INSPIRACE: Gravírování pro fandy kultovních sci-fi a fantasy

Tagy: Fotogalerie | Klasické

Eliška Měrková | 29.10.2021 | 3 MIN

"Nechť tě provází síla, Harry" pravil Gandalf... Že okamžitě rozeznáte, ze kterých filmů jsem tuhle hlášku upletla? Zbystřete svůj (elfí) zrak! Dnes jsme totiž připravili článek pro ty, kteří čas od času potřebují ulétnout od reality na křídlech filmové fantasie. A pokud navíc patříte mezi jedince, kteří stále ne a ne přijít na dokonalý vygravírovaný vzkaz, ať už pro svou drahou polovičku, pro kámoše či třeba kolegu...? Nechť článek dnešní vám inspirací jest.

Tolkien to stejně řekl nejkrásněji – Pán prstenů

"Jen my můžeme rozhodovat o tom, co udělat s časem, jenž nám byl dán," hloubal Gandalf na rozcestí Morie. A nejednomu fanoušku při těchto slovech spolehlivě vyraší husí kůže, ať už Pána prstenů viděl či četl poprvé, nebo po tisícístopadesátéšesté. Ve slovech, která Tolkien napsal před bezmála osmdesáti lety, je totiž stále neuvěřitelná hloubka, která k nám promlouvá dodnes. A věřím, že přinese klid na duši i příteli, kterému hodinky s tímto vzkazem věnujete.

Co může být romantičtějšího, než se vzdát věčného života pro svou smrtelnou lásku? Když se Arwen vzdala náhrdelníku Evenstar a vložila jej do dlaní Aragornových, stvrdila tím svou bezmeznou lásku k němu. Takové gesto se v opravdovém životě jen těžko napodobuje... Můžete se o to však přesto pokusit:

A na odlehčení – inspirace pro ty, kdo se doma neoslovují jinak než "můůj miláššku" (čtěte s náležitým glumovským tónem, samozřejmě).

INSPIRACE: Gravírování s motivem lásky
30.9.2021 - Agáta Vřeská
INSPIRACE: Gravírování s motivem lásky

Láska až za hrob – Harry Potter

I po všech těch letech stále brečíte u scény, v níž Snape vyčaroval patrona ve formě laně, symbolizujícího lásku k patnáct let zesnulé Lily Potterové? Vždycky...

A něco pro rozvernou dvojku? Darujte vzkaz, kterým druhému spolehlivě řeknete, že vaše společná neplecha nebude nikdy ukončena. ;)

Epický odchod ze zaměstnání ve stylu Noční hlídky? – Hra o trůny

"Jsem meč v temnotě. Jsem strážce na zdech. Jsem oheň, který hoří ve tmě, světlo, které přináší úsvit, roh, který probouzí spící, štít, který chrání říše lidí..." Tak přísahají strážci na Zdi, vrány z Noční hlídky (taková obdoba "pomáhat a chránit", nemyslíte?). A tak nás napadlo, že třeba kolegu, "jehož hlídka je u konce" a přechází do jiného zaměstnání, může slavná hláška pobavit i potěšit.

Darujte slova podpory, která váš dárek povznesou na vesmírnou úroveň

Každý někdy potřebuje slova podpory, vyjádření, že na něco nejste sami... A co je pro fandu Hvězdných válek víc, než přání nechť jej provází síla? :)

Originální plochou pro tento citát jsou pak rozhodně samotné hodinky s motivem Star Wars, kterých má například značka Invicta ve své kolekci celou řadu.

Fotogalerie Invicta Star Wars – Invicťácké impérium vrací úder
2.3.2021 - Eliška Měrková
Fotogalerie Invicta Star Wars – Invicťácké impérium vrací úder

Tábor fandů Star Treku pak potěší spíše Spockovská verze:

Pro fanoušky komiksů a DC Univerza

Je to jasné. Vaším kryptonitem je vaše milovaná. A pokud vaší Lois Laneové darujete krásné hodinky s milým vzkazem, budete jí nejspíš milejší než samotný Superman.

Marvel vs. DC Comics – fotogalerie komiksových hodinek Invicta
4.2.2021 - Dominik Hok
Marvel vs. DC Comics – fotogalerie komiksových hodinek Invicta

A na rodiče se taky nezapomíná. Táta je totiž ten největší superhrdina ze všech.

INSPIRACE: Gravírování pro rodiče či prarodiče
30.9.2021 - Agáta Vřeská
INSPIRACE: Gravírování pro rodiče či prarodiče

Romantika na Červeném trpaslíku

Lásku jako z Casablanky si v jedné z epizod Červeného trpaslíka prožil android Kryton se slizkou Kamilou. Těm sice nezůstala Paříž, ale Papoušek, ale v romantice si s předlohou rozhodně nezadali. A pokud jsou hlášky z trpaslíka vaší společnou srdcovkou i soukromými vtípky, máte o nápad vystaráno. :)

Znak Urobora, hada požírající vlastní ocas, jsme nevolili jen pro symboliku seriálu, ale pro symbol nekonečna samotný v němž pak není pouze symbolem nekonečna, ale

Znak Urobora – nekonečna, hada požírajícího vlastní ocas, jsme nevolili jen na motivy seriálu (skalní fanoušci pochopí). Symbol nekonečna se stává také univerzálním vyjádřením věčné lásky, který je zde oproti "tradičnější" ležaté osmičce s nápisem Forever Love vskutku originální.

Spojení Pána času a hodinek si neodpustíme – Doctor Who

"Wibbly wobbly, timey wimey... stuff". Popis toho, co je to čas, 10. doktor v podání Davida Tennanta moc dobře nezvládl (ale zato pobavil). Ale s chápáním lásky je na tom Pán času o poznání lépe. Láska je pro něj slibem, s čímž se ztotožní jistě mnoho z nás.

INSPIRACE: Gravír pro filmové fajnšmekry
1.12.2021 - Agáta Vřeská
INSPIRACE: Gravír pro filmové fajnšmekry

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku

790 Kč (doručíme do 3.5.)