkých šperkových hodinek je znám spíše z dob minulých. A potěší také dámy s opravdu štíhlým zápěstím, nehledě na věk.

Malé dámské hodinky na drobná zápěstí – Fotogalerie
15.11.2023 - Eliška Měrková
Malé dámské hodinky na drobná zápěstí – Fotogalerie

Největší hodinky pak dosahují průměru 36 mm. Tedy naprostý ideál pro většinu dámských zápěstí. Pokud jste však milovnicí módních "oversize" hodinek o velikosti 38 mm a více, bohužel... Větší velikosti jsou ve světě Girl Only nejspíš stále vyhrazené pouze pro pánská zápěstí.

Velké a elegantní dámské hodinky – Fotogalerie
8.3.2023 - Eliška Měrková
Velké a elegantní dámské hodinky – Fotogalerie

Na své si pak přijdou i ženy, které podlehly originálnímu retro kouzlu hranatých hodinek. V těch má totiž značka Girl Only velký výběr.

Elegantní dámské hranaté hodinky – Fotogalerie
15.1.2024 - Eliška Měrková
Elegantní dámské hranaté hodinky – Fotogalerie

A nakonec potěší také zmiňované barvy. U kožených řemínků nejsou výjimkou (u hodinek nepříliš obvyklé) pastelové barvy. Koupila jste si kabelku v nekonvenčním barevném tónu, protože se vám zkrátka líbila, ale teď ji nemáte k čemu sladit? Vsadím se, že v nabídce Girl Only najdete řemínek, který k ní bude pasovat.

A podobně to platí i s barvou kovu. Ať už nosíte šperky stříbrné, zlaté nebo v populárním růžovém zlatě, ten správný kousek pro vás se v nabídce určitě najde.

Dámské hodinky v barvě růžového zlata – Fotogalerie
14.11.2023 - Eliška Měrková
Dámské hodinky v barvě růžového zlata – Fotogalerie

Barevných úprav hodinek je v u hodinek Girl Only nejčastěji dosaženo pomocí metody PVD. Jedná se o moderní způsob povrchové úpravy, při němž se v řízené atmosféře odpaří z pevné látky mikročástečky, jež se pod vysokým tlakem nanáší na povlakovaný materiál. Mikročástečky se tak spojí přímo s materiálem hodinek a díky tomu barevné tóny nejsou jen nátěrem, nýbrž součástí kovu a nehrozí tak olupování barvy.

Cenovka, která nepohne s vaším rozpočtem

Co si budeme nalhávat, velmi důležitým argumentem, proč po hodinkách Girl Only sáhnout, je velmi dostupná cena. Té bylo dosaženo snížením nároků na použité materiály. Sklíčka jsou vždy minerální a nenajdeme zde nejběžněji používanou chirurgickou ocel. Namísto ní se u hodinek Go nejčastěji setkáváme s pojmem "všeobecný kov", což je slitina především mědi a zinku. Pokud tedy trpíte citlivostí na kovy, hodinky Go vám nemůžu doporučit.

Dámské titanové hodinky pro citlivou pokožku – Fotogalerie
14.3.2023 - Eliška Měrková
Dámské titanové hodinky pro citlivou pokožku – Fotogalerie

Voděodolnost hodinek se pohybuje nejčastěji na 30 M, což je naprosto dostačující hodnota na běžné denní užívání. Nevadí jim vlhkost, déšť, ani drobné stříkance při mytí rukou.

A co najdeme uvnitř? Všechny hodinky Go jsou poháněny quartzovým (bateriovým) strojkem, který je dalším určujícím prvkem při stanovení výsledné cenovky. Například oproti historicky staršímu mechanickému strojku je ale ten quartzový sice levnější, ale také přesnější a odolnější vůči mechanickému poškození. Quartzové hodinky jsou také bezstarostné – stačí u nich pouze co rok či dva nechat vyměnit baterii.

Hodinky značky Girl Only rozhodně nejsou žádnou luxusní záležitostí, budou ale praktickým doplňkem a současně elegantním šperkem ve formě hodinek, za kterým se otočí pochvalné pohledy nejedné kamarádky či kolegyně.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Jarmilapřed 936 dny, reagovat
Hodinky jsou velice vkusné a jak píšete v článku, určitě jako dárek kamarádku či kolegyni neurazí takže jsem ráda, že mám inspiraci pro dárky. Děkuji :-)